BPPV betegség

2010.07.09. 09:11

Sziasztok. Melinda vagyok zalából. Én is BPPV-vel szenvedek már egy éve, sajnos.Tíz honapig voltam táppénzen. 36 éves vagyok, de ilyen betegséggel nem találkoztam még. Voltam kórházban, Zalában és Pesten is. Mindenhol csak infúziós kezelést kaptam, persze kaptam Nootropil 1200mg Betaserc 24mg napi 3szor. Talán annyit segített ez az egész, hogy a hányás megszűnt. Aztán elegem lett, kerestem egy specialistát Pesten Dr.Szirmai Ágnes Semelweis kórház. Megvizsgált, tornát javasolt és felirt egy Frontin nevű enyhe nyugtatót. Azóta sokkal jobban vagyok, már dolgozom is 3 hónapja. Igaz vannak jó napjaim is és rosszabbak is. De egy dolog van elöttem, hogy meg kell gyógyulni, mert teljes életet akarok élni. Felszolgáló vagyok, és nem könnyü ebben a szakmában dolgozni. Nem szabad feladni!!!!!! Kitartást kivánok minden sorstársamnak!

Üdv:Melinda

 

#2109 Steasy hozzászólása: 2011.02.14. 21:19

Szia! Köszi a kérdésed.

Én nyár óta jobban lettem, bár a bppv sem igazolódott be és azóta is sok doki látott, szemész, fülész, neurológus, valahogy orvosilag nem tudtak lediagnosztizálni. Nekem biztos a nyaram halálfélelemben telt, a sorstársak sokat segítettek tapasztalatokkal.

kb. 6 hónap alatt múlt el, de időnként forgó szédülést még éreztem, utoljára novemberben. Sokmindent szedtem rá, szintetikus és más gyógynövénykivonatokat. A torna is sokat segített.

Nekem  még megvan egy bizonyos fajta bizonytalanság érzés, de van ebben némi pánik, amit magamtól próbálok legyőzni. Nálam most átalakult a dolog sűrűbben előforduló aurás migrénné, sokkal több látótérkiesésem van. Ebben az irányban próbálok megfelelő gyógymódot találni. De a neurológus szerint ezzel együtt lehet és kell élnem. De ahogy a nyári bppvés tüneteimbe, így ebbe sem tudok belenyugodni. Nem adom fel!

#2108 kig121 hozzászólása: 2011.02.11. 12:40

Ki hogy van mostanában?

#2107 Steasy hozzászólása: 2010.08.12. 09:16

Már én sem tudom mihez kötni. Reggelente biztos utólér akár egy jól átaludt éjszaka után is. Estére a fáradtságra fogom. És hát van a napközbeni stressz, amikor kötelezően szédülök. Szinte belezsibbad az agyam. Nekem mostanában húzó érzés van az utcán a fejemben. Szerintem én nem vagyok jobban, csak “megszoktam” a rosszulléteimet. Persze sosem lehet hozzászokni, csak nem pánikolok annyira, hogy jön egy ájulás stb…Sajnos nem tudom elfogadni a gondolatot, hogy ez mindig így fog maradni és nem tudom nem tudomásul venni a hétköznapi érzéseimet. Mert írta valaki, hogy egyszerűen nem vett tudomást róla és egyszercsak elmúlt…

#2106 Berta hozzászólása: 2010.08.11. 19:02

Ja, és kedves Judit! Attól még nem pszichés ez a dolog, hogy ha ideges vagy, jobban előjön. Nekem akkor is rosszabb, ha este fáradt vagyok, és reggel is nem bírok korán kelni, mert akkor szinte hintalóként működöm. Nektek is van ilyen?

#2105 Berta hozzászólása: 2010.08.11. 18:59

Sziasztok! Na, megint egy közös tünet: nekem évek óta magas a koleszterinem, de nem foglalkoznak vele. Pedig már egy párszor rákérdeztem: nem eszem zsírosan, nem vagyok elhízott… Eh, legyint rá az orvos. A keringési bajokra is van homeós szer, ami mamámnak és nekem valamint egy barátnőm anyukájának is sokat segített, pont a pulzus és a vérnyomás ingadozásaira van: Phoenix Aurum. Nekem mostanában erre a nagy levertségre a ginseng ampullák jók, ha szedem nyugodtabb vagyok, jobb a kedvem. Már ez is valami! Egyébként pont most olvastam egy köszönetet XY doktornőnek: egy páciense írta, hogy 6 hónap alatt kigyógyult a szédülésből tornával és nyugtatóval, bár volt visszaesése. Már rosszmájú kezdek lenni, és azt mondom, csak hiszi szegény… Bocs, de ma is jött egy szédelgésem, és jól pánikoltam tőle, hogy mi ez már megint. Tényleg olyan, ahogy Ildi mondta itt: hullámvasút, mire azt hinnéd, fölérsz, megint esel. És én is 2 hónapig nem dolgoztam emiatt. De most sem vagyok stabil… Mi lesz???? Jobb napokat Nektek!

#2104 Steasy hozzászólása: 2010.08.04. 18:09

Judit!

Az én fülem is zúg, egy hátsó sistergésben élek. Nem folyamatos, de stresszre erősödik. Jó sok mindenen mentél te is már keresztül és valóban, TE nagyon fiatal vagy. Őszintén sajnálom. Talán emiatt fogsz hamarabb regenerálódni szervezetileg. Nagyon kívánom, mielőbb gyere helyre. Pulzuscsökkentőt én is szedek, Betaloc Zocot felet és várnyomásra Renitecet is. Még szedem a betasercet, de nem ez a kulcs, lehet ha nem szedném rosszabbul lennék, de valahogy úgy érzem, ez sem segít. Nagyon ajánlanám, amit a Berta/Lotti leírt a különféle homeopátiás szerek kipróbálását. Szédülésre Vertigoheelt például. Ártani nem árthat. Bilobilt is szedek, magnerotot és lenkei vitamint igaz csak 1-2 szemet. Én eddig a szintetikus szereknek nem éreztem a gyógyító hatását. Nekem a frontin nem jött be, igaz utálok idegnyugatókat szedni. Szeretem magam kontrolálni magam. Csakhogy most ez valami idegrendszeri és agyi vérkeringési összbetegség lehet, amire rámodnták talán Bppv. Talán nem.

#2103 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.04. 17:26

Steasy!

Szió, 23 vagyok, voltak vizsgálatok, hallásvizsgálat, BERA vizsgálat, koponya MR, labor, cardiológián, szemészeten is voltam. Pszihésen lehet a dolog, mert mikor idegesebb vagyok akkor rosszabb. De én az eredetét nem erre fognám. Csak nem tudják mi ez. Látótérkiesés nincs, csak nem tudom elhelyezni magam a térben, van, hogy tárgyakat beütök az asztalba véletlenül, meg olyan mintha nem tudnám tartani magam egyenesen, a látásom olyan, mintha ugrálna néha a szemem.A legelején szedtem szteroidot, majd Betasecet, Bilobilt rakat vitamint. Frontint szedek, arra lassul a szédülés, és szedtem pulzuscsökkentőt, mert szapora volt a pulzusom, de a cardiológus azt mondta, ez fiatal nőknél normális dolog. Szedtem már Nootropilt is és kaptam Pécsen a Fül-Orr- Gége Klinikán Nootropilos infúziót is. Szóval már nem tudom mit tegyek. A prof. azt mondta a Klinikán, hogy nyár végére hagyjam el a Betasercet. Ezért csökkentem az adagot, hogy ne egyszerre hagyjam abba. A fülem is zúg és olyan mintha mindig el lenne dugulva:(

szió, Judit

#2102 Steasy hozzászólása: 2010.08.04. 15:22

Judit, megkérdezhetem hány éves vagy? Én 44.

Amikor 8 hónapja volt, a te orvosaid mire jutottak? Neked is volt mindeféle kivizsgálás? Engem próbáltak pszichés útra terelni, mert ha nem boldogulnak, mindig idegalapon van-mondják. Neked is van látótérkiesésed? Migréned? Miket szedtél és szedsz most?

#2101 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.04. 15:01

Nekem 8. hónapja van ez a szédülés, majdnem 4 hónapig táppénzen voltam, nem tudtam vele dolgozni, aztán csökkentek a tünetek, de a bizonytalan járás mindig megmaradt. Aztán a napokban megint előjött a “nagy” szédülés. Tanácstalan vagyok mit tegyek. Nagyon fiatal vagyok ahhoz, hogy így éljek:( Nem beszélve arról, hogy egy párkapcsolatra is rámehet ez az egész betegség és fordítva is:(, mivel ezt más nem érzi, amit átélünk. Minden doki azt mondja, hogy ez nem komoly dolog.

