Egy nyaralás tönkretétele

Téma címkék:
2010.04.30. 10:36

2007 ben kezdődőtt, Omisban. Épp nyaraltam és ezzel együtt persze semmire se figyeltem, mi árt s mi nem.

Ittam a kedvenc horvát sörömet és ettem ami elém került, de főleg rántottszeletet.

Aztán a nyaralás negyedik napján olyan fájdalmas görcseim voltak gyomor tájékon, hogy kiegyenesedni nem bírtam. Semmit sem láttam Splitből, mert a fájdalmak az aznapi kirándulás alkalmával koncentrálódtak.

Amikor hazaértem elmentem egy orvoshoz, azaz odavitt valaki egy képzett szakemberhez a László Kórházban és mehettem gyomortükrözésre. Ez még semmi ahhoz képest, hogy innentől kezdve minden reggel refluxot szedek.

Néha hasmenést okoz, ez akár két vagy három napig tart aztán ahogy jön elmúlik,de addigra leadok két három kilót. Jó lenne tudni a refluxon mint gyógyszer mivel pótolható, mit lehetne szedni mást helyette? Ha valaki tud ez ügyben segíteni hát várom válaszát. Jobbulást mindenkinek és Békét Leslie62

#1690 Annika hozzászólása: 2010.04.30. 15:12

Nem tudom, hogy milyen gyógyszer a reflux, de nekem reflux betegségem van. Szigorú diétával, gyógyszer nélkül már nincs fájdalmam. Átéltem Én is ezt a borzasztó fájdalmat. A szigorú diéta nem  más, mint fűszermentes és zsírszegény étkezés, és nagyon sok zöldség, gyümölcs. Próbáld meg és hátha neked is segít, gyógyulást!!! 

#1689 jutka554 hozzászólása: 2010.04.30. 14:21

Kedves Leslie62!

Sajnos én is évek óta kinlódok a reflux-al. Nekem  kb. egy éve a Lansoptol nevü gyógyszert irta fel az orvosom. Sammiféle mellékhatása nincsen. Azért arra figyelek, hogy minél kevesebb szénsavasat igyak és az erősen füszeres ételeket is kerülni kell. Próbáld ki, hátha Neked is beválik!

Üdv: Jutka554!

#1688 cocer hozzászólása: 2010.04.30. 11:34

Szia Leslie62!

Én is refluxos vagyok közel két éve. Nekem a gasztros doki Nolpaza 40 mg-ost írt fel naponta 1 szemet.Eleinte reggelenként szedtem be a gyógyszert. Ebéd után pár órával számíthattam a biztos hasmenésre. Ez befolyásolta az életvitelemet is, ami nagyon kellemetlen volt számomra. Mostmár közel fél éve  a korai vacsora előtt szedem be és nincs gondom. Próbáld meg te is. Ha nem sikerül javasolnám, fordulj a kezelő orvosodhoz a problémáddal. Nagyon sok PPI van, ami biztos jó lesz neked is. Jó közérzetet kívánok.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close