Őrjöngök, ha tükörbe nézek, ezt tette velem a borderline

Téma címkék:
2011.06.09. 16:28

17 éves lány vagyok, a pszichiáterem szerint borderline szindrómás. Keresztülmentem már néhány öngyilkossági kísérleten, szökésen, pánikrohamon, anorexián-bulimián, rendőrségi ügyön stb., állandó hangulatváltozásaim vannak, ezek egyre inkább súlyosbodnak, de ami igazán szörnyű mostanában, hogy hallucinálni kezdtem (úgy érzem, mintha bogarak mászkálnának rajtam, pedig nem szedek semmilyen gyógyszert és nem drogoztam soha), illetve az önértékelési gondjaim.

Annyira csúnyának érzem magam, hogy nem merek kimenni az utcára, és ha tükörbe nézek vagy zuhanyoznom kell, gyakran őrjöngeni kezdek. Nagyon szeretnék meghalni, mert úgy érzem, selejtnek születtem, és erre a testem az objektív bizonyíték, valahol viszont érzem, hogy ez nem teljesen igaz. Korábban egyszerűen alapozót tettem az aknés arcomra és felvettem egy push-up melltartót, és jól éreztem magam, fiúkkal is voltak ügyeim. Most viszont, bár az arcom helyrejött, sokkal rosszabbul érzem magam: görbének látom a lábamat, belevágtam a hajamba, kövérnek látom magam, pedig 49-50 kg vagyok, kismellűnek, pedig B-kosaras vagyok, pattanásokat látok magamon, meg mindenféle keléseket meg foltokat meg hájat az egész testemen, és a családom ebből semmit sem vesz észre (legalábbis nekem ezt mondják).

Egyrészt úgy érzem, hogy egyedül “én tudom az igazságot”, mert ugye meztelenül senki se lát, másrészt meg tudom, hogy nem egészen stimmel, amit gondolok magamról. Hónapok óta nem jártam emberek között, orvoshoz a szüleim visznek, próbálkoztam kimenni, de pánikrohamaim lettek, mert láttam, hogy mindenkit undorít a külsőm, mármint az embereket a buszon meg az utcán. Annyira szeretnék újra iskolába járni (magántanuló vagyok két éve) és normálisan együtt lenni másokkal, de úgy érzem, hogy aki valójában ilyen csúnya, annak meg kell halnia. Meg hogy sminkkel és jól megválasztott ruhákkal el lehet takarni a valóságot, de a végén úgyis mindenki rájön, hogy csak egy szar 84-65-82 vagyok, görbe lábakkal, karikás szemmel, kis mellekkel, pattanásokkal, rengeteg narancsbőrrel stb. Szeretnék kilépni ebből, de a külsőm miatt lehetetlennek érzem, mert a lelkemen tudok változtatni, de a sok gusztustalanságon nem. Kilenc éves koromban voltam először pszichológusnál, most három éve járok pszichiáterhez, évekig gyógyszereket is szedtem, semminek semmilyen hatása nem volt.

Van valakinek bármilyen ötlete, tapasztalata? Bármit megtennék, hogy kikerüljek ebből, bármit megtennék, hogy suliba meg később egyetemre járhassak (a jegyeim elég jók voltak), összejöhessek fiúkkal, vagy legalább tiszta lélekkel léphessek ki az utcára és ne kapjak dührohamokat, ha tükörbe nézek.

#6472 adidaszdk hozzászólása: 2011.06.24. 21:27

Szia!

én 18 éves vagyok és ma regisztráltam erre a honlapra. Kb 2 hete mondták az arcomba, hogy valószínű BPD-s vagyok, amit én már hetekkel korábban is sejtettem. Viszont nekem egyes tűnetek nem jelentkeznek, pl nincsenek hirtelen dühkitöréseim, csak erős érzelmi kilengéseim amiket nem tudok kontrolálni.
és igazából legjobban az zavar, hogy nem tudok tartós kapcsolatot kiépíteni egy emberrel sem… na meg az identitászavaraim… na de mind1, nem magamról akarok beszélni.
szívesen megismerkednék veled, biztos nagyon értékes ember lehetsz, hiszen akinek BPD-je van az egy hihetetlen erős és csodálatos lélek!
Ha van kedved szívesen leveleznék veled, elmesélhetnéd az elmúlt éveidet és tapasztalataidat, hogy lehet harcolni ez ellen.
Kérlek ha van egy kis időd írj erre a címre: adidaszdk@citromail.hu

