A hegy aljáról a hegy tetejére……

Téma címkék:
2010.09.24. 07:44

Sziasztok!

Most akadtam erre az oldalra és gondoltam hátha segíthetek valakinek vagy esetleg néhány kérdésére választ adhatok! Nyolc éve vagyok pánikbeteg most 27 éves vagyok. Nehezen fogadtam el hogy ez a betegség velem is megtörténhet. Az első 2-3 évben gyógyszert szedtem, ami nagy hiba volt, de akkor és ott másra nem volt erőm, majd rájöttem hogy a gyógyszer sem segít. Így nincs is értelme szedni, leraktam nehezen, de sikerült. Eltöltöttem még egy pár évet így, közben sok mindenre rájöttem de csak jobban rémísztettek a pánikot okozó problémáim, de már annyira vágytam a normális életemre hogy felkerestem egy pszichológust, aki segített elindulni az úton.

Nem Ő volt az én emberem, kis idő után elmentem egy másikhoz aki segített vissza szerezni a rég elveszett álmaimat. Az út az nagyon rögös és dúrva mert minden egyes félelmemet le kellett győznöm és megtanulnom nem félni tőlük, azt hittem nem tudom végig csinálni. Volt olyan időszak amikor felakartam adni, de belül valami nem hagyott és tudtam, ha mindent megteszek sikerül nem azt mondom hogy minden olyan mint pánik előtt mert van még néha most is, de nem félek és tudom kezelni. Így már nem is olyan félelmetes, elmegyek bárhová nincs ilyen akadály nem rettegek, hogy mi lesz ha rosszul leszek, nem görcsölök már 2 nappal az indulás előtt hogy jutok oda, nem félek hogy elájulok, nem szédülök, tudom élvezni hogy megyek csak úgy és nem menekülök!

Muszálj megkeresni és megoldani a probléma okozóját nekem ez volt a legszörnyűbb míg feldolgoztam ebben az időszakban a pánik nagyon erős és egyfajta idő utazás ez. Hisz vissza kell menned és helyre rakni a problémádat! Kívánok mindenkinek kitartást és erőt és BÍZZATOK magatokban mert anélkül nem megy! A gyógyszer nem segítség csak idő húzás  legalábbis nálam !

#2911 Vanda hozzászólása: 2010.10.05. 14:03

Szia!

Jó neked hogy már a takarításhoz jutottál rám még vár otthon a mosogatás :( pedig ilyen esős időbe egy bögre fincsi teával és jó filmmel ülnék a kis fotelembe de hát sajna ez nem ma nem így van!Oké gyere majd :)  szia

#2910 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.10.05. 13:46

Kedves Vanda !

Nagyon szépen köszönöm, itt szakad az eső. Látom, sok hozzászólásod volt a ” történetedhez ” én is jövök majd. Most én go takarítani. Puszi.

#2909 Vanda hozzászólása: 2010.10.05. 13:21

Szia!

Neked is szép napot nem tudom meddig lesz még ez a rossz idő de remélem nem sokáig!

#2908 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.10.05. 12:41

Drága emcsyke :) !

Szar kezelést kapsz, bocs a kifejezésért.

#2907 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.10.05. 12:33

Sziasztok !

Nehéz megszólalnom, mégis Mindenkinek mosolygós szép napot kívánok az eső és az országi káosz ellenére !

#2906 Vanda hozzászólása: 2010.10.04. 10:26

Szia Angéla!

Én szivesen emailozok veled ha adsz egy jó email címet ha tanácsot nem is tudok adni de

ha van amiben tudok segíteni segítek szivesen!