Judit

Jud

#2100 Steasy hozzászólása: 2010.08.04. 14:52

Kedves Judit! Nem mondom, hogy örülök, hogy sorstársam vagy ebben a helyzetben, mégis így nem érzem magam ennyire elveszettnek, hogy egyedül vagyok. Sajnálom, amin keresztülmegyünk…Mások körülöttem meg sem értik min megyek keresztül kb. 1 hónapja. Sem az orvosok, sem a család. Mint írtam 2008ban is voltak tünetetek, de sosem erősödtek fel ennyire. A háziorvosnak megmutattam a véreredményt, de semmit nem mondott. Felírta a koleszterin, LDL, triglicerin eltéréseket. Nem mondom extrémen eltérő. (A korábbi évek alatt, volt erről szó már, hogy ezek az eltérő értékek is furcsa tüneteket produkálnak, ha zsírosabb a vér) De most ez az új dokim, nem reagálta le. Nem tudja, nem is érti mi van velem. Még csak azt sem mondja szedjek vitamint… :) Annyi biztosnak látszik és le is lett valahol írva, hogy több minden tünet/betegség játszik közre és ha egyszerre találkozik ( nyak meszesedés,vérnyomás, pánik, depi, fül, vérképlet…) akkor jön elő a Bppv.

Közülünk aki legtovább eljutott a saját maga  tapasztalataival a Berta/Lotte. De mindenkitől lehet tanulni, a tapasztalatainkon keresztül. HA tudok én is szívesen segítek neked. Írj, ha van kérdésed.

#2099 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.04. 14:29

Kedves Steasy! Nekem is hasonlóak a tüneteim, és a labor alapján nekem is sok volt a koleszterinem, de nem foglalkoztak a dokik vele, csak tudatták, h magas. Lehet ezzel is összefüggésben talán?Neked mondtak erre vmit?

Judit

#2098 Berta hozzászólása: 2010.07.30. 17:16

Szió! Kezedk meijedni, mert az elmúlt 3 napban megint szédülgettem én is, a meglódulások jöttek elő. Viky, a migrénre is van homeós szer főleg a látótérkiesesre és a látászavarral jövőre: Spigelon. Kömplex szer, többféle migrénre is benne van az anyag. A szemherpesz a szem fájdalmával jár, és nekem olyan volt, mint amikor megséretd a szemed és nagyon érzékeny. A gerinctorna Csabával nem a doktornő tornája. Az nem is igazán torna, inkább gyakorlatok: pl. csukott szemmel kerüldesd a fotelt stb. Hát, nem voltam elragadtatva tőle. A gerinc egyensúly torna viszont nagyon tetszik, lassú mozdulatok, amik segítenek az egyensúly megtartásában. Minden nap csinálom. Jó hétvégét nektek! Nézzetek fel a gothart.hu-ra művészeti lap, tele jó képekkel, írásokkal, ott vannak a verseim H. Lotte néven. Szió!

#2097 7777anna hozzászólása: 2010.07.30. 16:07

Sziasztok!

Én egész jól vagyok egyébként…kopp…kopp…kopp…

Amióta volt az egy hetes forgás, meg pár napos erős hányinger, azóta teljesen jól vagyok:)

De volt ez már így sokszor…:)

Mindig azt hiszed, hogy eltűnt, elfelejtkezett rólad, aztán …

Na nagyon remélem, most végleg elfelejtett…:)

Ma voltam Szegeden Immun vizsgálaton…Semmi különös, egy vérvétel, és sok- sok mozaik szó, amit nem tom, micsoda, mindenféle immunválaszra lehet következtetni róla …..

1- 2hét és meg lesz az eredmény

#2096 Steasy hozzászólása: 2010.07.30. 10:49

Sziasztok! A sima vérvételemből semmi extra eltérés nem látszik, kivéve a koleszterin és triglicerin magas. A bőrdoki ekcémát lát rajtam, pici az esély, hogy más lesz. Azt mondta ő nem gondolja, hogy a bőrpanaszom összefügg a szédüléssel és nem is hivatott speciálisabb vérvételre elküldeni. Hát ennyi van velem lányok. a szédelgés és látászavar maradt… Nektek további szép jó közérzetű napokat.

#2095 Steasy hozzászólása: 2010.07.27. 13:38

Lotti, azt írtad 26.án, hogy neked egyszer a szemedben volt herpesz. Szóval ha jól értem nem külsőleg látszott. Elmesélnéd hogy alakult ki, hogy jöttek rá és milyen látászavarokat okozott?(írtam, hogy nekem látászavaraim is vannak, főleg látótérkiesés, neurológus szerint ez aurás migrain, de pár hete kettős látásom is lett 1x. Valahogy a látásom sem tiszta)

Tudjátok nekem 35 évesen lett bárányhimlőm…aki ezen átesik pedig övsömörre kap hajlamot a későbbiekben.  Anna rá is kérdeztél. Lehet ez van most bennem, bár nem a szokásos bőrtünetet produkálja. Emiatt nem hisz nekem a dokim szerintem. De lehet ez másféle, viszont tuti valamiféle vírustámadás eredménye ez az egész állapotom.

#2094 Steasy hozzászólása: 2010.07.27. 13:29

Ez a gerinc egyensúlytorna  Csabával dvd? Ez ugyanaz, mint a labyribth torna? Ezek letölthetők valahonnan? Tudom beszéltünk már ezekről…

#2093 Berta hozzászólása: 2010.07.27. 11:44

Sziasztok! Valóban nincs kedvem az agyvízvételhez, nem tudom, mit fog szólni a doki. A fülészorvos meg azt mondta a barátnőmnek, hogy nekem inkább a “fejemben van baj”, vagyis nem vagyok beteg szerinte… Kívánok neki csak 1 hét ilyen állapotot!!! Csak azt nem értem, hogy láthatólag piszok pocsékul vagyunk, én úgy néztem ki 3 hétig, mint a zombi, nem bírunk dolgozni, se menni, se élni. De azért nincs bajunk???? Éljen az orvoslás! Sokat segítettek?! Nem tudom, miért akarják ránk húzni, hogy ez pszichés? Akkor segítsenek pszichésen, és ha elmúlik, megemelem előttük a kalapom! A nyakkal tuti összefügg, egyre biztosabb vagyok: kiscicáink vannak, és valamelyik nap lefelé néztem őket hosszasan. Mire felegyenesedtem már ment a forgás. Ezerrel rohantam egyensúlytornázni. Egy napot sem hagyok ki, és nagyon szeretem a gyakorlatokat, kezdek rájönni a mozgás ízére. Ha vannak fejelemények, írjatok! Puszillak

#2092 Steasy hozzászólása: 2010.07.27. 09:05

Nagyon-nagyon örülök, hogy sokkal jobban vagy!!! :))) Így tovább Anna.

Engem a háziorvos ma elküldött egy sima vérvételre, holnap lesz eredmény. De ez nem vonatkozik a vírusra, mert rákérdeztem az sztk-ban. Valahogy nem vesz komolyan a házidokim. Bőrgyógyászaton pedig szept. 17 !re kaptam időpontot. Hát köszönöm, marad a magánrendelés…Amúgy szegedi lévén, még lehet összeakadunk valahol egy igazi váróteremben :)

 

#2091 7777anna hozzászólása: 2010.07.27. 05:26

Sziasztok!

Engem háziorvos küldött el beutalóval, Szegedre, immunológia.

Nem tom, mi lesz, gondolom, normál vérvétel. Mást nem engedek:)

Nem övsömör, az marad meg ilyen sokáig, de az fájdalmas is, és viszket, meg az az idegek mentén jön ki övszerűen. Kolegámnak volt ilyen, azt mondta, neki is stresszre jött ki.

Majd írok én is, milyen volt a vizsgálat, meg az eredményeket., meg mindent.

Nekem most egy hét forgás lement 13 dika óta, aztán pár nap hányinger, és most egész jól vagyok.

Már vezetek is, meg házimunka is megy ezerrel.

És a mostani forgásom óta sokkal elszántabban talpra akarok állni, és sokkal keményebb , és makacsabb lettem!

Legyűröm azért is ezt a nyavajást!!!

 

#2090 Steasy hozzászólása: 2010.07.26. 19:35

Jé, már ezüst fokozatban vagyok a levélírásommal, a nevünk mellett látszik egy kis csillag :)))

Olvastátok ma a Csaby történetét az egy cipőben járunk-ot? Az is tanulságos.

