Még mindig az a fránya pánik

Téma címkék:
2010.03.02. 17:55

Sziasztok! Már jó régen nem voltam fent ezen az oldalon, de látom a helyzet változatlan sokan vagyunk sajnos!!!!!! Nálam nem sok minden változott talán akkor írtam utóljára amikor mentem egy újabb “dili dokihoz”, aki felírt gyógyszert, amit régen szedtem (zoloftot) és akkor bevált. Hát most nem mivel állandó hányinger gyötört a gyógyszer még jobban felerősitette igy a 2 szem után abbahagytam. Végül kiderült a hányinger a sok gyomorsavamtól volt, érdekes mert soha nem éreztem hogy lenne!!!!!!!!! Voltak azért jobb időszakok de mostanábban megint nagyon rossz, sokat fulladok, úgy érzem néha még a vizet sem tudom lenyelni. Borzasztó ez az egész olyan jó lenne élvezni az életem ami egyébként még mindig gyönyörű. Van családom akikkkel imádjuk egymást 9 éve van egy nagyon jól müködő talán soha el nem múló szerelem az életemben és van egy édes, 4 éves okos és gyönyörű kisfiúnk, aki maga a csoda. Most kitaláltam elmegyek úszni hetente legalább 3x. Ja azért a napi 2-3 0,5 xanax megvan sajnos! Ha valaki szedi a Neuroptint és tud esetleg valami jót mondani róla azt megköszönném mert holnap akarok venni, mit veszíthetek csak jobb lehet:) Mindenkinek pánikmentes napokat kívánok. Ja és gratulálok akinek sikerült legyözni a szörnyet:)

#1340 zsuzsiri hozzászólása: 2010.03.09. 18:24

Szia! Biztosan igazad van sok mindenben.Évekig szedtem gyógyszereket ez ellen a zavar ellen, közben pedig változtatgattunk is rajtuk.Volt olyan gyógyszer, amitől úgy éreztem meghalok.Na, azt fogtam,és szépen ki is dobtam a kukába.Nekem az a tapasztalatom(7-8 éve vagyok beteg),hogy addig amíg nagyon vacakul vagy, muszáj beszedned, mert irtó rossz, ha mindennapos a roham.Jómagam annyit változtattam az egészsen, hogy a saját alkatomra alakítottam a gyógyszerek mennyiségét, vagyis ha valamelyik soknak tünt, akkor abból kevesebbet szedtem be.Nem akartam olyan lenni, mint aki nem százas, és kóvályog.Kitapasztaltam milyen mennyiséggel tudok  normálisan mozogni, és én bizony úgy szedtem.Amikor már sokkal jobban voltam, és szinte nem fordultak elő rohamaim, akkor abbahagytam a szedésüket(főleg a nappali nyugtatókat), csak vésztartalékként hordtam a táskámban.Igaz, nem is indultam el sehová, ha az a táska nem volt nálam!:)Volt 3 klassz évem, semmi roham, semmi majré, nagyon boldog voltam.Aztán kb.2 hónapja beütött a krach, megint éreztem, hogy valami nincs rendben.Hittem, hogy csak beképzelem, de aztán mégsem, mert kezdtem remegni, zsibbadni stb.Na, megint vissza a dokihoz,mire ő újra felírta a régi gyógyszereimet.Mondtam neki, hogy nem szeretnék gyógyszerfüggő lenni,mert az nagy gáz lenne.Erre ő azt mondta, hogy higgyem el, muszáj addig szednem ezeket a bogyókat, amíg nem enyhülnek a panaszok.Most szedem a gyógyszert, persze csak fél szemeket éjszakára, na meg fél szemeket nappalra, éppen annyit, hogy ne legyek vacakul.Próbálom betartani Itbuni remek tanácsait, ő terápiára is jár.Szerintem olvasd el, miket írt nekem, sok levelet váltottunk egymással.Bizakodom, fel nem adom, minden helyzetben megpróbálok erős maradni.Ha kezdek valamitől megijedni, akkor gyorsan zenét kapcsolok, vagy felhívom valamelyik ismimet, vagy egyszerűen kiröhögöm az egész bénáskodó félelmemet.Ma pl. letört a fogam, de olyan mértékben, hogy el kellett mennem fogászatra.Közölték, ki kell húzni.Húha, mondom magamban, kezdek félni az injekciótól.Aztán eszembe jutott az a tanács innen: Ne foglalkozz már a saját félelmeddel, hiszen máskor is húzták már ki fogadat, és nem lett semmi bajod.Segített a tanács, vigyorgó arccal mentem be,had essek túl rajta.Mindenképpen kellünk hozzá mi magunk,hogy meggyógyuljunk, mert hiába a gyógyszer, ha hagyod magad, és nem teszel ellene.Sokat segít a megfelelő környezet, a jó párkapcsolat, a barátok.Ha elfoglalod magd, akkor nem agyalsz, és hamarabb meggyógyulsz.

