Valaki mondja meg mi történik velem

2010.12.14. 13:02

Sziasztok,hat nekem mar regota vannak panik rohamaim,és most h.még teljesebb legyen a kép,még halál félelmem is van.Mindig az jár a fejemben h.meg fogok korán halni,és itt kell hagynom ezt a szép világot,meg a szeretteimet.Na de most kapaszkodjatok meg.Ehez társul még a félelmem az öngyilkosságtol,de ezt nem azert mert meg szertném tenni,pont attol félek,h.mi van ha egyszer csak ugy kattan az agyam,es meg teszem pedig nem akarom.Ja azmellett tökre normális vagyok,nem vagyok depis,es boldog vagyok,ezt őszinten mondom.Ezert olyan megdöbentö h.ilyenektol szenvedek.Volta dokinal,öazt mondta rendben vagyok,ne agyaljak annyit.Ha valaki talizott mar hasonlo gondokkal,léégyszi irjon nekem matamorgana@azet.sk.sziasztok

#3555 kaosz_kapitany hozzászólása: 2011.06.13. 19:31

Zárt de mégis tágas, tarkabaka és mesterségesen megvilágított helyeken (tanterem, templom, olvasóterem, szupermarket, piaccsarnok, színház stb.) határozott tüneteket észlelek magamon: nem vagyok jól, dekoncentrált leszek, általános gyengeséget érzek et cet. – de nem érzek “félelmet”! Megijedni meg éppen nem szoktam:  Gyermekkoromtól mindig mindentől és mindenkitől féltem – de tettem a dolgom: le kellett győzni.  Van egy érzékeny idegrendszerem, ezzel számolok és együttélek, de van olyan gyávaság, amely inkább jellemhiba (Bulgakov: “A legnagyobb bűn, a gyávaság.”).  Én végül mindig túlkompenzáltam a gyengeségem, és túlságosan is vakmerően éltem. (Még extrém sportokban is nagyon durva dolgokat csináltam – mindezt úgy, hogy komoly fóbiákkal kellett megküzdenem. Persze ez csak hab a tortán… Így már nem tudom tetten érni magamban a félelmet; szorongásos tüneteim se jelenkeznek – volt ilyen régebben, az nagyon rossz, és semmi köze a “bátorsághoz”…)

Szóval nem értem:

- Az én rosszulléteim nem tartoznak a titokzatos “pánikbetegség” körébe?

- Vagy Te vagy nyafka és gyáva? (Vagy ez inkább valóban valami kényszeres téma nálad? Esetleg a kettő ötvözete?)

- Vagy értelmileg-szellemileg is el vagy tévelyedve? (Meghalunk. Na és? Ez a dolgok rendje. A földi Paradicsom materialista humbugja felejtős… Nem akarlak elkeseríteni, de olyan válságjelenségek eszkalálódnak éppen napjainkban, amelyek vélhetően apokaiptikus léptékű borulásokat vonnak maguk után – és nem a távoli jövőben. Félsz? Nyugi, van is mitől. Ez  – ebből az aspektusból – teljesen normális és jogos… )

[Nem szabad rám haragudni - egyáltalán nem vagyok cinikus. Csak nem értem sem a Te bajod, sem a magamét - mert ugye nálam sem minden gömbölyű... ;-) Szóval nem bohóckodom, próbálom elhelyezni - a ti segítségetekkel - a dolgokat a palettám.]

#3554 magdi55 hozzászólása: 2010.12.17. 18:02

Sziasztok!

Van a Kálvária téren egy Pánikosokat segítő központ.Úgy emlékszem,szerdánként lehet9körül jelentkezni.Attól függően,hogy milyen a vizsgálat eredménye,sorolják be a beteget egyéni,vagy csoport terápiára.Én légzéstech-át tanultam meg,sokat segít.Szanaxot már nem szedek,néha egy negyedes Frontint.Sajnos egy tükrözés után,amit bódításban végeztek-de lehet vírus is-bppv-t is beszereztem”.Szerencsémre a fülész doktornő felismerte,kaptam Betaserket,de ez önmagában nem elég.A leszakadt kristályokat muszály tornával kiszabadítani”Dr Szirmai Ágnest felkerestem,ő is igazolta,szerinte is torna nélkül nagyon lassú a gyógyulás…Itt a neten olvasgattam másoktól is,megnéztem az Eply”manővert a Yutube”.Van vagy 60 videó.A doktornővel is csináltuk,de én egyedül nem merem-hisz pánikot felerősíti-előhozhatja.Szomszéd,vagy családtag segít.Már sokat javult!!!Csak nagy akaraterő kell az biztos,Hisz a szédülést kell kiprovokálni-amitől úgy félünk.Ha ez elmúlik,akkor az egyensúlyfejlesztő tornát kell gyakorolni-amit a Sz.doktornőtől vettem../a leírást/ A torna előtt én is beveszek Frontint,B6-ot,ahogy itt is olvastam..Sokat okulhatunk itt mások tapasztalataiból,gondoltam megosztom én is,hátha valakinek segítettem ezzel.

Sajnos az nem segítség,hogy a doki azt mondja,ne agyaljunk” Ez jellemző a betegségre! Aztán mi értjük legkevésbé,hogy,hogy gondoltunk ezt,azt….Oldani kell a szorongást,az tuti Vannak módszerek,nem vagyunk egyformák,meg kell találni a nekünk leghasznosabbat.Mert van. Kitartást kívánok mindenkinek,elmúlik ahogy jött…a baj.

 

 

 

#3553 monika26 hozzászólása: 2010.12.17. 11:51

szia irtam imélt neked:)

#3552 mzsolt hozzászólása: 2010.12.15. 17:43

Kedves Erika!

Sajnálattal írom, de sokan vagyunk :))

Teljesen normális mit érzel,pánik szindróma.

Egy regényt írhatnék róla, valóban ez a gyógyszer,ne agyalj,tudom könnyű azt mondani,de muszály,mikor jön a szédelgés,félelem, szorongás, stb, ne foglalkozz vele.

Sona vagyunk mint írtam, olvazsd a sok hozzászólást,magadra fogsz ismerni.

üdv

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close