20 perc – drogfüggő és alkoholista

Téma címkék:
2010.08.14. 13:32

Sziasztok!

Mérhetetlenül dühös vagyok most. Be is vágtam jó pár frontint, és legszivesebben FELADNÁM az egészet. Ekkora egy gyökér, szánalmas pszichiátriát……. jó. ŐK AZ OKOSABBAK. Ők tanulták, ők ítélik meg első ránézésre hogy mi meg hogy van…

Az ambuláns lapomra persze olyanokat írtak, amiket akkor nem értettem, de a neten a kislexikonban, meg egyéb helyeken, szépen összeraktam a képet.

20 PERCET SZÁNT RÁM A SZAKORVOS. 20 PERCBEN MOND EL MI A BAJOD VAN, MIT ÉRZEL. A pszichiáterem, aki 3 éve kezel, még ő sem tudja mindig mi van, pedig egy jó orvos… ez meg 20 perc volt.

Kérdés. Drogot fogyaszt? Hát, kiprobáltam, de nem vagyok függő! Soha életemben nem voltam fuggő, de kiprobáltam néhány dolgot, de nem vagyok drog függő. Alkohol fogyaszt? Igen, szoktam, ha magam alatt vagyok néha iszok, de nem mindennap, és ez is hullámvölgy. Van mikor hetekig nem, aztán utána egy péntek, szombat piálás a haverokkal………. ALKOHOLISTA IS LETTEM.

20 percben, probáltam elmagyarázni neki mik is zajlanak bennem, nem figyelt, csak írt a papírjára, hogy drog, meg alkesz fuggő vagyok… az ambuláns lapomra képes volt beírni, hogy ezt tagadom!!! A hallucinációm nem hitte el, teatralitásként írta a papírra, vagyis színjátszás? AKKOR A VÉGÉN MÉG NOTORIKUS HAZUDOZÓ IS VAGYOK????

20 perc alatt diagnózis:

F19.1 Többféle drog és egyéb pszichoaktív anyagok használata által okozott káros használat (abúzus)

F 60.3 Érzelmileg labilis személyiségzavar

F31.6 Bipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetek észlelhetõk

Én úgy, de úgy felidegesítettem magam! Ezért nem vettek fel, mert szerintük én drogfüggő és alkoholista vagyok, ráadásul ez a beutalom most egy másik pszichiátriára…

Nem írta bele a dühkitöréseim, az üresség érzetet semmit, azt hogy utálok élni… 20 percben probáltam neki elmondani mekkora küzdés van bennem, és hogy elég a gyógyszerekből, pszichoterápiás kezelés kellene nekem… de neki az jutott el az agyáig, hogy mertem azt mondani, hogy KIPORBÁLTAm néhány drogot, de nem vagyok egyiknek sem függője, és hosszútávon soha nem fogyasztottam semmit..

Jó biztos ő az okosabb.

Felhívtam most a pszichiáterem, mondtam neki nekem elég. Ordítva kérdezem, hogy most akkor beteg vagyok vagy nem? Azt mondja igen, az… mondom leszarom, megoldom egyedül nem megyek el kedden megint felvételizni valami elvonó dilis borderlinos, bipoláris zavaros helyre!!! Azt mondta menjek el! Nem fogok! Kész! Elég! 20 percet szánnak egy  diagnózis vizsgálatához, de úgy, hogy kb magasról leszarják mi is van valójában……… én nem vagyok beteg. Nekem ebből elég, az sem érdekli ez az egész. Ide oda, állandóan. 3 éve semmi megoldás soha, mire végre ráveszem magam, hogy befekszem valahova, beállítanak drogfüggőnek, hát ez jó…… ez a mai orvostudomány…

Én befejeztem. Szedem a pszihodokim által felírt gyógyszereket és ennyi. Nem megyek sehova… félre diagnosztizálják az embert. könyvből  mindent meg lehet tanulni, de átérezni nem… ha nem vettem volna be frontint a beszélgetés előtt, tuti szétverem a szakorvos fejét…

Nagyon dühös vagyok most. Mert most nem tudom mi van. Hol borderline, hol drogfuggő, hol bipoláris szarság… addig csinálom ezt, mig pont ezek miatt akasztom fel magam!!! Közben meg mondja a pszihodokim, hogy egyedül úgy sem fog menni, hisz 3 éve nem megy… akkor most mit csináljak?? Belém beszélt baromság minden? a társadalom által okozott belémbeszélés??

Nem tudom már mit gondoljak… az biztos, hogy valami oda bent a fejemben nem oké. de lehet, hogy hagynom kéne tényleg, leszarni mindent, és szimplán csak boldogan élni, elfogadni hogy én TÉNYLEG ILYEN VAGYOK, AGRESSZÍV, DÜHROHAMOS KIS SZAR, és kész………………………..

Részemről ennyi. Én már nem megyek sehova.

Nektek sok sikert!