#2905 amanda hozzászólása: 2010.10.02. 15:30

sziasztok  én  28 éves  vagyok  és 7éve pánik  beteg  és  kissé depis .Nagyon  örülök hogy rá  leltem  erre  az  oldalra  már  probáltam régebben  is  de  nem  sikerült.Nézegettem az   oldalt  és olvastam  mennyi  hozzám  hasonló  fiatal  ijen   mint  én .Nem  örülök neki  de  azért  van  aki  meg  ért  és  nem  azt  gondolja  ez  hülye mert  rólam  sokan  ezt  gondolják .Nem nagyon  értik  mit  érzek  mikor  rám  tör  a  PÁNIK .Sajnos nem  tudom  le  gyözni .Nagyon  sok  gyogyszert  szedtem napi 7-8 szem  frontint és  3welaxint  de  nem  segitett Volt mikor   jobban  voltam  de  inkább  rosszabul.     Mostanában    nem  tudok  egyáltalán  el  menni   ithonról  .  Már   attól  rosszul   leszek  ha  el   kellene   indulnom ,     Arra    gondolok   nem  kapok  levegőt  nekem   ez  a mániám nagyon  rossz  érzés.  NEM  ért  meg  senki  néha  csak   arra gondolok  miért   pont  én  és   inkább    haljak   meg  mint  ezt     érezzem  .Van   3-gyerekem     ők    tarták  bennem   az   erőt  ebben   a   rossz  életben .   Rá   jöttem  a    sok   tabletta    nem  segit  nehezen    le   mentem   napi  4szemre  de   nem   jobb  de   én    enek   is   örülök .   El    jártam    orvoshoz   de  csak     az   adagot   emelte  ha   kelett   ha  nem . Nem  tudom         ki  lehet   ebböl   gyogyülni    ha  ki    hogyan  ?  Hiába   probálok   erőt   venni   magamon   nem  megy  , van   egy   hozzám    hasonlo    ember  ő   is   ilyen   beteg   volt    párszor   beszéltem  vele  azt   monta  meg  kell   tanulni    le  gyözni   amitöl     a    leg jobban    félünk  , és  meg  barátkozni   a    halállal     de   nem    megy  Sokszor    van   halál   félelmem  amikor   rám   tör  azt  érzem    mindjárt   végem  és  arra  gondolok   mi    lesz   a  gyerekekkel  ,sokszor  volt  igy   és   még   mindig   itt    vagyok  ,  sokszor   át   éltem   de   még   most   is  félek   ettöl  az    érzéstöl  .Belül    tudom   hogy   nem  igy   van   ,de   én   nem   értem  hhmiért   van  ez   a   borzalom .   Van   ugy  hogy  éjjel  se  tudok  aludni  feszült  vagyok  ,félek  és  el  kezd   rám  jönni  melegség ,gyengeség nehezen    de     el   mulik .VAN  még  egy  nagy  bajom   nem  tudok   egyedül   lenni   itthon  , állandoan   itt     kell    lenni   valakinek   velem  , azt   érzem   el   ájulok   meg   halok   szoval   le   irni   is  nehéz .Ha    valaki   tud   tanácsot    adni   irjon  nagyon   örülnék .  Köszi !!!!!    Email  cim : vankiut@nehez.hu                        MÉG   EGYSZER KÖSZÖNÖM       !!!!!!          ANGÉLA

#2904 emcsyke hozzászólása: 2010.09.27. 11:49

Szia nem 17 éve több

24 éves korom óta.

Most vagyok 54, Kezeltek engem is jó pszichoterápiával még Honvéd Kórházban annó és tényleg jó volt   Pénz , muszály nagy ur de mivel nincs munkám , és 3 ember él mininmál bérből az is nagy úr , ha éhes vagy

 

#2903 Vanda hozzászólása: 2010.09.27. 11:05

Szia!

Nagyon szivesen :) igazából én is sokat filóztam mert hát engem sem vet fel a pénz de a muszálj az nagy úr!6-8000 ft./alkalom változó valami megoldást viszont ki kéne találnod hogy könnyebben éld meg a napokat és hogy egy idő után ne csak meg éld hanem élvezd is azokat!Én 7 évig toporogtam a problémám előtt mert annyira féltem tőle sok időbe telt de már jobb!Remélem neked is akad valami megoldás és bízz magadba mert aki 17 éve mindennap szembenéz a pánikkal az nagyon -nagyon bátor és erős én biztos összeomlottam volna már!

