Ez XY, sajnos

Téma címkék:
2010.08.17. 22:05

Ilyen…

… Anankasztikus személyiségzavart vagyok :( Is.

 

A személyiségzavarok között az ún. szorongó csoportba tartozó anankasztikus személyiségzavarban a magatartást és a gondolkodást merev sémák és a tökéletességre való törekvés jellemzi. A személyiségzavar a személyiség szerkezetének és a magatartás megnyilvánulásának zavara, melyek állandóak és hosszan tartóak. A személyiségzavar nem közvetlenül betegség, károsodás vagy agysérülés, valamint pszichiátriai betegség következménye. A személyiségzavarból adódó problémák főleg az érzelmi életet, az indulatok kontrollját érintik. Az egyénnek önmagához és másokhoz való viszonya kiegyensúlyozatlan, állandó feszültségeket hordoz. A személyiség egészét érintik, átható nehézségeket okozva a szociális, a munkahelyi és a magánéletbeli alkalmazkodásban. Az ilyen egyén többnyire nincs belátással saját magatartását illetően, ezért általában segítséget sem igényel, ill azt nehezen fogadja el. A személyiségzavarok kialakulása a serdülőkorra tehető és fiatal felnőttkortól állapítható meg. Előfordulása a népesség körében 5-15 % körülire tehető, ami a pszichiátriai betegek körében jóval magasabb.

Az anankasztikus személyiségzavart az egész életen át tartó perfekcionizmus (tökéletességre való törekvés) és merevség jellemzi, ami túlzott lelkiismeretességgel és visszafogott érzelmi élettel társul. Az ilyen személyt jellemzi a kételkedés, a túlzott óvatosság, a makacsság valamint a merev viselkedés és gondolkodás. Kínosan pedáns, a közösségi hagyományokhoz a végletekig ragaszkodik, a szociális szabályokat szigorúan betartja.. Döntéseiben bizonytalan, lassú, körülményes. Egy jövőbeli katasztrófától félve értéktelen, használt holmikat sem dob el. Saját magához és másokhoz is fösvény, a pénzt halmozni igyekszik a jövőbeli szerencsétlenségek esetére. Saját, de mások érzelmeit is igyekszik kontrollálni. A kritikára igen érzékeny, de megbántottságát, egyéb érzelmeit nem mutatja ki. Túlzott lelkiismeretesség, megbízhatóság jellemzi. Előfordulhatnak kitartó és kellemetlen gondolatok, impulzusok, cselekvések, de ezek sohasem érik el a kényszerbetegségben meglévők súlyosságát.

A személyiségzavar diagnózisának felállításához általában többszöri, részletes pszichiátriai vizsgálat, az életvezetés elemzése, valamint heteroanamnézis felvétele (rokonok, ismerősök kikérdezése) is szükséges.