Én komolyan sokat tanulok tőletek és valahogy erőt is merítek, mert úgy érzem így közösen jó úton járunk. Igaz telnek a hetek és szédelgünk, nekem most újabban erős hányingereim vannak. De csak haladunk…És mi magunk jövünk rá a megoldásra.

Nekem a két folt, hepresznek tűnik, de lehet másféle fertőzés is. A házidoki szerint a herpeszvírus nem marad 2-3 hónapig kinn a bőrön. Holnap megnézi egy bőrdoki is, bár már javuló státuszban van. Rettentően viszketett, Elocomot tettem rá olyankor. Ma már tudom el kellett volna menni dokihoz vele, de nem gondoltam ennyire komoly lesz. Nekem komoly stressz hozta ki, magánéleti dolgok miatt illetve ahogy gyengültem a melóban is túlhajtottam magam, hogy helyt tudjak állni.

Anna, a víruskutatást hol végzik? Speciális helyen vagy sima vérvételnek néz ki ami vár rád? Illetve milyen doki küldött erre a vizsgálatra? Fülész v. neurológus? Én amint megtudom az eredményt, miket tapasztaltam, megírom nektek.

 

#2089 7777anna hozzászólása: 2010.07.26. 17:56

Pénteken megyünk mi is vírust kutatni. Egyébként nekem is nézték a Lyme – ot, negatív lett.

Agyvizet ne adj!!!:)

Én nem engedném a gerinccsapolást!!!:)

De komolyan!!!

 

#2088 7777anna hozzászólása: 2010.07.26. 17:55

Mit is akartam még??

Ja, hogy a herpesz elő tud jönni stressz, havi menszesz miatt , meg napozás (UV sugárzás) miatt.

 

#2087 7777anna hozzászólása: 2010.07.26. 17:53

Milyen bőrelváltozás van a felső testeden Steasy???

Ugye, milyen gyanus, hogy a herpesz többőnknél előfordul????

Nagyon érdekes.

És nekem is van egy kis gond a nyakammal, már nem emlékszem, de majd utána nézek.

Kezd érdekes lenni. Szerintem fonots lenne, hogy ezeket megbeszéljük egymással, mert egymás tapasztalatait összerakva talán sikerül közös erővel legyőzni ezt a szemetet, ami mindannyiónk életét megkeseríti.

 

#2086 Steasy hozzászólása: 2010.07.26. 13:55

Hello, én ma visszamentem a háziorvoshoz. Látta nagyon szarul vagyok. Most elküldött bőrdokihoz, bár ez ami a felső testemen van, szerinte ez nem herpes…igaz gyógyuló fázisban van. Holnap vérvételre megyek, ami egy általánosnak tűnik, nem specifikus vérvételnek, de ehhez (sem) értek…illetve bőrdokinál is jelenésem van. Igen, olvstam a Vertigoheel 8-asra való hatását, azzal együtt még nem szedtem, valahogy vártam…de mire? Mindenképpen el fogok menni a nyakamat is helyretenni, csak valahogy mindent egyszerre nem tudok intézni, így félemberként…Nagyon örülök, hogy a lyme-od negatív lett, ezt is fontos tudni, de rohadt egy betegség az is…Kitartás, úgyis MI győzünk!!!

#2085 Berta hozzászólása: 2010.07.26. 09:37

Sziasztok!Hát, én konkrétan olvastam, hogy a herpes vírus megtámadja a 8. agyideget, ami az egyensúlyért felelős. Nekem pár éve a szememben(!) volt herpes. Szóval bennem is bujkál… A Vertigoheel kimondottan erre a 8. agyidegre hat regenerálóan, ezért ajánlgatom nektek is… Írjatok már a víruseredményről, meg hogy hol csinálják!!! A lyme vizsgálatom vérből negatív lett, de egy új doki azt mondta, hogy a neuroborelliózist, ami szédülést okoz, csak agyvízből lehet kimutatni. Na, ez azért megakasztott… Ha vannak gerincproblémáitok, azt viszont helyre kellene tenni, sokat segít. Komolyan, ahogy a Zsolt helyrerakja a nyakam, megszűnik a fejfájásom és a szédülés is folyamatosan javul! puszi nektek!

#2084 Steasy hozzászólása: 2010.07.26. 09:05

Szia Anna! Ritkán van herpim, de most kb 2 hónapja van, nem akart elmúlni eddig semmitől. Tény, ezzel nem mentem dokihoz és nem is vettem komolyan, orvosnak sem mutattam. Csak ahogy írtad nekem is beugrott a kettő közötti összefüggés.

Ma fogok menni és kérek én is immunológiai kivizsgálást. A dokik véleménye: A háziorvosom simán pánikbetegnek tart, eltúlzottnak véli a reakcióimat. A fülészem ezzel szemben a nyaki meszesedésre tippel, mint fő ok. Múlt héten szabin voltam és sokat pihentem, az valóban használt. Ha utcán ér, mondjuk kutyasétáltatás közben, igyekszem jólmegkapaszkodni míg elmúlik a nagy forgás. Az Epleyt nem próbáltam. Nem mindig mozgásra jön ki nálam a szédülés. Nem tudom mihez kötni, mi hozza elő.

#2083 7777anna hozzászólása: 2010.07.26. 05:40

A kisebb rohamok napi 3 szor, és 1 órán át tart????

Hűűű, hogy van ez?

És mit tanácsol az orvosod?

Mert nekem ha nagy rohamom van, akkor napokig csak feküdni kell, és lényegesen jobb lesz aztán.

Lábon hordod ki a forgást, vagy hogyan??????????????????

Ha erős vegetatív tüneteid vannak, erős forgás, erős hányinger, meg gyengeség, akkor feküdj napokig, és majd eltalálnak a helyükre.

Vagy Epley??

Az Neked hogy vált be??

 

 

#2082 7777anna hozzászólása: 2010.07.26. 05:36

Sziasztok!

Steasy!

A BPPV – nél a kristályok leválását a vírusok is okozhatják egyik elmélet szerint.

Nekem elég gyakran van az ajkamon herpesz, évente kb. 4-5 ször is szerintem, vagy lehet még többször is. A kórházban mondta egy főorvos nő, aki kezelt, hogy a vírusok megbúljhatnak az idegek mellett, és stressznél előjönnek, és herpi lesz a számon.

Ő mondta , hogy el kellene menni egy immunológiai vizsgálatra, és már intézzük is, vírus szerológiűnak is hívják, megnézik, hogy mennyire aktív a vírus, meg más vírusokat is a vérből gondolom, és ha kell, akkor szedek vírusölő szert.

Neked is gyakran van herpid?

Nekem volt, hogy a mandulagyuszi miatt is lett forgásom, ezért vetettük ki, meg volt, hogy hasmanős vírust kaptam be, és akkor is lett forgásom.

Úgyhogy szerintem minden ilyen provokáló tényezőt ki kell iktatni, ha van rá lehetőségünk.

 

#2081 Steasy hozzászólása: 2010.07.25. 17:32

Nekem nagy forgás, lábon állva eddig 3 -4 esteben volt az elmúlt 3 hétben. Amikor azt hittem ájulás követi. De  a kisebb rohamok kb. naponta 3x előjönnek és vagy 1 órát is eltart a gyógyszerek mellett.

Amiről írtam, mint “tudatváltozás”, azok a szédüléses rohamok , amikor nem érzem 100-asnak az agyam, vagyis nehéz koncentrálni, stb… A “dizzny”-s érzésről a Méniere várószobában olvastam, ha jól emlékszem. Még 2008-as írás volt, egy férfi írta, akinek ezt a szót külföldön mondták, és ami lefedi ezt a szédüléses, általam zizisnek mondott érzést.

#2080 Steasy hozzászólása: 2010.07.25. 17:27

Anna, nekem pont ma ugrott be a herpes-vírusfertőzés, mint kiváltó ok!!! De a neten nem találtam hozzá kapcsolódó szédüléses cikket. A doki mondta vagy olvastál erről??? Ez most nagyon fontos nekem, ugyanis hetek óta rajtam is van herpeszvírus!!! Vírusszerológiára ki küldött el? Bőrdoki?

#2079 7777anna hozzászólása: 2010.07.25. 17:10

Steasy mi az amit írtál?

Bizz.dizznys???

Vagy mi???

Milyen tudatváltozásról beszélsz???

 

#2078 7777anna hozzászólása: 2010.07.25. 17:06

Szia Steasy!

