Epley manőver a BPPV-re

2010.02.09. 08:36

Sziasztok

Én már nem csinálom az Epley manővert. Ugyanis Pécsen egy doktornő aki kimondottan szédüléses betegségekkel foglalkozik azt mondta ha már szédülésmentesen megtudjuk csinálni a tornát nem kell tovább csinálni. Azt is leírom miért. Nekem 4 hónapja kezdődött írtam is ide. A fülész doktornőm csinálta meg az Epley manővert. Kb. 4-5 után már nem jött elő közben a szédülés és nem hánytam utána. Azt mondta 1-2 hét és teljesen jól leszek. A nagy fenét. Utána még 3 hónapig mindennap úgy ment a fejem, hogy alig tudtam dolgozni és néha úgy éreztem beleverem a fejem a falba. Nem bírtam olvasni írni és az állandó hányingerek vele.

Bejelentkeztem itt a neten egy fórumon és ott kedves társaim adtak nekem egy tornát amit Dr.Szirmai Ágnes fejlesztett ki. Ez egy labyrynt torna.Felvettem a Dr.nővel is a kapcsolatot aki azt írta valószínüleg a kristályok másik körívjáratba/ugyanis 3 van/ is belementek és ahhoz kevés az Epley manőver mert az csak a hátsóból tudja kimozdítani. Elkezdtem csinálni az ő tornáját ami fekvő, ülő és álló tornákból áll kb. 50 féle. Már a 3-nál elvéreztem és annyira szédültem,hogy abba kellett hagynom. De a lényege pont az, hogy kiprovokáljuk ezáltal kijönnek onnan. Mindennap nekiálltam de már okosabb voltam és elötte beszedtem 2 db B6 vit. tablettát. És mindennap előrébb jutottam. Sokszor szédültem de pihentem és csináltam tovább. És amikor már teljesen végig csináltam szédülésmentesen akkor abba hagytam. Ugyanis a pécsi dr.nő azt mondta nem szabad túlzásba sem vinni a tornát. Azóta jobban vagyok csak néha van egy kis bizonytalanságom de remélem az is nemsokára elmúlik. Nekem ez már a 4 hónap.

Szédülés nincs hányinger nincs csak egy kis bizonytalanság. Remélem tudtam segíteni. Ja és még annyit bizony néha kellett egy kis nyugtató, hogy a fejem ne bolonduljon meg attól a félelemtől,hogy mikor ülök megint fel a hintára. És jót tett. Kis adagban nem lehet hozzászokni.

Sziasztok.Ildi.

#26928 trondheim.bg hozzászólása: 2018.06.29. 13:08

Sziasztok,

Sajnos szintén hasonló cipőben járok, nem szoktam fórumokra írni, de látva, hogy van akinek még több szenvedést és problémát okoz, úgy gondoltam leírom nekem mi segít/segített átvészelni.

1. Hányinger:
12 évvel ezelőtti veskövem során volt “szerencsém” megtapasztalni, hogy ha az emberi szervezet nem tudja beazonosítani a zavar, vagy fájdalom okát, esetleg olyat tapasztal amit nem tud hová tenni az agy, automatikus reflex gyanánt beindul a hányinger/hányás, a szervezet igyekszik megszabadulni minden olyan dologtól ami esetleg okozhatja a rosszullétet, ez évmilliók alatt kialakult automatikus reflex. Ha azonban agyilag tudjuk hová tenni a dolgot és meg tudjuk magyarázni magunknak, hogy a hányinger ugyan érthető reflex, azonban egyáltalán nem segít a helyzetünkön, akkor a szervezet kikapcsolja ezt az ingert. Ez nálam működött, mind a mostani betegségnél, mind a második vesekövemnél. Nyilván, ha forog velünk a szoba és nem tudunk megállni a lábunkon, akkor mindez lehetetlen, ha azonban csak gyengébb szédülés, vagy rosszullét, fejfájás van soron, akkor nekem ez segített abban, hogy ne legyen hányingerem. A tudat, hogy nem hogy segíteni nem fog, ha kiadom azt amit megettem, de még gyengébb is leszek tőle, segít/segített elkerülni.

