Lyukat beszélek a hasatokba ?

Téma címkék:
2011.03.22. 11:57

Hol a boldogság mostanában…?

“…Barátságos meleg szobában”- válaszol Petőfi Sándor az ember nagy és örök kérdésére. Az elmúlt tél hidegében egyetértettünk vele és a következő tél kemény hajnalain megint egyetértünk ezzel a verssorral. Ám didergés közben is, rekkenő hőségben is tudjuk, hogy a boldogság nem a meleg szobában,vagy a strand hűs vízében található. Boldogság címén nem szabad ennyivel beérnünk.

Boldogság, ha vannak kérdéseink. – Vannak ? Bizonyára. Hacsak nem hitted el, hogy ” az emberélet semmi más, mint jó evés, ivás…”

Boldogság, ha van, akinek feltehetjük kérdéseinket. – Van ? Talán. Kevesen dúskálnak igaz barátokban. Ha akad is néhány, a jó barát nem biztos, hogy bölcs barát. Tedd fel kérdéseid Annak, Aki ébresztette azokat!  Boldogság, ha úton vagyunk a válasz felé. -Úton lenni öröm.

Bölcs mondás: ” A boldogság nem uticél, hanem utazási stílus. “

A kérdésekre válaszokat keresni öröm, mert ilyenkor érezzük: a kérdéseket feltenni tudó, és a válaszokat meghallgatni akaró élet az emberhez méltó élet. Ezen az úton elindulni nemcsak öröm, de egyben létfontosságú szükség is! Emberek sokaságának megy tönkre az élete így vagy úgy. A körülöttünk lévő világot öszetört kapcsolatok, széteső családok, tanácstalanság, reménytelenség, erkölcsi káosz, depresszió, erőszak, alkohol jellemzi – a sort hosszan lehetne folytatni. Ha őszinték vagyunk, nemcsak magunk körül látjuk ezeket, de érintenek, rombolnak bennünket is. Ebből kifele elindulni: nagy öröm és nagy lehetőség! Boldogság, ha megtaláljuk a választ – akkor is, ha a válasz újabb kérdést ébreszt bennünk. Van, amire választkapunk a Bibliából.

Kezd el olvasni a Bibliát.

Ez nem a hiszékeny emberek mankója. Ellenkezőleg: megdolgoztatja gon-dolkodásunkat, felpörgeti érdeklődésünket. Mindenképp kérdések születnek a böngészés nyomán, ez egy lelkileg áldott állapot. Tudnunk kell, miért ilyen a minket körülvevő világ, miféle cél – célok várnak minket és választhatunk – e már most közülük. Ezek a válaszok mindig bennünk lappangtak, de elnyomtuk őket, mert túlságosan fájt a válasz hiánya. Nem akadály, ha soha nem szólítottad meg a Biblia Istenét. Nem akadály, ha a ” Miatyánkra ” nem emlékszel, vagy az utolsó imádságra az ” Én Istenem, jó Istenem, becsukódik már a szemem”. Ugyanúgy feltehetjük Neki azokat a kérdéseket, ahogyan azt barátainkkal megfogalmaznánk.

Lehet, hogy vallásos ember vagy. Jártál, vagy jársz templomba, szoktál imádkozni, elhiszed, hogy van Isten. Ez jó, de mégis jóval kevesebb, mint Isten elképzelt a számodra a Vele való kapcsolatról. Az a vallásosság, amely nem ébreszt bennünk kérdéseket- sokszor gyötrőket is – az sosem vezet el a célhoz. Lehet szép hagyomány, lelki megnyugvás, de életetet megtartó erő nem. Sokan mondják azt is, hogy olvasták, vagy elkezdték olvasni a Bibliát, de megakadtak, nem kaptak választ ” nem tudnak hinni”.

Ha Te is így érzed, ne mondj le a Szentíráskincseiről!

Sok ember nem tudja, miért van benne harag, gyűlölködés, természetellenes szexuális hajlam, félelemérzet, saját magát is megdöbbentő gondolatok, idegproblémák, öngyilkosságba kergető hangok. De a legsúlyosabb következmény az, hogy nem tudnak hinni Istenben, az Úr Jézus Krisztusban, ezért nem is hozzá fordulnak szabadításért. Legtöbb esetben erre nincs orvosi segítség, mert ezek lelki eredetű ártalmak.

Amitől csak az Úr Jézus Krisztus szabadíthathat meg.

Szeretettel:

XY.

#5471 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.25. 07:09

Kedves Erzsimama !

Köszönöm a jókívánságot, Neked is vidám szép napokat. A boldogság, ha nem aggaszt e világon az, amit megértettél.

Béke legyen Veled és gyógyulj meg!!! Sok szeretettel ölellek.

Tisztelettel:

XY.

#5470 Erzsimama hozzászólása: 2011.03.25. 05:42

Kedves ikszypszilon!

Tetszik az irásod,már elolvastam kétszer is .és elmélkedem róla.Kedvesem hol van most a boldogság?Itt most biztos nincs vagy csak egy -egy villanásra jelenik meg és rögtön tovább is megy ,mert ö sem bir itt maradni.Pedig nagy szüksége lenne-e világnak a boldogságra.

Köszönöm az érdeklödésedet,nem dicsekszem a jólétemmel,de megvagyok.

Gondolkodom a mütétemen kell-e az nekem.Nem tudom még hogy hogyan is döntsek.Pillanatnyilag ez a helyzet.Szeretettel gondolok rád.

Szép és vidám napokat Erzsimama.

#5469 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 11:48

Thank you very much. You’re very welcome. :)

#5468 kig121 hozzászólása: 2011.03.23. 10:48

Ez nagyon jó kis összefolgalónak sikerült.

Great job! :)

#5467 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.23. 08:03

Kedves Vini:) !

Ezekszerint Neked nem beszéltem lyukat a hasadba..

Ezt a beszámolót azért írtam meg, mert így a XXI. sz elején már az emberek nem beszélnek valamilyen rózsás jövőről. Itt van pl. hány fajta betegség van és milyen sokan szenvednek tőle. Kritikus korszakot élünk, lsd vörösiszap katasztrófa, földrengés, egy tál étel a gyerekekért társadalmi probléma stb. Nem a béke és a jólét korszaka köszöntött ránk, ezért érdemes Istent keresni. Ez témája a világnak és a mi életünknek is.

Örülök, hogy rádöbbentél az igazságra.

Tisztelettel:

XY.

 

#5466 vini hozzászólása: 2011.03.22. 17:33

Hogy milyen igaz…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close