Visszaestem és félek a pánikbetegségtől …

Téma címkék:
2011.06.24. 07:40

Sziasztok!

Kb egy éve vagyok pánikbeteg, ért egy trauma és ez váltotta ki. Jártam pszichiáterhez kognitív viselkedés-terápiára, és gyógyszert is szedtem. Minden rendben volt, a dokival egyezteteve lassan elhagytam a gyógyszert és kezelésre sem járok. Kb. két hónapig minden rendben volt, de úgy 5-6 hete visszatértek az aggodalmak, és újra vannak kisebb pánikrohamaim. A tünetek mások, most főként szédülés és gyomorpanaszok jellemzik, de eléggé kétségbe vagyok esve. Nem szeretnék újra gyógyszert szedni, mert eléggé nehezen viseltem hogy nem tudok egyedül megbírkózni ezzel. Párom nagyon türelmes, és segít ahol tud, de félek, hogy megint egyre inkább bezárkózom a magam kis biztonságos világába. Nem igazán tudom mit tegyek.. Tippek?

#6616 demion hozzászólása: 2011.06.27. 13:12

Nézd meg a blogomat hátha találsz benne valamit ami segít neked.

http://panikbetegseg.blogger.hu/

#6615 Gabo hozzászólása: 2011.06.25. 12:45

Szia Zoomy!

Igen engedélyezi. Kérlek add meg e-mail címedet!

Köszi Gabó

#6614 zoomy hozzászólása: 2011.06.25. 12:37

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat és a tippeket! 
Gabó: én is szívesen leveleznék veled, csak nem tudom, a szabályzat engedélyezi-e az email cím kiadását/ elkérését?! Köszi, zoomy

#6613 19810915 hozzászólása: 2011.06.24. 09:20

Szia!

A többieknek igaza van, megkell találni a kiváltó okot, ez nem olyan egyszerű. Nehéz elkapni ezt a pillanatot. Egy pszichoterapeuta, pszichológus ebben segíthet. Ha az igazi ok megvan, akkor gyógyszer nélkül is lehet kezelni az adott problémát. Nekem is vissza-vissza tér az agorafóbia, ez tény, de tudom, hogy azért van, mert problémába ütközöm. Eleinte így reagálok, kétségbeesem, hogy mi lesz, jön a rosszullét, ez akár két hétig is eltart utána pedig elmúlik, mert igyekszem megoldani a gondot. És a tényt, hogy ilyen vagyok elfogadtam. Sokkal könnyebb, legalábbis nekem. Másnak már nem biztos, hogy bejön.

Már ajánlottam pár embernek a pániknapló vezetését. Most neked is ajánlom, ha még nem csináltál ilyet. Lényege: mikor érzed, hogy jön a rosszullét, vedd elő a kis füzetedet írd fel az időpontot, hónap, nap, hányórakkor. Ezután a tüneteidet írd le, majd fogalmazd meg pontosan mi jár a fejedben, minek a gondolatától kezdtél pánikolni. Majd ha kezd elmúlni a tünet, akkor azt is írd le. Ez amolyan útmutató, ebből nagyjából kilehet bogarászni mi is lehet a probléma igazi forrása. Lehet, hogy 3 éves korodban történt veled valami, amire már nem emlékszel, és ami miatt szorongsz. Ez valahol megvan csak előkell kotorni. De az is lehet, hogy a közelmúltban történt veled valami, csak igyekeztél nem venni róla tudomást, mert jelentéktelennek gondoltad. Számtalan lehetőséget fellehetne sorolni.

Nem kell a gyógyszer, csak egy nagyon jó szakember. Bármilyen módszert kipróbálhatsz ami segít felfedezni az igazi okot.

Kitartást hozzá:)

Eni

#6612 atlantiszi hozzászólása: 2011.06.24. 08:04

Kedves Zoomy!

A lelki kiváltó okokat kell megkeresni és elengedni,azt, hogy miért is aggódsz, miért is pánikolsz. Magasabb rezgésszinten ezek a dolgok könnyeben feloldódnak. A testi-lelki-szellemi egyensúly megtalálásával egy egyszerű meditációs technika elsajátításával a betegségedet elfelejtheted.

Ha érdekel a laszlo.thot@freemail.hu címre írj

 

Üdvözlettel:Tóth László

met.pszichoterapeuta-speciális tanácsadó(lelki segítő)

#6611 Gabo hozzászólása: 2011.06.24. 07:51

Szia Zoomy!

Szerintem ha tudtad mi váltotta ki annak idején a pánikbetegséged, talán most is meg kellene keresned az okát, hogy mi változott életedben esetleg negatívan. Sajnos lehetséges, hogy nem sikerül egyedül megbizkóznod vele, ezért újra pszichiáterhez kell fordulnod, és gyógyszert szedni. Szintén pánikbeteg vagyok, szívesen leveleznék veled.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close