2. Fejfájás:
El nem tudtam képzelni, hogy utazás közben ne hallgassak zenét, sajnos ezen a szokásomon is változtatnom kellett a betegség miatt, pár perc után általában megfájdult a fejem. Gondoltam, ha a zenehallgatás ezt okozza, akkor ez visszafelé is működik és bevált. A jól zárodó füldugóval soha nem volt probléma az alvás és ha elkezdett fájni a fejem, vagy éreztem, hogy fáradtabb vagyok, bedugtam a füldugót abba a fülembe, amelyik oldalon kialakult a probléma és máris jobb volt. Gondolom az lehet a hátterében, hogy ezzel leveszünk egy terhet az adott fülről, így kevésbé érzékeny a többi hatásra. Nekem az Ohropax viaszból készült verzió jött be, nem olcsó (1.500 Ft körül van 12 darab), de többször lehet használni.

3. Fáradékonyság:
A mellékhatások úgy olvastam másoknál is inkább az esti órákban jöttek elő, ahogy nálam is. Észrevettem magamon, ha fáradtabb vagyok, nem aludtam ki magam, akár napközben is, de leginkább reggel jelentkeztek a gondok. Tudom ez agyoncsépelt dolog, meg mindenkinek munka, család, stb. függő, de ha meghagytam magamnak a minimum 8 órás pihenést, alvást, nem volt gond reggelente és még ritkábban napközben.

Remélem tudtam valamennyit segíteni. Mindenkinek gyors felépülést és sok egészséget kívánok!

#25286 gyertya2010 hozzászólása: 2017.08.21. 14:26

Kedves Ildikó! Én 3 hônapja szenvedek a szédüléssel… Napokig nem tudok felkelni , hányingerem van, fülem is elkezdett dobolni.
Szeretnélek megkérni, küldd el Nekem is a Labirint tornát és a Dr Szirmai Ágnes elérhetôségét! Elôre is köszönöm! Email: perecz8073@gmail.com

#25304 ildiko710713 hozzászólása: 2017.08.23. 14:43

Szia Gyertya!
Sajnos egyiket sem tudom neked már el küldeni.Az-az igazság én már nagyon rég voltam itt mivel hála istennek nekem azóta sem jött elő a szédülés.A Dr.nő tel.száma sincs meg mert azóta többször váltottam telefont és nincs meg a száma.A torna jó volt de a fül-orr-gégész epley tornája a legjobb.Viszont amit nagyon tudok ajánlani az hogy magasan kell feküdni.Ami azt jelenti a párna legalább 45 fokban legyen.Amerikai oldalakon találtam ezt és nekem be vált.Igaz a derekam meg szenvedi de inkább az mint még egyszer ez a pokol.Viszont azt is tudom ha már nem szédül az ember nem kell a tornát csinálni.Mert lehet nagyobb kárt csinálsz mint ami.
Érdekes,hogy dobol a füled.A BPPV-nél nem jellemző.Inkább a meniernél.Vagy a magas vérnyomásnál szokott és az is jár szédüléssel.Remélem tudtam azért segíteni.

#25010 Jade123 hozzászólása: 2017.06.11. 14:59

Kedves Ildi!

Szeretném megköszönni, hogy leírtad a történetedet! Sokat segítettél vele, ugyanis én is így jártam, ahogy a te esetedben is történt.

2 hónapig szédültem. Minden éjjel álmomból ébredtem 6-8-10-szer is akár olyan forgó szédülési rohamokra, hogy azt hittem a fejem leesik. A forgó szédüléskor szemtekerezgés (szemmozgások), időnként fülzúgás, jobb fül pattogása, nyakmerevség. Nappal viszonylag jól voltam. Kis hányinger, bizonytalanság érzés maradt.
A neurológus és a fül-orr-gégész is, mivel az Epley menőver nem volt kiváltható, kizárta a BPPV-t. A neurológus pedig a negatív agyi MR után pszichiátriára küldött “ez pánikbetegség” címmel.
Teljesen elképedtem és el is kenődtem rendesen. A BPPV egy viszonylag gyakori betegség, ennek ellenére kevés orvos rendelkezik róla kellő információval.

