2011.február.17 leukémia diagnosztizálás

Téma címkék:
2011.02.17. 21:44

Jónapot mindenkinek.

Hát,hogy a történetünk hol is kezdödik?

Szóval én egy négy gyermekes család anya vagyok és van három nevelt gyermekem.még tavaly indult el a folyamat nálunk aminek az okát nem értettük.legkisebb nevelt fiam jobb láb fájásra panaszkodott,elvittük orvoshoz aki azt mondta csak zuzódása van pihentetés borogatás és rendbe jön.evve lnem is volt semmi probléma.szépem meggyógyult de egy hónap után ismét fájt a lába,bedagadt neki de semmi külsérelmi nyom nem látszódott rajta.pesten megröngenezték és az eredmény,hoggy egy régebbi törés nyoma látható.ismét 3 hét pihntetés borogatás krémes kezelés.majd ezután jött hogy egy hét elteltével megint fáj neki de most a bal lába,elmondás szerint az oviban belerugtak.ismét orvos de semmi nem látszodott rajta.

Egy hét pihi aztán megint ovi és  megint vissza jött a fájdalom a jobb lábába ami most elég hamar elis mult egy két nap volt csak.ezután kb 3 hétig nem is volt semmi gond.jelenleg 1 hete nem tud a gyerek ráálni a bal lábára bedagadt  neki menni sem tud.voltunk orthopédián ahol elmondásuk szeint nem kell a kisfiunak talpbetét de egy friss rönhgen papirral pestre küldtek minket.hát innen kezdödtek a problémák rtg ultrahang ct vizsgálat és persze a legfontosabbat utoljára hagyták a vérvételt……..

Tegnap megtörtént az elsö de persze azt már elöre közölték,hogy éjszakára bent marad. 2-3 órát vártunk az eredményre,vére megjött az elsö minden rendben volt ennek nagyon örültünk mert már egész nap ott voltunk és még mindig senki nem tudta megmondani hogy mi baja van a lábának.meg kaptuk a második eredmény és kiderült hogy vérszegény de nagyon,hát remélem eltudják képzelni min estünk át?ezek után közölték hogy át kell szállitani máshová mert nálunk nem megoldott az ellátás.valahogy ebbe is bele nyugodtunk,CSAK jött a következö fejezett ami már nem ilyen csekély.megtörtént az átszállitás külön szoba stb……..ujabb vérvétel,stb….kiderült a nagy vérszegénysége miatt kapnia kell vért az éjszaka folyamán ez is megtörtént.

Hála Istennek jobb szine lett a gyereknek és a dagadás is kezdett lemenni a lábáról.mai nap folyamán 2-szer vettek töle vért mire közölte az orvos,hogy elkell altani mert megszurják hogy csont velöt vegyenek töle.ez is megtörtén szerencsére nagyon jol viselt mindent.azt mondták ha minden rendben akkor nem csinálnak gerinc csapolást.eltelt egy pár óra hossza és megjött az eredmény hát seninek n kivánom azt,hogy megtudja,hogy egy 5 éves gyermeknél Leukémiát diagnosztizáljanak.mintha egy vilá dölt volna össze bennünk és nem tudjuk felfogni hogy egy eddig élet vidám jókedvü kisfiunál hogy alakulhatott ez ki? Láb fájással vittünk be és helyette ez derült ki.egész nap kapja az infuziót és a megfelelö gyógyszereket.holnap lesz a csapolás.de a jóisten tudja hogy hogyan tovább.

2 éves kora óta én nevelem olyan mintha a sajátom lenne de ég mindig nem tudtam felfogni.leirhatatlan hogy az ember ilyenor mit érez és hogy hogyan tovább.több hétig lesz korházban és utánna majd a sok kezelés.kérem akinek van vagy volt hasonló esete jelezze nekem hogy miként tudták átvészelni ezeket a nehéz napokat amik nekünk még csak  most kezdödik.baranyi.

robert71@freemail.hu vagy ide az oldalra is lehet.egy  4 gyermekes anyuka

#4562 Agota2 hozzászólása: 2012.09.01. 17:32

h

#4561 nagyika66 hozzászólása: 2012.07.19. 09:27

2012.07.19. Kedves sorstársak, és elsősorban Attila! Csak a magam példáját tudom mondani. Először is nem szabad elkeseredni. A CLL nagyon lasan alakul ki, és igaz hogy meggyógyítani a jelenlegi tudomány szerint nem lehet, de szinte teljesen tünetmentessé lehet tenni. 66 éves vagyok a tünetek 10 éve kezdődtek,  kb 6 éve tudták diagnosztizálni. És mindez egy csodálatos orvosnak köszönhető, aki elhitte amit mondtam. Azóta időnkint kapok kemót, a hajam nem hullott ki, semmi rosszullét nem volt. Amikor megtudtam a diagnózist, én vigasztaltam a családomat, hogy nem lesz semmi probléma. Igyekszem normális életet élni, Egy évi kezelés utén a csontvelőből eltüntek a rosszindulatu sejtek. Mostanra pedig a vérben is alig lehet kimutatni. Tehát fel a fejjel, nem szabad elszomorodni, és nyugodtan mondd el a barátaidnak is, amit írtam, így könnyebb. Légy vidám, bízzál az orvosodban, és minden rendben lesz. Szép napot kívánok mindenkinek   nagyi66

#4560 dobimaria hozzászólása: 2011.02.23. 14:25

Kedves hajni én is egy négyermekes anyuka vagyok. Nagyon sajnálom az  ami veletek történt.Én sajnos saját börömön éreztem ezeket a fájdalmakat nállam 2010 januárjába úgyan ilyen mellékhatások mellet derült ki hogy leukémiás vagyok.Sajnos tudom mit éreztek nagyon nehéz .Nektek nagyon erösnek kell lenni nekem is a család sokat segitett.Amúgy úgy gondolom ,hogy a kezelő orvostól kérdezetek meg mindent.Őbiztos segit.Én most egy Glivec 400mg gyógyszet szedek .Nagyon jó egészséget és sok erőt kitartást nektek.Remélem jobb lett az eredménye a kicsinek.Ha szeretnél velembeszélgetni dobimaria@citromail.hu

#4559 kig121 hozzászólása: 2011.02.18. 15:35

Kedves  hajni80,

Amíg nem érkezik konkrt válasz addig ajánlom hogy olvasgasd a többi történetet és hozzászólásokat.

http://www.varoszoba.hu/filter/leukemia

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close