16 éves fiam hetek óta szédül

Téma címkék:
2011.03.30. 17:11

Sziasztok. Hetekkel ezelőtt fiam állítólag vírusfertőzést kapott, az egyikből kijött, a másikba napok múlva belelépett. Már 3. hete fáj a feje és szédül. Március 20.-án készülődve a buszra – mivel vidéken jár iskolába, kollégista – elesett az előszobában. Ami furi volt, nem pattant fel, szédült. Felnyaláboltam bevittem a gyermek sürgősségire, bent fogták a kórházban. Tágak voltak a pupillái, labilisan járt és csapta a lábát járás közben, billegő szédülésre panaszkodott. 1 hétig volt a gyermek osztályon, nézte gégész, neurológus és szemész. Szervi okot nem állapítottak meg. Felírták neki a Magne b6 vitamint és a Cereryl tablettát. Elküldték iskolába. A gondom az, hogy gyermekem szédülése nem hagyott alább, panaszkodik a kollégiumban, és az iskolában is, hogy fáj a feje és szédül. A tanórákra bemegy majd a többi idejét fekvéssel tölti. Aggódom mi okozhatja a szinte állandó szédülését. Kértem időpontot Szirmai Ágnes adjuntus asszonyhoz, de csak 06. 23-ra kaptam. Az rengeteg idő, tanácstalan vagyok mit tegyek, hogy gyermekemnek segítsek. Ha nem szűnnek a tünetek holnap hazahozom a suliból, visszaviszem az osztályra, de attól tartok nem jutunk előbbre.Ha volt már valaki hasonló helyzetben, talán tud tanácsot adni, mit tegyek, hogy könnyebben vészeljük át az időt június 23-ig.

#24154 Gracias hozzászólása: 2016.11.18. 13:26

Szia Arika!
Azóta több év eltelt és nem tudom, olvasod-e még a hozzászólásokat.
Mi történt azóta Veletek, meggyógyult-e a fiad?
Kiderült-e, mi volt az oka a szédülésének?
Sikeresen tudtátok-e valamivel kezelni?

#5594 arika hozzászólása: 2011.04.01. 18:30

Gyermekem nem bulizós típus, a barátait nagyon megvállogatja. Hétközben Balatonfűzfőn tanul, hétvégén ha az idő engedi bicikliznek a testvérével, és barátaikkal, rossz idő esetén konditerembe mennek, egy-egy nap három-négy órát számítógépezik. Egyébként barkácsol, jól érezte eddig magát így a bőrében.

Március 27-én visszament a suliba, de rosszullétei nem múltak, hétfőtől szerdáig próbálták visszatartani, – én itthon intézkedtem – de csütörtökön telefonáltak, hogy azonnal menjek érte. Visszamentünk a kórházba, ahol megint nem jutottunk messzebbre, a kezelőorvosának említettem hétfőn gégészhez, kedden a neurológushoz van előjegyzésünk.Felvettem a kapcsolatot Dr Szirmai Ágnes docens asszonnyal, de nagyon hosszú az előjegyzés magán rendelésére is csak május 15-re tudtak időpontot adni. Keddi vizsgálatok után konzultálok újra a kezelőorvosával, nem tudom elfogadni, hogy nem tudnak olyan gyógyszert felírni, ami enyhíti a szédülést.

#5593 abigel hozzászólása: 2011.03.31. 07:30

Kedves Arika,

elég furi, hogy ilyen tünetek mellett nem lépnek tovább…vérkép, ct vagy mri volt? Mi lett az eredménye?

Tudom, hogy ez nagyon kényes kérdés, de muszáj megkérdeznem…nem használt valamit a gyerkőc? Esetleg tudtán kívűl?

Vagy nem esett el korábban esetleg edzésen, és nem ütötte be a fejét? Korábban nem volt panasz? Nem gyanakodnak epilepsziára? Nem kell mindjárt a legrosszabbar gondolni…az is lehet, h nagyon ki van merülve…

Várom válaszod és mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!!!

A

 

#5592 kig121 hozzászólása: 2011.03.31. 06:06

Kedves Arika,

Sok minden lehetséges, menieres szindróma vagy bppv. Legrosszabb esetben még kisebb agydaganat is lehet. Én ragaszkodnék egy CT elvégzéséhez. Illetve biztos lehet előrébb is kapni időpontot. Akaratosnak kell lenni vagy esetleg más orvossal addig is megnézetni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close