A Te történeted segített, hogy ne keseredjek el, mivel tudtam, hogy nem vagyok pánikbeteg, de már tarthatatlan volt az állapotom. Idegileg a nem alvástól, forgó rohamok miatti stressztől teljesen tökre mentem. Végül az otoneurológiai rendelésen a vizsgálatok és az orvos szakértelme igazolta a BPPV-t. Nálam állítólag a migrén hozhatta ki a betegséget. Migrén idején kifejezetten rosszabbul is voltam, jobban szédültem. Volt, hogy ülve tudtam csak elaludni, mert lefeküdni a szédüléstől nem tudtam.

Kaptam egy gyógyszert (szteroid), ami migrénre és szédülésre is van. Így részben ennek, részben a labirintus tornának köszönhetően a forgó szédülés megszűnt, este, hajnalban még szédelgek.

A sorstársaknak leírok néhány hasznos infót, hátha segít! Igazából nem tudom megállapítani, hogy melyik mennyiben segített, de a betegség aktív időszakában kell valami kapaszkodó. Nekem ezek voltak azok:

Az éjszakákat egy idő után, este 1 tbl. Xanax segítségével tudtam átvészelni. Ez biztosított kb. 4 óra alvást egyhuzamban. Illetve relaxációra (net-ről hallgattam) aludtam el, ez is segített, hogy ne forgolódjak éjfélig vagy tovább.
Szintén éjjel szedtem, ha szédültem VertigoHeel nevű kombinált homeopátiás készítményt. Szédülésre, hányingerre van.
Elkezdtem Gingko Bilobát szedni. Állítólag kb. csak 1 hónap után fejti ki a hatását, de ártani nem árt – gondoltam. Jót tesz az agy keringésének.
Masszázs heti legalább 1x, főleg a nyak területén. Erős nyaki feszülés esetén jót tehet izomlazító gyógyszer is.
Nem ajánlott sokat enni egyszerre, főleg este, mert az emésztés elvonja az agytól a vért. Én sokkal rosszabbul voltam, ha túl sokat vagy megterhelőt ettem. Sőt már evés alatt szédelegtem a legtöbbször.
Ha az Epley manőver nem kiváltható, helyette lehet alkalmazni a Semont manővert. Bár nálam egyik sem váltotta ki a szédülést, ami előbb-utóbb javulást eredményezhetett volna. Azért az utóbbit csinálgattam.

Valóban a labirintus torna a megoldás. Esetemben csupán egy gyakorlat volt, amit nem tudtam megcsinálni szédülés mentesen. (Hanyatt fekve, fej jobbra fordít nyitott, majd csukott szemmel, szédülés végéig így maradni, majd vissza középre. Ugyan így a másik oldalra is. Kb. 15 percen keresztül. Illetve szemtorna föl-le, jobbra-balra, fejfordítással is.) Nálam, úgy gondolom, ennek a gyakorlatnak a napi többszöri ismétlése hozta meg a javulást.

A manőverek és a (Szirmai dr.) labirintus torna megtalálhatók a net-en (youtube).
Le a kalappal mindenki előtt, aki ezt a betegséget végig csinálja. Mint megtudtam és mint tapasztaltam is, a stresszt, pánikrohamokat ez a betegség automatikusan magával hozza. De ha tudjuk mi a baj és tudjuk, hogy lesz kiút belőle, talán könnyebben átvészeljük! Sok erőt és kitartást kívánok minden érintettnek! Jade

#25305 ildiko710713 hozzászólása: 2017.08.23. 14:51

Kedves Jade.
Mindenkinek másképp jön elő és az alap tüneteken kívül más tünetekkel is.Én rengeteg honlapon kutakodtam utána.Azt is tudom,hogy van már műtét rá de nagyon kockázatos és itthon nem is csinálják.A fülben az egyensúlyi központok bejáratához tesznek egy kis szita szerűséget ha a kristályok le szakadnak ne tudjanak oda be jutni.Németországban csinálják de csak ha már nagyon muszáj.A ginko bilobát én is iszom tea formájában.Nekem a betahisztin gyógyszerek nem váltak be.Ha szedtem jobban szédültem.Még írni sem szeretek róla mert az emlékezés is borzasztó.Amint a fentiekben írtam nekem a magasan fekvés vált be.Azóta sem szédülök és ez már kb. 7 éve volt.Ildi.