Én sajna január óta táppénzen vagyok, mert havonta van nagy forgásom, meg olyan a munkakör, amiben dolgozom, hogy veszélyes, ha betegen visszamegyek.

Persze mindig nem lehetek táppénzen, már nagyon szeretnék menni dolgozni. Most felmerült, hogy herpes virus is okozhat gyakori BPPV-s rohamokat, mert forgás 2. napján megjelent az ajkamon. Előtte pár nappal meg sokat napoztam, és az uv sugár aktiválhatja a herpest.

Szóval most lesz virusszerologia, és ha gáz van, akkor szedek gyógyszert.

Hát a nagy forgás után (ami lehet egy hét, de 2 nap is) gyakran egy hétig megmarad a hányinger, vagy olyan levert vagyok, meg melegség, meg gyengeség, meg olyan “fáradtnak”érzem a fejem, meg mintha lenne benn egy lyuk az agyamban.

Hát mondhatjuk ziznek is, aminek Te hívtad:)

Szóval az, hogy tökéletesen jól érzem magam, az ritkán van sajnos.

És már unom is, de nem is figyelek már sokszor a kisebb bajokra, vagy a kisebb rövidtávú, egyirányú napi megszédülésekre. Egy normális embernek ez már idegesítő lenne, ha megérezné, mi megy a mi fejünkben egy hónapban mondjuk.

Pár hónap alatt mondjuk van egy- két olyan hetem, amikor tökéletesen jól vagyok.

 

Nektek milyen gyakran van nagy forgás????????????

 

 

#2077 Steasy hozzászólása: 2010.07.25. 06:51

Szia Anna! 5 napot írsz és utána mennyi nyugis időszakod van? Meg szeretném kérdezni, hogy ilyenkor a család áll melletted és ki kell írassad magad, vagy ezt hogy tudod megoldani a kemény hétköznapokban?

Énnekem van ez az állandó zizi érzés a fejemben, hogy nem üzemelek csak kb 70-80%on, ez az a biz.dizznys?érzés lehet amiről mások is írnak a Méniére oldalon. Nektek a szédülések között megvan ez a bizonytalanságérzet, zavartság? Vagy közte tiszta a fejetek, a tudatotok? Tudom ez most hülyén hangzik így leírva, épp ez az ijesztő amin keresztülmegyek, nem tudom mi a vége.

#2076 Steasy hozzászólása: 2010.07.25. 06:47

A masszírozásról: néha eljutottam hátmasszázsra és bár jólesik, de után felettébb szédültem, valószínű a fekvés miatt. Nem esett jól utána felállni. Mostanában kerülöm is a masszírozát.

Valamiért a szememre is tippelek, mert a látásomban is zavart érzek, bár most nem volt látótérkiesésem.

#2075 Steasy hozzászólása: 2010.07.25. 06:44

Szia Lotti! · Arachnoidealis cysta a neve amit nekem is találtak. Többen is állították, ez nem okozhat bajt. Csak szeptember végére van újra időpontom a neurológiára. Véletlenül nincs meg a hölgynek a weboldala, aki szenvedett ezzel?

#2074 Berta hozzászólása: 2010.07.24. 13:28

Sziasztok! Szegények, át tudom érezni a bajotok! Én szerencsére kisebb megszédülésekkel átvészeltem a meleget. Nem próbáltátok meg a Vertigoheelt? Ilyen rosszullétnél óránként be lehet venni! A másik, hogy én minden nap csinálom a gerinc egyensúlytornát. Viszont megint a keringészavar feltevésem erősödött meg, mert valamelyik nap masszírozták a hátam és a nyakam, utána megfájdult nagyon a fejem és meg-megszédültem. Valahogy megváltozhatott a masszírozással a keringés az agyban szerintem, és ezért. Pedig jó kis görcsök voltak a vállamban és a nyakamban… Remélem, javultok!!! Lotti

#2073 7777anna hozzászólása: 2010.07.23. 14:51

Sziasztok!!

Én most forogtam egy hetet. Tök nyugalomban fekszek ilyenkor napkoig, és megszűnik kb. 5 nap alatt, de néha vissza térhet, teljesen egy hétre múlik el, meg még pár napig maradhat a hányinger.

Hú, valaki kérdezte az ideg gyuszit, hogy mik a tünetei.

Hát nekem elvileg először az volt, jobb oldali idgegyuszi, állítólag.

Annyiban volt más, hogy akkor még nem forgó jellegű volt a szédülésem, hanem egy irányú megszédülések voltak, kb. 2-3 percenként, és elmúlt kb. másfél hét múlva, magne B6 ot, meg B vitamin komplexet kaptam akkor rá, neuromultivit EP – t.

Akkor el is múlt, de egy hónap múlva meg újra elő jött.

Nem tom, mikortól lett BPPV belőle.

Most egy hét forgás megint kemény volt, de igyekszem talpra állni.

 

 

#2072 Steasy hozzászólása: 2010.07.23. 13:43

Gondolatban én is veletek. Én a héten nagyon rosszul voltam. És annyira el is keseredtem, hogy abbahagytam a gyógyszereket, pedig ez nem helyes, de annyira nem éreztem hatását. Semminek. Se a szintetikus, sem a csodavitaminnak. Pihenéssel és én nemis tudom mivel de jobban lettem. Egyik este jógáztatni kezdtem a fejrészt, a fülemet és olyan rohamos hányinger jött rám, hidegrázással, hogy alig bírtam megnyugodni.  Pedig nekem nem volt hányingerem eddig. Muszáj volt visszaálljak a Betasercre. Nootropil helyett most Bilobil Fortet használok. Ma vettek nekem B vitamin komplexet, az idegerősítésre. Véleményetek?Tudniilik egyensúlyideggyulladásra gyanakszom én is. A nyakamra interferencia kezelést is fel kellett függesszem a héten és nem tudtam elmenni a családdal nyaralni sem :( egyedül próbálok helyrerázódni, anyukám néz rám. Jövő héten pedig már dolgoznom kellene nagyüzemben…A látásom is változó, sajnos romló, nem kell szemüveg, de érzek egy változást. Örülök, hogy te Lotti jólvagy. Igyekszem mindent feljegyezni amit javasolsz, illetve amit Anna is megtapasztalt. Remélem mindketten jól vagytok és tünetmentesen.

#2071 Berta hozzászólása: 2010.07.23. 12:20

Sziasztok lányok! Merre vagytok? Remélem, senki nincs nagyon rosszul!!!Lotti

#2070 Berta hozzászólása: 2010.07.18. 12:14

Szia Viky! Olvastam erről a veleszületett cystáról, nem jut ugyan eszembe, hogy mi a betegség neve, de simán okoz az ezt leíró hölgy szerint még ennél cifrább tüneteket is! Neki is évek alatt jöttek csak rá, hogy mi baja, van a neten egy oldala. Én hála az égnek hetek óta jól vagyok, néha még a megszédülés előjön ha felugrok az ágyból vagy ilyesmi, de nem akarok vele foglalkozni. Igen én együtt szedtem a Vertigot a Betacerc-kel, de a doktornő azt mondta, a Beta nem is kell a BPPV-seknek. Na mindegy, egy hónapig szedtem. Már egyiket sem szedem, egyerül a keringés rendezésére veszem be néha a Phoenix Aurumot, hogy ebben a nagy melegben bírjon a vérnyomásom, és ne legyek rosszul. A Frontin nekem nem volt jó, akkor még nem voltam szédülős, de attól aztán mintha a fellegeken jártam volna! nemek a Xanax jó, ha már be kell vegképp vennem vmit. A Bach cseppeket egy kineziológus barátnőmtől tanultam, ő kinezzel kitesztelte, mi kell a bajomra, és nagyon hatásos volt. Aztán megtanultam, megvettem a teljes cseppsort meg a könyvet hozzá, így már magamnak is tudom,mikor mire van szükségem. Régebben meg Pestre jártam egy homeopátiás doktornőhöz, aki teljesen elmulasztotta az asztmám, így azt is megtanulgattam, utánaolvastam, vettem szakkönyveket, meg telefonon meg szoktam kérdezni a drnőt. Mióta ennyit kínlódom, szinte mindennek utánanéztem, aminek csak lehetett. Zsolt tényleg magasan a legjobb, akivel csak találkoztam, pedig 10-20 orvosnál és természetgyógyásznál már megfordultam a 3 év alatt sajnos… Ez mi ez a nyaki interferencia? Tudjátok, mi nagyon szuper még nekem a kranioszakrális terápia. ha érdekel, majd írok róla, de a neten Dr. Gábriel Orsolya nevével megtaláljátok. Én már 4 kezelésen voltam, nagyon jó!!! Anna, ha tudod, írd már meg nekem, hogy az egyensúlyideg-gyulladás hogy működik. Szép napot nektek! Lotti

