szédülés,hányinger,tarkófájdalom

2010.11.12. 11:32

Sziasztok!

32 éves kétgyermekes “pörgős”:) anyuka vagyok.Forgó jellegű szédülésem egyik reggel tört rám kb egy hónapja, majd hányás egész nap, és szédülés következett.háziorvosom adott egy hányáscsillapító koktélt a hátsómba, ettől a hányás elmúlt,és elkerületm emiatt a kórházat, de nagyon rosszúl voltam.Másnap elkelzdtem ezerrel böngésznin a netet, hogy mi lehet ez, és megtaláltam a vestibuláris tornát. Elkezdtem végezni, és a hatására egyre jobban lettem.A szédülés elmúlt teljesen pár nap alatt a torna hatására, most néha hányinger és émelygés tör rám tarkófájdalommal kísérve.Fülészeten voltam, ott azt mondták, valamilyen vírus, és 2-3 hónap alatt magától elmúlik.gyógyszert is írtak fel , de azt nem szedtem be.Sokkal jobban vagyok, de még nem dolgozom, kivárom a teljes gyógyulást, hogy utána “pöröghessek” tovább a megszokott tempómban:)Mondjuk valószínűleg lassítanom kell majd hosszú távon a tempómon, mert nagyon túlterheltem a szervezetemet, ezért is gyűrt le ez a vírus.

Mindnekinek gyógyulást kívánok, és együttérzek, ez a megfoghatatlan betegség szörnyű tud lenni!Minél kevesebb gyógyszert szedjetek,és szerimntem a túl sok orvosi vizsgálat sem tesz jót,ja, és a vestibuláris torna csodákra képes!Jogázni is voltam+pszichológusnál, az is sokat segít.Januárban megyek otoneurológiai vizsgálatra,addig más orvos közelébe nem megyek:)max a házidoki..

Üdv.

Judit

#3290 petfizsuzsana hozzászólása: 2012.03.19. 12:28

Sziasztok!

Az én férjem a munkahelyén lett rosszul reggelizés után, ahogy felkelt a székröl forgott vele a világ, és jobb oldarra huzta a feje, majd hányingere volt és hányt is töbször. Beviték a korházba, ahol infuziot kapott, és ct-re vitték. Azota eltellett egy honap, de nem volt hasonlo problémája. Most be fektették a korházba további kivizsgálásra. Az orvosok szerint agyérgörcse volt.  Hát nem tudom kinek hidjek, mert egyik orvos ezt mondta a másik egésszen mást.

#3289 leva hozzászólása: 2012.01.15. 14:54

Judit! Köszi a gyors reagálást, írtam a megadott emiledre. Ezt csak biztonságból írom!

Köszi mégegyszer!

Éva

#3288 Jucka hozzászólása: 2012.01.15. 12:34

Szia Éva!

zahir@gmail.hu az email címem, írj nyugodtan, szívesen segítek, amiben tudok..én meggyógyultam, no gyógyszer és no kórház ;)

üdv

j.

#3287 leva hozzászólása: 2012.01.15. 09:59

Sziasztok!

Én Judit levelével kapcsolatosan írok. Nálam egy hónapja kezdődött 2 nap alatt 7 forgó szédüléses rohammal. Majd állandósult a szédülés, hányás lett, nagyon rosszul voltam. Kórházba kerültem 10 napra. A 3.naptól javult a helyzet, de szteroidot, hányáscsillapítót, Notropilt is kaptam. Azóta nincs hányás, de a  szédülés itt van még mindig és nem csillapodik. Mindenfélét összeolvastam a neten, pánikba is estem, hogy olyan betegséget szedtem össze ami egész életemben jelen lesz. De igazábol sem a BPPV sem a Meniere tünetei nem passzoltak igazán. Véletlenül találtam meg az írásodat, és ez az ami igazán az enyémre is jellemző. Én is pörögtem egy hónappal ezelőttig, azóta másképp ,,pörgök,,.! Szóval nagyon túlterheltem magamat én is, és most nagyon megijedtem, de ahogy elolvastam amit írtál reménykedem Megkerestem a tornát, már csinálom is. Szeretnék kérdezni még pár dolgot. Ha ezt elolvasod, jelentkeznél?

Köszönöm előre is: Éva

#3286 puskas62 hozzászólása: 2011.07.21. 13:00

Szevasztok!

Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi az a gyógygomba ,és hol lehet beszerezni.