#23351 nemethattilane hozzászólása: 2016.05.27. 09:00

kedves Ildikó!

szeretném megkérdezni, hogy ki az a Pécsi doktornő, aki a szédüléses betegséggel foglalkozik, és ajánlotta neked az epley manővert?
ugyanis nekünk nagyon fontos lenne őt felkeresni,
előre is köszönöm a válaszod. Fontos lenne nagyon.
email cimem: nemethattilane66@gmail.com

#22520 nagy Arpad hozzászólása: 2016.01.17. 10:10

Ildikó ha meglesz a torna én is kérném, egy 67 éves férfi, nem a nök után szédülök, sajnos.Szia Árpi

#22506 Claudius hozzászólása: 2016.01.15. 06:33

Kedves Ildikó!

Nálam a tegnapi napon diagnosztizálták a BPPV-t!
Az lenne a tiszteletteljes kérésem,hogy ha van rá lehetőség szeretném elkérni Öntöl a doktornő álltal ajánlott torna leírását!

Köszönöm előre is a segítségét!

Kovács Béla

kovy80@freemail.hu az e-mail címem

#21582 dkatalinka hozzászólása: 2015.09.08. 17:58

Sziasztok!
Nálam a mai napon diagnosztizálták ezt a betegséget. Szeretném én is leküzdeni, és ezért szeretném, ha elküldenétek nekem is ezt a tornát.

Köszönöm szépen!

katalin.domonkos@gmail.com

#1218 Tundi hozzászólása: 2012.04.14. 08:49

Sziasztok!

Én már kb. 8 éve szédülök. 39 éves vagyok. Szem-, hallás-vizsgálat, ideggyógyászat, fogászat, rheumatológia, nyaki UH ( enyhe érszűkület), és röntgen ( C V-VI vent. peremszélén kis csőrképződés), szédülés vizsgálat, MRI. Nem találtak semmi különöset. Nem bírok sokáig állni, és bizonyos stresszhelyzetekben fokozódik a szédülés. A nyakam dörzsölgetem, és kapaszkodok. Ennyit tehetek. Újabban ha közelre nézek, homályos a látásom, és az írásom is csúnyább lett.  Ha van valakinek véleménye az esetemmel kapcsolatban, azt szívesen fogadnám.

Az akupunktúra segíthet? Van valakinek tapasztalata róla?

Elküldenétek nekem a labyrynt tornát és az Eppley manőver programját?!!!

totanyh@gmail.com

Hálásan köszönöm. Tündi

#1217 Csillagszemu hozzászólása: 2011.12.27. 19:13

 

Kedves Ildikó!

Szeretném ha  számomra is elküldenéd emailben a pécsi doktornő  elérhetőségét.

A mai napon szembesültem  több éves szenvedésem diagnózisával:BPPV. Remélem az EPLEY manőver segít az elviselhetőbb mindennapokban.Sok orvos pánik szindrómát diagnosztizált, de ma  végre és nagyon remélem  megtaláltuk a próblémám gyökerét.Segítségedet előre is köszönöm!

Remélem Te  már teljesen tünetmentes vagy!!!!!

Email:nagynemarika0721@citromail.hu

#1216 szutra hozzászólása: 2011.11.14. 18:55

Kedves Ildikó!

Meg tudnád adni a pécsi doktornő nevét és esetleg az elérhetőségét?

#1215 elka hozzászólása: 2011.10.16. 17:09

Sziasztok !

Küldöm a linket a tornához

http://image.hotdog.hu/_data/members0/468/10468/doksi/mqhfbkawhj.pdf

 

#1214 madamaholle hozzászólása: 2011.09.05. 11:12

Ha valaki megkapja végre a tornát, kérem, nekem is küldje el, mert én hiába kértem :(

madama.holle@gmail.com

Előre is köszönöm!

#1213 ingrid73 hozzászólása: 2011.09.05. 10:49

Kedves Ildi!

