Van a pánikbetegségből ebből kiút?

Téma címkék:
2010.09.12. 17:46

Sziasztok! Én egy 40 éves nő vagyok. 7 éve vagyok súlyos pánikbeteg. Akkoriban egy hatalmas bevásárlóközpontban dolgoztam, mint pénztáros. Azon vettem magam észre, hogy egyre jobban idegesít a tömeg, és nem egyszer előfordult, hogy a férjem hívták telefonon, jöjjön értem, mert rosszul lettem. Olyannyira felerősödtek a tünetek, hogy lassan már a 2 szobás panellakásunkban is alig tudtam létezni. Állandó szédülés, remegés mellett nem merek egyedül közlekedni a mai napig sem. Alapjában véve egy vidám természet vagyok, bár nem tagadom az évek során voltak olyan  időszakok, amikor teljesen magamba fordultam.

Nem volt könnyű az életem, egy válás, 2 haláleset a családban, egyik testvérem, másik édesanyám, mindezt feldolgozni. A napokban voltam kontrollon a pszichiáternél, és kerek perec közölte velem, nem valószinű, hogy meggyógyulok, ezzel már együtt kell élnem. Én ebbe sehogy sem tudok belenyugodni, hiszen mindig egy örökmozgó emberke voltam. Unom már, hogy mindenhová kisérgetni kell, mert egyedül nem tudok létezni.

Nagyon elvagyok keseredve!

#2813 Babesz hozzászólása: 2010.10.24. 17:10

Szia Iringó! Sajnos,csak most vettem észre,hogy írtál,jelenleg a gépünk szervízben van,de amint lesz,hosszabban írok majd.Nálam nincs sok változás,holnap megyek különböző vizsgálatokra.Remélem nálad sincs állapotromlás,ha meg javulás van,annak örülök! Jelentkezem amint tudok!

#2812 iringo1 hozzászólása: 2010.09.28. 15:33

Szia Babesz!

A bevásárló központok nekem is a mumusaim, általában Én csak a férjemmel megyek, vagy nagyon jó állapotban kell legyek. Ez azt jelenti, hogy gyorsan beveszek dupla gyógyszert. Tudom, hogy ez nem megoldás, de vissza akarom kapni az életem. A nyaki érszűkület nekem is sokat járt az eszemben, ezért elmentem orvoshoz. Van egy kissebb meszesedés, de ez nem okozhat nálam ilyen szédülést. Egyébként a terápia nem tudta felváltani a gyógyszert, volt hogy a terápián lettem rosszul. A lazító gyakorlatokat viszont hasznosnak találom. Most voltam a dili dokimnál, aki most azt mondta, hogy elképzelhető, hogy szociális fóbiám van. (Pl. bevásárló központ, szülői értekezlet dolgokból gondolja). Már 8 év gyógyszer után nagyon unom a bogyókat, de hiába írják itt sokan, nem olyan könnyű. Szerintem van akinek erősebb, van akinek nem. Pl. aki gyógyszer nélkül akaratból gyógyult meg, annak nem volt igazi rohama. (Nem szeretnék senkit megsérteni, bocsi az olvasóknak) Egyébként imádtam csavarogni, vásárolni, mostmár ez nem olyan könnyű, sokszor már a kocsiban azon rágódom, hogy most jön a szédülés vagy nem .  Szóval Babesz szerintem nekem te vagy a lelkitársam, jó lenne ha tudnánk egymást segíteni és néha leveleznénk.  További szép szédülésmentes napot kívánok a többieknek is.

 

#2811 Babesz hozzászólása: 2010.09.25. 08:27

Szia Iringó! Köszönöm,hogy írtál! Igen,tudom,hogy nem egyedül vagyok ezzel a problémával, Sajnos én semilyen terápián nem voltam,csak a gyógyszereket tömik belém már 7 éve,amitől olyan nagy javulás nem lett.Sőt,volt olyan időszak,amikor nem tudtam elfogadni,hogy pánikbeteg vagyok,azt mondtam,hogy az egészet a nyaki érszűkületem csinálja.Én már minden betegséget megkaptam ideg alapon,a gyomrom állandóan ég, gyakorlatilag mindentől.Tegnap este elmentünk a férjemmel a TESCO-ba vásárolni,alig lézengett pár ember,de minden bajom volt,csak jöjjünk már ki onnan mihamarabb.Pedig annyira szeretnék úgy élni mint régen,hogy a fél várost végig gyalogoltam,kirakatokat nézegettem,most meg olyan vagyok,mint egy kalitkába bezárt madárka.Jobbulást kívánok neked!

