BPPV

Téma címkék:
2011.06.22. 14:01

Sziasztok !

Meglepődtem mennyi hasonló történetet olvastam erről a betegségről.

Nekem két hónapja kezdődött, de akkor szolidabb kivitelben, nekem fülzúgással kezdődött, kaptam gyógyszereket kb egy hét után elmúlt a szédülés a fülzúgás azóta is folyamatosan jelentkezett. Két napja nekem is a reggeli ébredésnél fejfordítás után jött a körhinta. Most a fülészeten a Doktornő egyből megállapította, hogy ez a bppv nevü történet.

Aranyos volt elmondta, hogy nagyon kellemetlen, de nem halálos betegség és a BPPV tünetek nagyrésze a pániktól van amiben azt hiszem igaza is van (izzadás,fal fehérség,ájulás közeli állapot). Mondta, hogy gondoljak arra hogy pár perc múlva vége lesz, és nem kell türelmetlenkedni. Próbálkozok vele, de nem mindig sikerűl. Ő is a tornát ajánlotta. Remélem megint hamar túl leszek rajta.

#6557 Geoges hozzászólása: 2011.06.23. 06:48

Kedves Emi !

A szedülési roham múlik el pár perc alatt,aztán sajnos egy másik rossz mozdulat után kezdődik újra.A pánik akkor volt amikor még nem tudtam ,hogy mi ez .Nem a pániktól volt a szédülés,hanem a szédüléstől volt a pánik.Én is csinálom az eplay tornát szerintem is jó,3 nap után már nincsenek olyan erős rohamok.

#6556 mimic71 hozzászólása: 2011.06.23. 06:18

Üdv!

Nem akarlak elkeseríteni, de nem értek egyet a doktornővel. Nekem több mint 10 éve van bppv-m, (a doktornőnek gondolom nincs…..) de soha, semmi köze nem volt a pánikhoz a rohamoknak, szerintem ez hülyeség…..Meggyőződésem, hogy a legtöbb orvos csak találgat és igazából fogalma sincs mit lehetne tenni ellene. Olyan, hogy “pár perc múlva” elmúlik? na, ez velem még soha nem történt meg. Vannak akiknek hetekig, hónapokig tart. Nekem napokig (általában 3 napig) tart. Én az epley-tornát végzem (segítséggel) nekem ez szokott használni, de soha nem pár perc alatt…..elnézést, kicsit indulatosnak érzem magam, mint mindig amikor arról olvasok hogy az orvos elbagatelizálja a dolgot azzal, hogy csak pánikolsz, csak nyugi és mindjárt jobban leszel…

#6555 kig121 hozzászólása: 2011.06.22. 14:19

Érdekes, én még ilyenről nem hallottam, hogy a pániktól van a BPPV.

A panaszokat okozó leszakadt kis tüskét kimozdítják a belső fület ingerlő helyről. A cél az, hogy olyan helyre kerüljön át ez a kis leszakadt otolit darab, ahol nem okoz szédülést, és ahonnan idővel fel tud szívódni. Ezt az Epley manőver segítségével érhetjük el, amit a beteg megtanulhat és azonnali javulás érhető el gyógyszerek nélkül is.

Mindenestre bíztató, hogy a fülzúgás már meg is szünt. Jó gyógyulást kívánok és kitartást neked. Majd még írj, hogy javulgatsz-e.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close