Legyőzhetem a pánikbetegséget?

Téma címkék:
2010.03.19. 23:49

Sziasztok!

Nicole vagyok, 26 éves. Nálam kb. két és fél éve kezdődött a betegség. A tényleges kiváltó okát a mai napig nem tudom, orvosnál sem voltam még. Nem is tudom miért, talán mert bíztam benne, hogy magától elmúlik. De nem így tőrtént. Sokat gondolkodtam a múlton, mi vezethetett idáig. Talán a családi légkőr,a pu alkoholos terorrja, vagy az örökös pénztelenség, talán az hogy öcsém kb. 3 éve elveszítette a barátnőjét aki melanomában meghallt… Nem tudom. Egy biztos, nagyon szenvedek mostanában, és jó lenne olyan valakivel beszélgetni erről aki hasonló gondokkal küzd. Milyen úton induljak el?

#1442 princes hozzászólása: 2010.07.03. 22:11

szia nicole

velem beszélgethetsz erről talán lehet ,hogy nekem is ez miatt alakúlt így:(((

 

#1441 Adelka hozzászólása: 2010.03.21. 12:04

Szia….hat tenyleg jo lenne egy orvoshoz fordulni, mert megis meg tudja mondanni hogy kell gyogyszer vagy csak terapia ami beszelgetes…………fel a fejjel lesz meg jo is!!!!

#1440 panicgirl hozzászólása: 2010.03.20. 20:51

Szia nicole,

zsuzsiri leírta a gondolataimat :) Én is ugyanilyen stádiumban vagyok, mint ő. Minden rendben velem, vannak rossz időszakok, amikor nem szégyen a gyógyszer. De nem kell mindig szedni, ne aggódj. Én is utálom öket… A válasz: Legyőzheted! Csak kövesd a jobbnál jobb tanácsokat, amiket leírtunk neked! Ügyesen :)

#1439 zsuzsiri hozzászólása: 2010.03.20. 07:46

Szia! Azt tudom javasolni neked(7 éve vagyok beteg), hogy mindenképpen keress fel szakorvost(pszichiátert), mert ha vannak rohamaid is, akkor ezt mindenképpen gyógyszeresen is kell kezelni.Persze nem vagyok gyógyszerpárti, és magam is azt mondom, hogy csak akkor szedjünk gyógyszert, ha muszáj.Viszont be kell állítani az állapotodat egy normális szintre, mert különben ez a betegség, nagyon rossz irányba is tud fordulni.Azzal most ne foglalkozz egyelőre, miért alakult ki, mert az ilyen irányú gondolatok mélyítik a rosszulléteket, és gyakoribbá válhatnak.Foglald el magad olyasmivel, amit nagyon szeretsz csinálni, lazíts, barátkozz, hallgass zenét.Sétálj nagyokat.Azt kell magadban tudatosítani, hogy nem leszel rosszul, mert meg akarsz gyógyulni, hiszen TE SEGÍTHETSZ magadon hidd el!Ha olyan helyzetbe kerülsz, amitől félsz, akkor (nem árt a gyógyszer, ezt felírja neked), ésrántasz egyet a válladon, mély levegőt veszel, és azt mondod:”dehogyis félek, eddig is ment,mielőtt beteg lettem, nehogy már kicsesszen velem ez a fránya pánik!”Nekem ez alatt a 7 év alatt voltak nagyon rossz időszakaim, és volt 3 évem, ami teljesen tünetmentes volt.Új munkahelyre kerültem, változtattam a frizurámon, manikűrös,(még tetkóm is lett!).Nem tudom, van-e társad, de az is nagyon fontos, hogy legyen melletted valaki, aki segít lelkileg.Nagyon sokmindent olvastam erről a szörnyedelemről, és megpróbálok erős maradni,nem hagyom el magam.Ha mégis legyőz ez a fránya, akkor beszedem a gyógyszeremet(de csak végső esetben!).

Remélem, tudok kicsit segíteni!Sokan vagunk, akik ezzel a betegséggel küzdenek, persze mindenkinél másként mutatja ki magát.Egy biztos, válts életformát, találd meg az új arcodat, biztos vagyok benne, hogy menni fog! Szia! Zsuzsiri

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close