Nem értem ezt az egészet…

Téma címkék:
2011.01.29. 20:01

Én 18 éves lány vagyok. Egész szép kis életem volt a családom szeretett odafigyeltek rám aztán ahogy cseperedtem úgy jöttek a bajok. Hárman vagyunk lány testvérek van egy 31 és egy 28 éves nővérem. A 28 éves nővérem gyermeke velünk él apuval meg anyuvel meg velem. Az idősebbik nővérem külön él a párjával lassan 5 éve.

Kis koromban sokat voltam egyedül mert a testvéreim csavarogtak aztán volt sok barátom ilyen kis falusi életet éltem az utcában játszó gyerekek meg virágszedés szóval szép gyerekkor.aztán csapódtam jobbra balra és bandába akikkel igazából semmi rosszat nem tettünk csak sokat nevettünk és bohóckodtunk::) Viszont később ez meg szakadt és valamennyire egyedül maradtam. A középiskolában 9.től11.ig sokszor füveztem mert az akkori egyik volt hosszabb kapcsolatomban a párom szerettett nagyon szívni és hát én úgy voltam vele miért ne nem vittem túlzásba. De 11ikben történt egy eset szívtunk bent a suliba és nagyon rosszul lettem tőle. kiesett a szivem a  helyéről szédültem ájulásszélén álltam…aig bírtam beszélni is… nagyon rossz emlék volt. Azóta nem szívok.

Aztán rá egy hónapra elkezdtem szedni egy foggamzásgátlót és rá 9 napra heves szívdobogás stb… “pánik roham” jött ki rajtam amitől persze mindenki megrémült hiszen nekünk a családban nem volt pánikbetegség. Voltam kórházba. Amikor ez kiderűlt a háziorvosom közölte hogy biztosan nem vagyok az és csak a sport hiányzik a szervezetemnek. Hát tornáztam mindennap meg lefoglaltam magam pörögtem és nem foglalkoztam vele aztán a nyaram jól is telt. De eljött a szeptember és én meg fogadtam összeszedem magam hogy meg legyen az érettségim majd én meg mutatom… aztán jöttek is a 4esek 5sök még atanáraim is meglepődötten fogadtk hogy ilyet is tudok.

De decemberbe dugába dőltem. A szalagavatómra se tudtam elmenni. Nem bírtam egyedül lenni, féltem mindentől…időpont pszichiáterhez csak januárban volt. Hihetetlen hisztis lettem rohmaim felerősödtek és  több dolog jött hozzá. alig tudok néha neni nem tudom miért…:S a saját nyálamat alig tudom lenyelni és nem tudom hogy mitől lehet ez. Nem merek buszozni persze már ültem azóta rajta amuszáj nagy úr de nagyon rossz még autóban is. :( Januárba jutottam el a pszichiáterhez aki nagyon meggyőző és az a doktornő ajánlotta aki a mandulámat fogja műteni. Mert műtét előtt állok sajnos azzal is. De nem műt amíg ebben az áállapotban vagyok fél hogy mély depresszióba esek. Szóval elég komprikált. Kaptam gyógszert nagy ellenzésemre még is bele mentem mert tényleg vésznek tartottam a helyzetem. Cipralexet szedek reggel egy felet mellé egy fél frontint és stére is fél frontint. 1hét után nagyon jó kedvű lettem meg nem is tudom jobban érezte magam de most tartok a 3hétnél és fél éves kurára írt ki jelenleg de most elég szarul érzem magam.

Olyan mintha felmennék a lépcsőn pár fokot valamibe megbotlok és lezuhanok és  kezdhetem előről…nem tudom miért… ti esetleg voltatok a cipőbe amibe én? Ez csak átmeneti?Olyan nagyon szeretnék újra olyan boldog nevetős lenni mint régen és szani olyan dolgokba amik idegesítenek.Hozzátenném hogy nem jáok iskolába decemberótaés most van folyamatban a  magántanulóságom. :( Pedig én le akarok érettségizni! Meg akarok gyógyulni vagy is kilábalni ebből. Van 16hónapja egy nagon kedves odaadó barátom és a családom is támogat részben. Bár apukámma sok a veszekedés mert szeret inni …de néha ő is megért…anyukáat nem sokára műtik a csípőjével és már előre ki vagyok valamnnyiremert ápolnom kell majd  és nem is ez a baj hanem az hogy olyan állapotban kell majd látnom nayon félek tőle.

