Segíteni szeretnék – segíteni akarok

Téma címkék:
2010.04.28. 12:15

Hogyan tudok gyorsan és jól segíteni a szerettemen a pánikbetegségben?

#1687 tigram hozzászólása: 2010.07.06. 13:25

Sziasztok!

Nagy örömmel olvastam, hogy van akinek sikerült leküzdeni ezt a nagy problémát ill. átküzdenie Magát ezen az óriási akadályon  – remélem az itt “levők” közül Mindenkinek sikerül. Nálunk vagyis a Fiamnál olyan ez az egész mint egy hullámvasút, egyszer egészen elfogadható az állapota 2-3 napig és utána jön a zuhanás. Általában kedvetlen, életúnt,keserű. Megértem, de néha szeretném megrázni nagyon hátha kiráznám belőle ezt az egészet.- persze csak jelképesen. Ezt már a tehetetlenségem mondatja velem.Igen teljesen tehetetlennek érzem magam és ez kiborít.Szörnyű amikor az ember nem tud segíteni a gyerekének, vagy csak kicsit, majdnem semmit.

Mindenkinek kívánom, hogy sok és egyre több pánikmenetes szép napja legyen.

#1686 tigram hozzászólása: 2010.05.31. 20:04

Köszönöm a tanácsokat.Sajnos itt mindenki tapasztalatból ír, – gondolom- elképesztő, hogy mennyi dolog, esemény stb. okozza és váltja ki ezt a “problémát” – én így nevezem. A fiamnak szeretnék segíteni. Nagyon hullámzó ez az egész dolog. Napokig jól van és utána puff és megint mélypont.Hónapok óta tart ez az állapot.Én meg időnként teljesen tehetetlennek érzem magam és ez bánt a legjobban. Természetesen már voltunk pszichológusnál, neurológunál, pszichiáternél, kineziológusnál is. Szóval erősen próbálkozunk. Nagyon “akarok” segíteni, hogy a legszebb éveire majd idős korában ne úgy emlékezzen vissza, hogy csak kínlódás volt.

 

#1685 csharles hozzászólása: 2010.05.31. 18:14

Tisztelt tigram!

A pánikbetegségeben szenvedők szerttei nehéz helyzetben vannak, hiszen mindenben megpróbálnak segíteni és – sok esetben – nem sikerül nekik. De nem szabad feladni. Azt tudom tanácsolni, hogy mindent csak kis lépésekben próbáljanak ki. Ha valamitől szorong és nem sikerül megoldani a problémát akkor sem kell fejjel a falnak rohanni. A legapróbb előrelépéseket, reakciókat is figyelembe kell venni.

Amennyiben nem olvasott utána még a betegségnek akkor érdemes olyan oldalakat, amelyek mögött szakorvosok állnak, hiszen az interneten bárki mondhat bármit. A nevesebb oldalakon viszont megtalálhatja a releváns információt. A párjának is érdemes ezeket elolvasni, hiszen közösen minden könyebben fog menni. Sok sikert!

 

#1684 scriabin hozzászólása: 2010.04.28. 15:00

még annyit h ha lehet, ne a kineziológus kezelje bach-hal! nem szeretnék megbántani senkit, de általában nagyon mellényúlnak, túlbonyolítják az egészet (tényleg tisztelet a kivételnek!). a bach terápiának van egy szemlélete, és egyszerűen azt kell követni. nincs intuíció, kártya, inga, meg semmi… az eredeti angol szemlélet szerint dolgozó terapeuta a legjobb választás, aki nem visz bele hókuszpókuszokat.

#1683 scriabin hozzászólása: 2010.04.28. 14:57

szia!

örülök! :-) ha szükségetek van profi bach-os terapeutára, tudok ajánlani! ebben sem mindegy, ki kezel…

#1682 tigram hozzászólása: 2010.04.28. 14:36

Szia scriabin!

Köszönöm a gyors választ, már utána néztem a virágterápiának és nagyon bízom benne+ még kineziolgus segítségét is kértem, illetve igénybe vettem.

tigram

 

#1681 scriabin hozzászólása: 2010.04.28. 13:21

szia!

tudod h milyen nem egyszerű kérdést tettél fel?! a betegség mindig az érintett személy dolga. az ő életében van jelen, az ő “milyenségét” tükrözi, az ő életében vannak okok, ami miatt ő most beteg. és az ő elhatározásának kell a háttérben állnia ahhoz h megvalósulhasson a segítség (főleg h jól és gyorsan is…). tehát egyrészt az ő akarata és elképzelése kell -miben hisz, milyen elképzelése van nemcsak a kiváltó ok, hanem a gyógyíthatóságot illetően is-, másrészt egy jó módszer, ami alapvetően meg tudja változtatni a betegben mindazt, ami ma teret enged a “betegségnek”.

ha ez a gondolatmenet nem áll távol tőled vagy a szerettedtől, akkor -mint azt már többször megtettem ezen az oldaon is-, ajánlom szíves figyelmedbe a Bach-virágterápiát, mint egy lehetséges megoldást. nézz utána a neten, sokminden le van írva róla. mellékhatásmentes, egyszerű és nagyon hatásos módszer minden lelki elváltozásnál, pszichés problémánál!! szívesen segítek bővebben is, ha igénylitek…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close