szociális fóbia+paranoia vagynemtom:)

Téma címkék:
2011.02.21. 17:29

Sziasztok!

Most írok ide először problémám a következő:

Úgy 16 éves koromba kezdőtött az egész még pedig úgy hogy drogos társaságba kerültem,és jártunk ilyen drogos teknós bulikra és bizony túlzásba estem a sok amfetamintól tombóltam a helyen és arra lettem figyelmes hogy mindenki engem nézz! De ez még kevés volt a betegség kialakulásához csak hogy ott volt egy jóakaró osztálytársam is aki szétkürtőlte a suliban és mindenki engem bámúlt a suliban is és ettől nagyon zavarba jöttem. Ezek után kialakúlt bennem valimi féle PARANOIA mindíg úgy éreztem hogy mindenki engem figyel pedig már régen lecsengett az egész csak én nem tudtam elfelejteni! De olyan szinten belém ivódott hogy azóta is 5 éve folyamatosan szorongok,pánikolok,ha már csak az utcára is kell kimennem ha tehetem nem mozdulok ki! Nagyon rossz érzés olyan szintű a pánik rajtam hogy már az emberek is megjegyezték hogy valami nem stimmel velem máshogy reagálok a külvilágból jövő impulzusokra és ingerekre, és ha szorongok még a mozgásomon is látszik és én is érzem hogy baj van a mozgáskordinációval+Állandóan figyelem az emberek tekintetét messziről mert ha szemkontaktust kell teremteni akár az utcán vagyállásinterjú vagy bárhól nem birok nagyon zavart vok ilyenkor! És ami a legrosszab az egészbe hogy azóta nemtud kikapcsolni az agyam folyton jár valamin még itthon Állmodozok,ábrándozok,gondolkozok mindíg eszembe jut valami még ha beszélgetek egy haveral is akkor is van amikor közbe máshól jár a gondolatom.És bizar viselkedés.

VAN ITT HASONLÓ BETEGSÉGTŐL SZENVEDŐ KOLEGA????

Jvöhéten megyek kivizsgálásra mert csak egy hónapja tudtam meg hogy ez valamilyen pszihés betegség:

generalizált szociális fóbia,elkerülő személyiség zavar,paranoid személyiség zavar,skizoaffektív zavar,

Ezek közt sok tünet fedi egymáséit úgy hogy fullos kivizsgásás kellene,ha bemegyek a pszihátriai osztályra ott kérhetek ilyen nem tudja valaki?

Sorstársak kérem írjanak ha valaki hasonlóan szenved! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!

#4684 szandika90 hozzászólása: 2011.04.01. 17:27

igen énis igy vagyok ezzel sajnos 1 honapja ugyan ettöl az érzéstöl szenvedek sajnos!!!! ijenkor mi a tehendö hogy forduljak orvoshoz meséljem el neki?

#4683 milan20 hozzászólása: 2011.02.26. 10:39

Hát déután meg este 8-9 után vagyok!

#4682 eltero hozzászólása: 2011.02.25. 23:01

felvetelek Milan hánykor leszel?

#4681 milan20 hozzászólása: 2011.02.25. 18:13

Na sikerült! berkemilan@citromail.hu

itt van eltérő!

#4680 milan20 hozzászólása: 2011.02.25. 18:00

nincs új gép sajna:( és tegnap még csak egy sima pszihiáterhez mentem mert beteg a pszihologus írt fel gyógyszert meg jövö hét csütörtökökön vissza kell mennem kivizsgálásra. Ez a roh..t msn nem enged be már csináltam 2 új azonosított de mindíg letílt azzal hogy sok a levél szemét:(

#4679 eltero hozzászólása: 2011.02.25. 13:18

Milán ma már lesz MSN-ed?  kiváncsi vagyok mit mondott a doki? remélem válaszolsz ! ÜDv: eltérő

#4678 bpd888 hozzászólása: 2011.02.24. 13:15

a drogok úgy tudom a dopamin rendszert bolygatják meg az agyban, és ezért olyan antipszichotikumokkal próbálják helyrehozni, amik ennek a vegyületnek a körforgására hatnak, hogy Önnek melyik használ, azt valószínűleg több hetes vagy hónapos kórházi kezelés során tudják kikísérletezni, mert egyébként az orvosok is olyan hülyék ezeknek a szereknek a hatásmechanizmusához, hogy még – ha valamelyik szer mellékhatásai tűrhetetlenek (olvasson utána első illetve második generációs szereknek) akkor közölni kell, hogy azt nem szedi, és akkor adnak mást (kényszer kezelésen legalábbis ez járja, de ha önként megy be kórházba, akkor lehet hogy csak elküldik a fenébe ha nem szedi a régi ócska gyógyszert)

hangsúlyozom, az orvosok is hülyék hozzá, tehát leginkább arra támaszkodhatnak, amit Ön szóban visszajelez

#4677 eltero hozzászólása: 2011.02.23. 20:02

Dehogynem, egyre rosszabb, kezdek becsavarodni, nem érdekel  semmi, érdektelené vált számomra a világ mindig valamin agyalok, de tök értelmetlen dolgokon, az online játékok közül a FARM ami kikapcsol… egész nap azt nyomom… nem tudunk valahol dumálni? nem bírom ki péntekig…. Skype ?

