Használ a torna??? BPPV

Téma címkék:
2011.02.11. 11:28

Sziasztok!

Évek óta BPPV-s vagyok.

Hosszú a történetem, így nem untatlak Titeket, de ha bárkit bármi érdekel, írjon emailt, és válaszolok, mert én ezen az oldalon nem bírok eligazodni. A múltkor írtam hozzászólást valakinek a történetéhez, de most meg nem találom, hogy hol van, mert érdekelne más válasza is. Na mindegy.

Valaki, aki bizton bizonyítottan BPPV-s beteg, és meg is gyógyult belőle, van olyan emberke???

Írjon már!!!

És hogy egyáltalán valakinek használ – e az egyensúlytorna, és valaki végig bírta – e valaha csinálni????

Kérlek válaszoljatok!!!

Egy régóta BPPV- s : Anna

 

 

#4490 tukorneuron hozzászólása: 2012.04.18. 14:03

Kedves Anna!

Kutatást végzek a migrénesek körében. Nagy segítség lenne, ha kitöltenéd a kérdőíveket az alábbi linken:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHZIeUFadzQwOWhneU1yM2lLUHdPVUE6MQ

 

Előre is köszönöm segítségedet!

#4489 magdi55 hozzászólása: 2011.04.26. 08:31

A Bppv  azoknál múlik nehezebben,akik pánikosak is-vagy voltak már-hisz maga a betegség olyan félelmetes,ilyesztő tüneteket produkál,ami önmagában is pánikot vált/hat/ki.Egy rossz válasz alakul ki az agyban,különböző fejfordításokra pl.Ezt kell nagyon kitartó tornával újra programozni” Az agy persze nem akarja ezt..de mi akkor is végezzük azokat a fej-nyak-törzs elfordításokat-csukott szemmel is-amik majd újratanítják….Mint korábban írtam nekem Szirmain drnő-elérhető itt”orvosok a hálón-Szirmai Ágnes-Segít ebben!!A gyógyszerek mennyiségét is ő csökkenti a kontr.vizsg.után.Hisz sokan leállnak korábban,amikor nincs tünet és ez baj.Az idegsejtek emlékeznek”és nekünk nem szabad feladni! Sokat segített nekem még itt egy társunk:”cimbiota”-aki elküldött egy tornát /hasonló.mint az Egyensúlytréning”-Szirmai drnőtől-    Aránylag rendszeres torna a megoldás-de fontos,hogy megfelelő!!!!szakember segítsen a gyógyszerek elhagyásában is.

Minden jót Nektek!

Magdi

 

 

#4488 Kendra hozzászólása: 2011.04.25. 15:21

#4487 Steasy hozzászólása: 2011.02.14. 21:16

Kedves Anna!

Én a nyáron sokat írtam e témában, mert érintve voltam. Valószínű a nevemre kattintva előjönnek a soraim. Már nem szeretném megismételni magam, meg aztán sokminden történt azóta.

A lényeg, hogy én jobban lettem, bár a bppv sem igazolódott be és azóta is sok doki látott, szemész, fülész, neurológus, valahogy orvosilag nem tudtak lediagnosztizálni. Nekem biztos a nyaram halálfélelemben telt, a sorstársak sokat segítettek tapasztalatokkal.

kb. 6 hónap alatt múlt el, de időnként forgó szédülést még éreztem, utoljára novemberben. Sokmindent szedtem rá, szintetikus és más gyógynövénykivonatokat. A torna is sokat segített.

Itt valahol olvasható: volt aki végleg meggyógyult. Nekem  még megvan egy bizonyos fajta bizonytalanság érzés, de van ebben némi pánik, amit magamtól próbálok legyőzni. Nálam most átalakult a dolog sűrűbben előforduló aurás migrénné, sokkal több látótérkiesésem van. Ebben az irányban próbálok megfelelő gyógymódot találni.

Kívánok neked mielőbbi gyógyulást és kitartást a tornákhoz!

üdv,

Viky

#4486 magdi55 hozzászólása: 2011.02.11. 20:00

Kedves Anna!

Nekem használt az Eply manőver.Itt találtam az interneten.Megnéztem több gyakorlatot a yutubon”is.Szirmai doktornőnél voltam,ő megállapította a Bppv-t,megmutatta a tornát is.

4-5hét kellett!! Segített a szomszédom,mert egyedül nem mertem.Eleinte borzastztó volt,majd egyre kevésbé..Kellett hozzá a Frontin,B6 és nagy akarat.Többször kértem tanácsot az “Orvosok a hálón-Szirmai Ágnes doktornőtől”.Betaserket is szedtem és Notropilt. A doktornő mindig hamar válaszol.Ma már az ő tornáját csinálom-de előbb a Bppvnek kellett elmúlnia!Én azután kezdtem el.Nagyon elkeserítő ez a bppv sajnos.

de a torna és a Doktornő nekem segített.

jobbulást kívánok!

ha van kérdés,segítek.

Magdi

 

#4485 7777anna hozzászólása: 2011.02.11. 11:52

Jahj, köszike:)

 

#4484 kig121 hozzászólása: 2011.02.11. 11:46

Kedves 7777anna,

régi hozzászólásait a legkönyebben úgy tudja megnézni, hogy rákattint a saját nevére. mondjuk itt a hozzászólásoknál.

#4483 7777anna hozzászólása: 2011.02.11. 11:32

Ja, email címem 777anna@citromail.hu

Köszi!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close