Így jártam…

Téma címkék:
2011.02.02. 08:12

Sziasztok!

23 éves vagyok, és kb. egy éve volt az első pánikrohamom. Iszonyatos volt. Azt hittem meg fogok halni, vert a szívem ezerrel, vagy legalábbis úgy éreztem, és csak az járt a fejemben, hogy megáll, és vége, és hogy ki fog újraéleszteni. És  persze hozzá a szokásos tünetek.. Örülök, hogy van ez az oldal, én kb. egy hónapja jöttem rá, hogy pánikbeteg vagyok, addig csak azt gondoltam biztos van egy rejtett betegségem és azon agyaltam, vajon mi.

Ma már ott tartok hogy napi szinten rám jön, de csak lájtosan, ilyenkor kell hogy valaki mellettem legyen és nyugtasson amig elmúlik. Én sajnos iszonyatosan félek az orvosoktól, meg hát nem is szeretk beszélni senkinek a gondjaimról, mert régen én lenéztem azokat akiknek valamilyen idegi gondja volt. Aztán nem bírtam elmentem a háziorvoshoz, megvizsgált azt mondta hogy a lelkem beteg (azt nem mondta hogy pánikbetegség)ha érzem hogy szarul leszek, vegyek be egy Frontint. Hát ja csak nem igazán használ. A patikus napi 3szor fél tablettát írt a dobozra, hát gondoltam kipróbálom azt a verziót is, de az se használt. Az a dúrva, hogy mostanában minden jól alakul az életemben, munka,  párkapcsolat, család, semmi gondom, és mégis rám jön ez a szar. Járok tornázni, van már egy kis házikutyám aki mindig velem van, hogy véletlenül se legyek egyedül, és nem akar elmúlni.

Mit tudnék még csinálni? Menjek el orvoshoz és kérjek állandó gyógyszeres kezelést? Nem jó, hogy meglepő módon ilyen sok embernek is ez a gondja de jól esik hogy nem vagyok egyedül. Ha valaki tudna valami hasznos infót adni, hogy mit csináljak,azt megköszönném.

#4197 Dina861 hozzászólása: 2011.04.02. 19:50

Szia !

Pszichológusnál voltál? Pszichoterápia?

Nekem valamilyen szinten segít, hetente járok, bár mostanában ismét el-el kapdos a rosszullét. Rohamtól igazából nem félek, úgy gondolom kezelni tudom, és mindössze 3x volt, de fárasztó a többi tünet, fáradtság, izomfájdalom, enyhe remegés ( néha ) stb.

Nagyon sokat agyaltam azon, hogy mi a megoldás, most szeretnék jógázni, aztán meglátom.

Kitartás és szebb jövőt !

Üdv. Edina

#4196 nicole92 hozzászólása: 2011.02.02. 21:13

Szia Mutyurka!:)

Hát értelek de remélem nem lessz rosszabb mert nekem is így kezdődött és utána ütött be a krakk…nyárra teljesen kihoztam magam le se *zartam hogy nekem ilyen van és semmit sem szedtem sőt kávé cigi energiaital meg pia…minden játszott aztán gekko volt november közepétől…én is azt hittem áá túl lépem… azt sajna nem:S

Azért ha úgyérzed erősödik ne kapkodd a gyógyszert inkább meny el dokihoz beszélgetni vagy lazulgass! a lényeg hogy ne hagyd el soha magad!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon szurkolok neked! És írj hogy mi van veled! Jobbulást és azért lábalj ki belőle!!!!!!:))))))))))))))) jóéjt

#4195 Mutyurka hozzászólása: 2011.02.02. 20:45

Szíasztok!

