élek?

Téma címkék:
2011.03.03. 22:29

sziasztok,20 éves vagyok,körülbelül másfél hónapja este szkásos estém után lefekudtem,felvettem szokásos pozícióm.aztan elöntött a höség,rosszul lettem,kinyitottam az ablakot,a szivem közben nagyon vert,és volt egy akkora szivbeverés,hogy a mellizmom megrándult annyira kivert a szivem,akkor jött rém a pánik,meghalok meghalok ezt hallotttam a fülemben,szoltam apának,rosszul vagyok,hajnali fél ketttö volt az idö kb.azonnal mentunk le az ügyeletre,pulzusom 100 korul volt már de sztem még otthon magasabb volt sokkal,vérnyomásom ugyahogy rendben volt,az orvos idegorvos volt pont,ö mondta hogy nyugodjak meg csak egy pánikrohamom volt,a másnapom nagyon rossz volt,a a halálfélelem azóta megvan,folyamatosan attól flek,hogy kikapcsolok mint egy tv.ha már a legaprobb fájdalmaim vannak már bepánikolok,de ha már félre értelmezek egy informáciot a kulvilagbol már rosszul leszek,fáj a vállam,a szivem pengek veszik körül,a masodik komolyabb rosszulléteménél is hivtunk ügyeletetet,ugyanigy mint az elsonél 1 után hajnalban,csinált ekg-t rendben volt ugyahogy.lementem körzeti orvoshoz,rendben van midnen vérképem jo,szivem meghallgatta,idézem,ez egy erös kis motor,sportos szive van.nem nyugodtam meg,furcsa az élet,reggel mikor felkelek fura ,ami eddig megszokott volt az most furcsa,nagyon rossz,félek a rosszulléttöl,félek a haláltol,sokszor megörülök,begolyozok azt érzem,pémtekente birok menni ideggondozoba de akkor a kedvenc pszihologusom nincs,egy bunko férfi pszihologus van,vele nem szeretek beszelgetni,xanaxot szedek esténként,felirta k0.5 oset 2 szer 1 et de hulye nem vagyok nem szedem,paroxattal kedztem de szédultem tole,elhagytam,cipralexet irta mfel,nem váltottam ki,egyzseruen azthiszem,hogy átvernek az orvosok,romokban heverek,eroltetem a mosolyt,de hiaba,belülröl szörnyü gondolatok gyötörnek.midnen perc olyan mintha az utolso lenne,minden napom olyan mintha az utolso lenne,félek elaludni,hogy nem kelek fel….nagyon rossz

#4870 rabbi hozzászólása: 2011.03.05. 21:19

Kedves Dudi!

En tapasztalt panikos vagyok(torteneteimet olvashatod,ha nevemre kattintassz).Tanulmanyaim,es tapasztalataim alapjan irok neked.Van nehany jo hirem szamodra!1.Meg senki sem halt bele a panikjaba,s ezt te sem varhatod,de ne aruld el senkinek!2.Te,minden ketseget kizaroan egeszseges vagy testi ertelemben,s tuneteid “csupan” lelki eredetuek.(Ezt bizonyitjak eddigi orvosi vizsgalataid eredmenyei,es tuneteid jellege.)3.Mivel tuneteid lelki eredetre vezethetok vissza,es fiatal ertelmes ember vagy minden bizonnyal rendbe fogsz jonni.4.Teged nem a pszichologusok,pszichiaterek fognak meggyogyitani,hanem ok fognak elvezetni teged lelki egeszseged helyeallitasahoz.5.Minden bizonnyal sokkal erzekenyebb vagy lelki ertelemben,mint az atlag,s ezt a kulonleges adottsagodat ki kell hasznalnod….Panikod mechanizmusat hadd peldazzam a cica,es a kutyus talalkozasaval!Ok hirhedten nem kedveltek egymast.Talalkozasukkor a cicanak 3 fele valasztasa volt:1.kuzdj;2.menekulj;3.hagyd magad szettepni.Mivel jo kornyezetben nott fel,ahol megtanulta az elso ket modot,hamar felmerte az eselyeit,es dontott….Te ismered a kutyusodat,es megtanultal kuzdeni,es menekulni?

#4869 JagMag hozzászólása: 2011.03.05. 12:30

Szia! sajnalom, hogy ez van veled!!!

talan segitene neked az, ha nem felnel annyira a halaltol! Ne godold, hogy en ezt nem eltem at, raadasul nekem kezzelfoghato okom is volt ra! Nyirok csomodaganat. En csak a 2 kiskoru gyermekem miatt feltem a halaltol, mert tudtam, hogy senkisem fog veluk torodni. Ez tartott eletben. Imadom oket a mai napig is. Mamar mind aketten szulok ok is. A halaltol nem felni kell, hanem szembeszallni kell vele! Nehagyd, hogy fenyegessen, es kuzdj az eletben maradasert! Legy dacos, leven kszarva meg a kszaris, de en elni fogok! Nem adom meg magam egyhamar! De ha “netan” megis meg kene halnod valami miatt, (nem kivanom, hogy igy legyen), hat akkor tedd emelt fovel!  A halal is, akarcsak a szuletes, az elet resze. Eletkortol fuggetlenul. Ha itt az idod menni kell, nincs mese! Ha felelemben, rettegesben elsz, az nem elet! – Akkor mar inkabb a halal, (ami valami uj kezdete is lehet)!  De ezzel most meg te ne foglalkozzal!                                    En nem vagyok sem jos,  sem pszhihologus,de van egy gyanum, (ami az elet tapasztalatomon alapul), hogy te 90 eves korodik elni fogsz! Gondolj bele, hogy, vegig panikolva! eled meg?  Hat en nem kivannek magamnak ilyen borzalmas eletet!!! 58 eves vagyok, vannak korsagaim, neha kicsit megijedek, aztan elmullik. A sok egyebb gon, es problema nem engedi, hogy at engedjem magamnak az ilyen gondolatokat!

