betegségem története

Téma címkék:
2010.06.29. 10:13

Szép napot mindenkinek!

Örülök,hogy elolvasták azt a néhány soromat amivel bejelentkeztem én is a várószobába.Sajnos ez a betegségem 1986-ban kezdődött akkor regisztálták.Akkor még nagyon kevés dolgot tudtak róla és sajnos a tünetek olyanok voltak,hogy el vitték a vizsgálatott más irányban.Úgy kezdödött,hogy a jobb oldalamon az epe környékén görcsölt.Olyan volt mint akinek epe problémája van és sajnos erre is kezeltek.Aztán mivel ez kisugárzott szinte az egész testre így már nőgyógyászatilag is vizsgáltak.Akkor kitalálták,hogy méhen kívüli terhes vagyok és kiakartak kaparni.De az utolsó pillanatban eláltak ettől a döntéstől.Szerencsére!Utána jött az,hogy vagbelem van és akkor megint műteni akartak.De előtte még csináltak 1 vese röngönt kontraksz anyagosat és akkor azt mondták vándor vesém van.2 és fél évet így el csiki-csukiztunk.Aztán végül annyira rosszul lettem,hogy nem volt más választásuk konkrét diagnózis nélkül fel vágtak és akkor derült ki,hogy Cronh beteg vagyok.Ha akkor nem ismerik fel 3 hónap múlva meghaltam volna mert a belet megfolytotta volna a gyulladás.A vastag belemből 30cm-et és a vékonyból 1.20cm-et kikellett műteni ahhoz,hogy meg mentsenek.Ennek hál istenek 24 éve.Nem mondom,hogy panasz mentes vagyok.Azóta is diétáznom kell és sok minden tiltó listán van.Emiatt sajnos 20éve le vagyok százalékolva is.Hát röviden dióhéjban ennyi lenne.Ha valakinek érdeklődését fel keltettem akkor még írok róla.

Mosolygós szép napot mindenkinek!

#1995 judit72 hozzászólása: 2012.02.27. 15:07

sziasztok!nekem kb 1éve derült ki hogy cron beteg vagyok.Magas lázzal kezdódött azt hittem nem komoly.Én is eljátszottam hogy vizsgálat vizsgálat hátán.Mivel nem lettem jóbban megtükröztek és ott derült ki cron beteg vagyok.Azóta szteroidokat szedek de néha olyan rosszul vagyok egész nap csak alszom.Engem minden érdekel a témával kapcsolatban.Vagy ha van valakinek valami jó tanácsa.

#1994 jaki79 hozzászólása: 2012.02.02. 14:40

sziasztok én egy éve vagyok cron beteg és nagyon rosszul vagyok.néha még a kanáltol is rosszul vagyok. sokat hányok és nagyon sokat meg a hasam.lábam is be durant eza betegség folytán, leszászalékolást hogy lehet elintézni,

#1993 sari07 hozzászólása: 2011.09.16. 08:15

Szia!

Tulajdonkép nem én vagyok beteg hanem a 12 éves lányom kapta meg ezt a súlyos betegséget :( ! Kb idén májusban kezdödött,állandó görcsre panaszkodott olyan volt mintha meg akarna neki jönni a menszesze,igazából ezt is mondtam neki hogy biztos azért görcsölsz.Azt tudni kell hogy eleinte nem rendszeressek voltak ezek hol görcsölt hol nem és ezért nem is gyanakodtam semmire. Aztán jött a hasmenés meg a fogyás,az én 150 cm magas lányos le fogyott 34 kg-ra  de ez egyik pillanatról a másikra ugyhogy lúliusban már el vittem orvoshoz mert nagyon rosszul volt,aztán korházba került ahol megállapították mi a baja. A leg szőrnyübb az egészben az hogy a családunkban senkinek nincs ilyen problémája,hol ott azt kérdezték kinek van mert ez örökletes. A másik meg ugye hogy ennyíre fiatal korban nem igen szokott elő fordulni,és ami a hideg zuhany a diéta na az nagyon kemény egy 12 éves fejlődő szervezetre.A korházban fel tudtak rá hízlalni 2 kg-ot de itthon újra le fogyott megint 34 kg-ra.Ép tegnap voltunk Győrben kontrolon ,hát semmi jó,nagyon rosszak az eredményei.Pedig én azt mondom aki ennél jobban doiétázik az már nem eszik! Hát dió héjban ennyít,örülök hogy meg oszthattam veled! És van kedved esetleg írni még erről a betegségről szívesen fogadom.

Üdvözlettel: egy aggodó anyuka. e-mail címem:sari07@freemail.hu

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close