Várószoba

Téma címkék:
2011.01.14. 08:28

Amikor belépek a várószobába, néha szembesülök azzal, hogy az emberek úgy ítélik meg, sajnáltatni jönnek ide, ha őszinte vallomásként leírják betegségük történetét. Pedig én azt mondom, hogy itt egy közösségi fórum van, ahol változatlanul senki nem bánthat, és efféle titkot nem kell rejtegetni, hogy ki milyen beteg. Azért írjuk le állapotunk, mert szeretnénk, ha az emberek a mi szemszögünkből ismernék meg a betegségünk történetét. Nem sajnáltatjuk, hanem őszintén vállajuk magunkat. Pozitívan felkavaró érzés, ha kialakul egy beszélgetés a várószobában, akkor nyelünk egy nagyot pláne, ha az adott betegségünkre őszinte érdeklődést, tiszteletet tanusítanak, és gyógyulásunk érdekében, pedig jó lehetőséget és tanácsot kínálnak. Jómagam is szívesen csatlakoztam a www.dokim.hu oldal várószobájához, és megírtam a történeteim. Ezzel nem sajnáltatni jöttem ide, hanem kerestem a lehetőségeket, kiutat az orvosi kezeléseim mellett. Megszerettem ezt az oldalt, és nem számít nekem, hogy mi volt hónapokkal azelött. Nem számít, ha egyesek a történeteimet, sajnáltatásnak vélik, az vesse rám az első követ, akinek hasonló ” élményei ” lesznek.

Csak az számít, mi van most, és mi lesz a jövőben velünk ! 

#3797 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.28. 03:35

Apám 63 éves, rengeteg társadalmi munkát végzett. Iskoláknak, óvodáknak, bölcsödéknek, orvosi intézményeknek stb. A haveronak, rokonoknak, munkatársaknak hálaadást nem várva segített. Ha beteg és bajban van, messzire elkerülik Az én esetemben, az empatikus nyílt kommunkáció színtén nem talált barátságra. Jobb lett volna kizsákmányolónak lenni, mint kizsákmányoltnak. Erre viszont a lelkiismeretünk képtelen. Egyén belsejéből jó utáni vágy ma már = kihasználni mást. Nem a pesszimizmus beszél belőlem, hanem a tapasztalat.

Gyúrjunk:)!

#3796 rabbi hozzászólása: 2011.03.28. 00:21

Az elozoekhez meg annyit,hogy amint leirtad elismero szavaidat,ujbol,es ujbol elolvastam azokat.Nem azert,hogy gyonyorkodjem onmagamban ;-),hanem inkabb azert,mert egy ember,akit ertekesnek,jo baratnak tartok,ilyen tulajdonsagokat tart fontos ertekeknek,s igy erre hasznosnak latom gyurni,fejleszteni magamat,hogy a megelolegezett bizalomra raszolgaljak.

#3795 rabbi hozzászólása: 2011.03.27. 20:33

Valoban hianyos a mondatom.Tokeletes baratot nem talalhatsz,de segithetsz egy embert olyanna valni,amilyenne szeretned,hogy valjon feltetlen elfogadassal,pozitiv megerossitessel,kommunikacioval,onzetlen barati szeretettel.Bar ellentmondasnak tunik elfogadni valakit ugy,ahogy van,s ugyanakkor egy atalakulashoz segiteni,de az atalakulas vagyat nem az elvaras,vagy netan koveteles provokalja,hanem az egyen belsejebol fakado jo utani vagy,melynek utjan tamogathatjak egymast a baratok.

#3794 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.27. 20:25

Pedig…

Kedves kommunikació során, együttérző, nyílt, jó hallgatóságom, csak kihasználták az emberek. Barátokká, hogyan lehet őket segítenem ?

 

#3793 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.27. 20:12

Kedves Rabbi !

” keresni olyanokat,akiket ilyen baratokka tudtok segiteni.Ne keress ilyet,mert ot ilyenne kell segitened!”

Nem értem :(

Nincs privát barátom, se nő - se férfi. Szeretnék…

#3792 rabbi hozzászólása: 2011.03.26. 16:05

Kedves Mindnyajan,akik itt irogattok ezen az oldalon!

Gondoljatok meg,milyen okbol ilyen elenk,es kedves a kommunikacio koztunk!Miert erzitek jobban magatokat,ha ide leirjatok aktualis rosszulleteteket,kedves egyutterzeseteket,miert javul az egeszsegetek egy nyilt kedves kommunikaciotol?Mi az,amit ebbol a koztunk levo kapcsolatbol at kell mentenetek a szemtol szembeni kapcsolataitokba?Mennyire fontos egy igaz barat az eletetekben,aki tud meghallgatni,s aki a baratsagert tart veletek?……..Ha atgondoltatok ezt,nincs mas hatra,mint ilyen baratokka fejleszteni magatokat,es keresni olyanokat,akiket ilyen baratokka tudtok segiteni.Ne keress ilyet,mert ot ilyenne kell segitened!Ha megtalalod a jobaratsag partneret,vigyazz ra,mint a szemed vilagara!Eletet jelenthet neked,es az o eletet is megmentheted…..Milyen jo erzes az eletmentes!:-)))))

#3791 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.26. 08:20

Jui, de örülök, hogy a facebook-ról sokan kedvelik a Várószobát :)

Köszi szépen Nektek!!!!

Jó egészséget,

XY.

#3790 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.20. 10:14

Hallom :).

#3789 rabbi hozzászólása: 2011.01.20. 07:21

Igen,bar ugy hirlik,hogy nemely korhazakban a portas,meg az udvaros szokta vegezni a helyzet bonyolultsaga miatt.

#3788 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.18. 17:41

Sziasztok Kedvesek :) !

Ez egy órás műtét, nem ?

#3787 rabbi hozzászólása: 2011.01.18. 17:26

Igen.A mutethez nagyot kell vagni,mert neha a szovet gyenge,es halot is be kell tenni,hogy ne szakadjon ki ismet.Mutet elott igyekezni kell lefogyni,mert a zsirszovetek tartasa olyan,mint a cukorspargae egy billencsen,es raadasul nehezen gyogyul.Ahol kitulemkedett a szerv,ott vissza is kell mennie,amikor a melegviztol fellazulnak a szovetek.Ovakodni kell az emelgetestol,es a felrelepestol.

#3786 Billencs68 hozzászólása: 2011.01.18. 09:34

Köszi én ezt még nempróbáltam.Egy kicsit oarázok a komplikációtlól.Nem a műtéttől félek mert korábban már egy balesetből 14-sszer műtöttek.attol félek hogy rengeteg időt elvesz mert sok tennivalóm van általában!Így hw elengedném magamat az gazdasági szempontbol nagyon hazavágna.Olvastam és halottam is róla hogy nagyobb baj is történhet ha nem kezelik időben

#3785 rabbi hozzászólása: 2011.01.18. 06:48

Azt nem tudom,hogy a te served milyen,de nehany baratom olyankor beleul egy kad meleg vizbe,s amikor a szovetek ellazultak attol,ovatosan visszanyomjak a helyere.

#3784 Billencs68 hozzászólása: 2011.01.18. 03:56

Bal oldali heresérvem amivel tulajdonképpen még seemi gond nem lenne de kb, már egy éve élek vele. Most viszont azt vettm észre hogy kizáródott Kb egy hete.Milyen veszélyei vannak és mi a leggyorsabb gyógymód?Szeretnék róla tudni mindent.Ha tudtok akkor sgeítsetek légyszives.Köszönöm.Billencs68

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close