miért

2011.01.24. 18:43

Régóta keresek olyan közösséget, olyan fórumot, ahol megoszhatom “hülyeségeimet” másokkal, tanácsot kérhetek és hasonló emberekkel találkozhatok. Nekem nincs konkrét diagnózisom, igazából nem tudom mi és miért történik velem. Soha nem voltam még pszichológusnál. Oda sem mernék elmenni…Félek minden újtól, és sajnos nem csak az új dolgoktól, félek az emberektől, szinte senkivel nem tudom kettesben beszélgetni, hármasban már könnyebb…de sajnos az sem mindig megy. Nagyon sok dolog miatt kisebbségi komplexusom van, amit nem tudok legyőzni. Nem merek társaságban megszólalni, nem merek több ember előtt beszélni, megnyilvánulni, szinte szó szerint megmozdulni sem. Egyszerűen megnémulok, összetapad a szám, kiszárad a torkom….Minden nap gyomorgörccsel megyek munkába, szinte menekülök az emberek elől…25 éves vagyok, nincs életcélom, nem tudom mi értelme az életnek, bár nincsenek konkrétan öngyilkossági gondolataim, azt félnék megtenni, bár meghalni szeretnék…ehhez kapcsolódik:

Télen autóval megcsúsztam, elég durván, átsodródtam másik sávba, vissza és ismét vissza, nem jött szembe senki…az árokparton lévő gallyak pedig megfogtak….akkor ott annyira szerettem volna meghalni. Hetekig azon gondolkodtam, hogy miért nem, annyira megkönnyítette volna az életem, lehet önzőség, de úgy érzem, hogy nekem nem erre a világra kellett volna születnem.

#3919 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.25. 17:40

Tudom, és tudod, nem úgyhiszed. Nem köszönöm meg, de hálás vagyok azért, amiért írtál nekem.

#3918 rabbi hozzászólása: 2011.01.25. 17:25

Kedves XY!

Nehezen,docogve.Jo esetben az apa nevelesi szerepet atveszi a nagyapa,nagybacsi,uj”apuka”,vagy barmely ferfi,aki kozel all a csaladhoz.Egyeb esetekben felnottkent kell leulni a homokozoba homokvarat epiteni, egy pszichologus tarsasagaban.Ennek a docogeset ugyhiszem “elvezed”.

#3917 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.25. 17:12

Kedves rabbi !

Hogyan alakulhat egy egyke kislány személyiség fejlődése, ha 4 éves korábban elvesztette az édesapját ?  Pathernek nincs neurózis, muthernak patheri ágon van, de ennek fiának nincs. Ezt jól megaszontam. Várom válaszod. Köszönöm !

#3916 rabbi hozzászólása: 2011.01.25. 16:39

Kedves Cleric!

Bejott megerzesem tobbnyire.Eloszoris masodik gyermekkent sosem lehettel olyan ugyes,es okos,mint 3 evvel idossebb batyad.Ehhez jarul hozza edesapad tul magas elvarasa.Azt irod:” úgy érzem büszkék a szüleim…”Ebbol en azt olvasom ki,hogy edesapad nem vitte tulzasba annak kifejezeset.(Az onertekeles felepitese mindig az apa lehetosege.)Egyelore ennyit az alacsony onertekelesed okairol.A helyes onertekeles kiepiteset most kell potolnod.Ehhez kerlek csinalj nehany listat a korabban leirt noi ertekek felsorolasaval,s eloszor pontozd onmagad 1-10-ig minden pontban.Ezutan kerd meg edesapadat,edesanyadat,testveredet,munkatarsadat(esetleg fonokodet),egy leg kozelebb allo baratnodet,hogy egymastol fuggetlenul pontozzanak teged.Vetsd ossze a pontozasokat a sajatodeval.Meglepo eredmenyeket fogsz kapni.

#3915 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.25. 08:37

Kedves Cleric :) !

Azért mert…, a tudatalalattidban őrzöd baleseted emlékét, ám ezen lassan, de biztosan túl tudsz jutni. Légy boldog és adj hálát azért az ajándékért, hogy nem történt nagyobb baj.

A világ mindig változik, áramol. Így mindig van valami cél. Ideális munkaerő vagy, ha ilyen tünetekkel is be tudsz járni dolgozni. Ehhez kívánok Neked kitartást, mert ha elveszted az anyagi juttatásod, még depressziósabb leszel.

U.I. : Tüneteid csökkentéséhez keress fel egy pszichiátert. Próbálj másokkal együttműködni közös célokért, sokat sétálj, ha jobb idő lesz kerékpározz.

XY.

#3914 Cleric hozzászólása: 2011.01.25. 07:21

Kedves Rabbi!
Egy bátyám van, három évvel idősebb nálam, kissé szerintem hasonló jellemek vagyunk, ő is félénkebb, visszahúzódóbb, de véleményem szerint nála nem ilyen mértékű, mint nálam. Szüleink neveltek minket, még most is szülőkkel lakunk mindketten, (de ennek anyagi okai vannak.) Szüleimmel a kapcsolatom jónak mondható, bár érzéseimről, félelmeimről soha nem beszéltem velük, ők igazából nem látják milyen vagyok, hiszen otthon teljesen másképp viselkedek, semmi furcsaság, társaságban pedig még nem láttak megnyilvánulni. Édesapámmal való kapcsolatról nem is tudok semmi különöset írni, kissé szigorú, féltő volt, de én „engedelmes” gyerek voltam, nagyobb konfliktusba soha nem keveredtünk, most is jó a kapcsolatunk, inkább „haveri” jellegű, mintsem igazi apa-lány kapcsolat. Viccelődünk, beszélgetünk, olyan felületesen. Szüleim általában büszkék voltak rám, hiszen jó tanuló, jó gyerek voltam. Bár ők azt akarták, hogy többre vigyem, leginkább édesapám, szerette volna, ha más területen helyezkedek el, ha még tovább tanulok, stb…De most azért megbékélt ezzel a dologgal, úgy érzem büszkék a szüleim…(csakhogy ők nem tudják, hogy min megyek keresztül). Soha nem sírok előttük (senki előtt), és igazából nincs egy őszinte emberi kapcsolatom, igazából senki nem tud róla, hogy milyen gondolatok vannak a fejemben, mit miért csinálok.
Szerintem egy nő értékei: 1. magabiztosság 2. kisugárzás 3. talpraesettség 4. jó megjelenés 5. céltudatosság 6. lelkiismeretesség 7. gondoskodás
Talán az utolsó kettő, ami bennem megvan…de abban sem vagyok biztos.
Köszönöm, hogy írtál nekem.
Üdv
Cleric

#3913 rabbi hozzászólása: 2011.01.25. 04:16

Kedves Cleric!

Hosonlot szeretnek kerni tolled,mint Lorettatol:

Eloszoris nehany kerdesre kerlek valaszolj,mielott barmi tanacsot,otletet adnek!Hany testvered van,s te hanyadik vagy a szuletes sorrendjeben?Mindket szulod nevelt-e,s milyen kapcsolatban voltal edesapaddal?Hogyan emlekszel,milyennek tartott edesapad?…Kerlek keszits egy listat,hogy milyen ertekei vannak egy nonek,majd allitsd sottendbe azokat a tulajdonsagokat,kepessegeket,adottsagokat!Ha jonak latod,megirhatod itt is,de ha nem akarod,ird meg nekem email cimemre:”kistrombitas@yahoo.com”Szeretettel:Rabbi

ui.Ha gondolod,boritekolhatm elore a valaszaidat,de meg szeretnek gyozodni sejteseimben,mielott tanacsolhatnalak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close