Vertigo, bppv

Téma címkék:
2010.03.18. 20:07

Holnap megyek fül-orr-gégére, mert ma délután úgy elkapott a szédülés hogy nem tudtam állni csak feküdni és még úgy is forgott minden, menni se tudtam :( elég ilyesztö volt!! Nektek amikor rátok tör a vérnyomásotok megemelkedik? Nekem a pulzusom szinte alacsony volt! elötte fejfájás? fura látás? Utálom ezt az érzést! kb 3 percig tartott de most is bizonytalan ahogy megyek, és hányingerem van még mindig!  Hogy tudja megállapitani a doki hogy vertigo? Nektek ugrál a szemetek közben? mint itt a videon? http://www.youtube.com/watch?v=fBDXQchKapU&feature=related   Ezt nem tudom hogy nekem ugrál e igy…..

Köszi a választ!

 

#1394 tklara hozzászólása: 2010.03.25. 09:57

Sziasztok!

Nekem édesanyámnak voltak hasonló tünetei, nála nyaki és agyi erek meszesedét állapították meg. Infúziókat kapott az erek átmosására. Eddig (már pár éves) jó, szinte egyáltalán nem jelentkeznek a tünetek. Előtte borzalmas állapotban volt.

Remélem segítettem ezzel az infoval valamit!

#1393 ildiko710713 hozzászólása: 2010.03.20. 12:28

Szia Menyus.

Azt hiszem neked küldtem el a tornát.Megcsináltad?Mert ha igen lehet attól szédülsz.Ugyanis a torna lényege pont az,hogy provokálja a szédülést mivel a kristályaid bejutottak az egyensúlyi központba és a tornával tudod őket onnan kimozdítani.És amikor ezek épp onnan jönnek ki akkor stimulálják a központot és akkor érzed a szédülést.Leírhatatlanul rossz és nagyon erős a hányás ami vele együtt jár.Nálam így volt és a vérnyomásom is magas lett 150/130.Az én 80/60 képest nagyon magas és a vércukrom 8.8 lett.Olyan szívdobogásom volt,hogy azt hittem kiugrik a mellkasomból.Ez a pániktól volt amit a szervezet ilyenkor produkál.És a szemem is pörgött amit ugye mi nem tapasztalunk belülről csak az látja aki rád néz.Mivel mi ilyenkor pörgünk mint a centrifuga nekünk nem tűnik fel.Ha az orvos megcsinálja neked az Epley manővert tudni fogja BPPV-e vagy Meniere.Ha a torna alatt nem szédülsz biztos nem BPPV.Nagyon rossz sőt egy borzalom és nehéz vele együtt élni.Az állandó félelem mikor jön megint nem könnyű.Nekem 5 hónapja volt és még néha van egyensúly problémám.És nehéz nem rá gondolni mikor jön megint.Pedig fejben kell mihamarabb helyre tenni a dolgokat.Ugyanis psichésen is előjöhet és nekem pl. a hallásom is nagyon érzékeny lett.Bizonyos hangoktól is jöhet én a 20-as helyett már csak 14-en hallgatom a tv-t és vannak hangok amik kimondottan idegesítenek.Remélem hamar rendbe jössz.Magasított párnán aludjál és kerüld a hirtelen mozdulatokat.Annak ellenére,hogy a net is azt írja ídőskori betegség egyre többen vagyunk fiatalok akik ettől szenvedünk.Kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok neked.Szia.Ildi.

#1392 juhasz0515 hozzászólása: 2010.03.20. 10:53

Nekem is hasonló tüneteim vannak, szédülök, hányingerem van, zúg a fülem. Nekem 10.hete tart. A tornagyakorlatok azt veszem észre segítenek a szédülésben. Nem múlik el tőle, de sokkal jobb. A vérnyomásom nekem normális volt, a pulzusom viszont nagyon magas, de azt mondták, ez a rohamoktól is lehet, mert hyperventillál az ember.Voltál már orvosnál? Mit mondanak? juhasz0515

#1391 kkasa hozzászólása: 2010.03.19. 07:57

Kedves Menyus!

Kérdéseid mentén a saját tapasztalataim: ijesztő forgó szédülés az alapban megvolt. Erre nálam nagyon erős hányinger és hosszas, végén már erőlködő hányás. Érdekes, mert több sorstársunknál ez nem jeletkezik. Biztso jól bírják a körhintákat is. :-)

Vérnyomás változás nálam sem volt. Fejfájás és látászavar sem.

A szem ugrálás viszont rögtön lebuktatta a vizsgálatot végző doktornőnél, hogy miről van szó. Sokszor emlegetem, hogy én szerencsés voltam, mert azonnal tudták nálam mi ez a betegség.

Számolj majd be a vizsgálatod eredményéről nekünk is és remélem rövidesen megszabadulsz a legkellemetlenebb jelenségeitől.

Üdv. Károly

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close