#2069 Steasy hozzászólása: 2010.07.17. 15:11

folyt.köv: A munkában a szabik miatt nem irattam ki magam, de nehéz volt benn koncentrálnom/dolgoznom, PCét nézni le-föl…
A meleg, a stressz + ez a betegségtünetem kihozta, hogy felment a vérnyomásom és most már idegkimerülésem is van. Gyenge a kezem, lábam.
A gyengeség miatt elmentem a háziorvoshoz, aki ugyan nem hallgatta meg a szívemet, bár állandó nyomást érzek rajta, hanem javasolta a környezetváltozást, mert szerinte ez az egész pszichés alapon van.
(Sajnos lehet is alapja.) Kértem írjon fel Eleniumot vagy valami nyugtatót, de a Frontint mondta jónak, amit a pszichológián felírtak. Valeriánnát szedek.
Különben elég jól ki vagyok vizsgálva, elvileg endokrin is rendben, bár a változókór lassan utólér.
Főleg neuorológiai probléma lehet ez, mert van egy ciszta is a fejben. Bár a dokinő szerint nem ez okozza a látótérkieséseimet, szte.aurás migrénem van, ez a ciszta egy velemszületett dolog, ami nem okozhat ilyen tüneteket…
A nyaki interferenciakezeléssel a felénél tartok. Amint tudok jelentkezem. Addig is jó egészséget mindnyájunknak!

#2068 Steasy hozzászólása: 2010.07.17. 15:05

megint folyt.köv: nem tudok egyszerre mindent leírni. Nekem pár hete volt légycsőhurutom, ami csak erre vonatkozott, nem jött fel a fejemig a megfázás. Majd elmentem egy táncórára, ami furcsa módon nem esett jól. Gondoltam felment a pulzusom, de a fejem volt fura. Na ezek után kezdődött az utcai forgó szédülés. Optt valami elmozdulhatott. Azóta minden doki biztat mozogjak, de énnekem nem esik jól. Régebben itthon is jógáztam, de pont a földi gyakorlatok után ment el a látásom 2x egymás után…Egyébként én elég érzékeny vagyok és melankólikus típus, túl sokat agyalok a világ dolgain is. Ez sem tesz jót. A pszichoterápia sokat segytett lelkileg, és elvégeztem egy autogén tangolyamot is a tavasszal. Antidepresszánsokat nem akarok szedni. Próbálok mindent megjegyezni amiket javasoltok, főleg Lottit látom, hogy sokmindent kipróbált. A homeós dolgokat, a Bach kezelést a Zsolt ajánlotta? Mindezek ellenére sem vagy tökéletesen jól? A Zsolthoz van esélyem eljutni Kecskemétre, tervbe is vettem.

#2067 Steasy hozzászólása: 2010.07.17. 14:56

Folytatom: visszaolvasva látom, sok hibát ejtettem a levelemben is. Kérdésem Lottihoz: te egyidőben szeded/szedted a Betasercet és a Vertigoheelt? Én egy helyi patikában kaptam Vertigoheellt. Vagy csak utóbbit szeded már? Újra jártam a fülésznél, aki azt mondta megvan a nystagmusom, pedig ott akkor pont jól is voltam. Szerinte nem Méniere szindr.-ám van, hanem BPPv. Viszont nekem időnként visszatér a fülzúgás is. Énnekem is eszembe jutott a kullancs-csípés, Lyme kór is, annak is rohadt tüntei vannak, egy ismerősöm szenved vele, na arról sem tudnak a dokik még sokat, csak próbálkoznak. Nem csípett meg sosem kullancs tudomásom szerint.

#2066 Steasy hozzászólása: 2010.07.17. 14:49

Kedves Lányok! Újra jelentkezem, bár továbbra sem vagyok okés. Igyekszem mindenre reagálni. Lotti, amiket leírsz érzések azok félelmetesne hasonlítanak az enyémhez. A koncentrációzavar, memória, a kézírás változás, én gyakran felcserélem a betüket…Nekem ez évekkel ezelőtt úgy kezdősött, hogy a fejemben volt egy nyomás ha felálltm leültem, mondták vérnyomásingadozás. Nekem magas a vérnyomásom, de sosem vagyok ebben sem biztos…Betaloc ZOK és Renitecet szedek már évek óta…Aztán bejött, ha mereven ülök és nézek egy dolgot, pl. mozi, tv itthon vagy buszon, mintha leesne a fejem a nyakamról érzés, meglökés, ájulás? nem is tudom. Na erre találta ki aháziorvosm, hogy ez pánikbetegség. És én mégis úgy érzem, ez nem az, mert nem zavar a tömeg, hanem ez a félelem váltja ki. Tudom így olvasva, másnak én is azt írnám, ez pánik, de valahogy nem hiszem. Biztos van alapja a pániknak is, de nem ez a fő betegségem. A fülész is azt mondta látva a több évi összegyűjtött anyagom, hogy ez nem pszichés, ennek szervi oka lesz. Majd akkor leszek pszichés ha ezeken nem segítek. Na azóta szedem a Betaserc24 mgot is. A Nootropillal most leálltam, mert nem sett jól a napi 2x2400mg. Utólag mondta a magánfülész, hogy ezt a fél decit lassan kell inni, fél óra alatt. Miért nem lehetett ezt az első alkalommal közölni? Aztán 2 hete próbálom a sómentességet is, amennyire ki lehet kerülni a hétköznpokban. Megjött a héten a Lenki vitaminom is. Elkezdtem szedni fokozatosan, az elején úgy éreztem hatott, de aztán rosszul lettem. Most azzal is leálltam. Véleményetek ról? Itt a fórumon dicsérte valaki. Jó lenne a 6 éve tünetmentest megtalálni…én kerestem a Meéniére szobában, de nem akadtam most rá, pedig olvastam korábban.  Dicsérték még a sonotherápiát is benne. Nekem van még az aurás migrénem is, a neurológus erre fogja az időnkénti látótérkiesésemet, pedig nem fáj mindig párhuzamosan a fejem látótérkiesésemmel. Sőt. ha elmegy a látásom, semmi sme fáj és 20 perc alatt állok helyre. Ugyhogy ez csak agyi vérkeringési ellátottsgából adódhat.

 

#2065 Berta hozzászólása: 2010.07.14. 11:21

Sziasztok! Szegény Viky, nagyon sajnálom, hogy rosszabbul vagy!!! Mivel én még mindig azt mondom, hogy ez az egész nekünk egy agyi keringészavarból ered, én egy hónapja szedem a Phoenix Aurum cseppet, szintén homeós, a keringést támogatja. Mármint nem a forgásos keringést …:-) És mikor kezdem érezni, hogy nem vagyok jól, már be is veszem. Amúgy voltam egy AMP gépi vizsgálaton, ami vérképet, oxigénellátottságot, a szervek keringését és még egy csomó dolgot mér. Ott is az jött ki, hogy az agy oxigénellátottsága kevés, és a keringés gyenge. Nekem általában a vérnyomásom is alacsony. Nektek? Én 3 hónapja ráébredtem hajnalban, hogy minden forog, alig bírtam kitántorogni a fürdőbe, azt sem tudtam, merre van az egyenes, a mosdóba kapaszkodtam, hogy el ne essek (még emléknek is szörnyű!!!). Aztán 2 napig ilyen rosszul voltam, ha feküdtem, ha nem. Hánytatott is, a neurológián adtak Notropilt. Aztán hetekig remegtem, botladoztam, összevissza szédültem, és rettegtem, hogy mi bajom. Egy idő után feltűnt, hogy ha jobb oldalra fordítottam a fejem, nagyon elszédültem és forgott a szemem. Egy kedves neurológus doktornő (természetesen magán alapon…!) megvizsgált, és arra tippelt, hogy nyakcsigolyasérvem lehet. El is mentem MR-re, és egy kis sérv tényleg van, meg kopás és mészfelrakódás. De az orvosok szerint ezek apró dolgok, nem okozhatnának ekkora tüneteket. Ennek ellenére én bizton állítom, hogy egy gyógymasszőr sokat tett értem, aki a 3. héttől masszírozott, mozgatott, és kihúzta a nyakcsigolyáimat. Akkor kezdtem javulni. Onnantól ilyen meglökésérzeteim voltak, még ha feküdtem a párnán, akkor is jött ilyen lökésérzet, mintha egy pillanatra elszállna az agyam. Ja, és nekem a memóriám is akadozik néha, illetve nem találom a szavakat. Nektek van ilyen? És megfigyeltem, hogy a kézírásom is változott, mióta szédülök, betűket hagyok ki, meg ilyenek. Félelmetes! Én sokáig azt hittem, hogy a szklerózis multiplex első tünetei vettek elő, de állítólag azt látnák az MR-en. Hát, nem tudom… Mostanában már javulok, de több hónap alatt kezdtem stabilizálódni, és a jobb oldali szemtekerezgés még most is előjön. Viszont, találtam egy olyan hozzászólót, aki 6 éve tünetmentes!!! Anna, azt szerettem volna kérdezni, hogy mi a különbség az egyensúlyideggyulladás és a BPPV tünetei között? Szerintem a füled a gyulladástól fáj, az ottani ízületek is begyulladhattak a sok bajodtól. Erre is van homeós szerem :-) : Oti-Dolo fülcsepp és Asinis csepp, ami a visszatérő orrmelléküreg- és fülgyulladások felszámolására van. Szerintem ez is egyezik nekünk, hogy én is folyton mandulagyulladásos, meg orrmellékes :-) voltam, vagyok. És ez rámegy a fülre, nekem is gyakran fáj, meg recseg. Ja, még vmi: ismeritek a fülgyertyát? Szuper jó ilyenre, de a szédülésre is ajánlják. Egy üreges gézgyertya, amit a fülbe kell tenni, és a vákum és a meleg, amit képez, szépen kitisztítja a bajokat. nekem nagyon bevált. Bocs, hogy ilyen sok infót rátok öntök :-) Ha, megelégeltétek, szóljatok, nem sértődöm meg :-) Boldog és egészséges napot mindenkinek! Viky, szurkolok, hogy elmúljon a rosszulléted, tényleg mielőbb próbáld meg a homeós utat…