#2810 iringo1 hozzászólása: 2010.09.24. 06:56

Szia Babesz!

A történetünk félelmetesen  hasonló. Nyolc éve vagyok pánikbeteg+(agoraphobia), nagyon rossz tapasztalataim vannak azzal kapcsolatban, hogy sok embernek  ez csak nyafogásnak és gyengeségnek tűnik. Gyógyszerekkel + terápiával elértem azt, hogy teszem a dolgom, mostmár elmegyek egyedül is ügyeket intézni. Sajnos ennyi év után is néha ledönt, teljesen váratlanul. Eleinte engem is a férjem kisérgetett, borzalmas volt ahogy szédültem és nem voltam Önmagam. Bár te segítséget kértél, sajnos Én nem tudok. Csak azt akarom, hogy tudd, nem vagy egyedül, nekem sokat segít ez a közösség is. Üdv!

#2809 monika26 hozzászólása: 2010.09.22. 09:58

szia Balázs oké:)

#2808 KBalazs hozzászólása: 2010.09.22. 08:35

Szia Mónika! :) Ezt nem neked irom :) láttam,hogy fikáztak engem ezen iromásaimért

Először is a gyengébbek kedvéért NYOMATÉKOSAN ELMONDOM,hogy nekem nincs ebből semmi hasznom az ég világon….én csak olyan nyomorultakon akarok segiteni,mint amilyenek itt vannak…..én meggyógyultam,akkor mit érdekel engem a többi ember??igy fogná fel egy átlagos magyar….akkor ezennel én is beállok a sorba,akivel eddig is beszéltem az meg tud keresni az e-mail cimemen….le is törlöm magam innen a fenébe :D mert csak a fikázást kapom….jobbulást kivánok….szedjétek csak a nyugtatókat….igy sincs elég pénze a gyógyszeriparnak :)

 

Akinek tudtam segiteni,annak nagyon örülök.

Puszi!Sziasztok

#2807 monika26 hozzászólása: 2010.09.15. 15:18

szia Balázs!!elöször is köszönöm a válaszodat!!mert hiába irok némelyiknek válaszra sem méltatják az embert ha betegek ha nem!!irok is neked mindjárt imélt további szép napot!!:)

#2806 KBalazs hozzászólása: 2010.09.15. 14:04

Szia Mónika :)

Itt nem irhatok semmilyen reklámot,mert múltkor is letörölte az admin….irj kérlek az email cimemre és nagyon szivesen segitek :)  cimem: kuzmosbalazs@freemail.hu

én sem szedtem soha gyógyszert,sőt még a szüleim sem támogattak egyrészt,mert külföldön élek és alig találkozunk,másrészt mert hülyének néztel volna és csak ordibáltak volna velem…..de lesz…rom  már jól vagyok :)

#2805 monika26 hozzászólása: 2010.09.15. 06:35

Sziasztok!Szia Balázs!engemis érdekelne hogy sikerült meg gyógyulnod ha nem probléma:)én nem szedek semmilyen gyógyszert évek óta,de mégse sikerül teljesen leküzdenem ezt a betegséget:(……Mónika

#2804 KBalazs hozzászólása: 2010.09.14. 22:44

Szia Babesz :)

Én egy volt pánikbeteg 21 éves srác vagyok.Már meggyógyultam.Nagyon szeretnék önzetlenül segiteni mint már annyi embernek,aki megkeresett.Ez csak egy kis lelki nyavaja amiből ki lehet gyógylni….a többit elmondom,ha megkeresel privátban

cimem :kuzmosbalazs@freemail.hu   orvosnak készülök,már félúton járok és fontosnak tartom,hogy a Hippokratészi eskühöz hiven,az élet minden területén hivatásomhoz méltó magatartást tanúsitsak,igy nem erőltetem,ha nem akarod :) Mindenesetre az eskü másik része azt mondja,hogy az emberek testi-lelki és szellemi EGÉSZségéért küzdök…(nyugi,nem vagyok a gyógyszerek hive….én sem azzal gyógyiltam ki ;) /

Nagyon szivesen önzetlenől segitek,ha irsz.