Én is hasonló tünetektől szenvedek, immár kb. 2 és fél hónapja. Korábban is voltak hasonló rosszulléteim, de sosem tartott ilyen sokáig. Most mintha egyre tovább tartana és egyre sűrűbben törne rám. Néha nagyon ijesztő. Még csak most kaptam időpontot otoneurológiára, de sejtem, hogy nekem is BPPV-m vagy Menier szindrómám lehet. Mindenesetre, mivel olyan távoli időpontot kaptam az otoneurológiára, szeretném addig is kipróbálni a labyrint-tornát. Légy kedves, küldd el nekem is. Címem: ingrid73@citromail.hu.  Előre is köszönöm. Remélem, Neked mostanában kevesebb a panaszod. Üdv, Ingrid

 

#1212 szilva hozzászólása: 2011.08.16. 12:05

Kedves Ildi!

El tudnád küldeni nekem is a labyrint-tornát? Címem: szilvike.kovacs@gmail.com Sajnos nekem is szükségem lenne rá….
Előre is nagyon köszönöm a segítségedet!

üdv:
Szilvi

#1211 dienesati hozzászólása: 2011.07.12. 07:24

 

sziasztok.én már 8 éve hogy szédelgek és homályosan látok,és a nyakam mintha bogarak mászkálnának benne és még hányingerem is van,és mostanában megint mintha a fülemben tompa nyomás lenne,…szeptembere kaptam idő pontot dr.szirmai ágneshoz,de addig szeretném ha valaki elküldené a LABYRYNTY tornát,hátha segítene…dienesati@gmail.com-ra…előre is köszi

#1210 snau hozzászólása: 2011.06.05. 18:43

a labyrynt tornara lenne szuksegem akinek megvan kernem kuldje el a verbaineadrienn@gmail.com email cimre. Koszonom! fontos!

#1209 madamaholle hozzászólása: 2011.05.11. 12:57

Sziasztok!

Én is szeretném a labyrynt tornát kipróbálni, kérlek, küldjétek el nekem a madama.holle@gmail.com címre.

Én is nagyon el vagyok keseredve, bár a kórházban használt az Epley manőver, (egy hónapra el is múlt a szédülés, ma éjjel megint a szédülésre ébredtem többször is) azt egyedül nem tudom megcsinálni otthon, képtelen vagyok rá. Van aki meg meri egyedül kísérelni az Epley manővert?

#1208 Borcsi hozzászólása: 2011.02.26. 19:46

Sziasztok!Szeretném kérni,akinek meg van a labyrynt torna,küldje át nekem a: borosandi@vipmail.hu e-mail címre.Nagyon köszönöm,talán nekem is segít el vagyok keseredve /már 2x voltam kórházban 5 éven belül/ .Hálás köszönettel

#1207 galbamarianna hozzászólása: 2010.11.30. 20:15

Kedves Ildikó !

Már több gyógyszert kipróbáltak nálam, kaptam infúziót is, de semmi nem használ a szédülésem ellen. Kérlek ad meg az elérhetőségét a Dr. Szirmai Ágnesnek, vagy küld el nekem is légyszi a tornát ,hogy megpróbálhassam.

Előre is köszönöm: Marianna

 

#1206 vica54 hozzászólása: 2010.11.24. 11:31

Szia Ildikó. Nekem is ezt a BPPV-ét diagnosztizálták. Eltudnád küldeni ezt a tornát ami neked segitett? nagyon megköszönném. vica011@gmail.com

#1205 imola hozzászólása: 2010.10.14. 07:29

Kedves Ildi, engem szintén érdekel a doktornő tornája, kérlek küld el, ha lehet, a drimola@freemail.hu címre.

Köszönöm,

Imola

#1204 Selli hozzászólása: 2010.09.22. 10:02

Szia Ildikó,

én is a tornát szeretném elkérni tőled, mert a gugli nem segít. Elküldenéd kérlek a selli69[kukac]indamail.hu-ra?

Nagyon köszönöm!

#1203 Kovesi-Gyulane hozzászólása: 2010.09.11. 07:45

Szervusztok!