Bocs a csunyaszavakért

#2566 krisztina hozzászólása: 2010.08.16. 14:55

Szia! A doki rutin munkát végezhetett, valószínűleg van valami sablon, protokoll szöveg amit végig kell kérdeznie. Ne kapd fel a vizet máskor és ne is add fel. A drogok hatásait jól ismerik az orvosok, de azt már ínnál aki drogozott nehéz kideríteni “melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás”. A drogozás lehet következmény és előzmény is egyaránt ezeknél a problémáknál. Előítélet van a drogokkal szemben sok egészségügyi dolgozóban, bizony nem véletlenül. Én soha nem drogoztam, de amikor több hetet végig túlóráztattak pihenőnap nélkül , majdnem a villamos alá szédültem és a munkatársaim azzal cikiztek biztos be volt lőve. Velem is szemétkedtek, szóval még a munkás körökben is elítélik sokan, ( akkor éppen egy étteremben dolgoztam a suli mellett) Manapság túl sokan estek már a drog áldozatául és bár te nem csinálod már, akkor is egy kalap alá vesznek azokkal akik tartósan a rabjai ennek a borzasztó agyrágó kikapcsolódásnak.   Puszi!

#2565 Rulett hozzászólása: 2010.08.15. 05:49

XY. A tegnapi elbaszott estém után, ezen jót mosolyogtam… nem rajtad… meg nem is úgy.. kínomban, ahogy leírtad…

Szörnyű volt az estém, ha megélem elmesélem,

#2564 Riri hozzászólása: 2010.08.14. 18:40

XY csók,naggy naggy csók!

#2563 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.14. 18:16

Nem tudom ezen az oldalon van – e szabályzat betartása….

Pl. a tagok sértegetése, politikai hírdetések megjelenítése, obszcén kifejezések használata, kizárással jár.

Én az elöbbi kettőt szabályzat nélkül is betartom, de ha lehet élni az érzelmek kifejezésekkel én a 3. szabályzatot nem tartom be.

Tehát,

a helyi szakorvosom kiszophatja apám faszát !

#2562 Rulett hozzászólása: 2010.08.14. 18:09

Köszönöm a hozzászólásokat, de most nagyon mély ponton vagyok ahhoz, hogy bármiféle értelmes választ adjak… sírok dühöngök egy sort, és majd jelentkezem…

Ha a düh és az adrenalin egyesül, emberfeletti erejű vadállattá változtathat egy embert.( Dan Schmidt)

#2561 Riri hozzászólása: 2010.08.14. 18:03

Szia Rulett!!

Fel a fejjel ne hagyd hogy egy köcsög még nálad is betegebb orvos befolyásoljon és hatalma legyen a szavának feletted!Kapja be még azt is leírnám,hogy mind ezt hogyan…

 

#2560 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.14. 17:22

Totál meztelennek érzem magam elöttetek, mert megnyíltam :(

Ettől függetlenül nőjön az önbizalmatok, hogy ezeket megosztottam Veletek.

Elég nehéz arctalan emberekkel ” beszélgetni “, de a bizalmat megadom.

Függetlenül attól, hogy naív, tehát hiszékeny vagyok és amit ide egyesek leírnak, elhiszem.

Üdv, XY

#2559 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.14. 17:13

Bocs, Rulettnek írtam az elöbbi hszt.

Szia Rulett :)

Szia holy és Mindenki ! :)

 

#2558 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.14. 17:09

Jó estét !

Látom, Te is jó tanácsokkal látod el a ” pacienseket ” illetve hozzátartozójukat, csak épp úgy mint én, magadon nem tudsz segíteni.

Apropó, nekem is van Agykontroll igazolványom, Domján Lászlótól sok technikát tanultam, mielött gyomorfájdalomra panaszkodva elmentem orvoshoz, aki semmi szervi problémát nem talált a kellemetlen gyomortükrözés után. Ekkor irányítottak pszichiáterhez és akkor nyomták belém előszőr a xanaxot. Majd SSRI-t, mitől elájultam.

Ezt, azóta javasolták kb. 10 x, próbáltam én elfogadni a “segítséget “, de a szervezetem nem fogadta el, így látván, hogy rosszul vagyok tőlük / Zoloft, Velbutrin, Cipralex stb. / megértették és nem kell szednem. Azonban, mivel tini koromban, gyomorfájdalom miatt feszültséggátlót adtak /Xanax, Rivotril, Frontin/ , így teljesen beleépült a szervezetembe. Iszom a citromfű teát is. A beépüléssel, agyam sztem gáz lett. Abbahagyni fokozatosan próbáltam, de nem megy. Remegek, ok nélkül félek, szval. van pánik, fulladás, szapora szívdobogás, hányinger és nem szeretném felsorolni, mert ez nekem ha még írom, mégjobban fáj. Ha rögtön eldobom, az sem jó. Ha sportolok, az sem. Ha süt a nap, az sem. Mindez egy ördögikör. Én is itt küzdök tehetetlenül. Engem érdekel, mert nem vegetálni akarok, hanem élni. Ki akarom vinni a gyermekemet az utcára, fel akarom nevelni. De nem akarom, hogy lássa, hogy szenvedek. Hogy megkérdezze, ” anya, voltál ma kint a levegőn, nem éhezel ? ” Mindezt telefonon kérdezi, mer Ő már go a nagyszülőkhöz.