Eléggé elvagyok keserdve.Szerintem telekéne legyek életkedvel és élnem kéne!!! Szerintetek mit tegyek??? Van remény? Mennyi idő míg eljutok oda hogy nem lesz baj a nyelési dolgokkal? nektek volt ilyen???

Előre is köszönöm ha írtok mert nagyon sokat jelentene nekem!

#4079 ricsko73 hozzászólása: 2012.01.12. 09:00

Szia!

Elolvastam egy leveldet.A “problémádra” van megoldás.Ha érdekel vedd fel  a kapcsolatot velem.A feleségem sokkal rosszabb állapotból állt fel!Üdv.,R

#4078 nicole92 hozzászólása: 2011.02.02. 21:06

Szia Octane!

Örülök neked nagyon!!!Hát igen kevés emberre lehet megosztani ezt…:(

Már ítram is!!!!!!:))))) skypom nincs:S de a többit küldtem:)

Köszönöm a bókot te is ilyennek látszol:)))))))))

puszillak és várom jelentkezésed!!!

#4077 Octane hozzászólása: 2011.02.02. 17:58

Sziasztok!Nicole ird meg a címed szimpi vagy aranyos és dilis sztem,szívesen spanolnék veled,én is pont hasonlo emberekket keresek mert ez az egész egy katasztrofa és senkivel nem lehet erről beszélni

ird meg ide a skypod és msned és én később felveszlek.ide ird meg breaktheprison@freemail.hu

 

JAAAAAAAAAAAA ÉS NE MOND HOGY SZÉP KIS ÉLETED VOLT HISZ MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK ELŐTTED ÁLL MÉÉG AZ EGÉSZ!!!!!!!EZT NE FELEJTSD EL SOHA ÉS NEM SZABAD HUZNI AZ IDŐTT MEG KELL TALÁLNI AZOKAT AKIVEL ELVAGY AKIK MEGÉRTIK ELFOGADJÁK EZT!!!!

 

puszi

#4076 nicole92 hozzászólása: 2011.02.02. 11:15

szia Mutyurka:)

Köszönöm írásodat! nem jó hogy veled is ez történt de legalább látom hogy nem csak velem történt ilyen és megnyugtat kicsit! Én is energiaitaloztam…e már elhagytamm midnent kávét is csak a cigit nem:( észre vettem hogy ha cgizk egyből jön a légszomj ha szorult napom lesz elég vicces de még is szívogatom még…:S elég hülye egy szokás. Jó lenne letenni. És neked milyen a helyzeted? Hogy kezeled?

Köszönöm a tanácsod! :) Szép napot

#4075 Mutyurka hozzászólása: 2011.02.02. 08:34

Szíía!

A legelső pánikrohamom nekem is egy füves cigivel kezdődött, pont olyan helyen voltam olyan emberrel, és hát miért ne, gondoltam és a vége az lett hogy olyan szarul voltam hogy még a kocsik elé is ki akartam szaladni,és csak azt tudtam üvölteni, hogy hívjanak mentőt, mert meghalok…Akkor azt gondoltam, biztos allergiás lettem rá.:-))Aztán jött az energiaital…Hát azt literszám ittam, aztán egyszer csak az is kihozta belőlem a rohamot.Azóta olvastam neten, hog y a kávét is szigorúan el kell kerülni, a koffein miatt, meg hát azt hiszem a cigi is rátesz egy lapáttal.Én ezeket fedeztem fel, hátha ez segít…

#4074 nicole92 hozzászólása: 2011.02.01. 10:33

Bocsáss meg kedves csak elég kusza éjszakám volt és már erőtlen voltam írni de most pótolom!

#4073 nicole92 hozzászólása: 2011.01.31. 21:49

Jajj köszönöm édes vagy ezt még tudom mert vidéki lány vagyok valamelyest:) meg zeretem a nature dolgokat:) De köszönöm mégegyszer nagyon aranyos vagy!!!!!! :)))))))))))))szép estét!!!!

#4072 rabbi hozzászólása: 2011.01.31. 21:28

Bocsi Nicole! Elfelejtettem irni,hogy a sot meg kell melegiteni,mielott a nyakadba teszed olyan melegre,ami meg nem sut.

#4071 nicole92 hozzászólása: 2011.01.31. 21:15

Kedves Rabbi!