Pécs mellett lakom és szeretném megtudni  Dr Szirmai Ágnes elérhetőségét, mert én is szédüléses panaszoktól szenvedek, ami legutoljára 4 hete kezdődött és elég intenzív. A házi orvosom és az orr-fül-gégész orvos szerint hasonló lehet a problémám.

#1202 piacilegy hozzászólása: 2010.09.01. 08:20

Az előző hozzászólásomról lemaradt az e-mailem: piacilegy@freemail.hu

#1201 piacilegy hozzászólása: 2010.09.01. 08:19

Kedves Ildikó!

50 éves nő vagyok és valószínű BPPV-s. Most járok a Fül-orr-gége Klinikára, de már túl vagyok az első Epley manőveren. /Halálfélelmem volt./ Tegnap este találtam rá erre az oldalra és az ön beírására. Nagyon megköszönném, ha elküldené nekem is a doktornő kis füzetét, ugyanis 21 éves korom óta kínlódom, de most jöttek rá mi bajom lehet. Nagyon megköszönném a segítségét, mert szavakba nem lehet önteni a kínjaimat. Fáradozását előre is hálásan köszönöm!

#1200 csabag hozzászólása: 2010.08.31. 09:09

Sziasztok,

pár napja kezdődött, hétfőn azonnal orvoshoz fordultam. Eddig azt sem tudtam mi az a BPPV, és csak most kezd derengeni, hogy ez nem gyors jött-ment kór. ez egy kicsit megijesztett, de ahogy a hozzászólásokat olvasom nem reménytelen a helyzet. nekem is az EPLEY manővert kell csinálnom, de szívesen kipróbálnám a ” labyrynt tornát” a gyosabb gyógyulás reményében. Kedves Ildikó! Ha van rá mód kérelk küldd meg nekem is ezt a formulát! (tomcat2@invitel.hu)

Előre is köszönöm. Mivel még csak most tanulom ezt a betegséget, és nem tudom ki lehet-e jönni belőle “véglegesen”?

üdv

Csaba

#1199 vera84 hozzászólása: 2010.08.30. 11:52

Kedves Ildikó!

Az anyósomnak szintén nagyon erős szédüléses tünetei vannak, de már évek óta. Összefüggésbe sajnos eddig nem tudta hozni semmivel, viszonlyag ritkán, hirtelen, és hetekre jelentkezik nála, és szinte semmit nem tud mellette csinálni. Az orvosok eddig semmit sem találtak (MR, CT, fülvizsgálatok, ideggyógyászat, stb.). Nemrég kapott egy 10 napos infúziókúrát, de az sem segített. Ha lenne rá mód, és el tudnád küldeni nekem is a labyrynt tornát, biztos, hogy azt is kipróbálná, hátha segít. Az emilem: hodvognerv@gmail.com.

Segítséged előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Vera

 

 

 

#1198 ildiko710713 hozzászólása: 2010.07.31. 15:03

Szia Gizella.

Elküldtem a tornát légyszi jelezz vissza megkaptad-e.Ildi.

#1197 ildiko710713 hozzászólása: 2010.07.31. 15:02

Szia Dorin.

Szerintem neked Meniered van.Mert a fülzúgás azoknál jelentkezik a BPPV nincs ilyen tünete.Pécsen van a Dr.Nagy Györgyi fül-orr-gégész szerintem menj el hozzá és nézesd meg magad.Ha még az elején vagy a betegségnek márpedig úgy tűnik akkor talán szinten tudja tartani gyógyszerekkel.A konzumnál kell felmenni és az urológia mellett van a rendelője.Ha ott kérdezősködsz biztos útba igazítanak.Sok sikert.Szia.Ildi.

#1196 Gizella hozzászólása: 2010.07.30. 09:14

Kedves ldiko,

Nagyon szepen kerlek, ha lehetseges nekem is küld el Dr. Szirmai Agnes kifejlesztett tornajat. Harom eve szenvedek mar hasonlo tünetektöl.