Üdv. Éva

#3285 dienesati hozzászólása: 2011.07.02. 06:28

Sziasztok.Nekem 8 éve kezdődött a rosszullétem.A párommal sétáltunk az utcán egy szép nyári nap,és egyszer csak a semmiből előtört egy isszonyatos sötétség és a vele járó szédülés hányinger.Igaz abban az időben nagyon sokat dolgoztam mint kemény fizikai munka és mellette sokat is szórakoztam.Elmentem minden féle kivizsgálásra de az eredmény 0.A mai napig is szédülök hányingerem van és fejfájásom ill nyaki fájadalmam is.Mostanában a fülem fáj mind két oldalt de már nem tudom kihez forduljak,hisz 8 éve és nem tudtak kideríteni semmit.Tudna valaki segíteni kihez fordulhatnék,mert már a neurológusom is csak nyugtat hogy nincs nekem semmi bajom,viszont ezt én érzem…

#3284 radulybagoly hozzászólása: 2011.01.10. 10:47

Szia Judit!

Nekem 3 éve januárban kezdődött a problémám,szintén reggelre szédültem ,csak jobb irányba tudtam menni egy darabig és hánytam.Két hét alatt még párosult hozzá az arcom jobb oldali “hangyás mászása”.A 3 év alatt szinte minden vizsgálaton voltam,az eredmény nem egyértelmű:herpesz vírus a fülben/a fül-orr-gégész szerint/ valamilyen vírus és stresssz/az ideggyógyász szerint/ kezdődő nyaki gerincsérv/az ortopédia szerint/Valahogy semelyikben nem hiszek igazán.Sokszor el kap a szédülés,ami inkább jobb irányba való húzás.Egy hete viszont hasonlóan komoly volt,mint amikor kezdődött.Mi ez a torna amit csinálsz?Mi az a otoneurólógia?Válaszodat előre is köszönömTimi

#3283 Jucka hozzászólása: 2011.01.10. 07:11

Szia Timi!

Jelentkezem:) mi a panaszod?Mik a tünetek?

J.

#3282 mimike hozzászólása: 2011.01.08. 14:52

Szia Jucka, egyet tudok mondani, ami nekem segitett, az a fulgyertya volt. 3 eve utazva a repulon iszonyu eros fajdalom ment fel a nyakamtol a fejem tetejeig, mintha egy hatalmas tuvel lassan szurnanak fel a fejem bubjaig. ezutan kezdodtek a bajaim, allando fejfajas, szemhomaly, fulzugas, hanyinger, szedules, amit akartok. ja, es mindez a baloldalon, ahol a fajdalom vegigszaladt. fulspecialista, szemspecialista, egyik sem tudott semmit mondani, kitalaltak, hogy meniere szindromam van. ezt akkor mondjak, amikor halvany lila fogalmuk sincs, mi bajod. egy jo hosszu evig szenvedtem azzal, hogy borzalmas szedules tort ram, hanytam megallas nelkul napokig. volt, hogy 2 hetig is eltartott, es kb. minden 2 honapban elojott. probaltam mindenkitol tanacsot kerni, es valakitol hallottam a fulgyertyarol. kiprobaltam, es csodaszeruen azota semmi bajom nincs, kiveve a szemhomaly, ami megmaradt, de ettol teljesen jol latok, csak mintha fatyol rohangaszna a szemem elott sokszor. szoval 2-3 naponta hasznalom azota is a fulgyertyat, mert ha 4-5 napig elfelejtem csinalni, azonnal erzem, hogy a szedules visszajonne. szoval ez egy allando, rendszeres dologga valt nekem, de nem banom, mert teljesen termeszetes mehviaszbol keszult dolog, amiben semmi kemikalis nincs. ha jol tudom, gyogyszertarakban otthon Magyarorszagon lehet kapni, en itt a netrol rendelem, mert ha boltban vennem, egy vagyonba kerulne. igy meg kb. 50 centre jon ki egy darab, de ha jol tudom, otthon sokkal olcsobb. probald ki, nekem visszahozta a normalis eletvitelem, az egeszsegem, mert se fejfajasom nincs, se fulproblemam nincs azota. csak ajanlani tudom, artani nem art, csak segiteni tud.

remelem sikeres lesz neked is. udvozollek: marianna

#3281 radulybagoly hozzászólása: 2011.01.06. 12:57

Sziasztok!

Hasonló problémám van,mint Juditnak,szeretnék Tőle még egy-két dolgot kérdezni!Kérlek jelentkezz!Timi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close