Félek

Téma címkék:
2010.03.23. 18:04

Sziasztok !

Nekem tegnap reggel kezdődött ez a szédülésem, mikor a szokásos módon felültem az ágyamban.  Meglepődtem, elindultam lassan ki a szobából, de aztán kezdtem helyreállni.  Majd 2 órahossza múlva, mikor kiszálltam az autóból, megint megszédültem, szinte megtántorodtam.  Elég bizonytalannak éreztem magam egész nap.  Este lefeküdtem, de amint a fejem leért a párnára, megint elkezdtem szédülni, szinte forgott velem a szoba. Felkeltem, ittam egy kis ásványvizet üvegből, de amint hátrahajtottam a fejem, hogy az üvegből inni tudjak, újra megszédültem, mikor visszakerült fejem a normális állásába, újra megint. Nagyon ijesztő volt.

Hajnalban felébredtem, hason aludtam, s amikor megakartam fordulni, s megemeltem az arcom a párnáról, iszonyú szédülés jött rám, forgott velem minden, fekvő helyzetben is.  Utána ahányszor megakartam fordulni, annyiszor forgott velem minden.

Iszonyúan megijedtem, bepánikoltam, mert azt hittem az előző nap ezzel vége lesz ennek a szédülésnek, de ijesztő volt, hogy másnap éjjel még jobban érzem.  A pániktól vizesre izzadtam, s erős hányingerem lett mindeközben. Izzadtam, fáztam, hányingerem volt, s iszonyú rossz közérzetem lett.  A WC-n öklendeztem, de nem bírtam hányni, de ettől is kicsit megkönnyebbültem. Úgy elkenődtem, már sírtam is. 

Ideültem a géphez, hogy megnézzem a magas vérnyomás tüneteit, hátha attól van, s akkor akadtam valahogy erre az oldalra. Ma egész nap olyan fura volt minden, gyengének éreztem magam, nem mindig volt stabil a járásom.

Már félek a lefekvéstől, biztos megint ezt fogom érezni, az előbb már kipróbáltam, hátha már nem érzem, ha lefekszem, de  húúúúú……., dehogynem, nagyon éreztem. Meg mikor felálltam, utána is, el sem bírtam indulni, visszaestem majdnem az ágyra, s vártam ” forogva ” hogy jobban legyek .

Szeretném, ha valaki tudna nekem erről valamit írni, aki jártasabb ebben, hátha megtudnék nyugodni.

Előre is köszönöm Nektek : Ági

 

 

#1466 bulldog hozzászólása: 2011.06.02. 09:21

Szia Ági !

Én pontosan így éltem meg a rohamokat, ahogyan te, azzal a különbséggel, hogy én minden mozdulatnál hánytam. Órák hosszat. iszonyú volt. :-(((

Üdv: Én is Ági :-))

#1465 ducinea hozzászólása: 2010.03.24. 20:05

Szia Ági!

Úgy nézem, nincs mindenkire vonatkozó recept a dologra, és az is látható, hogy mindenkinél kisebb-nagyobb különbséggel mutatkozik meg ez a betegség. Orvoshoz azért érdemes elmenni, mert néhány betegség kísérő tünete is lehet ez, amit fontos kideríteni. Egy viszont közös: nagyon rémisztő érzés, nagyon elveszettnek érzi magát az ember, és óhatatlanul bepánikol előbb-utóbb, főleg, ha nem akar múlni. Nagy rohamok alkalmával nekem is borzalmasan nehéz volt akár csak egyenesen tartani is magam. Néhány pillanatig erősen kellett kapaszkodnom ahhoz is, hogy ülni tudjak, és nagyon lassan kiaraszolhassak imbolyogva, mintha egy viharban hánykolódó hajón járnék, a WC-ig, mert a pániktól én is folyton oda kellett siessek. Aztán az orvosom miután már kifogyott az ötletekből, azt mondta, hogy a pániktól szédülök… pedig én tudtam jól, hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás…, de neki ezzel könnyebb volt megmagyaráznia… 

De ne ess végképp kétségbe, ha nem is tudni meddig tart, és mikor tér vissza, de előbb-utóbb enyhülni fog. 

#1464 kkasa hozzászólása: 2010.03.24. 10:44

Szia Ági!

Én is nagy hason alvós vagyok és bizony azon a hajnalon, amikor először találkoztam ezzel a betegséggel, ugyanazt éltem át amit te.

Azt javaslom a viszgálatok és bevált enyhítő módszerek kapcsán olvasd vissza az itteni történeteket. Egy neurológusi vizsgálat gondolom javasolt lenne neked is, hogy hivatalos diagnózist és esetleg gyógyszert kapj és megerősítsék, hogy a tornák amiket itt hivatkozni szoktunk neked is segítségedre lesznek.

Várjuk tapasztalataidat ha már ilyen sajnálatos apropóból BPPV közösségünk tagja lettél.

Mielőbbi jobbulást!

Karesz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close