A személyiségzavarokat differenciáldiagnosztikai szempontból el kell különíteni más pszichiátriai betegségektől, különösen a kényszerbetegségtől. Patológiás kételkedés Aggódás Feszültség érzése Sértődékenység Érzékenység Gyűjtögetési kényszercselekvések Takarítási kényszercselekvések Egyszerű napi rutincselekedetek ismétlése, pl. ajtón kilépni, bejönni, leülni, felállni Felismeri, hogy a kényszergondolat saját pszichéjének terméke Felismeri, hogy a kényszerimpulzus saját pszichéjének terméke Tétova rágódás egy meghatározott dolgon Visszatérő, akarattól függetlenül jelentkező kényszergondolatok Szorongás Mindenben a tökéletességre törekszik Érzelmeit nehezen vagy egyáltalán nem képes kifejezni Speciális, műszeres vizsgálatok:Pszichiatriai diagnosztika Pszichiátriai anamnesztikus adatok (auto-/heteroanamnézis alapján) Beilleszkedési nehézségek Családi funkciók romlása Hiányzó betegségtudat Inadekvát betegségtudat Ismétléses rituálék Kínosan ügyel a rendre és a tisztaságra Munkabíró képesség csökkenése Szociális szabályok túlzott, szigorú betartása Életvitelben kialakult nehézségek Gondolkodás vizsgálata ( alaki, tartalmi ) Emocionalitás (érzelmi élet) Szorongás, félelmek Személyiségjellemzők Magatartás, viselkedés megfigyeléseMerev, rugalmatlan viselkedés Alkalmazkodási képesség vizsgálata Adaptációs képességek beszűkülése Túlzott lelkiismeretesség Emocionális gátoltság, visszafogottság Kényszergondolatokat saját elméjéből valónak éli meg Kényszerimpulzusokat saját elméjéből valónak éli meg Gyakoribb szövődmények:Mentális és viselkedészavar és egyéb psychés okok Alkohol okozta káros használat (abuzus) /nem iszom alkoholt/Alkohol okozta dependencia (szindróma) /nem ittam alkoholt/Nyugtatók és altatók okozta káros használat (abuzus) Nyugtatók és altatók okozta dependencia depressioNehezen megközelíthető betegek, mivel érzelmeiket nem vagy szegényesen fejezik ki, és fokozott az intellektualizáló hajlamuk. A terápia elsődlegesen pszichoterápiás jellegű kell, hogy legyen ami nem zárja ki, hogy ESETENKÉNT gyógyszeres kezelésre ne lenne szükség. A pszichoterápiában nem annyira a módszer, mint a kapcsolat maga játszik szerepet.

 

#2675 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.20. 18:22

Szió leszekvalaki !

Hey, nem oktattál ki, és nem bántottál meg, tudod, hogy kedvellek.

 

 

 

 

 

#2674 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.20. 13:51

szia,

nem tudom, hogy egy városban lakunk-e. Nem tudom hol laksz.

Igaz, nem tudsz rólam semmit, részemről előkérdés volt, akarod-e, h segítsek (ha tudok… nyilván a saját korlátaim között). Ha igen, gondoltam más elérhetőséget is adok. sskpax kukac gémail pont kom, ahonnan még mindig nem fog kialakulni, hogy ki vagyok, de onnan már odavezetlek.

nem akartalak megbántani a segítséggel, (zoloftot, wellbutrint, cipralexet én sem bírtam… amit igen: velaxin, paroxat… ám a velaxintól – ami kombinált, tehát nem csak ssri – teljesen elérzéstelenedtem. azt meg nem annyira kedveltem, ja meg felment a vérnyomásom annyira, hogy nem tudtam lehúzni. tehát maradt a paroxat. éppen nem szedek már semmit folyamatosan, néha rivo.

kioktatni sem akartalak. bocsi.

szóval… kész vagyok megbeszélni, hogyan tehetnénk jobbá, – vagy legalább próbálhatnánk meg – az életed.

#2673 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.20. 12:56

Kedves leszekvalaki !

Én, XY tényleg nagyon nagy bajban vagyok, de örülök, hogy Neked megszüntek a panaszaid, vagy szünögetnek, akár teljes normális életet élsz.

1. kaptam kezdetben xanaxot, rivotrilt, most frontint – elfogadtam, szedem

2. kaptam hangulatjavítót, pánikbetegségre SSRI tbl – elfogadtam. Ezutobbit nem bírom, az összes mellékhatása kijött a Zoloft, Welbutrin, Cipralex tbl – zárójelentésemre rá van írva, SSRI tbl-t nem bírja.

3. A segítséget elfogadom, tehát nem hárítok.

4. Jelenesetben nem tudom ki leszekevalaki, így 100 % osan ezen az oldalon nem nyilatkozhatok arról, hogy a Te segítségedet elfogadom.