Üdv.:Balázs

#2803 vecseytamas hozzászólása: 2010.09.14. 06:09

Kedves Babesz!

Sztem a kiút a következő:

Ha esik az eső és borult az ég, fogd fel úgy hogy milyen jó az a növényeknek.

Ha fúj a szél,,, hmmm de jól lehet sárkányt eregetni

Ha röpködnek a mínuszok??? elpusztul a sok idegesítő légy meg mindenféle rovar

Ha süt a nap? ezt nem kell ecsetelni

Ha a párod épp nem akar szexelni veled???? sokkal jobb lesz holnap:-)

szóval csak pozitívan!!!!!!!!

Üdv!

#2802 Babesz hozzászólása: 2010.09.13. 21:12

Kedves Tamás! Ez nagyon jó dolog,hogy optimistán fogod fel,de már annyi módszerrel próbálkoztam.Most viszont minden ismerősöm azzal traktál,hogy nem kell az a gyógyszer,én meg önkényesen elhagytam egyik napról a  másikra.Olyan elvonási tüneteim lettek,hogy azt hittem meghalok! Sajnos,az orvosokban sem bízom meg 100 %-ban,mert a pánikbetegségem mellé még van egy jó kis nyaki érszűkületem is,és néha olyan mintha a fejem nem kapna elég oxigént.Persze,ez így lehet hogy hülyén hangzik,de nem tudom másképp megfogalmazni.Nagyon sokáig nem is akartam elfogadni,hogy pánikbeteg vagyok.Mindent megtennék a gyógyulásért,de egyelőre a betegség nagyobb,mint én!

 

#2801 vecseytamas hozzászólása: 2010.09.13. 20:13

szia Babesz!

van kiút !! miért ne lenne???

 

#2800 monika26 hozzászólása: 2010.09.13. 10:07

szia Babesz!!én nagyon+tudlak érteni énis6éveszenvedek ettöl a betegségtöl sajnos én nem szedek semit évek óta mert elegem lett az állandó gyogyszerekböl!!ugyanugy vagyok mint te engem is kisérnek mindenhova,párom visz kocsival+hoz.nagyon rosz van aki elsem akarja hinni mert amugy énis1életvidám nö vagyok3gyönyörü gyerekkel és még fiatal is most töltöttem a 27et.ha gondolod szivesen beszélgetnék veled másholis skype,msnen esetleg vagy imélben:)szia szép napot!

#2799 Adelka hozzászólása: 2010.09.13. 09:28

szia.. hat nem tudom,hogy lehet gyogyitanni vagy nem a panikbetegseget de a teny ,hogy en 2 evet ki nem tudtam lepni  hazon kivul(szedultem de nagyon, meg rosszul voltam) es mostmar egyedul is elmegyek sok helyre..(persze azert van mikor szedulok meg ez az am jon) de jobban vagyok mind most 4 eve lesz novemberbe..    probaj ki egy masik orvost persze es kitartast kivanok mindenben  !!

#2798 edi46 hozzászólása: 2010.09.13. 08:17

Szia!

Magam több mint 25 évig szenvedtem pánikbetegségtől. Ellopta a fél életemet. Jelentem, 99%-ig gyógyult vagyok. Sürgősen válts orvost. Én is a sokadik orvosban találtam rá a megfelelőre. Csak nem feladni!!! Olyan nincs, hogy nem gyógyulhatsz meg. Olyan előfodul, hogy sokáig, talán egész életedben karbantartásra (gyógyszerre) szorulsz. De lehetsz tünetmentes!!!!!

Lépj tovább!!! Sok sikert!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close