Pánik roham ?

Téma címkék:
2011.01.30. 15:30

Üdv mindenkinek

Az az igazság, hogy azt sem tudom hogy kezdjem.28 éves fiatalember vagyok. Az elmúlt napokban nagyon stresszes idöszakom volt. Az egyik délután hazafelé menet a kocsiban ránjött egy zihálós rosszullét, ami miatt meg is álltam. szuszogtam egy párat és mentem tovább. Aztán egyszer csak elkezdett szorítani a mellkasom, és hirtelen felvillant bennem, hogy most valami nagy baj van és tuti szívrohamom van, és meg fogok halni, senki nem tud segíteni. Padlófékkel megálltam, kiugrottam a kocsiból és a legközelebb lakó rokonomat felhívtam, hogy el tud e jönni, mert nagy baj van. Világ életemben kerültem az orvosokat, meg mindent ami az egészségüggyel kapcsolatos, hiszen nagyon rosszul viselem a tü gondolatát.(elájulok töle). Most mégis valami azt éreztette velem hogy mentö mentö mentö, és mondtam is a rokonomnak, hogy hívjon mentöt, mindjárt otthon vagyok. Közben hazaértem, de a rosszullétem egyre rosszabb lett. Rámjött egy rángó, remegö érzés, rázott a hideg, közben meg az ájulás ellen küzdöttem. Mikor kiértek a mentök, azonnal EKG-ra tettek és közben nyugtatni kezdtek. Egy pár perc múlva azt mondták, hogy semmi baj, csak túl felhúztam magam, és minden rendben a szívemmel. Erre szinte azonnal elkezdtem, jobban lenni. Miután elmentek elaludtam, és este mikor felkeltem, nagyon levertnek éreztem magam, és elkezdtem gondolkozni, hogy biztos nem vettek észre valamit, és már hallottam olyanról, hogy a mentök távozása után meghalt a beteg. Abban a pillanatban éreztem ahogy a fejem elvörösödik, és megint jött a rosszullét. Másnap amikor beültem a kocsiba rettegés fogott el, hogy megint rosszul leszek, és nem akartam elindulni, mert a munkahelyem felé nincs valami közel a kórház, és nem érnek oda ha baj van. Azóta eltelt 2 nap, de nem igazán érzem jól magam. Állandóan rettegek, mikor jön a következö. Valaki tud nekem valami okosat tanácsolni, mitöl lehet ez, vagy mit tegyek ellene. Olvasgattam a Pánikbetegségröl, de nem merem azt hinni, mert mivan ha nagyobb a baj. Elöre is köszönöm mindenkinek a segítséget.

#4103 wolfi4 hozzászólása: 2011.02.02. 19:33

Sziasztok!!

Sikerült menni dokihoz???Én most két napja tünetmentes vagyok és teljes frankó,de mindig izgulok hogy mikor jön rám a rosszullét megint!!

#4102 lara30 hozzászólása: 2011.02.01. 13:58

Szia! Na voltál dokinál? Komolyan mondom ez olyan szar….mindenem megvan ami ebbe az életbe fontos,minden!!! És van “Ö” A pánik a rosszullétek,ez kiboritó!! De látod nem vagyunk egyedül,sött szerintem egyre többen vagyunk!! Sajnos!

#4101 wolfi4 hozzászólása: 2011.01.31. 18:20

Szia!!

