Gyógyíttható-e a kissejtes tüdőrák

Téma címkék:
2011.01.22. 07:26

A férjem anyukája aki 59 éves január elején köhögni kezdett. A háziorvos antibiotikumot írt fel. Nem javúlt, sőt rosszabbosott. Korházba kellett mennie, annyira rosszúl volt. Elkezdték viizsgálgatni. A tüdőröntgen negatív lett. Arra gondoltunk aszmás, vagy allergiás. A vizsgálatok kiderítették, hogy hörgődaganata van 2-3 cm-es. A szövettanból az is kiderült, hogy a kissejtes változtattal állunk szemben. A CT máshol is mutatott sok kis apró valamit. Az orvos azt mondta, hogy nem biztos, hogy összefügg a daganattal. Kedden lesz meg a PET vizsgálat eredménye. Tegnap koponya CT is készült, ami negatív lett.  Olyan furcsa, hogy a témában laikus ember is sejti, hogy itt valami nagy baj lehet, de az orvosok nem mondanak semmit. Nekem az is furcsa, hogy azt is mondták, hogy jelenleg nincs műthető állapotban. Annyit én is tudok, hogy ez a legagresszívabb tipusa ennek a betegségnek. Azt kérdezném, hogy létezik van élő példa arra, hogy ebből a betegségből valaki meggyógyúlt?  Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Éva

#3873 Oszika hozzászólása: 2011.01.23. 14:40

Sziasztok!A férjemnek 2010. májusban fedeztek fel egy daganatot a tüdejében.Elötte januártól be volt rekedve fogyott  de semmi más tünete nem volt.A gégészeten már minden formában vizsgálták szegényt. A májusi tüdőröngen után felgyorsultak az események Törökbálintra került és a szövettan igazolta a roszindulatu daganatott.Nagyon naivak voltunk és nem tudtuk mi történik a férjemmel.Napról napra gyengült és a nyelőcsöve úgy beszükült hogy már a saját nyálát sem tudta lenyelni.Ő sem értette szegény miért nem kap esélyt a gyógyulásra nála már semmilyen kezelést nem próbáltak ki.A kezdetektől jártunk minden orvosnál és már mégis késő volt 2010. július 31-én meghalt 47 éves volt. Szerintem ebböl a rákból nem lehet kigyógyulni.Oszi

#3872 malyva hozzászólása: 2011.01.22. 15:33

Szerintem sem, bár történhetnek még csodák..Ha mindenképpen meg akar gyógyulni az lehet hogy hosszabbítja az élettartamot. Vagy ha elviszitek a Táltosokhoz. eddig még csak náluk hallottam úgymond “csodatörténetekről”. Lehet hogy én vagyok optimista, de ha feladja akkor biztos hogy meghal, ha nem adja fel akkor legalább adott magának egy esélyt, ettől még végződhet rosszul..de bocsánat hogy ezt mondom  : veszteni valója nincs :( Amúgy egyszer Családsegítőben voltunk gyakorlaton, és odajárt egy kliens. Egy cigány férfi..bottal járt, és olyan súlyos tüdőrákja volt aminek nem jósoltak csak max 1-2 hónap túlélési esélyt. Ennek ellenére a férfi már 3.éve élte életét..Ha úgy nézzük ez a férfi egy élő példa volt..létezhet ilyen..

#3871 Annika hozzászólása: 2011.01.22. 09:31

Sajnos nem!!! Nem tudok legalábbis erről, hogy valaki meggyógyult volna. Az Én Anyukámnak is ez volt a betegsége, 2010.januárban állapították meg, és 2010 okt.18-án iszonyú fájdalmak között halt meg, 77-évesen.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close