Csak szimpla kérdés ?

2010.10.26. 23:47

Azon útán érdeklődnék , hogy altató-és-altató kőzőtt van külőnbség (ez nem kérdés) , s csak annyit szeretnék kérdezni hogy mely altató mennyi időmúlva kezd el hatni, mert ezeket az infokat nem találom az gyógyszeres dobozon. PL:

Dormicum 15mg-os erősebb-e a Sanval 10mg-nál vagy forditva

#3167 Feher_Geza hozzászólása: 2011.01.31. 01:14

Jó estét Rosemary!

Köszönöm  a tanácsát. Igen, sajnos a válás az oka  a dolgoknak. Nem szégyellem, hogy érzékeny vagyok. Dolgozom és dolgozunk is az ügyön, de nagyon köszönöm, hogy megosztotta velem a történetét. Jó érzés, ha valakit meghhalgatnak, mikor szükség van rá. Igen, a sport az jó ötlet. Teszem is. Ezek mikorra fognak megszűnni? Buta kérdés?

Üdv:Gézu

#3166 rosemary hozzászólása: 2011.01.29. 06:57

Szia Géza!

A pánik nagyobb részben a nőket érinti, de a férfiakat sem kerüli…Menj el a szakorvoshoz, egyáltalán nem szégyen! Azt írod, zűr van otthon. Nálunk is mindig volt, kicsi koromtól rettegtem, hogy elválnak, vagy valami baj történik. Miért? Azért, mert a gyermekek/kamaszok biztonságra vágynak! A szülőket saját csatározásaik során adott pilanatban egyáltalán nem érdeklik, hogy a gyerekük ilyenkor mit élhet át! Végülis ők is saját magukért harcolnak, elveszítik a kontrollt. Valószínűleg érzékenyebb vagy az átlagnál: ez sem szégyen férfiként! Az ő problémájukat Te nem tudod megoldani, ezt a meccset ők játsszák, ne akarj bíró lenni. Mindenkinek megvan a saját igazsága. A biztonságod elvesztésétől ne félj – ha szétmennek is, akkor is a szüleid maradnak! Az enyémek 22 éves koromban váltak el /hamarabb kellett volna/ – addig is voltak pánikrohamjaim, utána viszont bele is betegedtem. Úgy gondoltam, nincs többé hová hazamennem. Mehetek anyámékhoz, mehetek apámhoz, de haza nem! Otthon – megszűnt. Húsz évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy másként lássam a dolgokat. Az otthon – a saját otthonom, a biztonság saját magam vagyok, a szüleim szeretnek, és én is szeretem őket: ugyanúgy, mint régen. Menj, kérj segítséget, ne kerülj be az ördögi körbe! Neked még tanulnod kell, az is nagy stressz, aztán pályválasztás, életkezdés önállóan…Lazíts, sportolj, vezesd le a feszültséget! Kicsit vizsgáld meg a helyzetet, amin most mégy keresztül. Mire tanít? Mi az üzenete? Mi váltja ki a rohamokat? Meg fogod találni a választ és túllépsz rajta, elhessen az életedből. Már az is nagy előrelépés, ha azt nem tudod még pontosan, mit akarsz, de azt már pontosan tudod, mit NEM akarsz!!! Majdan, amikor családod lesz, akkor fogod tudni ezt kamatoztatni. Ez egy lecke, amit most élsz át: tanulj belőle!!! Ne félj, ott van benned minden, csak felszínre kell hozni! :) Az ember, ha képes meglátni a rosszban a jót, hihetetlen dolgokra képes! Kívánok neked erőt és kitartást!

Szeretettel: Rosemary

#3165 Feher_Geza hozzászólása: 2011.01.29. 04:32

Sziasztok!

 

Nem értek ezekhez a témához. Egy ideje vagyok alvászavaros és pánikos vagy mi s szósz. Elváltak a szüleim. Sokszor rám jön az utcán a fulladás s alig tudok elmenni a suliba. Nem egyszer késtem. Leromlott az átlagom. Szégyellem, de pszichiáterhez küldtek el emiatt, aki altató javasolt. Még nem szedtem ilyen gyógyszert. Hogyan hat? Mit tegyek? Tud valaki, bárki tanácsot adni? Még jó, hogy vége lett a félévnek és rendbe tudom hozni a dolgokat ha elég erős vagyok. A   húgom az jók van, érdekes, pedig lány. Nem lányokon szokott ez jobban kiüttni?A családi probléma? Amúgy szeretem mindkét szülőmet meg minden, csak ők nem jöttek ki. Jó,  a veszekedések azért az agyamra mentek, de akkor is a szüleim. Mit tegyek? Szedjek valamit?Jó el chatelek a haverokkal vagy mitomén elvagyok a netenek, tévézek ls félholtan bemegyek a suliba, de ez nem állapot.Még jó hogy hétvége van. Azt se tudom most hové írok, csak írok:))))))Csak válaszol valaki, Nem?Nah, megyek.Jócakát!

#3164 kismadar hozzászólása: 2010.11.06. 04:59

Minden altató más természetesen. De van közös vonásuk: mellékhatásai is vannak, ahogy minden gyógyszernek. Van amelyiknek enyhébb, van amelyiknek durvább. Tehát ahogy JSzilvi irta: ez nem oldja meg hosszútávon a problémádat. Emailben leírom szívesen bővebben a véleményemet, talán segíteni is tudok. Ha gondolod írj a sportwellness@sportwellness.hu címre

#3163 Dream-1 hozzászólása: 2010.10.27. 15:01

Szia!

A Sanval 10 mg-os tabletta erősebb, és tartós hatású, csak akkor ajánlatos használni, ha az egész éjszakát át tudod aludni..A Dormicum gyengébb, és a nem kívánatos (idő előtti) felébredés után ismételni lehet a bevételét..Minden altató használata mellékhatásokkal (is) jár, vagy járhat, de főleg a hozzászokással szokott probléma lenni, ezért nem szabad tartósan alkalmazni..A Dormicumnak szorongás oldó hatása is van, ezért pl. foghúzás előtt 20 percel célszerű bevenni, elalvás természetesen nem következik be, de viszont a szorongás oldódik..

#3162 Jszilvi hozzászólása: 2010.10.27. 08:39

Az altatók nagyon rövid idő alatt hatnak. Én pár évvel ezelőtt alvászavar miatt Zopigent szedtem (7mg). Max. 15 percen belül fejbe vágott.

De hosszútávon nem szabad altatót szedni, nem oldja meg a problémát!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close