Részegség, BPPV

2010.02.01. 12:19

Sziasztok!

Az Empley-manőveren kívül van más tornagyakorlat is? Jól vettem ki a leveleitekből? Akárhányszor lehet ezeket csinálni egy nap? Az az érzésem, hogy ha mindig fizikailag visszaállítom a kristályokat egy jobb helyre, akkor végleg elvágom magam attól, hogy az agyam feldolgozza/hozzászokjon ehhez az átkozott érzéshez. Nincs igazam?

Köszönöm, hogy válaszoltok.

#1154 ildiko710713 hozzászólása: 2010.02.02. 06:42

Sziasztok

Én már nem csinálom az Epley manővert. Ugyanis Pécsen egy dr.nő aki kimondottan szédüléses betegségekkel foglalkozik azt mondta ha már szédülésmentesen megtudjuk csinálni a tornát nem kell tovább csinálni. Azt is leírom miért. Nekem 4 hónapja kezdődött írtam is ide. A fülész dr.nőm csinálta meg az Epley manővert.Kb. 4-5 után már nem jött elő közben a szédülés és nem hánytam utána. Azt mondta 1-2 hét és teljesen jól leszek. A nagy fenét. Utána még 3 hónapig mindennap úgy ment a fejem, hogy alig tudtam dolgozni és néha úgy éreztem beleverem a fejem a falba .Nem bírtam olvasni írni és az állandó hányingerek vele. Bejelentkeztem itt a neten egy fórumon és ott kedves társaim adtak nekem egy tornát amit Dr.Szirmai Ágnes fejlesztett ki. Ez egy labyrynt torna.Felvettem a Dr.nővel is a kapcsolatot aki azt írta valószínüleg a kristályok másik körívjáratba/ugyanis 3 van/ is belementek és ahhoz kevés az Epley manőver mert az csak a hátsóból tudja kimozdítani. Elkezdtem csinálni az ő tornáját ami fekvő, ülő és álló tornákból áll kb. 50 féle. Már a 3-nál elvéreztem és annyira szédültem,hogy abba kellett hagynom.De a lényege pont az,hogy kiprovokáljuk ezáltal kijönnek onnan.Mindennap nekiálltam de már okosabb voltam és elötte beszedtem 2 db B6 vit. tablettát.És mindennap előrébb jutottam.Sokszor szédültem de pihentem és csináltam tovább.És amikor már teljesen végig csináltam szédülésmentesen akkor abba hagytam. Ugyanis a pécsi dr.nő azt mondta nem szabad túlzásba sem vinni a tornát. Azóta jobban vagyok csak néha van egy kis bizonytalanságom de remélem az is nemsokára elmúlik. Nekem ez már a 4 hónap. Szédülés nincs hányinger nincs csak egy kis bizonytalanság. Remélem tudtam segíteni. Ja és még annyit bizony néha kellett egy kis nyugtató, hogy a fejem ne bolonduljon meg attól a félelemtől,hogy mikor ülök megint fel a hintára. És jót tett. Kis adagban nem lehet hozzászokni.

Sziasztok.Ildi.

#1153 kig121 hozzászólása: 2010.02.01. 12:36

Szai Csicsergő,

A vertigót provokáló helyzetek elkerülése jó hatású lehet. A lerakódások szétválását és a félkörös ívjáratokban való eloszlását elősegítő úgynevezett Epley-manővert a beteg megtanulhatja. Ennek eredményeképpen ezek a kálciumrészecskék oldódhatnak, majd újraképződhetnek, mint az egészséges esetben is teszik. Az érintettek kilencven százalékánál ezzel a manőverrel azonnali javulás érhető el gyógyszerek nélkül is. Egyeseknél a vertigo újra visszatér, és a manőver ismételt elvégzése szükséges lehet.

Így biztosan állíthatom, hogy nem ártasz vele, ha sűrűn csinálod.

Érdemes videót nézni hogy hogyan is kell.

#1152 kkasa hozzászólása: 2010.02.01. 12:26

Szia Csicsergő!

Én azt gondolom, hogy nem kívánatos, hogy addig álljon fenn a szédülést kiváltó állapot, hogy az agyad kikorrigálja, hozzászokjon. A tornával tudtommal eloszlatod a kristályokat, ami a természetes állapotuk lenne, tehát érdemes erre törekednünk.

Persze én nem vagyok orvos. Esetleg kérdezz rá szakembernél is ha gondolod!

Úgy hiszem a torna csak használhat, nem hiszem, hogy túlzásba tudnád vinni. Ha kitartóan tudod csinálni, hamarabb gyógyulsz.

Jobbulást kívánok! Karesz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close