Pihének

Téma címkék:
2010.08.17. 23:48

Kedves Pihe! Te megint új gondolatokat generáltál és ez nagyon jó! Amikor erre az oldalra tévedtem, semmi de tényleg semmi nem volt az alkoholizmusról, (így szószerint, csak kis piálgatások jöttek szóba) még egy nyúlfarknyi hozzászólás sem bukkant elő, aztán leragadtam a depinél, mert bevillant- “igen ez az én asztalom! – már túl vagyok rajta, tudom mi ez, segíteni akarok”. Nagyon kéne azomban az alkoholizmus témában pár jó kis sztori, manapság…amikor annyi a nehéz teher az emberek vállán és az alkohol, gyors, könnyű, olcsó vigaszt jelent. Annyi értékes koponya issza el az eszét! Csoda, hogy hol tart a kis hazánk? Példaértékű történetek, hogyan kezdődött és hová vezetett…Hmm? Nekem legalábbis nagyon kéne a férjem miatt, aki cudar dolgokat művelt már részegen.

Ez az első oldal amire téved a témát illetően az érintett. Most nem akarok itt a hős megmentő szerepében tetszelegni, nem küldetéstudatom van, ( mint ahogyan azt a hozzászólásomban írtam neked) csak nagyon nagyon sajnálom azt a rengeteg értékes embert akik ebbe a csapdába esnek és betegeivé válnak az alkoholnak. Aztán meg ha észbekaptak magukra vannak hagyva és nincs kiút, csak a szégyen, a bűntudat és hasonlók.

Az alkoholizmus és a depresszió karöltve járnak egymás mellett. Te írtad nekem mennyire sokat dolgozol egy nap, hát azért kívánod az alkoholt, mert munka után ezzel kezdtél el lazítani, pihenni és ehhez a szokásodhoz kötődve fon körbe alattomosan, csak a cselekvés szintjén is. Meg hozászokást ez mellett kémiai úton idéz elő kicsit később, mint a drogok, egyszercsak az agyad nem fogja többé termelni azt ami az alkoholtól lesz, a lazításhoz, a jó közérzethez fontos kis vegyületeket. Amikor már depis is leszel nem szabad tovább rendszeresen inni, mert akkor tényleg ördögi kör lesz a vége. Aztán meg nagyon nehéz szakember segítségét egyáltalán elfogadni is , meg  felkutatni, utánajárni!

Nekem fura, hogy hol vannak innen az addiktológusok, orvosok, pszichológusok, mega tudós professzorok virtuálisan kinyújtott segítő jobbjai, vagy legalább egy a várószoba falára kifüggesztett tájékoztató, kit, mikor, hol lehet elérni a problémával…Melyik kórház fogad jobb útra térni szándékozókat? Gyorsan kell ám a válasz, mert a pia résen van és hipp-hopp elszáll az elhatározás!!!!!!!! Hallani féfüllel anoním alkoholisták csoportjáról, de hol? A várakozók itt egymásra nagyon nyitottak, de valaha kinyitja valaki a rendelő ajtaját itten ebben a várószobában?

Pihe! Ne tituláld magad alkoholistának, nehogy tényleg az legyél a végén! Állj talpra! Szedd össze magad, írd be a netes keresőbe anoním alkoholista, stb. azért szerintem van remény.  Bocsánat ha sértő lett véletlenül valami, nem szándékos. Ma nagyon rossz hírt kaptam családtagot illetően és nem tudok aludni, ki vagyok borúlva. Puszi mindenkinek!

#2678 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 09:22

Te, Krisztina szeretnéd, hogy békén hagyjalak ?

#2677 krisztina hozzászólása: 2010.08.18. 08:47

Ez nem genetika, csak bebeszélik azok akiknek érdekükben áll a sok piást anyagilag kifosztani, mert ezzel a dumával elveszik tőlük a reményt a gyógyulásra! Ezek tanúlt , gyerekkorben rögzült káros minták eredményei többnyire! Ami meg genetikának látszik az meg magzati alkoholkárosodás, mert a sok paraszt némber terhesen löki a fejébe a szeszt! Xy , már bocsánatot kértem tőled, miért nem hagysz békén?

#2676 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.18. 08:33

Vajon megkapja Krisztina férje a megfelelő törődést, szeretetet, meghallgatást ?

És vaj’ kedves pihe is megkapja -e ugyanezeket ? Egyenes-e az életvezetése ?

Mert, ha nem, csak pillanatnyilag segíthet az anonim alkoholisták társasága, ahol leszokhat a cefréről. 1. lépésként jó, nem mondom. De az okot is megkell vizsgálni miért isznak kocsmákban v zugivókként szerencsétlenek.

S ha esetleg a boldogtalanság az oka, változtassanak rajta. Döntsenek mit akarnak. Persze minden döntés lehet, jó vagy rossz. A döntéseknek súlya van, de ezzel újabb döntések születhetnek.

Ha pedig genetikailag hordozza magában a férjed Krisztina, és kedves pihe Neked is, genetikai adottságod, hogy tintázz, akkor egy kicsit nehezebb a helyzet.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close