Én nekem is hasonló problémám van,mint neked.36 éves vagyok és 3 éve kezdödött,de hozzá teszem hogy addig soha nem látott orvos.Egy Decemberi nap volt és este felé járt az idő,ha jól emlékszem épp heverésztem az ágyon ujságot olvastam vagy valami hasonlót.Csörgött a telefonom .Én szépen felkeltem és ahogy felkeltem abban pillanatban a mellkasomba beleszúrt a fájdalom de ugy hogy a bal kezem teljesen elzsibbadt végig.Összeroskadtam és egyből az jutott az eszembe hogy infarktusom van.Mivel egyedül alkom magam sem tudom hogy hogy jutottam el a szomszédba,de átértem ott aztán olyan szinten kapott el a szédülés hogy tényleg nem sok kellett ahoz hogy el ne ájuljak.A szomszéd egy vizes rongyot dobott rám ettől hirtelen észhez tértem.Azon az éjszaka nem mertem itthon sem aludni mert nagyon féltem attól hogy újból elöjön ez az érzés és megfogok halni.Másnap elmentem én is a dokihoz de kértem is hogy mivel még életembem sem volt semmi bajom igy kérném hogy alapossan vizsgáltasson ki mert akkor megfogom tudni hogy egyáltalán egészségileg hogy állok.De mindig az az érzés volt bennem hogy valami lesz a szivemmel. 2 szer voltam kardiologián egyszer meg pesten voltam egy profnál aki szintén kardiologus.Nekem is volt EKG ,szivultrahang,meg terheléses EKG hála isten nem találtak semmit.De csak nem voltam jól állandóan össze vissza kalimpált a szivem ugy éreztem ,akkor zsibbadt a kezem,mellkasi fájdalom,szédülés meg ilyenek.tetőtől talpig vizsgáltak már most neurologus hoz járok,Meg állapitotta hogy valószinü pánikbetegségben szenvedek,de amit megfigyeltem az az hogy nagyon front érzékeny lettem azóta.Szedek dilibogyót NEUROTOP 300 ast este 1 et. meg vezetek rosszullét naplót is.Van hogy hetekig semmi bajom sincs aztán meg van olyan hogy hetekig minden nep szarul vagyok.Nekem azt mondták mikor kérdeztem hogy mitől van ez (szüleim nem élnek)  azt mondták hogy a szüleim halála miatt külsö és belsö stressz lelki gondok együttes hatása miatt igy nyilvánul meg.Voltam pszihomokusnál is 10 alkalommal,teszt teszt hátán de csak arra jutott hogy több mint 50% ban hajlamos vagyok a depresszióra.Pedig nem érzem magam stresszesnek.Munkám sem stresszes.Most ott tartok hogy mivel szédülök is elég rendesen elküldtek szemészetre,ha meg lesz az eredmény szivesen közzé teszem nektek.Szóval én azt tanácsolom neked hogy vizsgáltasd ki magad mindenféle képpen mert tényleg ha kizárják a szervi bajokat akkor csak lelki problémák lehetnek,és ez sajnos ilyen hogy egyik pillanatról amásikra jön.Elnézést mindenkitő ha bárkit is untattam a hozzászolásommal!!

#4100 rabbi hozzászólása: 2011.01.31. 18:11

Szia Humony!

Azert a halal utani vagyakozas sem “leanyalom”.Errol biztosithatlak.

#4099 humony hozzászólása: 2011.01.31. 17:24

szia!csatlakozom lara30 hozzászólásához.én is ugyanebben a cipőben voltam.sőt azt hittem már többé nem jön elő,de most valami nincs megint rendben..lényeg..:zárj ki minden szervi bajt.tehát ha ekg_negatív,vérvétel_szintén akkor üdv a klubban.!tudom nem poén.a hálálfélelem rosszabb,mint az utána való vágyakozás…kitartás !hihetetlen akaraterő és gondolat elterelés.az kicsit segít!

#4098 lara30 hozzászólása: 2011.01.31. 11:15

Nyugi!! Ez pánik betegség!! mintha magamat hallanám,illetve olvasnám!! Sajnos ez ilyen egy mocskos kis pánik betegség!! Én már 6 éve ebbe vagyok,és sokszor rámjön,és minden nap rettegek hogy mikor szed elö!!! Tarcsál ki de mindenképp fordulj szakemberhez!!!

#4097 Dream-1 hozzászólása: 2011.01.30. 18:02

Szia!

Ha gondolod, keress meg mél-ben, itt megtalálsz: dremak@vipmail.hu..a többit majd megbeszéljük..

#4096 nicole92 hozzászólása: 2011.01.30. 16:54

Kedves Babadzsooo!

Szerintem fontos lenne azért egy teljes kivizsgálás hogy teljesen megnyugodj és sok mindent azzal ki is zárhatnak aztán keress egy pszichiátert vagy pszichológust aki segít abban hogy kierítsétek mi okozta konkrétan ezt nálad. Nem biztos hogy ez pánik lehet hogy csak egy enyhébb szorongás nem kell egyből megijedni. De fontos olyan pszichiátert vagy pszichológust válassz akivel egyből megtaláljátok a közös hangot és megnyílhatsz neki!

Addig  is ne idegeskedj pihenj kicsit ürísd ki a fejed és légy kitartó!

Én jó egészséget kívánok és nyugis perceket!

#4095 rabbi hozzászólása: 2011.01.30. 16:45

Kedves Babadzsooo!

En azt gondolom,hogy a mentosok jo munkat vegeztek,de sajat megnyugtatasodra kerj orvosodtol egy altalanos vizsgalatot.Psziched valamiert megalljt parancsolt.Kerlek gondolkozz el azon,hogy mi az,amitol felettes ened megrettent!Valoban van valami megoldhatatlan problemad,kepessegeid felett allo dolgod?Valami szornyuen(szorny szeruen)megrettentett.Jo lenne megismerni-korbejarni, megfogni,megszagolni-azt a szornyet,hogy plussbabava szeliduljon!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close