 

#2557 holy77 hozzászólása: 2010.08.14. 16:50

Rulett!! Légyszi.figyelj! a storyban mit írtál…bizonygatod…és sétetségednek adsz hangot,hogy igenis betegnek érzed magad…Így van?így.

nem a pocid fáj…nem a lábad sajog…..igaz?persze,hogy igaz.

mentális,pszihés betegségről van szó…és igenis…ez szar,nekem ne mondja senki…hogy ettől rengeteg rosszabb van…van…tény……de ez egy nagyon,sajnos rengetegszer HALÁLOSAN komoly dolog…..

elfogadod…és tudod,hogy valami nincs rendben veled…odabent…nem tudom,hol…mert ez szerintem nem csak az agyban dől el……lélek…hmmm…ha van ilyen részünk..testrészünk…szervünk….akkor igenis…ott is benne van a bibi………..azt mondod,hangoztatod…és ráadásul tudod…is,hogy baj van……tündérem..akkor ne gyere azzal,hogy megpróbálom én írányítani az agyam……nem helyes gondolat szerintem…..3 éve nem ezt próbálod…?csak ülj le pár percre…és gondold végig…kezd el számolgatni ezalatt…hányszor voltál mélyponton…hányszor lábaltál ki belőle….és hányszor hangzott el ez vagy hasonló mondat…hacsak ott belül is…ha csak ott bent a te fejedben volt hallható….,hogy megoldom én,egyedül…talpra állok…sikerülni fog…….szerintem…nem tudod összeszámolni……és most újra……

hiszel ebben?higgy!hinned kell magadban…de aki ezt írja,önzö mód magát is becsapja picinyként…vagy nem is olyan picit!!!!!

verj át inkább mindenkit ezen a földön…….de saját magad…soha!!!!!

a legrosszabb mit magaddal tehetsz….

te is tudod. tudod?

este leszek én is.szeretnék még írni.

ha akarod,fogd fel úgy,hogy ez a hülye…krapek…osztja nekem az eszet….nem érdekel,segíteni szeretnék….magamon nem tudtam időben….

igen küzdenék érted…és basszus…hát ki vagy te nekem????

fogd fel így,próbáld látni bennem…..nem vagyok világmegváltó bölcs..meg Isten….egy egyszerű parasztgyerek vagyok….ki sokra vitte……s egész életében nem ismerte fel,hogy valójában semmije sincsen mi valódi érték körülötte….csak dolgok mik benne lakoztak…..azok voltak az igazi értékei…….most a sokból mire vittem…semmi sincs…..és senki…sincs…..és vannak értékeim,vannak itt vannak mind bennem…….

lehet sokra viszem még,lehet senki,szürke kisegér leszek egész életemben….de a belső értékeim óvom….és ha valakinek azzal,pl neked azzal fogok tudni örömet szerezni,hogy leordítanád a fejem…a búspicsába küldenél mert nem értelek én se…….akkor igen azzal szeretnék….

had legyek céltáblád dühödnek….tehetetlenségednek….de had érezhessem…hogy foglalkozol közben magaddal…és közben morogsz…dohogsz…..és lehet közben….építkezel is odabent…..és még annyi minden lehet…..

a fene enné meg…annyi olyan orvosos storyt olvasok és látok…annyi negatívat írtok róluk…….én úgy szeretném,ha mindenkinek lehetősége lenne megismerni az enyéimet…….kúrvára bosszant….hogy mint már valamelyik kommentemben írtam….ennyire kiszolgáltatott helyzetbe vannak a betegek…..olyan mint a kaparós sorsjegy…vagy jó orvoshoz krülsz…vagy nem….annyi szerencse kell hozzá mint ehez az egész kibaszott élethez…..

remélem írsz este

a párnád verd szét:) kérlek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

pusy

#2556 Rulett hozzászólása: 2010.08.14. 15:50

Annyira nem érdekel már ez az egész… nem tudom. AGYKONTROLL, ÖNKONTROLL. Megprobálom én irányítani az ÉN SAJÁT agyam. Gyógyszer, és minden nélkül…

#2555 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.14. 14:44

Szia Rulett !

Nincs siker…

Este szeretnék írni a kommentedhez, így itt leszek.

1. érdekes és érdekelt vagyok benne, bár drogot a szakorvosom javasolta.

2. érdekel a sorsod

3. valamit megpróbálunk kiagyalni

4. itt leszek, mert egészség nincs, ki sem mozdulok a lakásból, de Édesapám MÉG tudja fitetni a Netet. Én nem.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close