#2902 Adelka hozzászólása: 2010.09.27. 10:59

koszi Vanda…………szia!

#2901 emcsyke hozzászólása: 2010.09.27. 09:07

Köszönöm

Neked a bíztatást nagyon depis vagyok

 

 

#2900 emcsyke hozzászólása: 2010.09.27. 09:05

Szia Gondolom jó drág én Pécsre tudnék menni eseteleg , ha ki tudnám fizetni

 

#2899 Vanda hozzászólása: 2010.09.27. 08:52

Sziasztok !

A fókusz terápiát magán orvosok alkalmazzák általában!Nálam tényleg bevált!Emcsykének üzenem ,hogy biztos vár még rá jó ne add fel és tarts ki sajnos nem ismerem a valdoxant én még nagyon régen cipralexet és frontint kaptam de ez már tényleg rég volt! Adelkának továbbra is sok sikert és javulást kívánok nagyon bátor vagy meglátod egyre jobb lesz  :)  Szép napot nektek !

#2898 Adelka hozzászólása: 2010.09.27. 07:41

Szia  ismeros ez mind en is igy voltam es meg vagyogatok sokszor, orvossag mg terapia mindent kiprobaltam en is , nem volt konyu .De most azert sokkal jobb , buszra is ulok ,meg jarkalok ide -oda ,de tenyleg a gyogyszer csak  elnyomja az erzest pillanyatnilag, hosszu tavra nem segit………..kitartast mindenkinek!!!!

#2897 emcsyke hozzászólása: 2010.09.27. 07:18

fókusz terápiát Gondolom privát csinálják?
Itt vidéken semmi terápia nincs csak gyógyszer. XANAX SR én vagy 17 éve szedem,

Sajnos bár msot egy hónapja elhagytam,Rivotril még maradt SSRI, 12 évig szedtem,

De most más nem csaka anyagi helzetem miatt vagyok az őrület szélén,

Egy ismerős orvos ajánlotta VALDOXANT  ismeri valaki közöletek?  SJAnos kicsi helyen lakom embri kapcsolatra nincs lehtőségem Egész élet végig sznvedtem 7 kortól mostanáig most avygok már 54  éves

Nem tudom lesz -e valami jó nekem? még

 

#2896 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.25. 09:41

Egyébként nem tudom, miért nem csinálják velem is, ezt a fókusz terápiát.

#2895 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.25. 09:38

Szió:) !

Érdekes amit írsz, velem nem csináltak ilyet. Több 10 évig szedettek velem Xanaxot és Frontint, az előzményeimben SSRI érzékenység szerepelt, ezért nem adtak többet. A gyógyszermódosítás sem történt meg, pedig Xanax származékot, Frontint nem lehet több mint 10 éven keresztül szedni. Az összes mellékhatása kijött rajtam, és már 40 KO lettem tőle. Így, kétségbeesve és tehetetlenül kértem a Doktornőm, segítsen. Mint írtam, átnézte az össz záróm és elvették ‘ hál Istennek a Frontint, mely az utobbi időben megsokszoroza a problémám. Szorongás, pánikrohamok, depresszió és így alakult ki az agorofóbia.

Gyógyszer módosítás történt, stabilizátort és egy olyan SSRI tb-át szedek, melytől nincsenek melléktüneteim.

Vizet kell vinnem az útra, ha megyek. Összeírták a kórházba, mikor kaptam Xanaxot és Frontint, 17 éves korom óta.

A cselekedeteimet sajnos, azonban az érzelmeim kontrolálják. Érzékeny vagyok és nagyon empatikus.

Egy – két eseményt én is úra éltem, de nem úgy mint Te.

Mindenesetre én bízom a kezelőorvosomba. Tényleg, jól érzem most magam.

Mosolygós hétvégét kívánok :) !!!

