BPPV

Téma címkék:
2010.02.24. 10:25

Sziasztok!

Látom elég sokan járunk ugyanabban a cípőben. Én évek óta tapasztalom időszakosan a forgó szédülést. Kezdetben kb. félévente egyszer történt, hogy arra ébredtem, hogy forog a világ körülöttem. Aztán egy napig aludtam s mintha mi sem történt volna abba maradt a rosszullét is. Elkönyveltem, hogy egyszer egyszer lehetek én is kimerült és nem foglalkoztam vele. Aztán az elmúlt egy évben havonta ébredtem úgy hogy forog a szoba és már egy hét kellett, hogy újra rendesen tudjak aludni és ne kóvályogjak napközben. Gondolom nektek is ismerős az egy oldalon alvás no meg az ülve alvás, mert vízszintesbe kerülve egyből megindul a forgás. Besokalltam az állandó rosszulléttől és elmentem a füll orr gégészetre… Tudtam mi bajom s meg is erősítettek benne: Bppv! A legszörnyűbb talán az volt, amikor a doktornő azt mondta, hogy akkor feküdjek le és produkáljam a szédülést. Tornát írtak elő s közölték, hogy naponta 5-6-szor produkáljam ezt a szédülést, mert ettől fog elmúlni.

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy akinek megvan a Szirmay féle torna sor az küldje át nekem scannelve, bármilyen módon, hogy mihamarabb elkezdhessem a szédítő kúrámat.

Köszönöm

Évi

 

 

#1280 7777anna hozzászólása: 2011.02.10. 14:22

Sziasztok!

Én is már évek óta kínlódom a BPPV-vel. Ami a legnagyobb gond, hogy nem megy a torna, és amikor próbáltam tornázni, és megcsináltam is a tornát, akkor is mindig újra jött a forgás.

Minden hónapban …És ez még mindig így van.

Van egyáltalán valaki, aki meggyógyult ebből??????

Akár tornával, akár más módszerrel????

 

 

#1279 jutka554 hozzászólása: 2010.02.26. 11:59

Kedves Évi!

Ha beirod a GOOGLe-be, hogy BPPV akkor sokat olvashatsz róla és ott megtalálod a tornát is, amit én bevallom őszintén nem nagyon tudtam csinálni, mert a rettenetes szédüléshez még borzasztó hányinger is társult. Nálam kb. két hétig tartott az utolsó ugy két hónapja, de sajnos ma reggel ismét enyhe szédülésre ébredtem és tudom, hogy ez sajnos fokozódni fog!

Mielőbbi jobbulást kivánok!

Üdv: Jutka!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close