5. Köszönöm az empátiát és az együttérzést, és a felajánlott segítséget.

6. Lehet egy városban lakunk ?

#2672 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.20. 12:02

XY,

én értem. 7 évig voltam bezárva idehaza… 7 év… tudod mi az?

aztán, volt egy kedves ember… én szerettem őt (volt tanárnőm), ő meg segíteni akart. meg volt egy barátnőm…

kaptam paroxat nevű antidepit, ami jó a pánikra is. és 0,5-ös rivotrilt. és… kezdetben kiséretet (amitől ugyan még tudtam kellemetlenül érezni maga,m, de mégis elkezdtem közlekedni)

először a kocsimmal… aztán már egy idő múlva a rettegett tömegközlekedéssel is. Nincs neked valami olyanod, hogy xanax, rivotril, frontin vagy ilyesmi? amit a rosszullét (mikor érzed, h kezdődik) alkalmával bevehetnél?

ez ugyan nem megoldás, nem a teljes megoldás. de talán evvel el tudnál indulni.

Ha segítenék, elmenni valahová, akkor elkezdenél azért küzdeni, hogy teljes életet élhess??? Komoly a felajánlás!!!! Van autóm… lebeszélés után bárhova elviszlek, ahol elindulhatsz!!!

XY! Van segítség!

(én sem jöttem volna ki, ha nem akarnak nekem segíteni… de én is kellett akarjam és elfogadjam!)

Üdv!!!!

Amúgy telejesen megértelek. tudom min mész keresztül. És szeretnék segíteni… (A leírtakból újra a TH jutott eszembe. Jó lenne beszélni veled)

 

#2671 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.20. 09:30

Kedves leszekvalaki !

Vagyok…

Nagyon szomorú vagyok. Írtam egy történetet Próbálom címmel. Megcsináltam. Reggel 9 h- kor indultam gyalog, vonattal és busszal. Papírzacskót elfelejtettem betenni a ridikülömbe. Rosszúl lettem útközben, mellkasi szorítást és fulladást éreztem. Elintéztem a dolgom. 16 h-ra betámojogtam a kapun. Hívtam segítséget. Ügyelet jött ki. Egy hölgy és egy úr. Rám tettek ekg-t, magas volt a pulzusom 133. Kaptam betalockot, amit szét kellet rágnom, és egy injekciót. Az injekció valami dia…. volt. Itt van a papír az adataimmal, ismert pánik beteg. Utazás során lett rosszul, lábfeje görcsöl, fullad Diagn. : Pánk roham. Aláhúzva, keresse fel háziorvosát.

Nem tudok közlekedni, értsék meg az emberek. Nap-Kör alapítvány biztos jó, én hiszek Neked, de nem jön ide. Házhoz.

Jelenleg még, sokk hatása alatt vagyok a tegnapinak. A pulzusom magas. Eddig betalockot csak tegnap kaptam, egész életem során. Ha ilyen jellegű roham jött rám, mindig idegnyugtatót adtak. A problémám súlyosbodik, sírok….

Próbálom átnézni a hsz-eket. Ebben az oldalban reménykedem.

Tisztelettel

#2670 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.19. 17:42

XY,

olvastalak. Remélem nem kell kórházba menned. Jaj, kösz a biztatásokat, rendes tőled! Azt gondolom ma már kevésbé érzem azt, hogy csak álmodoznék valamiről, mivel többnyire igyekszem megvalósítani őket.

oké, a TH hosszú. ám van a pszichiátriai klinika B földszintje is. az is pszichoterápiás osztály. Meg nem győztem eddig is ismételgetni a Bp-i Nap-Kör Mentálhigiénés alapítványt, ahol azoknak, akiknek gondot okoz a fizetés, jelentős kedvezményt is tudnak  – korlátozott számban – nyújtani.

úgyhogy… megoldások vannak… pánikod: öööö, egy könyv:

Renau Z. Peurifoy: szorongás, fóbiák, pánik.

ha jól emlékszem, kb 15 fejezeten át vezeti az olvasót a szorongás/pánik legyőzéséhez.

másik lehetőség… ezt is nem győzöm emlegetni, a relaxáció megtanulása, illetve az autogén tréning.

a legtöbb egyéni terápia drága (az 5000 Ft még viszonylag baráti ár a mai árakhoz képest).