#1339 freyattila hozzászólása: 2010.03.09. 13:33

Milyen károkat okozhat ma a páciensnek, ha például pánikbetegségét gyógyszerekkel kezelik?
A legfőbb baj az, hogy a gyógyszer –mivel nem gyógyít- konzerválja és krónikussá teszi a problémát. A pszichiáterek pedig – számomra megdöbbentően – nem kérdezik ki a betegeiket. Az ő fejükben az a modell van, amit a gyógyszeripar, az előadások, a tankönyvek sugallnak: hogy az antidepresszánsoknak és nyugtatóknak antipánik hatása van. Ezért ha a páciens tovább panaszkodik, akkor a pszichiáter úgy gondolja, hogy vagy emelni kell a dózist, vagy át kell térni egy másik szerre. Mivel vagy hatvanféle ilyen gyógyszer van, ezt jó sokáig lehet folytatni, a beteg meg előbb-utóbb beleun vagy belehal.
A nyugtatókkal meg az a probléma, hogy szörnyen nagy adagokat adnak a pánikbetegeknek – azt is mondhatnám, hogy akit fejbevágnak, elkábítanak, az persze hogy nem fog pánikolni. De az „antipánik” hatás csak addig tart, amíg a nyugtató a vérben van. Utána még rosszabb.

SZENDI

#1338 zsuzsiri hozzászólása: 2010.03.05. 10:21

Szia Kriszti!

Köszi a választ, én is megpróbálom.

Üdv.Zsuzsiri

#1337 mkrisz76 hozzászólása: 2010.03.05. 09:10

Szia Zsuzsiri!

Ezt nem írják fel, ez egy táplálékkiegészítő vitaminkomplex, amit a kijelölt gyógyszertárakban, vagy gyógynövényboltokban kapható kimondottan az agy helyreállítására van tele vitaminokkal. Jó közérzeted lessz, az agy normális működését segíti, nagyon sokan számoltak be pozitív tapasztalatokról, ezért is kezdtem szedni én is. Üdv Kriszti!

#1336 zsuzsiri hozzászólása: 2010.03.04. 17:32

Szia!

Hallom többektől a Neuroptimot.Pontosan mire kaptad, milyen hatásai voltak?

Üdv: Zsuzsiri

#1335 mkrisz76 hozzászólása: 2010.03.03. 16:32

Szia! Szerintem sem kéne a xanaxot szedned, mert hozzászokik a szervezeted. Én szedem a neuroptimot, már egy hónapja, járok pszichológushoz, naponta egy rexetint és két hónapja csinálom a neuroptim diétát, teljesen elhagytam a lisztet, cukrot. és tejet. Voltam voll diagnosztikán, és a második nyolchetes kúrát csinálom a homeopátiás gyógyszerekből. Nem tudom hogy konkrétan mi segített, de boldogabb vagyok mint valaha, pedig még a kórházat is megjártam 10kg fogytam és infúzión is voltam olyan rosszul éreztem magam. Jobb a közérzetem, türelmesebb vagyok a gyerekekkel, boldogságot érzek, tudok sokat nevetni, nem vagyok olyan fáradékony, én most így érzem magam, és remélem hogy ez még csak jobb lessz. Kitartást neked, és fel a fejjel, remélem tudtam segíteni, üdv Kriszti!

#1334 edike81 hozzászólása: 2010.03.03. 12:37

Szia!

Szerintem az úszás a legjobb ötlet amit csak kitalálhattál magatoknak! Gratulálok!

De szerintem a xanax az nagyon sok amit szedsz. Nemrég jöttem erre az oldalra megtudhatom hogy mitől pánikolsz?

Kitartást!

Üdv

edike81

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close