#2064 Steasy hozzászólása: 2010.07.14. 06:37

Sziasztok Lányok! Ígérem mindenre írok a későbbiekben, csak 4 napi jólét után tegnap úgy éreztem végem van. Biztos a 40 foknak is köze van. Gondolom szegény Melinda sem bír gép elég ülni. Most ez engem is rendkívűl szédit. Úgyhogy írok, és köszönöm nekem irtó sokat segítenek a tapasztalataitok.

 

 

#2063 7777anna hozzászólása: 2010.07.13. 15:33

Van még valami!!!

Nekem gyakran fáj a jobb fülem, amelyik BPPV-s , és nagyon fáj. Ha rajta fekszem éjjel arra ébredem, hogy meg kell fordulnom, mert borzasztóan fáj. A fülkagyló, és a kaponya csont találkozásánál, meg a fülem mögött is. Valakinek van ilyen panasza még?

Persze ezzel sem tudnak mit kezdeni!!!!

 

 

#2062 7777anna hozzászólása: 2010.07.13. 15:23

Nektek milyen időközönként jön a roham???

Én is Szrimai docens nőnél voltam, vezetek naplót is, már eg yrakás van belőle:)

Talán annyit tudok kikövetkeztetni belőle, hogy 2-3 hétig “viszonylag” jól vagyok, aztán jön egy forgás.

Néha a hideg front is provokál, de csak önmagában attól nem forog be, csak forgolódik, van úgy, hogy fél fordulatok vannak.

Gondolom a kristály nagyságától is függ, mittudomén.

Ja!

EGY JÓ TANÁCS MINDENKINEK!

TAPASZTALATBÓL MONDOM, HOGY A SOK FOLYADÉK FOGYASZTÁSA NAGYON HASZNOS!

AMIKOR A MANDULA MÜTYIM VOLT, 2-3 LITYIT MEG KELLETT INNI, MERT MUSZÁJ VOLT,ÉS SOKKAL JOBBAN VOLTAM, DE TÉNYLEG!

Azóta igyekszem, de hát visítva van meg a napi 2 liter!

Próbáljátok ki!!!!

Nagyon, de nagyon fontos!!!!

 

Elég sokat szenvedtem már én is ezzel a betegséggel, és mindig azt hittem, hogy vége, és nem lesz több forgás, de mindig jön egy újabb.

TUDTOK EGYÉBKÉNT GYÓGYULT BPPV- SRŐL    ????????????????????

Olyat hallottam már, hogy van, akit évekig békén hagy. De engem másfél éve havonta zaklat!!!

És már nagyon fárasztó!!!!

Nagyon!!!!

A félelem már elmúlt!!!Ezen már túl vagyok! Nem vagyok pánik beteg szerencsére!

Ha forog, bőgök egy kicsit, meg szidom a BPPV -t, de bizakodom.

Reménykedem!

Jó, hogy egymásnak tudunk kicsit segíteni így valahogy.

Legalább megosztjuk a tapasztalatainkat.

 

 

 

#2061 7777anna hozzászólása: 2010.07.13. 15:11

Sziasztok!

Szia Lotti (Berta) .

Nos elég hosszú az én tröténetem, de megpróbálom röviden. Az én szédüléses rohamaim elég válotzatosak, szinte soha egyik sem uigyanaz, mint az előző volt.:) Ez is vicces, szerintem eleinte ezért nem tudtak velem mit kezdeni.

Mert először egyensúly ideg gyulladásom lett (jobb oldali), aztán diagnosztizálva lett a BPPV (jobb oldali), és addig csak mindig más irányú, bizonytalan idejű, összevissza megszédülések voltak. Aztán lett forgó. Na ott lehidaltam, hogy ennyire durva is tud lenni. Aztán próbáltam dolgozni, csak két hónapig bírtam, lett egy mandula gyuszim, és egy feltételezhető egyensúlyideg gyulladás, de már bal oldali. Majd mikor már összeszedtem magam nagyjából, kivetettük a mandulám (garat) , mert csúnya is volt, gyakori középfül gyuszit is okozott, meg ( nem az orvosok, hanem én ) gyanakodtunk is , hogy ez folyton gyulladást provokál, és emiatt nem jövök helyre a gyakori egyensúlyideg gyuszik miatt. Mandula kivétel óta jobban vagyok. “Csak” havi egyszer van forgás, és stabilabb vagyok.Hmmm…ma is rosszul voltam, de kialudtam a gyögyszerekkel.

Mit is akartam?

Ja, hogy milyenek a rohamaim???

BPPV, tehát NINCS fülzúgás!!!

Olyasmi furcsa füldugulás érzet szokott lenni, de az sem mindig.

Van olyan, hogy csak erős hányinger van, napokig, meg szakad rólam a víz.

Van olyan, hogy forog ( persze hányingerrel, hányás kicsit ritkábban), 20-40 másodperces intervallumokban, de amikor leáll, akkor pár másodpercig, és már folytatja is tovább, ez az őrület olykor egy fél , vagy egy óra is lehet, aztán ha abbahagyja, akkor meg nagyon fáradt vagyok, és ingatag, olyankor aludni kell, ebben csak a szundi gyógyszer a meg a daedalon segít.

Van olyan is, hogy járni tudok, meg közlekedni, de néha ( én így nevezem) megdobja a fejem. Mintha valaki két kézzel meglökné. Olyankor leülök, picit észhez térek, hogy hol is van a testem a térben, és mosogatok tovább:)

Az jó, ha csak piszkálgat, de nem forog be.

Nálam az egyesnúly ideg gyuszik tették be a kaput, azért gyógyulok nehezen.

Közben meg (az orvosok által sem ismert okból, és eredetből ) előjön a forgásos BPPV.

És persze egyik doktor sem tud többet tenni, minthogy torna, meg gyógyszerek.

Egyébként én meg jártam a tornával.

Már azóta nem is tornázom.

Próbáltam, egy ideig jó volt, de arra figyelni kell, hogy ha erős hányinger van, meg  verejtékezés, meg túl nagy szédülés, akkor abba kell hagyni a tornát. Máskülönben erőltetni.

Na ezt add össze!!!!

Úgyhogy végül nem kínozom magamat!!!

Ígyisúgyis ugyanúgy vagyok, akkor is, ha nem tornázok, akkor is , ha igen.

A torna miatt még pluszban szenvedtem.

A tornáról még tudnék mesélni.

Tavaly egyébként hónapokig csináltam, és néha bevállt.

De aztán megint nem.!!!!

Szóval!!!!

Erről ennyit!!!

Jó így tanácstalanul, ugye???

