Ez már pánikbetegség?

Téma címkék:
2011.05.20. 06:46

Sziasztok.

Félek a repülön :(

írtam már korábban is ..

De most ezt szeretném elmondani,/kérdezni,volt-e van e nektek ilyen problémátok??…

Ha hiszitek.,ha nem most egy hete mehettem volna New Jorkba,így fiatalon elmondhattam volna,hogy igen,én már jártam ott,és sok híres ember házát láthattam,..stb…

Erre nem bírtam elmenni:( féltem!

Nekem kifejezetten olyanok a pánik helyzeteim,hogy én nem a repülő balesetektől félek,nem attól,hogy lezuhanunk,..ez engem nem érdekel!

Hanem attól,hogy mi lesz ha megbolondulok ott fent,és mindenki engem nézne?persze ez máshol is megtörténhet,de ugye azért a gépről  nem tud az ember elrohanni,ha jönnek ezek a rossz érzések.

épp ezért féltem,hogy nekem ott 10 órát ki kell bírni! nem arról van szó,hogy bármikor leszállhatok,mint egy villamosról/buszról,hanem nekem azt ki kell bírnom,ott kell lennem,bezárva ,ráadásul a magasba,ami megint ilyen zavaró érzés lenne,hogy föld és ég között vagyok..:(

ez rémít meg,hogy nem szállhatok ki bármikor.!sajna…

Persze ültem már repülőn,az elején ahogy becsukták az ajtót ,és gurultunk,ott is eszembe jutott,h nincs visszaút ,ki kell bírnom,de ez gyorsan oldódott bennem,hisz csak 1 órás út volt,és szépen elröppentek a percek,akkormeg már érzem,hogy kevesebb van hátra,mint ami elmúlt,és ez engem megnyugtat általában.

Belegondoltam ebben az útba,és sajna rögtön a negatív dolgokat éreztem át,hogy mi lesz ha rámjön ez a bezártság érzés,,és  leégetem haverom akivel megyek,mert elkezdek ordibálni hogy leakarok szállni,és remegni,rosszul lenni,hányni,stb..,és hogy mit csinálnak akkor velem? ha tudom,hogy minden ilyen úton van egy doki,aki simán letud nyugtatni valami bogyóval,akkor ez a tény valószínű engem is megnyugtat,és ahogy ismerem magam,semmi baj nem lenne.

Tehát ha érzem,h nem lehet baj,mert ha rosszul leszek,akkor azonnal ott egy segítő kéz,akkor ez engem megnyugtat általában..

Mi a véleményetek? volt nektek ilyen? vagy olyan,hogy a gépen kezdtetek szorongni? köszi előre is,és bocsi a kusza írásért,de annyi gondolat van bennem..

#6339 Nita hozzászólása: 2011.05.23. 05:28

szia, Eni.

Énis örömmel ismerkednék hasonlóan gondolkodó,kedves,normális lányokkal/nőkkel,hisz kell nekünk,hogyha van valami baj,támaszkodhassunk valakire,és adjunk egymásnak erőt,kitartást…..

mailemen folytassuk légyszi,rendben? nicegirl3@citromail.hu   erre írj kérlek,és énis mesélek mennyire sok kellemetlen szitum volt..:(  pusszi

#6338 19810915 hozzászólása: 2011.05.22. 18:55

Szia!

Szivesen barátkoznék Veled, mert én is szeretném, ha lenne valaki aki tudja és átérzi, amiről beszélek. Sajnos a környezetemben olyan emberek vannak, akik csak legyintenek, ha szomorú vagyok, vagy nem érzem jól magam. Állítják, hogy elnagyolom a dolgokat, és azt kérdezik, hogy mitől vagyok fáradt miközben nincs családom, akkor miért?

Egyébként én is félek bármilyen tömegközlekedési eszközre felülni, attól tartok, ha véletlenül rosszul lennék, akkor nem lenne senki, aki segítene. De én ilyen helyzetekben magammal viszem a pánik naplóm, és leírom, amit érzek, részletesen. Ez segít egy kicsit megkönnyebbülni. Vagy, azt is szoktam csinálni, ha már nagyon rosszul lennék, akkor becsukom a szemem, és hagyom, hogy elmuljon. Amit ilyenkor magamban mondok: igen ideges vagyok, nem érzem jól magam, de hamarosan elmúlik, mindjárt jobban leszek. A pszichológusom szerint, az esetek kb. 85%-ban nem lesz rosszul, csak úgy érzi, de valójában nincs semmi baja, csak az érzés van ott. Meg is tudom magam naugtatni, mire leszállok a buszról vagy a vonatról már jól is érzem magam. De vigyél magaddal könyvet, vagy keresztrejtvényt, így legalább ezekre fogsz koncentre, így valamilyen szinten eltudod terelni a gondolataidat. Egy próbát megér, valamelyik csak bejön:)

Eni

#6337 erzsike hozzászólása: 2011.05.20. 08:09

Szia! Voltak és vannak hasonlo érzéseim de hidd el addig van mig szembe nem mész a félelemmel és biztos hogy sikerülni fog,nem fog történni semmi veled és utánna hatalmas sikerélményed lesz!!!Probáld meg,mondogasd magadba hogy meg tudod csinálni és meglátod sikerülni fog.aZ ERŐ LEGYEN VELED!!!!Betti

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close