Nagyon köszönöm a tanácsaidat mert nagyon hasznosnak tartom őket és megígérem hasznosítani is probálom őket.! Olyan kedves tőletek hogy írtok nekem ez rengeteget jelent!!!! köszönöm mindazoknak akik szánnak rám ennyi időt!

Kedves Ikszypszilon!

Semmibaj és írok is  már!

#4070 rabbi hozzászólása: 2011.01.31. 16:11

Kedves Nicole!

Valoban.A mandula gyulladassal nem jo ugrabugralni,mert ront rajta.Jobb egy kicsi relax.(Pihenni nagyokat.)Csendes klasszikus zenet hallgatni,sos kamillateaval oblogetni a torkod,es zokniba toltott sot tenni a nyakadra,egy torolkozovel rarogzitve.Az antibiotikummal okvetlen egyel aludttejet,vagy joghurtot,kefirt,mert tonkre teszi a gyomrod kulonben….A panik nem orokolheto,csak a hajlam.A viselkedesi mechanizmus,ami a panikhoz vezet,viszont eltanulhato….So’!Pihi,gargariga,meleg dunszt,aludttej,s extra takaronak sok szeretetkifejezes….A hisztirol:Amikor gyerekeim kicsik voltak(2-3 evesek)es hisztiztek,elkezdtem nekik bohockodni,amitol kacagni kezdtek,es elfelejtettek,hogy miert kell hisztizni.A hiszti,valamihez gorcsosen ragaszkodni.Pl.Ha egy kisgyerek talal egy eles kest jateknak,4 dolgot tehetunk:1.hagyjuk,hogy jatsszon vele,(majd sajat karan megtanulja,hogy az nem jatek);2.rakialtunk,hogy tegye le(biztosan megszoritja puha kezevel,es elvagja azt);3.eszrevetlenul kikapjuk a kezebol(biztosan elvagjuk a kezet)4.eloveszunk egy szelet csokit,s megkerdezzuk,hogy ugye nem kell neked ez a csoki?(a gyermek ket kulonbozo dologra nem tud koncentralni,s igy elengedi a kest,hogy a csokiert nyuljon).Kedves Nicole!Legyen mindig keznel a gondolatodban valami EDES EMLEK,amit elo vehesz a panikrohamkor,s elmelyedhetsz annak kellemes izeben!

#4069 nicole92 hozzászólása: 2011.01.31. 12:24

Kedves Ikszypszilon!

Az az igazság hogy most probáltam írni és nem tudok neked e-mailt küldeni mert érvénytelen az e-mail cím….:( nem lehet hogy félre nyomtál valamit? És neki hogy hogy nem veszik ha ennyit betegeskedik vele? ő sem tud ilyenkor enni?

szép napot!!

#4068 nicole92 hozzászólása: 2011.01.31. 10:13

Kedves Rabbi!

Ez nagy jó ötlet de sajnos utazni nem tudok mrt anyagilag eelég rossz helyzetben vagyok. Viszont a sprot nagy jó lenne de a mandulám most is gyullat és csütörtökóta kapom rá a gyógyszert..elég nagy dózisú és szombaton tornáztam és azóta jobban megyulladt…:(

Pdig nagyon jó lenne sportolni de azt hiszem várnom kell vele. A relax szerinted milyen? És az autogéntréning?

 

Kedves Ikszypszilon!

hát igen én is így látom rengeted fajtája van ennek a pánikbetegségnek. Én remélem hogy gyógyíthaó és ez gy átmneti állapot nálam mert így nem lenne jó élni. :(

Meg persze a családomban nem volt  ilyengenetikailag nem örököhettem egyszerűen csak jött. Derűltégből villámcsapás.

A mandulámat zért fontos kivenni mert 4 éve folyamatosan gyullad.. kisebb időkre meg szűnek de pl: nyáron is 2hónapig duzzadt volt. ezen felül még a jobb nagyobb is mint a másik alapból és most is épp szenvedek vele hiába kapom a gyógyszereket nem nagyon segítenek. Viszont nem műtenek addig amig ilyen állapotban vagyok. :(

Ezért mindenképp fontos hogy túl lehessek ezen mert én is tudom hogy nagyon nagy sokk érne ha ilyen állapotban műtenének:(

Köszönöm hogy rtál nagyon értékelem!!!!! :)

Szép és tünetmentes napot kívánok neked is!!!!!

