BPPV?

Téma címkék:
2010.05.31. 16:18

Sziasztok!

Adrienn vagyok, 25 éves. Nekem csak 1 napja kezdődött a szédülésem, de már rengeteg kérdés merült fel bennem. Este egy hasról hátra fordulást követően fordult meg velem a világ. Ezután folyamatosan szédültem, de fekve, a jobb oldalamra fordulva sikerült elaludnom. De ma reggel sajnos még erősebb szédüléssel ébredtem, ami akkor a legintenzívebb, ha lahajtom a fejem, vagy lefelé nézek, illetve a bal oldalamra fekve. Elmentem a háziorvosomhoz, de sajnos csak egy helyettesítő doktornő volt, aki már úgy kezdte az én panaszomra, miszerint “rettenetesen szédülök tegnap este óta”, hogy “csak maga szerint rettenetes“…Persze, hogy csak szerintem, hisz nem ő érezte…A vérnyomásom 150/110 volt, mire csak annyit mondott, hogy elég magas, gyakran kéne méregetnem. Elvégeztem egy-két gyakorlatot becsukott szemmel, de egyiknél sem talált semmi rendkívülit. Hozzáteszem, az adminisztrációval együtt 5 perc alatt végeztünk! Szóval felírt egy gyógyszert (Betahistin-ratiopharm, valami B16 vitaminos dolog) , aminek a leírásában az szerepel, hogy néhány hónapig is eltarthat, mire javulni kezd a szédülés… Vajon nálam is BPPV-ről lehet szó? Kihez forduljak, ha tényleg nem javul a helyzet? Kérlek segítsetek!

Előre is köszönöm!

Üdv:Adrienn

#1801 bija93 hozzászólása: 2010.08.06. 17:30

Sziasztok!

16 éves vagyok és hasonló problémáim merültek fel.

3 éve kezdődött hirtelen szédüléssel. Nem vagyok egy beteges tipus sem stresszes sem időjárásérzékeny. Mégis erre gyanakodtak. Elvittek vizsgálatokra ahol semmit sem tudtak kimutatni. Mikor elszédülök olyan hirtelen hogy szinte a földre esek nem tudok mit csinálni borzalmas érzés. Ebben az évben igy kerültem kórházba mert ez miatt elájultam. Persze kaptam az infúziót minden egyebet de semmire sem tudtak hivatkozni. És ahogy olvasom ezt a betegséget egyre jobban rájövök hogy énis ebben szenvedek. Kitartás mindenkinek ezzel szemben!

#1800 juhasz0515 hozzászólása: 2010.06.14. 12:49

szia! Nekem is kb így kezdődött a dolog. Füled nem zúg? Nekem fél éve tart:( Más gyógyszert nagyon nem adnak rá, csak a betasercet, nekem egyensúlyozó ideg gyulladásom volt, hónapokig folyamatosan szédültem és zúgott mindkét fülem. Kaptam Nootropilos agyi értágítós infúziót is, kicsit használt. 6 hónap után kezdett nekem javulni. Reméljük neked sokkal hamarabb fog, de szörnyű ez a szédülés én átérzem. Sok kitartást. Ha tudok vmiben segíteni kérdezz nyugodtan. Puszi, Judit

#1799 Rainy-morning hozzászólása: 2010.05.31. 18:02

És még hozzá teszem azt is, hogy ne engedd tényleg, hogy lerázzanak. Az én történetemből kiderül mennyi helyen kezeltek, pedig nagyon nyilvánvaló volt a szédülés hányinger az lehet akár ilyen probléma is, de csak most évekkel később jutottam el fül orr gégészhez aztán neurológushoz, addig nem vettek komolyan gasztroenterológián stb. Viszont most lelkileg is kész vagyok gondolj el 5 év szédülést hányingert és így kell élni menni stb háttt… de ezért ne hagyd, hogy lerázzanak! Ne hogy Te is kikészülj lelkileg is. Amit meg előző üzenetemben írtam: abban számíthatsz rám. Majd írj ha gondolod. Szia.

#1798 csharles hozzászólása: 2010.05.31. 17:53

Tisztelt Adrienne!

Először is nyugodjon meg. Ezek a tünetek nem feltétlenül jelentenek ilyen komoly betegségeket. A legfőbb dolog, hogy nyugodjon meg, és ne beszéljen be magának semmit.

Másodszor – természetesen – el kell menni egy fül-orr-gégész szakorvoshoz, hogy kivizsgálja magát. Mondjon el neki mindent és kérje meg, hogy ha lehet ne a legkeményebb gyógyszerekkel kezdje. Jubbulást kívánok!

#1797 Rainy-morning hozzászólása: 2010.05.31. 16:47

Szia! Hát az én történetem a szédülés hányingerrel hosszú sajna, olvasd el a történetem ha gondolod… de igen lehet valóban bppv, de lehet meniere betegség is illetve még más is, de először ezeket tisztázni kéne. A háziorvos lerázó dumája ismerős… De nem szabad hagyni, kell neked beutaló fül-orr gégészetre aztán ott különféle vizsgálatokkal: főleg audiológián műszerekkel, hogy mitől szédülsz mennyire stb. Lenne pár kérdésem szeretnék segítteni. Van msn-ed? Továbbá szemrángást észrevettél-e apró rángások, amiket csak te érzel nagyon nem látszik csak szakorvos veszi észre. Továbbá lenne egy két teszt dolog, amit otthon megcsinálsz és abból tudnánk következtetni.. ezért akartam az msn-t. Szia majd írj.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close