én azt gondolom, hogy neked is van épp elég esélyed arra, hogy változtass a helyzeteden. ó, és az, hogy a lányodat annnnyira szereted… ;))) az nagyon jó. én is nagyon szeretem a gyerekeimet! is… ;)

Üdv

#2669 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.19. 06:27

Kedves leszekvalaki !

Köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal és őszintén válaszoltál, mi lenne pillanatnyilag az a 3. kívánság, ami boldoggá tenne. Ha magamon nem is tudok segíteni, én bízom benne, hogy kérdésemre válaszolván, kiírtad magadból a fájdalmadat. A 2. kívánságod teljesülhet, a 3. véleményem szerit jó anyuka lehetsz, egészséghez nem csupán akarat kell, az blabla, de kívánom, hogy találd meg azokat a gyógymódokat amik közérzeted jobbá teszik, és fogadd el a számodra megbízható forrásokból származó szimpatikus segítséget ! Pénz fontos, tudom. Az egészséghez, a gyermekek felneveléshez, a család szükségleteinek kielégítésére stb. Próbáld meg ezt levizualizálni, pozitív gondolkodással egy relax állapotban levezetni, elképzelni, bízni, hinni, hogy a pénz áramlik feléd. Próbáld azt is levizualizálni, hogy egészségesnek érzed magad, és megbocsájtassz azoknak, akik sérelmet okoztak, próbáld őket elengedni és tiszta szívből kívánni nekik jó egészséget. A megbocséjtás fontos. A harag, féltékenység, düh, írigység megbetegetik a szervezetet.

Más. Sajnos egy gondolat, mely igaz: A pénz büdös. Az az ember kinek nincs pénze, mégbüdösebb. Gondolom érted, de remélem nem tapaszalod. Én sajnos igen, mert míg mások luxus kocsival járnak nyaralni,mert van lóvéjuk, nekem a társaságom senki nem keresi, mert csóró vagyok. Küllemre csinos, és úgyérzem belsőleg is empatikus vagyok, tehát az anankasztikus sz,zavar nem minden tünete érvényes rám. Ki tudom fejezni az érzéseim, hogy ha valakit szeretek. Én azt tanultam meg, hogy feltétel nélkül csak a kislányomban bízhatok. Szeretet ? Igen. Feltétel nélküli szeretet, egy mankó a betegnek. Bár azt, hogy ” szeretlek” egy férfinek, nem mondanám ki csak idők elmúlásával, mert nálam egy kapcsolatban nem hadonászok a ” szeretlek + szóval. Számomra ezutobbi azt jelenti, hogy akkor válik igazzá, hogy szeretlek valaki férfit, ha akár az életemet is odaadnám érte. Jelenleg ilyenfokú szeretetet, csak a kislányom iránt érzek. Pesze lehet szeretni embereket, min egy jó tagot, barátot, szomszédot, könyvet, de ez a szeretet más. Tehát bennem a “szeretlek” szó egy mélyebb, érzelem, mint egyeseknél. Ezutóbbit partner kapcsolatra értettem.

Látom korán kelltél… Miért ?