Köszönttel: Nicole

#4067 rabbi hozzászólása: 2011.01.31. 04:56

En javaslok egy hatalmas szankozast,vagy egy nagy uszast ha nincs eleg jo hely a kozeledben arra.Mozgas,es a szep,jo kutatasa.A tobbi adja magat.

#4066 nicole92 hozzászólása: 2011.01.30. 17:56

Ezt értem mert tényleg az apukám nagyon nagy szerepet játszik ebben. Hiszen midnig meg akartam felelni, mert a két lánytestvéremben sokat csalódtak és tőlem alapból többet vártak el. Meg nekem nincsenek nagyszüleim egy picikorom óta csak egy mamám aki aztán elég vérmes és el is költözött messzire nehogy bármit is keljen tennie értem. Elég bonyolult személy az életemben ő is. De azt még mindig nem tudom hogyan induljak el?

#4065 rabbi hozzászólása: 2011.01.30. 17:25

Kedves Nicole!

Mar valakinek irtam,de talan te nem olvastad,s ezert ismetlem magam:A gyermek szemelyisegfejlodeseben az apaknak igen fontos szerepuk van.Folyamatos elismeresunkkel,dicsereteinkkel meg kell erossitenunk gyermekeink kivant jo tulajdonsagait,kepessegeit.Ez az alapfeltetele minden gyermek helyes onertekelesenek.Azok az apak,akiknek nincs felepitett helyes onertekelesuk,gyermekukben sem keppesek azt muvelni,fejleszteni.Ilyenkor vagy bizonytalansagban vergodik az ember,vagy utolag-mas uton-igyekszik az elmaradtat potolni.Erdelyi,pozgorozason(hazatlanozason)felnott embereken surun tapasztalni egy felsobbrenduseget hangoztato attitudot,melyben a beepult kissebbsegerzest igyekeznek ellensulyozni tulzo onminositessel.Nekik azert kell hangsulyozni ertekesseguket,hogy vegre talan onmaguk is elhiszik azt,vagy valamennyit abbol.

#4064 nicole92 hozzászólása: 2011.01.30. 17:02

Hát  kedves Rabbi nagyon örülök neki hogy mégis megprobáltad beleképzelni magad a helyzetembe. :) Köszönöm és tanácsod megfogadom és remélem érvényesíteni is tudom. Mert hát elé nehéz nyugodtnak lenni és sok dologgal nem foglalkozni. Tudod néha olyan mintha hirtelen felnőttem volna pedig nem hiszem mert ezek a zavaró dolgok akkor is életemhez tartoztak és foglalkoztam is velük de most nagyon. Nem nagyon értem de remélem elérem azt a szintet hogy ne zuhanjak vissza onnan!

Probálok hinni magamban és bízni mert sajnos elég elkanászodott egy személyiség vagyok. Szeretem leírni magam a srágaöldig … de nem sajnáltatásból egyszerűen csak azért mert én ezt így gondolom.

Szeretettel és köszönettel: Nicole

#4063 rabbi hozzászólása: 2011.01.30. 16:14

Kedves Nicole!

Nehezet kerdeztel!Bar 18 eves mar voltam,de lany meg nem,azert megprobalom a lehetetlent,s belekepzelem magam a helyedbe.Azt hiszem negyszemkozt megkerdeznem a szuleimet egyenkent,hogy ok mikent latjak a helyzetem.Valoban tehernek ereznek?Ahhoz,hogy teljesitmenyed a regi legyen,tested,es szellemiseged egyensulyanak helyre kell allnia….A nyelesi zavarod elmulik,ha szembesulsz azokkal a dolgokkal az eletedben,s megerted(atragod) azokat,melyek nem mennek le a torkodon….A tanc remek testmozgas.Leginkabb az aerobicot ajanlom,de barmi mas is hasznos lehet.A discot csupan azert nem ajanlom,mert a drogok,es az alkohol hasznalata altalanos abban a kozegben,s igy sulyos kisertesnek lennel kiteve ott….Az irasodban,-a lelki allapotod fuggvenyeben-gyakori a betu tevesztes,szavak kimaradasa,de ez a lelki egyensulyoddal egyutt helyre fog allni….Ezt irod:”Szeretnék felébredni!”Kivallo kep!Ugy erzed magad,mint akit fejbe vagtak,es csak kabultan tamolyogsz.Egyszer biciklivel elestem,s az eseskor agyrazkodast kaptam.A doki sotet szobaban csendes pihenest javasolt.En neked most azt javaslom,hogy tartsd tavol az elet minden zajat,viharat,es otthonod nyugalmaban vard tested lelked lenyugvasat.Fejezd ki kornyezeted fele szereteted,s ennek a szeretetnek melegevel takarozz be,mig megnyugszol.Ha szeretteidet atolelve konnyek csordulnak ki,azok lemossak lelki sebeid.Amikor gyermekeim elestek,megserult tagjaikra gyogyito puszit adtam rendszerint.Hagyd,hogy szeretteid gyogyito puszit adjanak sajgo lelkedre!Mukodik ez a fajdalomcsillapito.Szeretettel:Rabbi