Elöre is halas köszönet. Az email cimem: rokagizella@gmx.ch

Gizella

#1195 hauzerdorin hozzászólása: 2010.07.26. 06:44

Kedves Ildikó,

Elsődlegesen Hozzád fordulok, merrt én is pécsi vagyok és hasonló tüneteim kezdődtek a múlt héten. Annyi kiegészítéssel, hogy már vagy 2 hónapja zúg a bal fülem. Már előző évben is voltak fülzúgásos panaszaim, ami egyszer csak elmúlt. De  szédüléses tünetek csak most jelentkeztek. Szeretnék kigyógyulni, és ehhez kérem a segítséged.

Előre is köszönöm. Dorin

#1194 ildiko710713 hozzászólása: 2010.07.20. 12:50

Szia Sylvie.

Írtam neked mailt erre a címre de nem küldte el mert azt írta ki,hogy érvénytelen mail cím.Ha szeretnéd a tel.számot írj ide egy olyan címet ami létezik is.Ide nemtudom kiírni mert az oldal nem engedi csak történet írást.Szerintem Menieretek van mert neked is és az anyudnak is van és az örökölhető.

Ildi.

#1193 sylvie hozzászólása: 2010.07.18. 07:55

szia lenne egy kerdesem,nekem van egy hasonlo de meg nem tudom milyen szeduleses betegsegem,viszont az anyukamnak mar 4 eve lassan,hogy korhazbol korhazba vittuk es nem tudtak megallapitani,hogy mi a problemaja,szegenykem ugy jar mint a pingvin,de legalabb mar egyedul es szedul meg mindig.egyik naprol a masikra tortent,es minden eredmenye jo volt,ezert senki nem tudja mi ez,sajnos most egy ve mar el kezdett inni is ,azt mondja akkor nem szedul,eleg zarkozot lett es depresszios is.meg adnad nekem a doktornod telefonszamat?

koszonom

ui:sajnos ha en elolvastatom vele ezt a blogot azt fogja mondani hogy kamu,nem hisz semmiben mar szegenykem,ezert kernem az orvsod segitseget.

talansegit@citromail.hu

sylvie

#1192 peppe2511 hozzászólása: 2010.06.14. 18:48

Sziasztok!

Sajnos én is szédülős vagyok,már másodszor 5éven belül.Az első alkalommal kb.5 hónapig tartott hogy helyre jöjjek.Szeretnék most hamarabb leszállni a hintáról,ezért kérek bárkit aki ismeri a labyrynt tornát,küldje el nekem a:631911@vipmail.hu címre!

Köszi!

#1191 zsambokine hozzászólása: 2010.05.05. 17:09

Sziasztok! Sajnos én is szédelgős lettem. Most kaptam 5 infuziót  és az epley manővert is kell csinálnom, de lehet, hogy türelmetlen vagyok, gyórsabban szeretnék gyógyulni. A labirinth tórnát is megpróbálnám, ha valaki tudna segíteni és elküldené a cimemre:  zsabobe@fibermail.hu. Előre is köszi annak aki segit. Böbe

#1190 ildiko710713 hozzászólása: 2010.03.23. 14:33

Szia.

Magasan alszol?Mert emelt párnán kell aludni.Ugyanis van egy útja amin bejut a központba a kristály és ha magasan alszol elvileg elkerűlhető és ugyan kimozdul a helyéről ha gondol egyet de nem tudnak oda bejutni.Nekem az alvással azóta nincs gondom csak a derekam készült ki de inkább az mint a szédülés.És ha felkelsz előszőr fordulj a hátadra és ne oldalt kelj fel.Ha a tornát már megtudod csinálni szédülésmentesen akkor nem is kell tovább csinálni nehogy akkor szedd ki őket a helyükről.A többit bízd a szervezetedre.Én talán most már helyen vagyok.De vigyázok minden mozdulatomra és nem cigánykerekezek és sajnos a táncról is le kellett mondanom.És valószínüleg úszni sem fogok sokat mert a hullámzás sem igazából jó.Remélem már a végén vagyok és talán nem kell azon agyalnom m ikor jön a következő.Mert nem áltatom magam.Tudom hogy fog.

Szia.
Ildi.