#4676 milan20 hozzászólása: 2011.02.23. 17:38

Egyébként nemtudom hogy is fogalmazam meg de olyan érzésem van mintha “két” agyam lenne és régen a másikat használtam volna csak az “eltünt” mikor nemvolt ilyen problémám furcsa érzés de mintha teljesen más lenne az agyam mindíg csak forog valamin most is itt volt haverom beszélgettünk de nekem sokszor máshól jártak a gondolataim…ez milyen betegség lehet vagy minek a tünete skizofrénia?? Magamba vagyok zárkozva mintha egy külön világ lenne a fejembe…hm remélem egyszer visszatérek a normális életbe!

ELTÉRŐ- neked nincs ilyen tüneted vagy érzésed?

Egyébként csak az online játék tudd valamennyire kikapcsloni.

#4675 milan20 hozzászólása: 2011.02.23. 09:56

Nos egy pár napja nagyon szorongok itthon gondolom azért is mert nemrég tudtam meg hogy valami betegség ez, de hogy az elmúlt 2 éjszaka mindíg 2-3 órát tudtam aludni mert felébrettem és megint járt az agyam minden félen, egyre rosszab a helyzetem étvágyam is alig van holnap megyek dokihoz csak sajna rossz az anyagi helyzetem úgy hogy csak korházi kezelésre számíthatok:(

Egyébként mindenféle gondolatok jönnek ilyen mondhatni álmok is eszembe jutnak régi emlékek hogy máskép is történhetek volna, illetve elképzeltem tegnap sete hogy holnap megyek a dokihoz és mit mondok neki láttam magam hogy ott üllök van amikor azt képzelem gondolatba hogy teljesen más életem van…stb csak attól félek hogy megőrülök úgy érzem hogy félig átléptem az őrület határát! Egyébként milyen betegségnek hívják ezt amikor akaratom ellenére folyton jár az agyam????? tudja valaki??? Már gondoltam rá hogy megszabadítom magam a szenvedéstől csak gyáva vagyok megteni mert sajnálom édesanyámat egyszem gyerek vok tuti nem bírná ki ha megtenném és ebbe bele is könnyeztem

#4674 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.23. 00:45

Az jó, ha a tudatalattidban érzed mire vagy képes, többre, mint amit csinálsz valójában. Ezt a többet kell felszínre hoznod, keress szakembert erre a célra.

Sokat segít ha meghallgatod Balogh Béla, A tudatalatti 10 parancsa c. hanganyagát a YouTubee-n.

 

#4673 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.23. 00:36

Ἀτλαντὶς νῆσος, jól van:)

#4672 eltero hozzászólása: 2011.02.22. 23:56

Én problémám súlyosabb, decemberben kimentem haverhoz hollandiába, és bekóláztam, utána se kép se hang, magamba zuhantam a mai napig, kóla után haver iss észrevette h valami nem ok, nem beszéltem vele, azaz csak hallgattam amit mond, de a gondolataim máshol járnak jártak….nem fogtam fel amit mondott., kegyetlen szar volt próbáltam belemenni a témába de megálltam mert úgy éreztem, h hülye vagyok én semmihez sem értek, elmentünk boltba rámtört egy olyan nagy félelem h mindenki engem néz, elkezdtem izzadni, remegett a kezem, járásom nekem is megváltozott, a másik úgy  érzem h semmi sem tud örömet szerezni, gondolataim annyira elnyomnak h nem érzek semmi boldogságot:S már a 2. hónapja h semmin sem nevetek nem póénkodok, egy mosoly sem jön ki a az arcomon,sőt még sírni se tudok a helyzeten… pedig kellene mert nagyon rossz, félek h így maradok…. nagyon rossz!!!! mikor hazajöttem hollandiából arra számítottam h minden ok lesz nem lesz gond, vissza a régi életembe, és megy minden úgy mint régen! hááát nem jött össze bermentem a munkahelyemre egyből rámtört a szorongás, elkezdtem izzadni remegni,  mikor kérdeztek nem fogtam fel a kérdést mert máshol járt az eszem, ha válaszoltam akkor is tök értelemtlenül félénken, végig az járt a fejemben h bekattantam, annyira szorongok a mai napig, h nem tom normálisan elvégezni a munkámat, már a  4 hete h így dolgozok, de mindenki zakkantnak néz,. rólam megy a téma h megzuhantam, mindenki fújog rám mert nem beszélek senkivel:S  röhögnek rajtam, leszámolni nem merek főleg nem most mikor másik munkahely se lenne, meg ilyen tébolyult fejjel nem is hiszem h felvennének:S nem tom ebből h lehetne kijönni de egyre szarabbul érzem magam… észrevettem h mostanában már a barátok is hanyagolnak, érthető hiszen mindig találok valami kifogást h ne találkozunk egyszerűen félek emberek közé menni rámtör egy olyan érzés h unalmas vagyok és hülye..Szívem szerint egész nap aludnék, mindig úgy fekszek le h ha felkellek már “normális” leszek!tér idő érzékem is megszűnt semmi élniakarási vágy nincs bennem…..a legdurvább h semmi életkedv nincs bennem semmi cél se álmok se érzés …..kegyetlen rossz tudat alatt úgy érzem h többre vagyok képes!