Írtam egy történetet, éjjel későn. Nem dokkumentáltam hozzá, hogy kb. egy hónapja nem mozdultam ki, most viszont mennem kell, hpgy munkanélküli járadékot kapjak, és a pszichiáteremhez, ki javasolta százalékoltassam le magam. Musz. megtennem, mivel a helyi dokim, valótlan adatokat írt a szakvéleménybe. Én a munkaügyibírósághoz fogok fordulni, de megnyugvást várok a pszichológusomtól, aki annyit tanácsolt, keressek partnert, és ne gyógyszeresen oldjam meg a problémám. mert 35 év alatt annyi trauma ért, hogy min. pszichoterápiával kezelhető. Ő szívesen elvállalna, de egy alkalomért hetente 5.000 Ft-ot kér. Tündérkert rehabba nem bízom, távol a kislányomtól nem is lenne jó fél év ott éléssel, hvg-i kijárással. Ismerem magam, ott még jobban tönkre mennék, alányom hiányozna. Nyaralásra, kikapcsolódásra egész nyáron nem volt lehetőségem anyagi és egészségügyi problémák miatt. A kislányomnak igen, de sajnos nem velem. Pedig építő kő lenne, a további életében, hogy együtt kéz a kézben élményeket szerezzünk. Persze ezutóbbihoz nem fontos az anyagi jó lét tudom, elég ha velem lett volna és pl. együtt gyümölcsöt szednénk. A depresszióm, rohamokban keletkező pánikjaim, és agorofóbiám miatt, maradtam a váramban, a biztos ponton. Ahol, ha fáj a gyomrom és fulladok, ok nélkül félek, összezsugorodhatom az ágyamon.

Mennem kell. Félek, ha beszélek orvossal ma, úból befektetnek a kórhába.

U.I.:bocs a helyesírási hibákért.

Szép napot Neked !

Zárom soraim: tag: XY néven

#2668 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.19. 03:17

Én aludtam valamicskét. sajnos keveset és rosszul. de már kevésbé érdekel, hogy akkor holnap mi lesz. (azaz, mostmár ma). Úgy tűnik felkeltem… Mivel itt írok. meguntam a küszködést az alvásért.

nem tudommitől van, vajon a tegnapelőtt bevett fogyitabi (na, azt sem fogom szedni… olyan mint az antidepik… nekem meg elegem van az ilyenekből, örülök, hogy leálltam), nem semmi idegbeteg voltam tőle… vagy a 180 mg ginko biloba???? azt meg majd csökkentem max, mert nagyon pörögni azért nem akarok (pedig most eléggé pörgök). tegnap egy ismerős megmasszírozott…. szinte minden porcikám fáj.

jó kérdés… mit  szeretnék, ha lenne 3 kívánságom? mi tenne boldoggá?

1. olyan gyerekkor, amiben egy elég jó anya, elég jó gyermeke vagyok (így nem lennék mindig anyahiányos állapotban… valószínűleg jobban képviseltem volna magam, és többre jutottam volna…. nem ennyi idősen járnék egyetemre)

2. elég jó szakemberré válni, hogy valóban tudjak hatékonyan segteni.

3. legyen még 3 kívánság ;)…  Ugyanis az anyagi  jóllét (ami nem feltétlen milliárdokról szól), az egészség, a gyerkőcöknek elég jó anyja lenni, a társkapcsolat (mennyire szeretném, ha végre tényleg a másik felem előkerülne!!!!)… na, ez 4. :DDD

Ilyenek.

De annyi minden fontos dolog van az életben. A Jelenben létezni… pl. rácsodálkozni egy pillangóra, a felkelő napra, élvezni az utazást, csodálni az EMBERT… megtalálni másokban az értéket (és bizony magamban is)… jókat írni, olvasni, beszélgetni. Okosodni, hogy aztán bölcsülhessünk is.  és SZERETNI, SZERTETNI, SZERETNI… s nem utolsó sorban szeretve lenni. Utóbbi észre is venni. Évtizedekig éltem úgy, hogy azt gondoltam nem szeretnek. És az ma már egy jó érzés, hogy tulajdonképpen tudom, hogy szeretnek. Legalább emiatt nem kell már szenvednem. De mire észrevettem, afél életemet leéltem. Ha kívánni kellene valakinek (bárkinek) valamit, azt hiszem az lenne, hogy tudja érzékelni azt, hogy szeretik. Mert ha nem is úgy szeretnekminket, ahogy várnánk, ahogy szeretnénk (hogyan is tudnának úgy?), attól még szerethetnek… azt gondolom, azt kell elfogadni, amit adni tudnak…

asajnálatos az, hogy közben előfordulhat, hogy átvált ez a szemléetem… bár mintha tartósulni látszana ebben az évben egyre inkább. csak még nem felejtettem el,milyen iszonyat tud lenni… mindegy.

azért vannak több helyesírási hibáim, mert ez a kisgép nem az enyém, és a billentyűzete  hagymaga után némi kívánnivalót. pl a space nemmindig műxik… erősebben kell lenyomni. és lusta vagyok folyton javítgatni.

