Kezdő cukorbetegség.

Téma címkék:
2011.05.06. 15:07

Mivel utoljára 2 évvel ezelőtt voltam labor kivizsgáláson,most ez év márciusában elmentem.

Az eredmény 9 a cukor.Sajnos. A házi orvosom gyógyszert írt fel, és mivel 2 hét alatt nem ment lejjebb növelte az adagomat, Reggel 2, este 2 szem. Majd újra mennem kell a jövő héten, és kiderűl mire mentünk a gyógyszerrel.

Egy biztos nem érzem jól magam evvel a tudattal. Igaz kenyér helyett zsömlét eszek,a kávéba  cukor helyett édesítő szert teszek, de nagyon várom a kontról vizsgálatot és tudom, hogy nem megyek többet az orvos közelébe sem,mert nem akarom tudni,hogy hogy áll a cukrom. Nem érzem magam betegnek. A 69 évemmel már hol itt fáj, hol ott fáj, de rosszabb a hangulatom, mióta tudom a magas cukromat. Hát nem akarom tudni.

Köszönöm,hogy meg hallgattak.!  Zsóka mama.

#6253 Annika hozzászólása: 2011.11.11. 16:00

Kedves Zsóka mama!

Tiszta szívemből gratulálok az eredményeihez. Örülök, hogy hallottam megint az állapotáról, további jó egészséget kívánok: Anni

#6252 plangarandrasne hozzászólása: 2011.11.11. 15:40

Ujra itt vagyok! Aki tudni akarja a gyógyszer nevét amit szedek,ide leírom! Meforál 500 mg.Reggel 1-et este 1-et,de ha olyat eszek amit nem lehetne,pld. fagyi,akkor este 2-őt. A múlt hónapba 6 volt a cukrom, de most nem megyek csak akkor mérésre,mikor elfogy a gyógyszerem és ki kell íratni.Most hallottam,hogy jövőre már nem írható fel 3 hónapra,csak egy havit lehet ki íratni.–de jól vagyok,és nem is izgatom magam vigyázok az evéssel,de nem viszem túlzásba. Mindenkit Üdvözlök!!! Zsóka mama.

#6251 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:31

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#6250 Zsuzsanna0216 hozzászólása: 2011.09.11. 14:05

Azt mondják, hogy 40 év felett már nincs olyan ember, aki teljesen egészséges lenne. Talán van benne valami, bár az én betegségeim sora korábban kezdődött. Eleinte csak egy kis könnyű nyári náthám volt, ami egy éven át kísért folyamatosan, míg egy szép napon elfogyott számomra a levegő. Fulladtam, és mert nem foglalkoztam mélyrehahtóan betegségekkel úgy gondoltam, hogy a torkommal lehet valami, tehát a gégészetre mentem. Onnan ide-oda küldözgettek, s a harmadik napon (amikor már meg voltam győződve arról, hogy vagy meg akarnak ölni, vagy nincs segítség az állapotomra)  végre elküldtek egy allergia vizsgálatra, ahol kiderült, hogy allergiás vagyok, sőt az már át is alakult asztmává. Tudom, ennek nem sok köze van a cukorbetegséghez, de a kórtörténet szempontjából fontos, hogy ekkor éreztem először igazán betegnek magamat. Kétségbeesve töprengtem, mi lesz a kislányommal, ha én meghalok, hiszen a rendszeresen bekövetkezett fulladások során rendre megtapasztaltam, milyen is a halálfélelem. Úgy gondolom, hogy ez a betegség is hozzájárult a depresszó, majd a pánikbetegség kialakulásához. Ezek után már nem rázott meg, amikor egy laborvizsgálat eredményeként kideült: cukorbeteg vagyok, magas a koleszterinszintem és ,,természetesen” a vérnyomásom is, bár ez utóbbira már a cukorbetegség előtt is szedtem gyógyszereket.

Sokáig úgy éreztem, én vagyok az állatorvosi ló, annyi minden gyötört: jött egy kis csontritkulás, ízületi gyulladás és kopás, heteket nyögtem mozgásképtelenül a derék- és térdfájdalmaim miatt, szóval kész káosz lett az életem. Úgy gondoltam, már nagyon közel a vég, hogy ennyi betegséggel nem lehet tovább élni.