#4062 nicole92 hozzászólása: 2011.01.30. 14:27

Kedves Rabbi!

 

Köszönöm a hozzászolásod nagyon sok igazságot látok benne. Mire érted hogy írásomban is látszik? A gyógyszert folyamatosan csökkentjük adott időn belül hogy elhagyam azt mondta a pszichiáter. Szerinted mit tudok kezdeni a nyelési zavarommal? 2 hónapja nem tudok rendesen enni. csak pépest eszek szinte. Ha neki állok rendszeresen tornázni és keresek egy hobbit magamna mint például a tánc (mert nagyon szeretem 2évig csináltam is) az jót tenne? De én idén szeretnék érettségizni. és nagy muszáj hogy meg legyen mert nem akarok több csalódást okozni  a szüleimnek:( Így is van elég bajuk velem:( Tudod úgy érzem teher vagyok mindenkinek és nem tudom hogy miért történik ez velem olyan mint egy rossz álom:( Szeretnék felébredni. Te mit tennél a helyemben? Köszönettel: Nicole

#4061 rabbi hozzászólása: 2011.01.30. 00:54

Kedves Nicole!

Amint olvashattam,semmi baj nem volt a drog tuladagolasig.Tested,es lelked egyensulyban szolgalta boldogsagod.Az egyensuly felbomlasaval az tortent,ami a futoval szokott,amikor megbotlik:probalja elkerulni az elesest.Ez a rendellenes botladozas figyelheto meg rajtad.(Meg az irasodban is megfigyelheto az.)Remenyeim szerint a drogfogyasztasod nem ismetlodik meg,es nem idezed ismet elo a testedben fellepo egyensulyvesztest!Ugy tunik,edesapadtol orokoltel egy helytelen reagalasi mechanizmust,melyben tudatod modositasat alkohollal,droggal stimulaltad.Ez egy veszelyes megoldas.Azok a tudatmodosito szerek csak bajt hoznak rad kozvetlen,es kozvetett hatasaikent.A rendszeres testmozgas ugy tunt,hogy helyrehozza az elvesztett egyensulyodat,de a tulterheles,-az elozo droghasznalat kovetkezmenyekent-osszeroppantott.Most a foldon heversz,de fel fogsz allni.Kerlek pattanj fel fiatalosan,s mosd le a sebeidet!Kezdj el egeszsegesen elni!Mozogj sokat,es faraszd el a testedet amennyire birod!Fogyassz annyi friss zoldseget,es gyumolcsot,amennyit lehetoseged van fogyasztani.Keruld a husfogyasztast(Max heti egy alkalommal)!Tudatosan keresd a szepet,a jot,a szeretni valot,amiert fejezd ki haladat!(A hala kifejezese rogziti a boldog megelegedettseg erzeset,ami az orom alapfeltetele.)Fiatal korod miatt varhatoan rovid(2-3 honap)alatt helyre fog allni az egyensuly testedben,es lelkedben(szellemisegedben).Azutan nincs mas hatra,mint a javulast eloidezo dolgok szokassa valo rogzitese,ami egyensulyod fenntartasat fogja biztositani.Vegul engedj meg egy regi bolcsesseg idezetet!”A vidam elme jo orvossagul szolgal…..”Kivanom neked ezt a jo orvossagot korlatok nelkuli dozisban!….ui.:Az orvosod altal javasolt gyogyszereket,melyek feszultseged oldasat szolgaljak,fokozatosan csokkentsd,es hagyd el!Mandulad fekelyesedese, lelked megalljt parancsolo segelykialtasa.Fogadj szot neki!Inkabb kess az erettsegivel egy evet,mint egy eletreszolo serulest szerezz magadnak!Szeretettel:Rabbi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close