tévében

Téma címkék:
2010.09.25. 17:11

Sziasztok!

Láttátok a fókuszos riportot szept 23-án az rtlen? Pont hozzá járok :D Pár hete írtam nektek, hogy új orvoshoz fordultam, Szalai doktor az, aki a riportban van. Ezek szerint kezdenek rájuk felfigyelni, nem csodálom, még alig egy hónapja járok, de máris sokkal több reményt látok a gyógyulásra, mint bármelyik eddigi orvosomnál/szupergyógymódnál. Nem biztos, hogy teljesen el fog múlni a zúgásom, de már mérséklődött, és igyekszem, hogy méginkább mérséklődjön.

Fent vannak a Facebook-on, ez nem a reklám helye, de aki annyira rosszul éli meg ezt a betegséget, ahogyan én éltem meg, annak tényleg szüksége van az információra. Magyar Tinnitus Egyesületként vannak fent.

 

#2915 ritka hozzászólása: 2010.10.06. 20:12

Nekem januártól zúg a fülem.. Napi 4szem gyógyszert szedek,de mégis zúg. Majd megnézem ezt az egyesületet mert szeretnék megszabadulni a tücsökzenétől. Kösz az infót!

#2914 horimi hozzászólása: 2010.10.06. 11:11

Kedves Bppv-sek!

Miközben olvasgattam régi és új leveleket, hozzászólásokat,véleményeket,tapasztalatokat,arra gondoltam,hogy megpróbálom összefoglalni a velem kapcsolatos új történéseket.

De, egy kérdésre reagálnék,hogy van-e köze a repülésnek a szédüléshez?Summás véleményem,hogy nincs.Ugyanis a közelmúltban én is voltam kétszer is repülőúton és kutya bajom nem volt.

Most voltam a hatodik alkalommal a jobb fülemmel a szakorvosnál,a vége az,hogy okt.13-án megyek egy hetes vasoprot kezelésre(infúzió).

A történés:május első hetében a jobb fülemmel, teljes ill. majdnem teljes süketségre ébredtem.Miután nem volt javulás, három hét után szakrendelésre mentem.Ugyanis benne maradt a fejemben a hang,nagyobb koppanásra szét akart esni a fejem, a szitetizátor hangját jobb oldalon nem hallottam..stb.Tudni kell,hogy három hónapig felújítást végezten a házban:vizesblokk,festés mázolás(ütvefúró,vésőkalapács stb.)Ez időn keresztűl,miden nap lavorból mosdás,fejmosással,valamint a medencében,fürdés fejesugrásokkal.Természetesen, jelentkeztek az egyensúlyi zavarok,-szerencsére nem a korábbi levelemben leírt nagy forgásokkal-,de a le és fölfelé tekintés után,mindig inbolyogtam. Már a vizsgálatok elején hallókészüléket ajánlott az orvos,valamint,hogy életem végéig szedjem a Memoril és a Betarevil tablettákat és ne mossam a fülem.Na,ettől ledermedtem és rögvest kérdeztem,hogy ezt komolyan gondolja?A válasz az,hogy igen.Mivel három külömböző doki vizsgált egyik-másik vélte fölfedezni,hogy kinövés van a fülemben, ami jellemző az úszók körében,valamit a víz pangása miatt,lehet az érzékenység és a szédülés.

A szédülésem öt hónap után lassan,de szinte teljesen elmúlott,ez idő alatt szedtem a fent említett gyógyszereket és tényleg vigyáztam,hogy víz ne menjen bele.Idöközben meg kellett csináltatni a nyaki csigolyákról a röntgent,de erre az eredményre semilyen választ nem kaptam.Valamikor régen az első nagy szédülésem idején,volt egy CT-vizsgálatom az érdekelte a dokit,de akkor azt a válasz kaptam,hogy ha többször ismétlődik a szédülés akkor infúziós kezelés kell.

A véleményem,ezek után,hogy nem igazán hiszek BPPV-ben,mert a doki sem tudta ezt bővebben körbejárni,főleg nem tudott egyértelmű diagnózist felállítani.Ugyanis ha ez diagnosztizálható, akkor a gyogyászat felkészültebb lenne ez ügyben  Egyébbként sem szoktam hinni a hókusz-pókuszokban,mindent alaposan át szoktam gondolni.Minden esetre, nagyon furcsa,hogy jön egy rettenetes nagy forgással járó szédülés és az orvostudomány le van merevedve,helyette jön az attraktiv, külömböző kitalációk tömbkelege,majd lassan két-három hét és megszünik a szédülés.

Könyörgöm,ilyen alapon,nem kell senkinek a kitalációja,hisz négy nagy szédülésből,ennyi idő alatt magamtól megjavúltam,-ezt megírtam korábban.

Zárómondatként,talán mégis az lehet,hogy nem vigyázunk kellő képpen a fülünkre,hogy mechanikus,vagy egyébb szennyeződések ne érjék,talán ez lehetne a megoldás.Én megpróbálom most ezt követni,valamint most elfogadom a fent emlitett kezelést és meglájuk mi lesz.

Üdvözlök midenkit és panaszmentes egészséget kívánok.

                                                                          Imre

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close