bppv

Téma címkék:
2011.02.25. 21:31

Kedves Sorstársaim,bppv-vek!

Betegségével kapcsolatban  volt-e már valaki otoneurologiai vizsgálaton, Engem beutaltak ,de nagyon félek hogy valami rossz fog ott velem történni. Kérem írja meg valaki  hogy mit csinálnak ott velünk, mire készüljek !

Köszönöm előre is a felvilágosítást! Fruzsi

#4776 boldogagi hozzászólása: 2011.03.04. 20:19

Kedves Sorstársaim!

Örömmel jelentem: Elmúlt a szédülésem. Olyan hirtelen, mint ahogy jött. Nem tudom mi mulasztotta el.Szedtem ginko biloba, Q10, halolaj E vitamin kapszulát, flavonoidot és vettem egy bluetooth-t hogy ne legyen folyton a telefon a fülemen. Mindennap szédültem, felkeléskor, lefekvéskor, sőt néha már lehajláskor is. A Pilateses tornán is, tehát már oda sem volt kedvem menni. sőt tolatáskor is. Az egyik sorstársam azt mondta, hogy ő azt figyelte meg, hogy amikor bizonytalan, döntéshelyzetben van akkor felerősödik ez a probléma. amikor meghozza  a döntést hogy merre is tart akkor rendeződik a szédülés. Én is elkezdtem vizsgálgatni hogy min is hezitálok mostanság. Párkapcsolat, gyerekekkel kapcsolatos hozzállás, stb. Igyekeztem mindenben rendet vágni. eldönteni az eldöntendő kérdéseket. Nem feltétlenül számít, hogy a legjobb döntést hozzam, de az hogy döntök és annak megfelelően megyek tovább az segít. Úgy tűnik, ha helyre áll a lelki egyensúly, akkor a szédülés megszűnik. Azért furcsa kicsit, hogy éjszaka átfordulok egyik oldalamról a másikra és nem szédülök. Néha reggel is meglepődöm, hogy felülök az ágyban és nem forog velem a szoba. Remélem egy darabig azért nem fog visszajönni. Igyekszem nem sokat hezitálni, nehogy elveszítsem a megszerzett egyensúlyt. Mindenkinek hasonló pozitív változást kívánok.

ági

#4775 rabbi hozzászólása: 2011.02.27. 18:51

Kedves Hor Imi!

Irasodban sok igazsag van.A panik,es fobia jelensegek valos tuneteket produkalnak,s azokat nem szabad el bagatelizalni.A kivalto korulmenyek,es az arra emlekezteto dolgok elol valo elmenekules altalaban mukodik egy ideig,de hasznosabb azok gyokerei melyere hatolni,hogy az okot szuntessuk meg.Ennek feltarasa azt gondolom nincs korhatarhoz kotve,hanem inkabb nyitottsaghoz,amely jo szakemberhez.

#4774 horimi hozzászólása: 2011.02.27. 17:16

Tisztelt Bradag és a hozzászólók !

Mivel minden hozzászólást elolvastam és én is tagja vagyok a BPPV-s társaságnak,egy két rövid gondolatot engedjetek meg.

A koromnál fogva és a környezetemben történtek alapján,összegezve a sok tapasztalatot,szerintem csakis az idegrenszer okolható mindenért.Ez lehet veleszületett,lehet munkahelyi és családi okokból kialakult tüneteggyüttes.Ezzel együtt kell élni és az állapoton lehet javítani.Fel kell ismerni,hogy mi a baj és meg kell találni a rá legjobban ható gyógymódokat.Tudom,hogy ezek általános megállapításoknak tünnek,de ha a környezetem nem ismeri fel,vagy nem ismeri el a gonjainkat,akkor csak súlyosbodik a helyzet.Őszintén kell beszélni arról, ha valakinek rossz a közérzete a tömegben,ha idegesíti,hogy hangos a zene ,ha tömegközlekedni kell már retteg tőle,ha értekezleten fel kell szólalnia gombóc van a tokában vagy 120-al ver a szive,vagy begurúl ha nem tudja elfogadtatni a vélaményét,vagy olyan ember van a közelében akit nagyon utál,talán nem is kell tovább folytatnom a sort,hisz ezek nagyon ismertek. De ha nem tudunk rajtuk urrá lenni akkor van a baj,mert jönnek a betegségek.Például,ismerős körökből egy fiatalember jó egzisztenciával rendekezett mégis,Amerikát választotta,a szervezete tiltakozott ellene,mert a vastagbelét ki kellett operálni,ezt tetézte egy gerinckák,a jelek szerencsére arra utalnak,hogy jól fog kijönni belőle.Egy másik eset,hogy nem tudták mire vélni,miért kell gyorsan távozni a bevásárlóközpontból a feleségével,vagy miért szédeleg sokszor,vagy miért bosszantja a zene,miért van rosszúl ha utaznia kell stb.

Ezeknek az embereknek, csak akkor lehet segíteni,ha őszinték a környezetükben lévő társukkal,de innét kezdve, nekik kötelességük mindent megtenni,hogy a szeretteik jól érezzék magukat,ha kell a megfelelő orvost megtalálni és semmi esetre sem szabad még átmenetileg sem olyan környezeti hatásnak kitenni ,amiben ö nem érzi jól magát.Tehát az érzésem az,hogy ebből mi már nem fogunk teljes egészségesen kijönni, az életvitelünk megtette a hatását a szervezetünk tiltakozik is.Egyébbként meg valószinü,hogy nem kívánhatjuk azt a szervezetüntől,hogy életünk során folyton vétünk ellene és ö meg makk egészséggel szolgáljon bennünket életünk végéig.Így kinek előbb,kinek utóbb de szembesülnie kell,hogy a gyengébb pontok meg lesznek támadva.

