bppv?

Téma címkék:
2010.11.26. 11:02

Sziasztok!

Nálam csak tegnap kezdődött ez a dolog, ezért nem tudom, hogy ilyen betegségem lehet-e, de a leírás ráillik a tüneteimre.

Eddig is gyakran szédültem, általában hányingerrel párosítva, de amit mostanában tapasztalok az egy teljesen másfajta szédülés érzés és sokkal ijesztőbb. Hirtelen lép fel (áltaában a fejem mozgatása közben), nagyon erős szédülést érzek, rögtön le kell feküdnöm vagy kapaszkodom valamibe, hogy ne essek el és elég hamar, néhány másodpercen vagy percen belül el is múlik, csak enyhe egyensúlyzavar marad utána még egy ideig.

Tegnap nagyon kimerült voltam, ezért ráfogtam a fáradtságra, viszont mára kipihentem magam és nagyon meglepődtem, hogy még mindig tapasztalom ezt a szédülést szinte óránként egyszer.

A háziorvosommal nem is próbálkozok, mert tudom, hogy nem venne komolyan és maximum felírna valami vitamint.

20 éves vagyok, főiskolai hallgató, esetleg a vizsgaidőszak közeledte miatti stressz okozná ezt?

Akinek van bármilyen gondolata, szivesen venném a hozzászólásaitokat!

Üdv és jobbulást mindenkinek!

 

Yvonne

#3368 yvonne_619 hozzászólása: 2010.11.27. 17:52

Kedves Steasy és Barna!

Köszönöm a hozzászólásaitokat és a bíztatást! Tényleg hasznos nagyon ez az oldal, az embernek – bármilyen betegségről is legyen szó – sokat segít, ha tudja, hogy nincs egyedül a problémájával.

Egyébként azóta is azt várom, hogy hátha egyszercsak elmúlik a, hátha csak valami futó dolog volt de eddig változatlan a helyzet. Este ha lefekszem és fel kell kelnem valamiért az a legveszélyesebb, szédelgek összen vissza.

Az Epley manőverről már olvastam, csak azt irták, hogy ahhoz nem árt szakképzett segítség, így azt még nem mertem megpróbálni. A másik javasolt tornának pedig utánanézek.

Ha pedig a jövőhét elejére sem csökken a szédülés akkor muszáj leszek elmenni orvoshoz valóban, hátha ír valamit ami legalább csökkenti.

 

Köszi mégegyszer, üdv és jobbulást!

 

Yvonne

#3367 Steasy hozzászólása: 2010.11.27. 08:54

UI: valójában úgy lesz teljes a válaszom, Yvonne, ha felhívom a figyelmed arra, amire biztos rájöttél te magad is, hogy a szédülés, mint tünet sok fajta betegség kísérőtünete lehet. Tudnod kell, hogy akik idáig eljutottunk, ebbe a csapatba, jónéhány orvosi kivizsgáláson estünk át, esetleg több kiló lelettel rendelkezünk :)  mindenkinek megvan a maga kanosszajárása ezzel kapcsolatosan. Itt valahogy a Bppv-nél elakadtunk mindnyájan, mivel az orvosok egy része nem is ismeri vagy nem is ismeri el/fel, mint betegséget. Jómagam 44 vagyok, Évek óta érzem ezt, néha felerősödik, mint most nyáron is, mikor kiütött. Én azóta jelentkeztem fel ide végső elkeseredésemben. Aki fiatalabb hamarabb regenerálódik, így jó esélyed van, hogy hamar elmúlik, reméljük végleg. Addig is kitartást!

#3366 Brown hozzászólása: 2010.11.27. 00:28

Szia, Yvonne!

 

Sajnos segítséget nem sokat tudok nyújtani Neked, csak annyit, hogy mint látod: nem vagy egyedül a problémáddal. Szóval véletlen se stresszeld magad, hogy miért fordul elő ilyen pont Veled, sajnos vagyunk még páran, és mind kitartást és gyors javulást kívánunk! Személyes véleményem az, hogy sok köze van ennek a jelenségnek az idegőrléshez, a sok idegeskedéshez, egyszóval a stresszhez. Böngészd át az itt leírt történeteket, nagyon hasznosak, nekem már az is segít, hogy olvasom őket. Ha kevésbé vagy lelkizős :) tipus, akkor elsősroban hallgass az előttem szólóra, és miután már tisztában vagy vele, miről is van szó, mi ez a “betegség” pontosan, mi alakítja azt, akkor ajánlom, próbáld ki az egyik -mint olvaom, hatásos- gyógymódot. / Epley manőver/ és társai. Hátha segítenek.   Én magam is éppen ettől szenvedek, mikor ezt írom, hát elég ijesztő jelenség˛/így 23évesen../ , de én bebizonyítom, hogy én vagyok az erősebb, nem a szédülés… :)

A legjobbakat; Barna

#3365 Steasy hozzászólása: 2010.11.26. 11:51

Szia Yvonne, minden együttérzésem a tiéd és a sorstársainkké. Ajánlanám, hogy a Bppv-es korábbi írásokat és reagálásokat böngészd át. Nagyon tanulságos és hasznos segítség kiolvasható belőlük.

Egy biztos a stressz erősíti ezt a dolgot bennünk, akik ettől szenvedünk. A leghatásosabbnak a Szirmai féle torna és Epley manőver bizonyult eddig.

Mielőbbi jobbulást neked.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close