Igaz en nem is szeretnek 90 eves lenni, mert akkor mar mindenem fajni fog. Max 78-80 evig akarok elni. De ez nem csak rajtam mullik! :)

Don’t Worry, Bee Happy

 

Eld az eleted ugy ahogy jol esik, hasznalj ki minden apro pillanatot, szepseget,  es ha halni kell, legalabb addig jol erezted magadat! Minden szepet es jot kivanok neked!

 

#4868 Dudi1 hozzászólása: 2011.03.04. 20:38

szia Gigi.köszönöm a segítset,nem nagyon akarok rászokni a xanaxra,engem sajnos az idő nem befolyásol,szúr a szivem,mindenap,és megijedek,egyre mélyebbre zuhanok sajnos,mai napon is rosszul lettem,most is sirtam,de nem jobb,nehéz,nagyon nehéz. 20 évesen,olyan szép vagyok anyaék szerint,nemértem.nem birom sokáig.orvoshoz azért nem tudok máshoz menni mert egerben jarok föoskolara és csak péntekente vagyok itthon,anyni pénzem meg nicns hogy privát pszihiaterhez jarjak pl egerben.ugyhogy fejben kell rendet raknom!fejben!

#4867 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.04. 20:21

Szia:)

Igen, bizonyára ijesztő sőt nagyon megrázó ilyenen keresztül menni. Szorongás, halálfélelem, miegyéb, nem kellemes..:((

Én úgy gondolom,- de én nem vagyok orvos,- ha nem muszáj, inkább ne szedd a xanaxot, meg ha lehet semmilyen gyógyszert. Azonban, ez is nagy felelősség, mert ha ilyen pánikrohmaid vannak, csak kell valami ami stabilizálja az állapodotad, és valami olyan módszert kellene választanod ami használ neked. Az is lehet, hogy jobb lenne, ha másik orvost keresnél fel, akivel bizalmasabban tudsz beszélgetni. Van amikor a gyógyszerek segítenek, – bár én sem vagyok híve, sőt,- azonban ezt orvosolni kellen-e valahogyan.

Jársz sportolni? Vagy nagyokat sétálni a napfényben( már lesz az idén,mert én is nehezen várom)Nincs valami olyan stresszhelyzet az életedben ami ezt okozza; vagy okozhatta?

Mielőbbi gyógyulást!Remélem, sikerül minél hamarabb!

#4866 Dudi1 hozzászólása: 2011.03.04. 16:25

de,mindenki átbasz azt érzem!!meg amit teis leírtál. mostis egy rohamom volt,nagyon rosszul vagyok:( sírok minden

#4865 daness hozzászólása: 2011.03.04. 15:57

Nincs olyan érzésed, mintha ha a környezetedet álomszerűen érzékelnéd?

Mintha minden olyan furcsa lenne? a házak, az emberek, az utca? mintha álmodnál?

#4864 Dudi1 hozzászólása: 2011.03.04. 15:33

köszi daness,hogy írtál,de ez nálam mostanaban alakult ki,addig csak a haláltól féltem,meg szur faj a cszivem,és zavar,irrriitál.hát olvasni probaltam már,de nem jött be,sajnos engem nem nagyon van ami lekötne,ezért nehézz.de köszi hogy irtál,már vártam,hogy vaalaki irjon.

 

#4863 daness hozzászólása: 2011.03.04. 14:23

Szia Dudi!

Én is 20 éves vagyok, és nekem is kb egy hónapja jött ki ez a betegség(hihetetlen milyen egyszerre :()

Nálam ott kezdődött hogy hazajöttem a melóból reggel, és hát ez nem szégyen, mivel nincs most barátnőm elkezdtem fantáziálni hogy “most milyen jót…” és egy olyan kép ugrott be hogy miközben aktusom van egy lánnyal, sokkot fogok kapni.(valami megmagyarázhatatlan okból jött ez), pulzus az egekben, azt hittem ott döglök meg.Aztán sikerült lenyugtatni magam. Na AZÓTA jönnek a rohamok. Hogy megfogok halni, őrült leszek, depis leszek, elvesztem az önkontrolom, öngyilkos leszek.Az éjszakák egyenlőek voltak a teljes megsemmisüléstől való érzéssel.Ugyanazokat élem át most 20 évesen mint Te. Hogy ma van az utolsó napom, a céljaimat már soha nem fogom elérni, tele voltam vágyakkal, álmokkal, és ez véget fog érni. MEGHALOK.Iszonyat. Te is ezt éled át, én is és még nagyon sokan.DE! Mostmár 3.napja hogy teljesen lekötöm magam. OLVASOK éjjel nappal, a pozitív energiákról, önismeretről. 3 nap telt el, és azóta 1 kisebb rohamom volt éjszaka. Addig egész nap tartott. OLVASS nagyon sokat. Beszélgess sokat(ha kell magadba, itt inkább arról beszélek hogy “nyugi, nincs semmi baj. Mások is átélték ezt, mégis élnek, és meggyógyultak, Nekem is menni fog). Gondlj erősen a vágyaidra, érezd a vágyaidat, érezd hogy már már megvan amit szeretnél. Mert ilyenkor azért fél az ember a halűltól mert így azt érzi elveszíti ezzel a vágyait is. OLVASS OLVASS OLVASS, és HIDD AZT HOGY AZ ÁLMAID MÁR MEGVALÓSULTAK. Még én sem gyógyultam ki ebből. De kezdem magam egyre jobban érezni…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close