Mindenkinek javulást és jó egészséret kívánok.

Üdvözlettel: Imre 

#4773 varga1fruzsina hozzászólása: 2011.02.27. 10:21

Kedves Viky!

e mail címem frozus@citromail.hu

Nagyon örülnék ha elküldenéd a tornákat,és ha megírnád hogyan lehet a szédülés ambulanciára bejutni.Kell e beutaló és hol van!

Köszönöm leveledet ,segítségedet Fruzsi

#4772 Steasy hozzászólása: 2011.02.26. 18:44

Megértem a félelmeidet, én is pont ettől tartottam, illetve tartanék a helyedben. De túlzottan megijeszteni sem akartalak a válaszommal, hiszen lehet más másképp reagál. Többféle tornám van meg, szívesen átküldöm. A Szirmai nyomtatott formában van, lefénymásolom szívesen és elpostázom. Ha megadod emilede,t priviben a továbbiakat megbeszéljük.

Valamiért úgy gondolom fiatal vagy és szeretnélek megnyugtatni, hogy ezesetben sokkal hamarabb regenerálódsz. Sajnos így is 1-2 hónap lehet.

Sokan kizárólag a Szirmai féle szédülés ambulanciát ajánlják a sokféle kivizsgálás helyett. A doktornő sok fórumos válaszát is meg tudod találni a neten. Megnyugatóak az írásai.

kellemes hétvégét neked. V.

#4771 varga1fruzsina hozzászólása: 2011.02.26. 17:58

Kedves Viky!

Köszönöm gyors válaszodat!

Pont attól félek hogy újabb szédülést váltanak ki nálam és kezdődik minden előlről!

Nekem egy hónapja kezdődött ,rögtön megállapították a bppv-t.Azóta egyszer álmomban jött elő az a borzalom. Állandóan szédelgek, bizonytalan a járásom, és ez a helyzet az idegeimet is kikezdi.

Az Epleyt minden nap csinálom

Neked nincs meg ez a Szírmai féle torna?

Köszi a segítségedet  Fruzsi

 

#4770 Steasy hozzászólása: 2011.02.26. 08:47

Szia Fruzsi!

Én akkor voltam otoneurológiai vizsgálaton legelőször, amikor nem voltam bppv-és. Illetve volt forgó szédülésem, mely ágyban fejmozdításra jelentkezett. Neurológus küldött el a F.O.G. klinikára. A szokásos fizikális és hallásviszgálat mellett szerettek volna egy vizsgálatot elvégezni, de rossz volt a gép. Ez abból állt, hogy egy ágyra felfektetnek és a két fülbe felváltva meleg és hideg levegőt fújnak, ezzel egy szédülést váltanak ki, és figyelik a szemtekerezgés alapján, mennyire erős, mikor nyugszik le a szervezet.

Telt múlt az idő, engem jó fél év múlva hívtak vissza, akkor sem volt jó a gép, de a vizsgálatot megcsinálták olyanmód, hogy hideg és meleg vizet öntöttek a hallójáratba. Így is megoldható a kísérlet, én igen hevesen regaáltam és eléggé meg is ijedtem a kiváltott rossz érzéstől, de nem tudtam mi várható és pánikos is vagyok. Egy rendkívűl türelmes aszisztensnő volt mellettem, aki nagyon meg tudott nyugtatni. Akkor nekem ez a vizsgálat nem mutatott ki károsodást az egyensúlyi szervemben. A szédülésem magától elmúlt. Ez jópár évvel ezelőtt volt.

Egy barátnőm is járt otoneurológián, de őt egy “imbolygó” mozgó ágyra tették, nem volt ennyire heves a dolog. Valószínűleg többféle vizsgálat is létezik. Ő nem panaszkodott, hogy ez megviselte volna.

Tavaly nyáron viszont erős szédülős rohamok jöttek rám és kb fél évig szenvedtem, mint oly sokan közülünk. A fülész nem mondta most sem bppv-és vagyok, bár elismerte a tünetek elég jellemzőek. Egy új neurológus küldött el ismét otoneurológiára, de én most nem vállaltam be, ezt a vizsgálatot, mert örültem, hogy elmúlt valamellyest a szédülésem és nem hagytam újra indukálni. Féltem, hogy ha megmozgatják, újra beindítják, nem fog abbamaradni, nekem, pedig dolgozni, élnem kell.

Szóval az én tapasztalatommal nem akarlak megfélemlíteni ettől a vizsgálattól. Egyrészt lehet nem is ezt végzik el rajtad, másrészt, meg lehet, ha tudod mi vár rád, könnyebben veszed fel. Én legalábbis mindig szerettem tudni mi vár rám egy újfajta orvosi vizsgálat esetén.

Annyiból jó, ha megnézik, hogy kiszűrjék nem Méniere a betegség.

A lehető legjobbakat kívánom neked és mielőbbi jobbulást! A korábbi sorstársak válaszaiból sok tapasztalatot lehet szerezni. Olvasd át őket, erőt is adnak.

hello, Viky

Tavaly nyáron

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close