#4671 milan20 hozzászólása: 2011.02.22. 14:15

Kedves atlantiszi egyetértek önnel de azzal a paranoiás tünetel vagy nemtom minek nevezem hogy ha kimegyek az utcára úgy érzem rám irányúl a figyelem mindenki engem néz és “bolondnak” furcsának titulál olyan mértékű szorongás vagy nem is tudom mi ez amit érezek hogy valami bórzasztó!!!És olyan zavart vok hogy még a járásom is megváltozik “szétszórt” “széteső” és virít az arcomról a félelem illetve érződik a kisugárzásomon hogy valami nagy gáz van!! Kerülöm a szemkontaktust furcsán viselkedem és ezt érzékelik az emberek ezért néznek furcsán rosszab esetben kinevetnek…és ez nagyon megkeserítette az életem nemtudok dolgozni stb..teljesen magamba fordultam és folyton jár az agyam nemtud kikapcsolni mindíg vannak valamilyen gondolataim, és már itthon is szorongok kilátástalan a helyeztem de reménykedek a gyógyulásba! Köszönöm hogy válaszólt:)

Ja és tudnátok segítséget ajánlani debrecenben?

#4670 atlantiszi hozzászólása: 2011.02.22. 13:54

Kedves Milan 20!

Sajnos a mai fiatalokat otthon vagy az iskolákban nem tájékoztatják szerintem kellően a drogok és drogszármazékok káros hatásairól,sőt olyan is előfordulhat , hogyí a szakember által felírt gyógyszer pecsételi meg a dolgot. Ilyen a Ritalin amelyet a túlmozgékony gyermekeknek adnak lenyugtatásra Európa szerte(Az USA-ban ez olcsó

kokszként van jelen a piacon). Persze ma már nem nehgéz hozzájutni a drogokhoz és itt van az,hogy a  szülők nem beszélnek erről kellőképpen a gyerekekkel, talán megelőzhető lenne a legtöbb eset!

Vszínű, hogy a szégyenérzeted kapcsolt be és egy egyszerű lélekoldással helyre lehetne hozni a problémádat.

Nálunk az egyik fiamnál tudtam sikeresen feloldani egy hasonló jellegű esetet.

Szóval a zavart viselkedést el lehet felejteni csak rajtad áll!

 

Szeretettel:Tóth László

metafizikai pszichoterapeuta speciális tanácsadó

e-mail:aszlo.thot@freemail.hu

#4669 eltero hozzászólása: 2011.02.22. 10:55

Okés! Szerintem, csak vasárnap este leszek gépnél, de veszlek ha kiírod majd….

#4668 milan20 hozzászólása: 2011.02.22. 10:47

Hali eltérő! Valószínű hogy pénteken lessz meg az új sz.gépem és akkor csinálok új msn-ent mert régit letíltotta a hotmail és nem akarják feloldani! Nézegesd az oldalt és ki írom azzonal ha mükszik oks???

#4667 eltero hozzászólása: 2011.02.22. 00:27

Szia Milán! Lenne kedved dumálni? detto így vagyok én is nálam januárban kezdődött a folyamat nálam is drog váltotta ki a dolgot…. nálam jelenleg keményebben mennek a sztorik…. elérhetőséget kérhetek MSN, skype? ÜDV: Z

#4666 rabbi hozzászólása: 2011.02.21. 19:06

Kedves Milan!

Bar nekem mas jellegu tuneteim voltak,de eddigi tapasztalataim,es tanulmanyaim alapjan hadd segitsek valamit!…Az altalad hasznalt drogok felboriottak szervezeted biokemiai,s ennek egyenes kovetkezmenyekent lelki(mentalis) egyensulyodat.Ezt az egyensulyt kell visszaszerezned.Ha van valasztasi lehetoseged, allapotod nem on,vagy kozveszelyes,es eleted elheto,kerlek valaszd a gyogyszerek nelkuli pszichoterapiat.A gyogyszerek neha elkerulhetetlenul szuksegesek az elet elhetove teteleben,de megoldast nem adhatnak,azonban egy felkeszult pszichologus elvezethet a gyogyulashoz.Ezt szivembol kivanom en is!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close