Köszi a hozzászólásokat.:-))Igazából nekem nem tűnt fel, hogy különösebb kiváltó oka lenne, volt hogy munka közben, volt hogy a buszon, volt hogy felébredtem éjjel, talán ha egyedül vagyok és nagy a csend, akkor gyakrabban.Előfordult akkor is, mikor a számomra legkedvesebb emberek vettek körül, ugyhogy nem értem..A lightos az annyit tesz nálam, hogy halálfélelem, meg hogy hol találok segítséget, meg ver a szívem, meg remegek,stb..de még tudom kontrollálni magam, hogy pl.beveszek egy gyogyszert, és mindjárt elmulik, nyugi, vagy literszám hörpintem magamba a vizet hátha jobb lesz,ilyesmi, nálam a durva, amikor már nem tudom átgondolni, felhívom az orvost,befutok a korházba, beugrok a kocsiba, és elhajtok a barátomhoz éjjel 2-kor stb…És hát ja utána meg szégyenlem magam hogy milyen hülye voltam.Mondjuk ilyenkor aztán semmi nem segít, lájtos rohamnál a barátom átölel, ő meg tud nyugtatni,vagy a kiskutyát szoktam magam mellé fektetni és az jó hogy ott van mellettem.Egyébként én elég hipohonder is vagyok,ez sztem még rá is tesz egy lapáttal,de az a én tudom mi bajom van, én majd kikúrálom típus vagyok,ugyhogy a gyógyszerekkel is ugy vagyok hogy még a c vitamint is csak merő ovatossággal veszem be,ugyhogy ezek után teljes káosz…

Mondjuk most lebetegedtem,és hát saját kurálásom kudarcba fulladt és kénytelen voltam orvoshoz menni, és kiderült hogy tüdőgyulladásom van, és hülyén hangzik de örülök neki..Ez lefoglalja a szervezetemet.Meg engem is.És ma meg tegnap pániknak nyoma sem volt.Láz,meg köhögés, meg fáj mindenem,és ez olyan “természetes”,és ezt legalább nem beképzelem.

Jó éjt!:-)

 

#4194 Octane hozzászólása: 2011.02.02. 18:01

Szia !én szívesen ismerkednék ,jo lenne néha összejönni hülyülni de csak olyanokkal akik ezt nem nézik le és megértik !érted???irtam még pár embernek jo lenne összekovácsolodni picit:D

 

ird meg ide a skypod és az msened és én  felveszlek ide ird—breaktheprison@freemail.hu

 

puszi és bárki irhat !!!!!!

#4193 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.02. 16:53

Rabbi, kedves tancsi bácsi :) ! Milyen igazakat írsz…

#4192 rabbi hozzászólása: 2011.02.02. 15:27

Kedves Mutyurka!

Pszichenk egy fantasztikus varazslo.Keppes produkalni a kulonbozo szervi betegsegek tunettei teljes skalajat,sot meg a terhességét is.Ezert az o szinjatekait gyogyszerekkel “elrontani”nehez.(A belso biokemiai folyamatokat kulso kemiai befolyasolassal probaljuk helyrebillenteni.)A gond igazi megoldasa a pszichenkben tortent kibillent egyensuly helyreallitasa,melyet felkeszult pszichologus segithet.Gyogyszert csak akkor kell idolegesen hasznalni,ha az elet nem igazan elheto,illetve a tunetek megakadalyozzak a lelekgyogyitas folyamatat.(En is tapasztalt panikos vagyok,bar azt hiszem tul vagyok a nehezen.Tortenetemet olvashatod,ha a nevemre kattintassz.)Kulonben udvozlunk a “Panikosok Csodaorszagaban”.

#4191 nicole92 hozzászólása: 2011.02.02. 11:43

Szia Mutyurka!

Hát akkor kb. gy idősek lehetünk ezzel a “betegséggel” és ugyanattól kezdődött. Te használtál előtte is huzamosabb ideig füvet? Milyenek ezek a light os rohamok? Csak azért érdeklődöm ennyire mert  nekem ilyesmi volt és ezért is mentem el pszichiáterhez…sajnos én iskolába sem jártam (most sem) de sehova nem mentem telhjesen beszűkűlem…nem ettem (mai napig írto keveset és lig alig nyelek) kiborultam és elmentem így 3hete szedek cipralex-et meg frontint! frontinból napi egyet és cipralexből reggel felet de lassan elhagyom a frontint. Hát a muszáj nagy úr! Hála istennek te nem lehetsz annyira mélybe még de tudom az is szar stádium úgyhogy  kerüld el ha lehet és kérj mihamarabb segítséget. Én mai napig ellenzm a gyógyszert de sajna kell de van egyéb eszköz ami a segítségedre lehet….

Mivel tudnak meg nyugtatni ha rohamod van???

Szép napot és pánikmentes perceket!!!!

#4190 kig121 hozzászólása: 2011.02.02. 09:26

Van valami állandó helyzet, ami kiválthatja a rohamot?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close