#2667 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.19. 01:17

elefánt Te már alsz ?

Szép álmokat és sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++energyt, mosolygós reggelt is :)

Szar napom volt különben…., de rosszul nem voltam, mert itt vagyok a váramban, a szobámban.

#2666 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.19. 01:01

Jó estét elefánt :) !

Ébren vagyok, aludni nem lehet…Köszi kérdésedet, átlagos napom volt. Takarítottam, szépítkeztem, a macskámat megfésültem, rutin munka, olvasgattam és új projecten töröm a fejem.

#2665 elefant70 hozzászólása: 2010.08.19. 00:39

Szia ébren vagy még?Válthatnánk pár szót ha gondolod.Ma milyen napod volt?Néha néhéz túl élni egy-egy napot.Nem kell mindíg a betegséggel vagy annak megnyilvánuálásával foglalkozni.Csak lazits kicsit,írd ki magadból mi fáj.

#2664 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.19. 00:23

Tényleg kár, hogy lemaradtam rólad !

Ne haragudj !

Olvasom soraid :( Sajnálom !

Az első sor jó, csak így tovább !

Ha megkérdezném, mi az a három dolog ami boldoggá tenne, mit válaszolnál, ha nem vagyok tolakodó ?

Én naív vagyok,:) hiszékeny, kicsi James Bond beütéssel. :)

Elvem: Szemet-szemért.

#2663 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.18. 21:06

úgy tűnik leléptél… kár :(

#2662 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.18. 20:51

miért vagy naív XY????

(én is ;) deén tényleg)

#2661 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.18. 20:50

XY,

nem vagyok már szomorú. sokat és sokáig voltam az. ha mégis az vagyok, akkor meg megengedem magamnak, hogy az legyek.

amúgy (hát nem tudom,majd elolvasom) én tanulom is ezt…. hehe. rablóból pandurt csinálok ;)

én nem voltam mindig olyan… ilyen. mert mielőtt nem cseszett el egy pszichonyanya,nem voltam … “csak” pánikos. természetesen már tudom, hogy a lehetőség bennem volt,anélkül nem tudta volna elcseszni…

utána kezdődött a kanosszajárásom :( nehéz 5-6 év van mögöttem… azt hiszem az utóbbi félév minőségileg sokkal de sokkal másabb volt már!

Sosem jutott eszembe bántani magam (aztán rátanultam… 38-39 évesen????). Majd leszoktam róla,mert veszélyesnek találtam a gyerkőcök, no meg a … szóval nem akartam,hogy lássák. Nemaz ereit vagdossa az ember ám! ki itt,ki ott. Szóval leszoktam róla,nincs rajtam sok heg (mert nemsokszor tettem… bár akisértés elég nagy volt … olykor még megcsap a szele)

ha megkrdeznéd mi benne a jó, nem tudnám megmondani. de mindenkinek azt mondanám, ne próbálja ki,mert olyan, mint a cigi vagy a drog. könnyű rászokni.

ja, cigiről jut eszembe: egy hete nem gyújtottam rá. és ez megint nem egy bordi destruktivitáshoz passzol… napi 2 dobozzal szívtam legalább…majdnem 30 évig, némi megszakítással. hát, drukkolok magamnak!

na, szó (azaz) betűmenésem van

#2660 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 20:42

Naív vagyok :(

#2659 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 20:35

Igen, Tőled ! Logikus. Sajnálom :(

Amit Te írsz igaz, a kérdőív bizonyíték…Hiszek Neked !  Csupán Roschar teszt nem mutatja ki. Valaki azt állította, volt dokinál és ezutobbi alapján borderline személyiségnek diagnoztizálták. Én annak a tagnak nem hiszek. Nem lényeg.