Már nem vagyunk egyedül ezzel, mert az orvosok is így vannak:)

 

#2060 Berta hozzászólása: 2010.07.13. 12:09

Szia Anna! Olvastam korábról, hogy Te már sok mindent kitapasztaltál erről a borzasztó állapotról, és nem sok jóval kecsegtetsz minket. Leírnád, hogy nálad hogy működik a szédüléses roham? Köszi! Lotti

#2059 Berta hozzászólása: 2010.07.12. 16:32

Kedves Mindenki! Lassan úgy vagyunk itt, mint a régi kabaréban, mikor mindenkit összekapcsolt a telefonvonal :-) Igen, a Berta = Lotti :-) Próbálok mindenkinek válaszolni egyszerre. A homeós árak nem egetverőek 800 és 4000 Ft között mozognak a tabletták, cseppek. Aki pánikol is, a tapasztalatom szerint legjobb a Bach cseppekből az Elsősegély nevű keverék, interneten lehet rendelni kb. 2500 Ft. Ehhez még a bach sorból szedem a Bohócvirágot, mert az az állandó konkrét félelemre van, vagyis hogy az ember a roham visszatértétől fél. Napi 2 csepp kell csak mindenből vízbe téve meginni. Nekem a pánik csepp annyira hatott, hogy 10 perccel a bevétel után csak néztem, hogy semmi bajom. Én 3 éve járom a kálváriát, 2 műtétem volt, rosszullétek, pánik, halálfélelem, gyomor- béltükrözés a problémák miatt, 2 kilónyi orvosi papírom van a semmiről, amire nem jutottunk… A migrénem szinte állandó mióta szédülök. Aztán amikor helyreteszik a csigolyám, elmúlik. Sok a gondom a gerincemmel, már most recseg-ropog mindenem, erre nagyon kell a gerinctorna, én azzal jöttem ki a szédülésből, nem a szédüléstornával. Lehet rendelni a neten egy Csaba- féle gerinc egyensúlytornát (keressetek rá már 700 Ft-ért is van) DVD-n. Lassú mozgások, amivel az ember az egyensúlyát rakja helyre, imádom csinálni, ellazítja az agyam is. Na, a természetgyógyászt megtaláljátok a neten, ha rákerestek a Bordács Zsolt névre. A vizsgálatok kimutatták nála, hogy 400szoros az energiája az átlagemberéhez képest. Rengeteg természetes gyógymódot kitanult, ismeri a gyógyteákat, szereket, csontkovács, energiakezelő… Nekem 5 éve fáj a jobb oldalon az alhasam, vizsgáltak összevissza, de semmi. Ő meg tudta mondani, hogy görcsöl a petefészkem egy gyulladástól, és az ráterjed a belekre. Adott egy gyógynövénycseppet, megkezelt és 2 hét alatt elmúlt. Azóta legalább tudom, hogy mi okozza. Már az nagy előrelépéslegalábbis nekem, ha tudom, hogy milyen tünetem mitől van. Mióta beteges vagyok, átrágtam magam az összes fellelhető orvosi és természetgyógyász szakirodalmon, amit a tünetekről találtam. Lassan én kezelem magam…:-) De tényleg, mert sajnos az orvosok… Tudjátok ti is! A zsolt-féle kezelés 5000 Ft, nekem 2 hetente kell mennem, mindig elmondja, hogy milyen változást lát a szervezetben. Akinek nem tud segíteni, mert azt látja, nem fogad el pénzt, és nem hív több kezelésre. Ahol én lakom, több 10 embert hozott ki mindenféle betegségből, a barátnőmet autoimmun ízületi gyulladásból, mikor már szinte lebénult, 5 éve tünetmentes azóta. De ez nem reklám a részemről!!!! Semmi érdekem nincs! Csak segítek, akit érdekel. Egyébként jó kiropraktőrt válassz Viky, mert a rossz csontkovács okozhat állítólag bajt is. De tény, hogy elmozdult gerinccel mindenféle bajunk lehet: fejfájás, szédülés, gyomorpanasz stb. Na, mára ennyit :-) Bocs, sokat beszélek, szakmai ártalom:-) Szép estét mindenkinek!

#2058 Steasy hozzászólása: 2010.07.12. 14:18

Köszönöm Berta/Lotti a leírt weboldalt, utána fogok nézni a homeós szereknek. Különösen a psy-stabil csepp érdekelne, mert érzem a tüneteim miatt fellépő pánikot is, főleg délelőtt vagyok rosszul. Szerintem nekem csak a Vertigoheel kell, mert nincs hányingerem amire a Coculine jó. Igen, jártam a pszichiáternél is a télen, és a váróban azt tapasztaltam több éve szedik a páciensek az antidepresszánst, mikor mi a  divat. DE maga a tünet az ugyanúgy fennáll, vagyis nem gyógyít semmit, esetleg enyhít. Ha megadjátok az emilcímet átküldenék egy könyvet a betegségek lelki okairól. Ez is hasznos lehet. Nekem van most alapja a szédülésnek a magánéletem miatt.  De korábban is, évek óta megvan a mindjárt elájulok érzés, a bizonytalanság. Emiatt nem tudtam újra elkezdeni autót vezetni sem.  A pánik is amiatt van, hogy azt hittem nekem is agyvérzésem fog bekövetkezni. Szóval nagyon egy cipőben járunk úgy tűnik.

#2057 Steasy hozzászólása: 2010.07.12. 14:09

Igen, a Berta Lotti, és Steasy pedig Viky. Engem is megfogott Lotti válasza és nagyon érdekelnének a részletek tovább. Különben a neurológus aurás migrénnél tart, egy másik sima migrénnél, a szemész szerint tökéletes a szemem ( bár látótérkieséseim vannak folyamtosan), a fülész pedig a nyaki spondilózámra tippel. De, milyen érdekes, nem adott kia diagnózist, mert szerintem ő is elakadt látva a 2003 óta gyűlő orvosi leleteimet. Most megyek a 6. interferencia kezelésre, de nekem is kellene egy jó csontkovács.

#2056 7777anna hozzászólása: 2010.07.12. 13:34

Ja, és a homeós szerek mennyivel másabb árkategóriájúak???

Még erre nagyon kíváncsi lennék.

Anna

#2055 7777anna hozzászólása: 2010.07.12. 13:31

Sziasztok!

Hát nem tudok eligazodni ezen az oldalon. A Berta és a Lotti ugyanaz a személy???

Légyszi mesélj nekem a természetgyógyászról, akit írtál!!!

Az érdekelne, hogy mit jelent az, hogy az akadémia régóta figyeli, meg hogy mennyi a tarifája, és milyen jól gyógyít??

Köszi.

Anna.

Ja, és nagyon gratulálok!!!Nagyon egyetértek , jól megmondtad!!!

Igazad van!!!

Senkire nem tudunk számítani, az orvostudomány meghasalt, és nem tud mit kezdeni a BPPV.- sekkel!

 

#2054 Berta hozzászólása: 2010.07.12. 11:52

Szia Viky (ha jól következtettem a felhasználónévből :-)! A homeós szereket a http://www.webpatika.homeopatika.hu címről rendelem, mert nem vagyok pesti. De pár nap alatt ideér csomagban. A szédülésre egy hónapig szedtem a Vertigoheel-t meg a Cocculine-t felváltva, mindkettő jó a hányingerre, szédülésre. A Psy- stabil cseppet meg a pánikolásra, rosszkedvre, félelmekre szedem, nekem sokkal jobb, mint a nyugtatók, és nincs mellékhatása. Egyébként nekem az is döbbenet, hogy szedjen sz ember nyugtatót, mikor azt sem tudják pontosan, mi baja… “Xanax. ugyanúgy szédül, csak most már nem érdekli!” :-) Nem tudom néha, sírjak-e kínomban vagy nevessek…Illetve a Bach cseppek szenzációsak, van a 28-as, a stabilitás cseppje, ami lelkileg is segít megtalálni az egyensúlyt. Arra már rájöttem, hogy nagyon összetett dolog ez nálunk: pszichés és fizikai egyszerre. Ja, és találtam egy természetgyógyászt, akit az Akadémia is vizsgál gyerekkora óta, Gyóngyösön és Kecskeméten rendel. Egy árva szót sem kérdez a bajdoról, leül veled szembe, energetikailag “leolvas”, és elmondja az összes kínod meg, hogy mikor és hol műtöttek… Na, ő kezel 1 hónapja, ő tudta összefüggésében elmondani az összes tünetem. Azt mondja, egy autoimmun folyamat zajlik a testemben, ami a vegetatív idegrendszert bántja, így a hormonrendszer, az egyensúly, az emésztés és az idegrendszer is érintett. valamint az 1-2. nyakcsigolyám ki volt mozdulva a helyéről, azt visszatette. Azóta olvastam, hogy ez nagyon is oka lehet a szédülésnek. Én hál Istennek, azóta javulok, már csak néha van bizonytalanságérzésem. Csak az a baj, hogy a félelmem a szédüléses rosszulléttől nem tudom meddig megmarad… Ha van még kérdésed, vagy ötleted, írj nyugodtan. Már azt is jó tudni, hogy az ember ezzela borzalommal nincs egyedül. Az elején én azt hittem, agyvérzésem van vagy meghibbanok…Na, forgásmentes napot Neked!!! :-)

#2053 Steasy hozzászólása: 2010.07.12. 10:55

Kedves Lotti!