Aztán felfedeztem a meditációt. Mivel mélyen érdekelt mindig is a spiritualitás, elkezdtem másként gondolkodni az életről, a betegségről. Az apám is cukorbeteg, ráadásul hypochonder, ez eléggé elrettentő példa arra, hogyan lehet mesterségesen beszűkíteni az életet. Nem akartam így élni. Ezért döntöttem, méghozzá úgy, hogy NEM fogadom el a betegségeimet. Egyszerűen nem gondolok arra, hogy én cukorbeteg vagyok, meg depressziós, aki ráadásul asztmás is stb…, hanem egészen más dolgokra figyelek. Próbálom kreatívan tölteni a napjaimat és tele vagyok tervekkel!:)) Ma, 54 éves koromra vidámabbak a napjaim, mint 20 évvel ezelőtt! Természetesen odafigyelek a táplálkozásomra, de nem görcsölök azon, hogy grammra mérjem az ételeket. Hiszen az egészség, az egészséges táplálkozás egészen egyszerűen életforma. Nem állítom, hogy kedvem lenne hajnalban órákat kocogni (ezt az asztmám miatt aligha bírnám), de az esténkénti hossszú séták a kutyámmal az  én életkoromba szerintem megfelelő testmozgás. Mivel nagyon rá vagyunk utalva a pénzkeresetre, ezért elvállaltam egy takarítónői munkát, ami az én kora reggeli fitness edzésem. Sokat erősödtem, mozgékonyabb vagyok, fogytam is (na azért nem olyan sokat) és soha, de soha nem mondom még gondolatban sem, hogy beteg vagyok.

Egészen biztos vagyok abban, hogy a gondokodásunkon rengeteg múlik! És azt is gondolom, hogy az állapotfenntartó inzulin szúrásokat is lehet hétköznapi feladatként kezelni, s nem azzal a tudattal, hogy jó ég, ötször szúrom magam, most ennyi a cukrom, most annyi, jaj, de beteg vagyok!

Emeljétek föl a fejeteket, nézzétek, milyen gyönyörűen süt a nap és ha megpróbáltok hinni abban, hogy a betegség alapvetően lelkiállapot kérdése, akkor sokkal szebb, nyugodtabb, boldogabb lesz a ti életetek is!

 

#6249 PneEva hozzászólása: 2011.09.10. 18:51

Tisztelt Zsóka  mama!

6O éves vagyok és 19 éve cukorbeteg. Legelőször én is megijedtem amikor ezt mondták,hogy cukorbeteg vagyok , ez  véletlenül derült ki, és akkor csak diétáztam /vagy nem/  néhány év múlva kezdtem gyógyszert szedni negyed-fél tablettát. Most közel húsz év után ha nem tartom a diétát ami igen sokszor előfordul- amire gusztusom van megeszem -néha  21 körül van a cukrom de semmi rosszullétem nincs. A szövödménnyel csak a riogatják az orvosok a betegeket, nekem csak 3 éve egy enyhe infarktusom volt, amit két stent beültetéssel megoldottak és azóta  sincs semmi gondom. Ugyan már többször mondták,hogy inzulin, de én soha nem fogok belegyezni az inzulinba, mert nagyon sok mellékhatása van, sokkal több mint a gyógyszereknek. Javaslom,hogy az orvost kérje meg,hogy csináltasson olyan vérvizsgálatot amivel  az inzulin szintet vizsgálják, ha nem akarják akkor magánrendelőbe 3OOO Ft-ért megcsinálják. Én is megcsináltattam és az inzulin szinten teljesen normális, csak nem olyan mértékben adagolja a szervezetem ahogy kéne. Mivel valamikor egyszerrre 15O gramm valamikor meg 3O gramm szénhidrátot eszek meg ezért szokott  felmenni a cukrom. Ha “véletlenül” kevesebb szénhidrátot eszek akkor a cukor reggel 6-7 között illetve étkezés után 9-1O szokott lenni. Én Glcubay 1OO mg  és Clucobene  1,75 mg -t 3X1-t szedek. Azt viszont javaslom,hogy  félévente menjen el  szemészeti, érsebészeti  és labor  vizsgálatra. Ha nagyon rossz a kedve  akkor járjon  cukorbeteg klubba,biztosan jobb kedvre derült,  Budapesten szinte minden kerületbe van és vidéken is sok helyen van, Bp-XVII.ker ben lakom ott is van cukorbeteg klub- havonta- Én este lefekvés elött egy jó nagy  pohár vizet megiszok és akkor a cukrom éjszaka a normális szintre lemegy.  Naponta  2-3 liter vizet szoktam meginni.  54 éves korom óta vagyok nyugdijas de csak azért, mert olyan helyen dolgoztam  több évtizedig, ahol erre lehetőség volt,egyébként a cukorbetegség nem indolta volna.        