Én elsem tudom képzelni ezt az állapotot, hogy az egyén felvágja az erét, vagynem tudom mit csinál. A családnak is ezt látni iszonyat lehet. Én ehhez nem tudok mit szólni, bár sok közös vonása van a b. és az a. sz.zavarnak. Nem vagyok orvos és Isten, ha van. Mégis gondolatban Veled ! Köszönöm, h írtál nekem, keresni foglak. Nem is tudom mit mondhatnék még….

Talán olvasd el az ezt kell csinálni e :) c. történetem. És úgy használd, mint egy bibliát. Tanuljuk meg ! 

Próbáljuk meg… Te és én

#2658 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.18. 19:20

XY,

tőlem kérded? talán igen… komolyan tudni akarod? Rorshach teszt… Young féle sémakérdőív…viselkedés? gondolkodás?

Én a határ határa… nemeléggé bordi (????) és nem eléggé más. Bocs, ez megint rébusz. Mondjuk borderline féle. 5. éve terápia… vagy 6???? nemis tudom. ugyan annál most 4 év. ebben az esetben elmondható, hogy gyötörjük egymást (olykor).

aztán, ha meg nem tőlem kérdezted… akkor most én is válaszoltam. ;)

 

#2657 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 19:08

Köszönöm, értem ! Olvastam ezév 04 hónapi bejegyzésedet. A kép is meg érintett.

Nem szeretném felkavarni az érzéseidet, de arra válaszolnál milyen módszer alapján diagnoztizálták rajtad a borderline sz.zavart ?

 

#2656 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.18. 18:40

XY,

Ilyen…

… Anankasztikus személyiségzavart vagyok :( Is.”

szóval arra gondoltam,hogy nem lehet az anankasztikust és  borderline sztem egyszerre. nekemúgy tűnik , ahogy írtamis, hogy üti egymást több minden. pl holmerev egy bordi? mikor gyakran azt sem tudja eldönteni kicsoda is valójában…hogyan lehetne olyan,aki szorosan ragaszkodik a hagyományokhoz, hiszen nem tűri a kereteket… lehet, hogy egy bordi perfekcionista, de gyakran hullámzóan. vajon mennyiben kényszeres????

szóval erre gondoltam. és alighanem igazad van,amikor azt írod, hogy nem írok eléggé világosan.

Üdv

#2655 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 18:22

Kedves leszekvalaki ! Minden hibámból próbálok elönyt kovácsolni :) Ha esetleg arra gondolsz, miért tettem fel szabad akaratomból, azt a kérdést :” Mi a különbség az anankasztikus és a borderline személyiségzavar között ? ” Hátra fordíthatom a csavart a kedvedért, ha erről van szó: Mi a különbség az anankasztikus vagy a borderline személyiségzavar között ? Erre utaltál az ” és ” ” vagy “, illetően ??? Nehéz a sorok között olvasni, pontosan meghatározni ki mit gondol, így elektronikus kapcsolat útján.

szeméyiségmeghatározás…, ha akarod bepillanthatsz az én abstract világomba.

U.I : pontosan nem értettem a hsz-edet, bocs.

#2654 leszekvalaki hozzászólása: 2010.08.18. 17:48

szerintem a bordi és ez az anankasztikus… eléggé ütik egymás… nem igazán jön itt össze az “és”  viszony… inkább a “vagy”

a “személyiségmásolásból” eredhet hasonlóság.

persze,ez ccsak személyes vélemény

#2653 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 07:01

Krisztina, csak az 1. mondatodat olvastam el….

Le vagy szarva, a pihének írt ” történeteddel” együtt !

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close