PCO: Szerencse vagy pech?

Téma címkék:
2010.11.29. 15:30

Minden rendben volt. Álmomban sem gondoltam volna hogy nekem ilyen gondom lenne. 12 évesen megjött a mensim, szinte elsőként az osztályban, annak rendje és modja szerinti szőrnővekedéssel együtt. Nekem már akkor is soknak tünt a mennyisége de mindig azt mondták ilyen fajta vagyok. Rendszeressen menstruáltam, néha de tényleg néha elmaradt egy-egy vagy csuszott pár napot de ez az évek során fel semm tünt. Sportoltam ezért ezzel magyaráztam a tüneteket.

19 évesen keztem aktiv szexuális életet élni, annak rendje modja szerint elmendtem egy nőgyógyászhoz és kértem töle fogamzás elleni bógyót. Meg is kaptam, (diane 35) szedtem is szorgalmassan inmáron 12 éve szedtem folyamatosan kissebb, pár hónapos kihagyással. Arra gondoltam ilyenkor hogy miért is szedjem ha nincs senkim éppen. Nem tünt fel semmi különös. Csak a ször, de ezt már megszoktam máramennyire meg lehet szokni.

6 évvel ezelőtt megismerkedtem a férjemmel. Esküvő után volt némi gondunk, pánik beteg lett.  Nem szeretném részletezni itt, de elég kemény volt kilábalni és megtanulni kezelni a rohamokat amik a mai napig időnként rátörnek :(  mignem a férjemmel úgy nem döntöttünk az elküvő után babaprojektet inditunk, jött  pánik és a gyógyszerek, én még mindig szedtem a fogi gátlót mert nem tudtam mi lesz velünk és nem mertem beválalni egy kiséletet amig rendbe nem jövünk.

Mikor már rendeződni látszott a helyzetünk és minden megpróbáltatás ellenére egymás mellet kitartottunk, döntöttünk. Babaprojekt. Az első hónapban kiderült nincs valami rendben velem. Gyorsan elmentem dokihoz aki mondta mire gyanakszik de mire a vizsgálati eredmények készen lesznek addig is nézzek utánna a pcos-nak és mire legközelebb megyek már felkészültebben tudunk beszélni a betegségről. Utána néztem megnyugodtam.

Nincs minden veszve:) Rátaláltam az alapítványra és a honlapjukra is. Hámas kezelés.
Nehéz volt elkezdeni. Ne egyek szénhidrátot. DE hogyan amikor szinte mindem tartalmaz szénhidrátot? Mozogjak de mit? Mára megtamultam mindent hála a soratársaknak, az alapítványnak. A legnagyobb Jutalom az hogy amit itt klimpirozok és írom nektek a történetem egy édes kis manó gügyög a kiságyban, akiért megérte nem feladni és akiért érdemes folytatni a kezelést. Mert nem elég világra hozzni egy csöppséget fel is kell nevelni, és bárki bármit mondjon egy gyerköcnek a szülei azok akikre a világon mindennél nagyobb szüksge van. Szerencsésnek érzem magam hogy viszonylag hamar kiderült mi a gond velem és gyorsan kezelésben részesültem a dokim tájékozottsága és a kitartásomnak hála. Szörnyű belegondolni hogy ez a betegség milyen következnényekkel jár ha nincs kezelve idősebb korban. Cukor betegség, magas vérnyomás, magas koleszterin. A koleszterinre rátérve, senkinek nemtünt fel az orvosok között hogy egy 30 éves nőnek miért 8,6 a koleszterinje,és nem akar a gyógyszerek és a diéta hatására csökkenni. Mikor megkaptam a Metet mint új gyógyszeremet a pcora szinte azonnal javult ez az érték. Valami van a nap alatt, nem?:)

Köszönöm a sorstársaimnak hogy bátorítottak amikor szükségem volt rá.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close