#6248 rabbi hozzászólása: 2011.05.07. 17:48

Kedves Zsoka!

A cukorbetegseg nem vicces dolog,es ahhoz alkalmazkodo dietat kell tartani,mert kulonben-mint ahogy Anni mar leirta-visszafordithatatlan karok erik az errendszerunket,s ennek kovetkezmenye konnyen vegzetes lehet.A dieta tanulasa folytan meg kell tanulni milyen etelek tartalmaznak olyan szenhidratokat,melyek gyorsan felszivodva cukorra valnak,es karositjak ereinket,es azokbol mennyit kell,es szabad fogyasztanunk.Kerem higgyen nekem!A leg hatekonyabb terapia a cukorszint csokkentesere az intenziv mozgas.Egy kiados eroltetett(elenk)gyaloglas csodakra kepes.Ha van vercukorszint meroje,kerem,ezt ellenorizze:Egy magas ertek utan gyalogoljon le 3-4 km-t olyan gyorsan,ahogyan azt birja,es utana azonnal merje ismet.Meg fog lepodni az eredmenytol.Az etkezesre visszaterve szeretnem felhivni egy regi tevedesre,miszerint hust,es zsirokat korlatlanul fogyaszthat.NEM IGAZ!A hasnyalmirigyet,-mely az inzulintermelesert is felelos-,a zsirok,es husok emesztese oly mertekben tulterheli,hogy annak mukodese felborul.Kerem olvasson sokat a cukorbetegseggel kapcsolatban akar itt az interneten is,hogy kezelhesse ezt a bajt!A tulsuly itt is igen jelentos rizikofaktor,bar igen sok kimondottan sovany ember is cukorbeteg,azonban sok esetben az optimalis sulyra fogyas hosszu evekre megoldja ezt a bajt.A cukorszint emelkedeset okozhatja a feszultseg,ingerultseg,harag,es mas stresszes allapotok.Ezeknek csokkentese erdekeben igyekezzen az elet soran felvetodo konfliktushelyzeteket megoldani,es keresni a boldogsag forrasait.Kerem ne kapja fel a curot,hogy ilyeneket irtam!Tisztelettel:Zoli

#6247 Annika hozzászólása: 2011.05.07. 15:22

Kedves Zsóka Mama!

60 éves vagyok, és 2004-ben állapították meg ezt a betegséget. Inzulinnal kezdték, naponta 4*-er, és két hónap után kaptam 1*1 tablettát. Sajnos vissza kellett térni az inzulinra, de csak éjszakára, és 1*-er. Mellette  szedek még 3 db tablettát. A cukorszintet befolyásolja az időjárás is. Nagyon szigorúan be kell tartani a diétát. Sajnos a cukor az egész szervezetet megbetegítheti. Szem, vese, érrendszer, idegrendszer, stb. Az biztos, hogy nyomasztó a betegség tudata. De nem lehet homokba dugni a fejet. Minden hónapban kell mennem cukor ellenőrzésre. Csak bíztatni tudom, hogy ne adja fel!!!! Minden jót kívánok Önnek: Anni

u.i. és nálam vannak még betegebb cukrosok is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close