Leveled tartalmával abszolút egyetértek. Szeretnék érdeklődni, hogy a homeopátiás szereket hol szerzed be? Szívesen kipróbálnám én is.

 

 

#2052 Berta hozzászólása: 2010.07.12. 09:00

Sziasztok kedves hozzászólók! Én 3 hónapja forogtam igazán először, de most visszagondolva voltak előjelek, gyengeségérzet, majd elájulok élmény, szédülgetések, fejfájás… Bár, Szirmai doktornő azt mondja a fejfájás nem tartozik a BPPV-hez. Nekem az kezd feltűnni, hogy annyian vagyunk totál egyforma tünetekkel, mégsem tud semmit felismerni az orvostudomány. Szerintem ez a kristályelmozdulás mese, ki látta már az összetapadt kristályokat???!!! Egyszerűen az orvosoknak fogalma sincs, hogy mi okozza és mi bajunk.! Én csak oda jutottam el a 3 hónap alatt, amit magamnak kiokoskodtam és kitapasztaltam. Mindenért fizettem: magánrendelés egy vagyon, MR magán alapon stb.! Szóval nagyon elegem lett a magyar egészségügyi el nem látásból! Mellette az ember nem tud dolgozni, én 2 hónapig voltam táppénzen, a kollégák meg el se hitték, hogy milyen pocsékul vagyok, hiszen 37 évesen nem lehet valaki szédülős. Most a háziorvosomban még felmerült a lyme gyanú is, arra vettek vért megint fizetősen. Lassan 100000 Ft-ba vagyok magamnak, minek fizetem a Tb-t??? És diagnózis csak BPPV, amire egy kedves orvosbarátom azt mondta, azaz “nem tudjuk, mi baja szindróma”. Szerintem is. Én egyébként az olvasottak alapján agyi keringési zavarra gondolok, ami ennek az egésznek az alapja lehet. Sokunknak van együtt migrénnel, bizonytalansággal, gerincproblémákkal, pánikkal vagy depresszióval, tehát, mintha az agy nem tudna jól irányítani… Bocs, hogy így kifakadtam, de ez a 3 hónap maga a pokol! Akik régebb óta szenvednek, nem is tudom, hogy bírják! Le a kalappal mindenki előtt!!!! Osszuk meg itt amire rájövünk, hátha közösen előbbre jutunk. Én máris merem mondani, hogy nekem nagyon bevált a Bach cseppek és a homeopátiás Vertigoheel, valamint az idegi feszültségre a Psy-stabil csepp. A gyógyszert én is kerülöm. Szép napot mindenkinek! Lotti

#2051 Steasy hozzászólása: 2010.07.10. 17:38

Kedves Anna!

Köszönöm, hogy írtál Frontin ügyben. Így nyugodtabban szedem be. Be kell lássam néha muszáj nyugtatóhoz nyúlni az életünk néhány nehéz pontján. A fülész 2008-as kivizsgálásom alapján mondta, hogy ez nem Meniére szindróma lesz. Ő most a nyaki szpondilózára gondol, mint fő okozó. De nem adott ki diagnózist, mert ő is látja nekem valószínűleg összetett a problémám. Az aurás migréntől elkezdve, a pánikon túl, a nyaki porckorongig… Mint ahogy látom, itt mindenkinek hosszabb a betegség folyamata. Tény, nekem egy hete nincs már zuhanó szédülésem, talán a Betaserc24 mg segített ezen. A fülzúgásom is elmaradt, időnként hallom azért. Csak a fejem nem az enyém, mintha üvegbúrában lennék,  nem üzemel 100%san. És egy állandó gyengeség érzés és állandó szédülést érzek, nem azt a mély zuhanást. Most hétvégén nem kellett dolgozzak, így itthon kicsit könnyebb elviselni, próbálok pihenni vele. Még egyszer köszi a segítő válaszod.

#2050 7777anna hozzászólása: 2010.07.10. 16:21

Szia Viky!

Én Mezőkovácsházán lakom. Nekem is évek múlva lett pontos diagnózis, mert csak sokára mutatta meg magát, és csak tavaly lett forgó szédülésem. Én is rettegtem a nyugtatóktól, és eszem ágába sem volt bevenni, mert féltem, hogy rászokom. Na meg nem fogadtam el, hogy én 28 évesen Frontint vegyek be. Aztán mégis kipróbáltam, és sokkal jobban viseltem a forgást, és könnyen el is tudtam aludni. Nem semmi a zuhanás, amikor éppen készülnél aludni, és a fáradtság miatt már nagyon vágysz a lazításra, de akkor elkezd zuhanni a fejed, borzalmas. Hát igen, picit “függő”lettem, de később, ha az akut szakból kikecmereg az ember, akkor lehet csökkenteni, és elhagyni a nyugi gyogyit. Már csak alkalmanként veszem be én is.

Nekem BPPV -m van, nem Menierem, még jó, hogy nem zúg a fülem:) Attól már megőrülnék.

Forgásom másfél év alatt rengeteg volt.

Te Menieres vagy?

Hogy tudsz dolgozni?

Melinda hogy vagy?

 

#2049 Steasy hozzászólása: 2010.07.09. 17:36

Szia Melinda. Viky vagyok Szegedről, 44 éves. Nekem is hosszabb a betegségtörténetem, amibe nem kezdenék bele. A lényeg, hogy már 2003ban voltak jelek, aztán 2005 és 2008ban is többször nekifutottam, de sosem találtak semmi elváltozást az elhúzódó kivizsgálások alkalmával. Szédüléses tüneteim 1 hete felerősödtek, már lábon is megéltem a forgásos szédülést az utcán, nemcsak ágyban forgás közben. Ebben az évben pánikbetegnek  is kineveztek, de nem szedtem be az antidepresszánst, mert irtózom a gyógyszerektől. Egy hete egy erős sófogyasztás után jött rám erős rosszullét és azóa is rohamokban tör rám. Fülészhez mentem, aki Nootropilt írt fel 2400mg 2x és Betasercet24mg-ot 2x. A fórumtól és beteg társaktól sokat tanultam ezen a héten. Mindenestere most sómentesen élek és beszedtem a fülész ajánlott gyógyszereit. Picikét jobban vagyok, de nagyon kétségbeesve, hogy ezzel együtt kell már élni mindig. Van a fejemben egy állandó zombi érzés, hogy nem az enyém, nem tiszta, ez az a bizonyos dizznyss érzés. Mivel a betegség miatti elkeseredésemben sokat sírdogálok, arra gondoltam, hogy lehet egy kis enyhe nyugtatót be kéne venni. Sosem szedtem még és nem tudom ezekkel a gyógyszerekkel együtt szedhető e? Mivel a Szirmai doktornő is ezt ajánlotta neked Melinda, úgy gondolom megpróbálkozom vele. Ezzel együtt szeded a Nootropilt és Betasercet is? Nem tudok táppénzre menni, félek leesek a lábamról.

#2048 7777anna hozzászólása: 2010.07.09. 15:24

Sziasztok!

Én Anna vagyok!

Egy jó ideje BPPV – s.

A történetem túl hosszú, de majd ha több időm lesz, talán neki ülök, és leírom, remélve, hogy bármiben tudok segíteni valakinek. Ha valaki  kíváncsi valamire, szívesen válaszolok. Én, vagyis ( a párommal ) megjártam a hadak útját. És mi is mindig azt hittük, hogy hamarosan vége, és soha nem tér vissza a szédülés. Nem akarok vészmadár lenni, de készülj fel Melinda, hogy ez nem lesz egyszerű menet. És most nem a pesszimizmus, hanem a realista gondolkodó szólalt meg bennem.

Hajrá mindenkinek :)!

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close