A félelem kapujában:(

Téma címkék:
2010.07.28. 09:35

Sziasztok!

Sajnos szerintem nekem is Pánikbetegségem van. 24 éves, csinos, trendi lány vagyok, imádok szép, sexy lenni, mégis mostanság, rosszul vagyok ha csak rámnéz valaki a metrón, villamoson, vagy ha a villamos közepén ülök is feszengek, izzadok, a mellkasomban nyomást érzek, gyenge leszek.

Leginkább fel sem ülnék semmi tömegközlekedéses dologra, hisz sokszor érzem ezeket a kellemetlen tüneteket! Örület, hogy imádok csini lenni, mégis manapság, csak itthon merem felvenni a magassarkúm, mert félek hogy rámjön az utcán a pánik és mittudomén.. elesek, s az milyen ciki lenne. Víz nélkül ki sem merek menni az utcára :(

Szőrnyű!

2 hete elmentünk külföldre, a barátom, a szülei és én.
Este kimentünk ‘volna’ shoppingolni, vacsizni, és mielőtt elindultunk annyira jó kedvem volt, nevettem, hülyültem, hogy elfelejtettem betenni a táskámba vizet,..mentünk 20 percet sétálva, egyre nagyobb tömeg, mi a középen mentünk, kezdett zsibbadni a testem, a hangokat morajnak hallottam, úgy éreztem már megint hogy kínosan, lenézően engem néz mindenki, azt éreztem, mindenki látja, hogy valami nincs velem rendben, és nagyon elkezdtem remegni,..

A pasim szülei nem tudják, hogy szoktam pánikolni, (de ugye én sem voltam még ezzel pszichológusnál, így én is csak neten keresztül informálódtam), így féltem megszólalni, csak magamban könyörögtem az égnek, hogy nehogy már leégessem magam, hogy itt elájulok….

Nem múlt a rosszullétem, hirtelen kiszáradtam, de ugye viz nem volt nálam. Mondtam üljünk már le, mert biztos az indulás előtti pici italt nem kellett volna meginnom, biztosan attól van.stb.. Elküldtem pasimat vízért és rá 5 percre jobban lettem.

Szőrnyű, hogy ez a már bocsánat a kifejezésért, ‘mocsok’ betegség miatt nem lehetek önmagam, s hazudok másoknak, csakhogy nehogy hülyének vagy elmebetegnek tartsanak!

Egy erős akaratú, energikus lány volnék, ha nem lenne ez az örökös rettegés bennem, hogy na ugyan megint rám jön-e amikor a legtöbb ember lát! Szörnyű, hogy leginkább utcán, emberek között, bevásárló központban jön rá.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha itthon, a négy fal között lenne csak! Milyen dolog ez, hogy egy erős fiatal lány vagyok, élhetném életem, úgy ahogy én akarom, hogy magassarkúban, magabiztosan, emberekkel nem törődve mehetnék végig bárhol, ahelyett, itthon net előtt ülök, nehezen merek emberek közé menni, ez nem igazán élet! Az a legdurvább, hogy sokszor én sem tudom magamról, normális vagyok-e.

Hogy lehetnek ilyen izzadásos, szédülésés dolgaim ha utcán, emberek közt vagyok, itthon pedig megnyugszom, bár még jó, hogy itthon jól vagyok, remélem így is marad (le is kopogom) ;)

Persze vannak periódusok, mikor ‘normális’ napjaim vannak,de ritka. Valóban megrendítő, hogy emiatta  a nyavaja miatt nem lehetek önmagam. pl hivatalos ügyeket is nagyon nehezen intézek. Ha 5 percet kell várnom postán, rosszul leszek, ha szembe ülnek velem, rosszul leszek.

Ha rámnéznek megint csak elkezdek szédülni. Fura…anyumnak elmondtam miken megyek keresztül itt Budapesten, (mert vidékről jöttem fel), ő teljesen kiakadt, hogy mi bajom lehetne? Ne legyek már ilyen ráérős,..biztos ,az a baj hogy nem dolgozom, és ráérek butaságokkal foglalkozni, s hogy itt nincs barátnőm, egyedül vagyok sokszor stb..

Lehet igaza van, és ez csak hiszti lenne??  én már nem tudom.

Jó lenne ismerkedni barátnőt találni, akivel ezeket a dolgokat megtudnám beszélni. Ha valakinek volna kedve, írjon nekem, jól esne! mailem: nicegirl3@citromail.hu

Segítsetek, mire gondoljak, a villamoson, vagy bármin, ha megint rámtör ez a gyengeség! Adjatok tanácsot, légyszi, mert így a négy fal között egész nap nem élet az élet.! Köszönöm előre is. pusszi, és sok erőt!