#6471 Octane hozzászólása: 2011.06.19. 19:12

Szia!Na majd én megnézlek !Biztos vagyok benne hoyg eltúlzod ,mert i rtad hoyg nem vagy benne biztos hogy ugy van, csak te látod ugy !!!!!!Nekem ugyanez detto, annyira gáznak érzem magam ,szeretnélek  látni ha benne vagy, és irj ide hogy tudjam a mailed—-

breaktheprison@freemail.hu

szia

Inez
#6470 Inez hozzászólása: 2011.06.14. 16:19

Szia,

voltam hasonló cipőben, sőt most is néha elkeseredem a kinézetem miatt, mert nagyon meghíztam. DE! Mindenkinek vannak hibái, és ez nem közhely, az az igazság. Mostanában nézegetem az embereket a járműveken, és tényleg mindenki hibádzik valahol. Még a sztárok sem tökéletesek, pedig ott vannak a stylistok, meg a sok műtét…Egy rivalda fénybe kerülő kezdő sztár első útja egy szépségkilinikára vezet. Ebből él meg egy csomó ember, hogy senki sem érzi magát tökéletesnek és nagyon sok nő nem érzi magát jól a bőrében. Nem hiszem, hogy undorodnak tőled az emberek, inkább kivetíted az érzéseidet. Ha elfogadod magad elfogadnak mások is. Nézz sztárokat smink nélkül a neten, nagyon vicces tud lenni, vagy nézz meg egy meztelenül is szép vagyok műsort. Tényleg csúnya vagy? ugyan mindenkiben van szépség!! és mindenkinek más tetszik, szóval ha nem jössz be egynek, majd bejössz másnak. De elöbb magadnak kell bejönnöd ;) Ja, és azt vettem észre a nagyon csúnyáknak nincsenek önértékelési zavarai, csak a csinoskáknak. Minden agyban dől el. Puszi neked.

#6469 jazmina hozzászólása: 2011.06.12. 06:44

Szia! Én 22 éves vagyok,lenne kedved ismerkedni,barátkozni?

Viki

#6468 hofeher hozzászólása: 2011.06.10. 06:04

Kedves Shoshanna!

Nagyon jól ismerem a leírt problémáidat, nagyjából ugyanezeken mentem keresztül 14 éves koromtól… Az önértékelési problémáimon kívül tele voltam azokkal a félelmekkel, amelyeket Te is írsz. Ahogyan Nálad is, az én életemben is állandósult a depresszió és az öngyilkossági vágy, s egy idő után pszichológushoz jártam (majd pszichiáternél is voltam, de őszintén szólva, azt inkább már “ellógtam”, mert úgy éreztem, nem tudnak rajtam segíteni, csak egy olyan irányba visznek el, amely nem jó nekem..!). Nagyon szenvedtem, minden egyes napom egy végtelen, értelmetlen harc volt és kibírhatatlan lelki fájdalom. 13 éven keresztül “éltem” így, miközben az önutálat olyan élethelyzetekbe sodort bele, melyet nem kívánok senkinek – megjártam a poklok poklát. Ráadásul gyerekkorom óta nagyon durva rosszullétek jöttek rajtam ki kiszámíthatatlanul, mely rettenetes fájdalmakkal járt és mindig olyan “mélyre vitt”, mintha akkor kellene meghalnom…27 évesen jutottam el odáig, hogy az utolsó erőmmel elvonszoltam magam egy családállító terápiára, mely gyökeresen megváltoztatta az életem. Már az első alkalom után sokkal jobban lettem, s olyan érztéseket taasztalhattam meg, amit előtte soha: szó szerint, életemben először azt éreztem, hogy ÉLEK és tonnányi tehertől szabadultam meg! A saját gyors és TELJES gyógyulásom után – hiszen “beleszerettem” e terápiás formába – én magam is megtanultam ezt a módszert (és egy-két más, depresszióban is nagyon hatékony gyógymódot), s most depressziósoknak és egyéb lelki problémákkal küzdőknek segítek. Jómagam tünetmentes vagyok, a régi folyamatos halálvágy, mely a mindennapjaim súlyos, elviselhetetlen része volt, ma már csak emlék, amely nagyon hasznos számomra mások megsegítésében. Nagyon szívesen levelezem Veled és adok tippeket, javaslatokat és segítek. Csatlakoznék az előttem szólóhoz: valóban a lelki-szellemi-testi egyensúlyt kell megteremtened, ehhez pedig fel kell tárni, mi a valós, gyökér oka annak, hogy ezeket érzed. Ezzel sajnos a pszichiáterek nem foglalkoznak és csak nagyon kevés pszichológus hajlandó ebbe a mélységbe lemenni, amelyről a legtöbb depressziósnál, halálvágyas embernél szó van.

Az elérhetőségem: tejutfenye@gmail.com

Szeretettel:

Szilvia

#6467 atlantiszi hozzászólása: 2011.06.09. 19:32

Kedves Shoshanna!

Ha valóban egyenesbe szeretnél jutni , a testi-lelki-szellemi egyensúlyt kell megteremteni,

az  Önbecsülésedet helyreállítani, már segítettem borderline szindrómáson, aki hasonlóan félt az emberek közelségétől és nem tudta elfogadni  Önmagát.

E-mailem:laszlo.thot@freemail.hu

ugyanez az msn elérésem is.

 

Szeretettel:Tóth László (lelki segítő)

metafizikai pszichoterapeuta speciális tanácsadó

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close