Pánik roham

Téma címkék:
2011.03.19. 14:28

Sziasztok!

Nekem tegnap megint volt pánikrohamom,és nemtudom, hogy hogyan tudnám legyőzni.Úgy kezdődött, hogy elkezdtem szédülni mert felment a vérnyomásom.Lefeküdtem és akkor már éreztem, hogy alig kapok levegőt  és majd megfulladok.Akkor apukámék tettek rám vizes borogatást,meg ott nyugtattak,hogy nincs semmi baj, de egy pánikoló embernek hiába is mondanak bármit is, úgysem fog megnyugodni.Legalábbis én így vagyok ezzel.Ma is szédültem, de szerencsére nem volt semmi.Remélem nem is lesz.

#5340 Dina861 hozzászólása: 2011.04.02. 19:27

Szia !

Egy kérdésem lenne.

Honnan tudod, hogy felment a vérnyomásod? Megmérted?

Nálam eleinte az volt a probléma, hogy mindig amikor szédültem+fájt a fejem, megijedtem, és megmértem a vérnyomásom….amitől rohamom lett, mert tul. képpen leginkább a magas vérnyomástól rémültem meg.

3x tettem ezt meg, hogy megmértem a vérnyomásom és 3x volt rohamom.

Fél éve vagyok pánikbeteg ( időbelileg talán nem sok…bár ennél a betegségnél úgy gondolom minden perc sok ), és ez idő alatt csak ez a 3 pánikrohamom volt, mivel azóta, amikor rosszul érzem magam..nem mérem meg a vérnyomásom még véletlenül sem, mert tudom, ha fel is ment, gyorsan le fog menni , esetemben legalább is. Ilyenkor kimegyek az udvarra és csak körbe-körbe sétálgatok, mélyeket lélegzek, vagy kinyitom az ablakom, h friss levegő jöjjön be és elkezdek valamit csinálni ( ha más nem takarítok ). Nehéz volt elvonni a figyelmem, de azóta sikerülni szokott. Szoktam szédülni, nem keveset, de már nem félek tőle, nem figyelek rá, és el szokott múlni.

Persze ez mindenkinél más….

Emiatt kérdeztem meg, hogy mérted -e a vérnyomásod, vagy csak gondolod, hogy magas volt, talán nem kellene mérni.

Kitartás és szebb jövőt mindenképpen !

Üdv. : Edina

#5339 rabbi hozzászólása: 2011.03.30. 15:06

Kedves Virdzsi!

A problemad gyokere sajnos tipikus.Sokan szenvedunk(tunk) ettol.Nincs masrol szo,”csak”az onertekeles korosan alacsony szintjerol.Az onertekelest rendszerint szuleinktol,-kulonosen edesapanktol- epitjuk fel szemelyisegunkben,es az apak jellemzo modon elmulasztjak ezt a kotelesseguket.Igy neked felnottkent kell felepitened onmagadban azt.Amint ezt a fontos feladatodat elvegezted,megszunnek panik tuneteid.A rossz hir,hogy ez ritkan megy egyedul.Ehhez rendszerint szakember-pszichologus-szuksegeltetik.Ez megis egy igen fontos kotelesseged onmagad fele,hisz ha nem kezeled a problemadat,az egyre zavarobb tuneteket produkal.Kivanok jo egeszseget,es vidam napot!

#5338 virdzsi20 hozzászólása: 2011.03.29. 21:45

Sziasztok!!!Remélem jo helyen járok és tudtok segiteni nekem ha leirom hogy mi a baj!Nem tudom már hogy pontosan mikor kezdődött ez nálam azt hiszem kicsivel több mint egy éve volt hogy volt egy ilyen pánik roham szerüségem megilyedtem valamitől és rámjött a sirás alig kaptam levegőt fájt a gyomrom és ki kellett mennem a levegöre és nagyon nehezen mult el ez. Azóta nem volt ilyen “pánik rohamom” de azóta szinte minden helyzetbe amit én kicsit is kinosnak érzek egyből el pirulok vagy pl ha teljesitenem kell valamit akkor nagyon izgulok nagyon nagyon félek hogy nem sikerül pl egy vizsga. Nem rég kaptam jogositványt és ha autópályán kell közlekednem teljesen halálfélelmem van és lezsibbad az egész tesetm az arcom is és zug a fejem bedugulnak a füleim egy kicsit remeg mindenem kiszárad a szám meg ilyenek.És ez a száj szárazság akkor is van ha valamitől vagy valakitől félek.Ilyenkor az én elképzelésembe sokkal nagyobb baj fog történni és néha képes vagyok hazudni is csak hogy ne történjen semmi amitől félek.Valaki tudna segiteni nekem hogy ez mi lehet?Hogy mi a baj velem?És hogy ezt esetleg kihozhatta e belőlem egy bizonyos személy akitől félek?Akinek félek a véleményétől? Köszönöm a választ egy 20éves lány

#5337 daness hozzászólása: 2011.03.21. 21:04

BESZÉLJ!

Beszélgess emberekkel amikor csak tudsz, és amennyit csak lehet.

Maga a hang, olyan rezgéseget ad, ami lenyugtat, és elvonja a figyelmedet.

A pánikbetegség ellen a legnagyobb fegyver a gondolatok lekötése, folyamatos elfoglaltság, és a társasági élet folyamatos keresése.

Tűzz ki magad elé egy célt, egy célt amire nagyon vágysz! Mondjuk egy jobb külsőért, amiért most én is harcolok, és gondold azt, hogy ha azt a célt eléred, a pánikbetegség megfog szünni. Tudom nagyon nehéz lesz, és nem múlik el egy könnyen, de bízz, és az egész elmédet borítsa el az általad megfogalmazott cél!Nekem úgy jött ki a pánikbetegség hogy elhatároztam hogy hízni, és erősödni fogok, mert elegem lett abból hogy állandóan beszólnak hogy milyen sovány vagyok, és magam is jobban érezném egy testesebb külsővel. Na igen, csak ekkor hirtelen, egyszer csak belém csapott az a tudat hogy oké, fasza hogy egy jó külsőt akarok, csak én azt a külsőt már nem fogom “megélni” mert megfogok halni. Nekem óriási változás lenne ez, és féltem a változástól, ezáltal elindult a lavina, amely belevitt a pokolba amibe téged/titeket is :(

Húúú, nagy harc ez, de ha ezt legyőzöd, egy örök életre megerősödsz belül.Mert gyakorlatilag nem lesz ellenfeled az életben, mert legyőzted azt, amitől mindenki fél:a HALÁLTÓL. És te ezt a félelelmedet LE FOGOD GYŐZNI!

Na tegyél be valami pörgős zenét, érezd az erődet, és KÖSD LE AZ ELMÉD!

ÜDV: Daness

#5336 Adelka hozzászólása: 2011.03.19. 18:48

szia.. hat a szedules meg lesz , van amikor a vernyomas de van ,hogy a szorongastol mar beindul minden a szedules, remeges gyomor, meg minden mas……….nekem is mar evek ota vannak(sajnos) aztan mikor es hogy fog kimaradni erre en is kivancsi vagyok…….?!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close