 

#21739 Nyunyedli hozzászólása: 2015.10.09. 10:57

Rhodiola rosea kapszulàt próbàltad?

#2312 KBalazs hozzászólása: 2010.08.09. 23:35

Sziasztok!

Balázs vagyok.21 éves srác.Mondjuk azt,hogy olyan pánikbeteg,aki már meggyógyult,de időnként vannak még kisebb szorongásai.

Nem ajánlom senkinek az idegrendszerre ható gyógyszereket,nyugtatókat illetve a kedélyjavítókat,antidepresszánsokat…Egyrészt,mert hozzászoksz,másrészt a millió mellékhgatásuk miatt.

Én ezen nézetemből adódóan addig kerestem,míg találtam.

a neve:MOKSA ELIXÍR…………..egy homeopátíás elven működő CSODASZER,ami több ezer-10ezer embernek bizonyított az országban,ez egy magyar újdonság.Volt szerencsém személyesen is megismerni a drága feltalálókat….de nem is húzom a szót,ezt nézzétek meg: http://agykontroll.hu/videok

nem kamu…egyébként minden ilyen fórumra csak azért regisztrálok,hogy drága testvéreimnek segítsek,akik kilátástalanok,nekem is voltak iszonyatos élményeim a pánikbetegséggel kapcsolatban….

#2311 kig121 hozzászólása: 2010.07.29. 08:14

Valaki ezt írta a Várószobán és nagyon megtetszet, mert igaza lehet.

A pánikbetegség, szorongás, agorofobia, stressz, feszültség, különböző személyiség zavarok, alvó állapotban kimutathatatlanok. Ezért, ezt a mai társadalom és orvostudomány nem betegségnek, hanem állapotnak nevezi…

És mint tudjuk minden állapot megváltoztatható vagy megszüntethető. Az orvos közel se biztos, hogy ír fel gyógyszert. Mint írtam szerintem lelkieredetű a problémád és a partyval köthető össze az állapotod. Ezt a dokinak is majd mond el. Várom a fejleményeket majd :)

#2310 Nita hozzászólása: 2010.07.29. 08:10

köszönöm nektek.!

jó rendben, kipróbálom ezeket ,hogy eltereljem az agyam…de az orvos kérdés azért zavar,mert gyógyszert nem szeretnék!

szeretnék nagyon nagyon meggyógyulni,ugyanaz akarok lenni mint voltam,aki nem fél semmitől,és karakán..nem akarok rettegni,szorongni,nem akarok buszon attól félni,h nehogy rámjöjjön a ‘pisilhetnék’mert akkor mi lesz..utálom ezt az állapotot!

meg fogok gyógyulni,kemény csaj vagyok, sikerülnie kell! drukkoljatok légyszi! legyünk erőssek! nevessünk a betegségen!;)

#2309 kig121 hozzászólása: 2010.07.29. 07:10

Szerintem mindenképpen menjél el egy pszichológushoz. Én úgy vettem ki a
leírásaidból, hogy a víz hatására jobban érzed magadat. Ez azért lehet,
mert a partyn is a víztől lettél jobban. És úgy rögződött az agyadban,
hogy ha rosszul vagy akkor a víz ivásától jobban leszel. Szóval szerintem
lelki eredetű a problémád. Hiszen Te írtad azt hogy halálközeli élményed
volt akkor. Ezért lehet a pánikod is, mert amikor az amfetamint bevetted,
körülötted sok ember volt és elkezdtél félni.
Talán most is azt hiszi a tested, hogyha sok ember vesz körül akkor
megint rosszul leszel és ezért pánikolsz.

Egyébként ha tömegbe vagy és érzed hogy jön a roham, akkor kezdj el számokat
összeadni, csípd meg az újjadat, lényeg, hogy dolgoztasd az agyadat és
tereld el a figyelmedet.

Anyukád meg jobban is fogadhatta volna. :S Ha jól számolom már 5 éve
küzdöl ez ellen az állapot ellen. Kitartás!

#2308 emcsyke hozzászólása: 2010.07.28. 19:29

SZia

Tömegközlekedési eszköz

Nálam is ez volt először, de ennyi idősen  5 évig buszitam   De na kerüld el a félelmed mert úgy jársz mint én , hogy 30 éve nem merek buszra szállni

Próbáld meg miylen félelmed színe tapintása, hangja illata, íze , ez szokott segíteni

Ez egyik módszer hogy megszelídítsd  a félelemed

Ez nem ráérősségből jön

Pan egy istenség volt,mitológia szerint  aki, nem csúnya volt de nem ártott senkinek

Sok ember átél ilyent Sajnos

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close