meniére

2010.11.09. 11:20

Már évek óta szédülök,időnként bizonytalan a járásom és egyre erősebben zúg a fülem.

Eleinte nem igazán foglalkoztak vele.Azt mondták pihenjek,mert ki vagyok merülve.

Ez így is van ,mert már teljesen kimerít az egész.Két éve már annyira rosszul voltam,hogy elküldtek a fülészetre.

Ott adtak betecerket és ráírták a papíromra,hogy meniere. Azt sem mondták ez mivel jár ,csak annyit hogy éljek vele együtt.Idővel csak roszabb lett és a háziorvosom adott rá frontint,hogy legalább tudjak egy kicsit piheni.

Mert sem aludni sem koncentrálni nemtudtam semmire és többször vissza kérdeztem,mert nem értetem amit mondanak nekem.A munkahelyemet már kétszer is ott kellett hagynom,mert hosszabb táppénzen nem akartak tartani.”Kirugtak magyarán”.Persze közös megegyezéssel,de felelőséget nem vállalnak ha állandóan csak szédelgek.Ezt igazából meg is értem,de akkor most mit is csináljak 38 évesen?Fél éve kaptam rá infúziós kezelést,de csak pár hónapig volt jó.Nem rég a mentő vitt,mert volt egy durvább rohamom.Most is csak szédelgek és mint aki részeg egyensúlyozok a fülemre alig hallok ,de állítólag csak egy minimális a halláskárosodás.Most ép munkanélkülin vagyok,de ez így nem mehet sokáig.

Ha van még valakinek ötlete,hogy szabadulhatnék meg ettől a nyavalyától írjon.

Bocsi az összefügéstelen mondatoké,de kicsit még szétszórt vagyok.

 

#3258 mimike hozzászólása: 2011.01.08. 15:30

Kedves 1857, nekem ugyanezt mondtak az orvosok, sot ket fulesznel is voltam, de mindketto kulonbozot mondott. a meniere szindromat akkor mondjak, mikor fogalmuk sincs, mi a bajod. nalam ez 2 havonta jelentkezett, volt ugy, hogy 2 hetig is tartott, semmit nem tudtam csinalni csak fekudni, vagy egyhelyben ulni. sem vezetni, sem maszkalni, semmit. sok hasonlo helyzetrol hallottam, mint a mienk, olvastam is roluk, es mivel ateltem, tudom, mennyire szornyu. nekem egyedul a doki annyit mondott, hogy ne igyak koffeines kavet /lehet kapni koffein menteset, szoval arra valtottam/, ne igyak alkoholt /amit amugy is nagyon ritkan teszek/, ne egyek sos eteleket /amit szinten kerulok gyerekkorom ota/, magyarul minden olyantol el lettem tiltva, amit amugy sem csinaltam. szoval hulyek sajnos az orvosok. lenyeg a lenyeg, hogy vagy egy evig szedelegtem, hanytam en is, mint te, kozben mindenkitol probaltam tanacsot kerni, olvasni rola, stb. valaki egyszer csak emlitette nekem a fulgyertyat, ami egy 100%-os termeszetes mehviaszbol keszult dolog. kiprobaltam, es ha hiszed, ha nem, azota az egvilagon semmi bajom nincs, elmultak a migrenes fejfajasaim, nincs hanyingerem, nincs szedules, visszakaptam a normalis eletemet. 2-3 naponta csinalom, mert ha kihagyom veletlenul 4-5 napig, azonnal erzem, hogy visszajonne a szedules, de ahogy megcsinalom, minden elmulik. probald ki, amilyen gyorsan csak tudod, nekem hatott, es mar tobb, mint egy eve semmilyen tunetem nincs. kivanom szeretettel, hogy segitsen neked, mert te is vissza fogod kapni az ELETED. udvozollek:marianna

#3257 Jucka hozzászólása: 2010.11.12. 11:38

Szia,

nekem is hasonlók a tünetek, a vestibuláris torna sokat segített!!napi többször végezd!:itt megtalálod:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/8865/vestibularis-torna-gyakorlatok-a-szedules-merseklesere

üdv.

judit

 

#3256 juhasz0515 hozzászólása: 2010.11.10. 13:14

Szia. Nekem is ugyanezek a tüneteim. Nekem januárban kezdődött, akkor dolgozni sem tudtam. Még mindig szédülök néha, zúg a fülem, de már nem olyan “gázos” az egész. Sok vizsgálaton voltam, minden neg. lett. Szerintem a fáradtság sokat ront a dolgon, próbálj sokat relaxálni, nyugtatni magad. Tudom milyen rossz érzés ez.Nekem hányingerem is van sokszor. Fontos, hogy ne idegeskedj rajta. Lazíts, amikor jön a rohamod. Én orvoshoz már nem megyek vele, tudom nem tudnak segíteni, mert ha fél évig nem segítettek rajta, akkor nem is fognak és ez nem negatív gondolkodás, hozzáteszem. Valamilyen szinten vele kell élni, meg kell szokni, h bizonytalan a járás.

Kitartás, Judit

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close