Depresszió vagy alkoholizmus?

Téma címkék:
2010.07.18. 13:59

Üdv!

szeretném megkérdezni, van-e valaki aki megbírkózott már hasonló sorscsapással?

A férjem heti rendszerességgel sörözik és ha részeg nagyon sokat beszél, nem hagy nyugton egész nap. Ha próbálok kitérni előle, vagy igyekszem valahogy leszerelni, megsértődik, duzzog, veszekedni kezd. A depresszió tüneteit érzem magamon, amit már korábban sajnos évekig átéltem (szerencsére kihevertem, elmúlt magától) , nagyon nem szeretném a búskomorságot újból megtapasztalni, meg minden egyebet ami ezzel jár. Válás egyenlőre nem jöhet szóba, mert pici gyerekünk is van és gyeden vagyok vele. Nincs senki akihez menekülhetnénk a zűrös napokon.

HOgyan lehet ezt derűsen kibírni? Mi a trükkje? Sokat olvastam már az alkoholizmusról, de azon kívül, hogy az ismereteimet gyarapította, nem tudom átültetni az életünkbe. A pszicholódgusom adott egy szórólapot “a férfi depresszió” címmel. Lehet ez a baja és az alkoholhoz menekül enyhülésért. Talán már mindkettő a betegségig fajult nála?

Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata , hálás lennék a tanácsokért. Milyen érvekkel lehet orvoshoz, szakemberekhez irányítani egy nagyon makacs embert, akiről minden lepereg? Köszönettel!

Krisztina

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close