Nascentes morimur

Téma címkék:
2011.04.12. 21:03

Amit a lelkem mélyén tudok!

“Nascentes morimur.”, magyarul: “Születésünkkel kezdődik már a haldoklás.” Neked is , nekem is. A sorsod bizonyára más mint az enyém. Mert más ember vagy, mint én.  De  ez benne a szép: utak csak úgy lesznek, ha járunk rajta, s az utak csak a legvégén találkoznak. Amikor kimondhatjuk: Elkészültem…

 Mozgékony, egészséges öregkort akarok… Te is, és én is… Keressünk egy fiatalító varázsszekeret? Nem létezik ilyen. Létezi helyette más. A neve mozgás. Mozogni kell Kerti munka, torna, természetjárás, kirándulás. Ezenkívűl orvosság a megfelelő étrend. Bő fehérje / hús, tej, sajt, tojás, túró / és a kiadós vitamin / gyümölcs, gyümölcsnedv, zöldség / Étvágytalanság esetén fokozott mértékben fűszerezett, ízlésesen tálalt étrendet kívánok neked, -  magamnak is . Valamilyen szenvedély, sajátos időtöltés, akár kicsi munka, esetleg amivel kiegészítjük jövedelmünket, fontos. Régmúlt eseményei élnek majd bennünk, amit soha nem felejtünk el. Ezekből az emlékekből élni és táplálkozni fogunk. Nem csak mi. Tapasztalatukat, bölcsességüket átadjuk a fiatalabb generációnak.

Barátkozzunk és békéljünk meg az elmúlás gondolatával, így lehet csak szert tenni, a kiegyensúlyozott békés öregkor gondolatával.

Én  kívánom, ha megéljük az öreg ember kort, kiegyensúlyozottak és boldogok legyünk.

Ugye milyen üde történet ? 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close