#1189 evibaba hozzászólása: 2010.03.23. 14:14

Szia Ildi!

lekopogom 2hete egész türhetően vagyok bár az alvás még nem az igazi. a tornával úszom, mert most elég sokat kellett utaznom, meg rahedli vizsga is vár rám úgyhogy egyenlőre arra gyúrok, hogy tünetmentes legyek napközben. Május közepéig ki kell bírnom 2 lábon utána lesz szabim kifetrengeni. De ami késik nem múlik:-))), ha bepörgök akkor viszont idő előtt neki kezdek a tornának. Szóval ez van.

és te hogy vagy?

Évi

#1188 ildiko710713 hozzászólása: 2010.03.19. 06:29

Szia Menyus.

Elküldtem légyszi jelezz vissza megkaptad-e.

Evibaba!

Sikerűlt megcsinálni?Hogy vagy azóta?

Ildi.

#1187 Menyus30 hozzászólása: 2010.03.18. 17:40

Szia nekem is elküldenéd  tornát? ays@freemail.hu köszönöm szépen!

#1186 ildiko710713 hozzászólása: 2010.03.03. 06:28

Szia Evibaba.

Elküldtem a mail címre.Légyszi jelezz vissza megkaptad-e mert a freemail mostanában nem mindig működik rendesen.Csak addig a pontig csináld a tornát amíg nem szédülsz.Amelyiknél elkezdődik ott állj meg egy picit várd meg míg elmúlik a szédülés és azt csináld mindaddig amíg már szédülésmentesen megtudod csinálni.Jó tanács:mindig éhgyomorra csináld,elötte vegyél be hányáscsillapítót és ha lehet az nap ne menj dolgozni.Sok sikert és kitartást.Szia.Ildi.

#1185 evibaba hozzászólása: 2010.03.02. 08:26

Köszi Ildi!

Itt egy email cím erre küldheted nyugodtan. evi.bppv@gmail.com Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Bár 1,5 hét után örültem, hogy tiszta  a fejem megint, de ha már megkapom a tornát nincs mese… megint szédülnöm kell.

#1184 ildiko710713 hozzászólása: 2010.03.02. 07:07

Sziasztok!

Meg van a torna.Ha írtok mail címet elküldöm nektek.Ildi.

#1183 ildiko710713 hozzászólása: 2010.02.25. 14:06

Sziasztok.

Az igazság az,hogy én amikor megkaptam kinyomtattam és töröltem a levéltárból.De írtam annak akitől kaptam és elküldi nekem megint a neten.Ha megjött írok és megírjátok a mail címeteket és átküldöm nektek.

Ildi.

#1182 evibaba hozzászólása: 2010.02.24. 14:23

és amit neten kaptál azt nem tudod tovább küldeni?

#1181 evibaba hozzászólása: 2010.02.24. 14:07

Köszi Ildi

megnézem.

#1180 ildiko710713 hozzászólása: 2010.02.24. 14:04

Sziasztok.

A helyzet az,hogy nekem is neten küldték át a tornát csak nekem nincs skennelős nyomtatóm csak sima.Egyébként ha beírjátok a Googleba,hogy Szirmai féle labyrinth torna ott fennt kell lennie.Ez sok oldalból áll még csak be sem tudom pötyögni nektek mert nagyon sokáig tartana.De igérem megpróbálok utána nézni vagy megkérdezem azt aki nekem küldte pontosan hol található meg és akkor megírom.Én már teljesen helyre jöttem csak néha van egy kis kilengésem.Igaz 5 hónapomba kerűlt de talán azért mert későn jutottam a tornához.De amint szédülés mentesen megtudjátok csinálni utána már nem kell nehogy túltornázzátok magatokat.Amint van valami írok.Sziasztok.Ildi.

#1179 evibaba hozzászólása: 2010.02.24. 10:30

Ildikó én is várom a segítségedet! Én is Évi

#1178 eva0430 hozzászólása: 2010.02.20. 09:51

Sziasztok!Én is ilyen szédűléses tünettel küzdök pár nap óta,örülök hogy megtaláltam ezt az oldadalt.Tudnátok segíteni hogy hol nézhetném meg a torna gyakorlatokat?

köszönettel Éva

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close