#2894 Vanda hozzászólása: 2010.09.24. 11:06

Szia!

Azt hiszem olyan 4-5 éve nem szedem a gyógyszert nem is vágyom rá a fókusz terápia azért jó mert nem tudsz többet felszínre hozni annál mint amit elbírsz lelkileg 1 órát vagyok a pszichiáternél ebből olyan 20-25 perc a fókusz a fenn maradó időben átbeszélheted és lehetőséged nyílik a feldolgozás útjára lépni persze ehez még társulnak emlékek de lényegében egy nyugodt relaxációs állapotba kerülsz nem hipnózis sem kineziológia pszichiátriai módszer és különböző kérdésekre válaszolsz vagy képek villannak be be csukod a szemed és a belsődre figyelsz  végülis amikor ezt csinálod ugyanazok a pánikreakciók jönnek létre csak tudod hogy mért mi okozza nagyon sokszor ledöbbentem sőt el sem tudtam hinni hogy ez az ez miatt van emlékszem amikor a legnagyobb problémámhoz értünk teljesen ott voltam még azt is éreztem ahogy fúj a szél félelmetes volt és megértettem sok mindent de nagyon nehéz is ! Azt hiszem e nélkül  nem sikerült volna elindulnom de még most is félve mondom ki hogy jobban vagyok mert hát a mi van ha?…bennem is ott van  néha -néha

#2893 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.24. 10:39

Kedves Vanda :) !

Így már sokkal jobban érthető, miért is gyógyultál meg.

Megkérdezhetem mi az a fókusz terápia, vagy keressem ki…  és mióta vagy gyógyszerek nélkül tünetmentes ?

Örülök Neked !

#2892 Vanda hozzászólása: 2010.09.24. 10:28

Szia!

Én is örülök soraidnak hát nagyjából elmondhatom hogy az általad leírt problémák közül pár nekem is jutott például nekem is gyerekkori ezenkívűl rendelkezem tartósan beteg családtaggal az időutazást arra értem amikor szembesültem legrettegettebb élményemmel amit elzártam jó mélyre és nagy munka volt előhozni hisz 27 évesen is féltem tőle persze nem tudatosan de egyet értek veled mert segítség nélkül nem megy de nálam a gyógyszer nem oldotta volna meg és egyedül sem ment volna és hát még szoknom kell nekem is az újdonságokat de az biztos hogy jobban figyelek és törődöm magammal nálam a fókusz terápiát alkalmazták ami számomra biztonságos volt hisz csak “úgy “nem tudtam elóhozni ezeket a képeket és emlékeket!Mivel nekem is gyermekkori és ráadásul éveken át tartott tudom hogy sosem fogom elfelejteni de remélem idővel egy halvány kis pont lesz az életemben és nem uralkodik el rajtam a pánik !  :) szép napot mindenkinek

#2891 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.24. 08:15

Kedves Vanda !

Örvendek soraidnak :).

Sokan bíznak magukban, hogy meggyógyúlnak a pánikbetegségből gyógyszer nélkül. Azt írod, hogy az okot a problémát kell megtalálni, ami egy “időutazással” jár. Sokaknak azért alakult ki a pánikbetegség, mert szorongó egyéniségük van, emelett depressziósak, ill. személyiségük pl. borderline típus. Sajnos a gyermekkori traumákat, ezek az emberek nem felejtik el, és hiába bíznak önmagukba, szakember segítsége nélkül képtelenség, vissza menni az időbe. Valaki pl. az újboli megélt eseményeket feldolgozni sem tudja. Főként, ha tetőzik egy nem egyenes életvezetéssel, s akár idenditászavarral, beteg szülőkkel, testvérekkel, hajlamosító tényezőkkel.

A gyógyszer segít, ezekre. Nem a nyugtatók.

SSRI készítmény görcsoldó, szoc. fóbiákra, pánikbetegségekre, depresszióra.

Utána jön az akaraterő, a hit és bizalom és valaki támasza.

Szerintem!

Üdv,

XY

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close