kulisszarák

Téma címkék:
2011.06.25. 20:01

Sziasztok….Hosszú ez a történet!

Hol is kedjem?

Fiatal nő 36 évesen várja megszületendő lányát ,készül a nagy menetre ..de a szokásos szülési procedúra végén császármetszésbe torkollik.Miért is? -az orvosok kemény méhszájra hivatkozva nemtágulás végett  császárra küldik a pácienst.Igaz a méhszáj belül leges legbelül ahol a 9 hónapos nőgyógyászati kontroll se lát semmit ,valahol belül burjánzik már a az a sejt  ,ami előre eldönti -e nő életét.

Egy baba születik ,aki annó se tudja anyukája meddig maradhat vele…egy szike egy vágás és a baba  világra jön .Örömök áradata kezdetét veszi ,mig egy lesújtó lelet ami még csak nem is durva p2 -vel kezdi el a kálváriát.

Jaj,de a hat hetes kontroll előttt még van egy egy korházi záró jelentés ,ami p4 -es leletet zár

.istenem Hogy is lehet ennyi idő után ,mig nőgyógyászok tömkelege nézegeti a terhes nőt!

Igazán hozzátéve a gyereknem sikerült olyan spontán se és éveket gyakoroltak ,mig a tünemény világra jött.Az anya boldog ,hogy teljesitette hivatását ,de ami most következik senkinek se kivánom.

Sztülés utáni kontrollok sokasága a p4 -es leletből Konizációval egybekötött mintalevétellel és kimetszéssel egybehangzó carcinoma in situ diagnózis lett .grade 3 fokozatban…. 3 hónappal a szülés után.onkológiai tanács gyűléssel nem is mást várva Kiirtak egy wertheim műtétet julius elejére.kicsit továbbb nézve beljebbb a témát ha MRI és egyebek is lettek volna  akkor se segit ez se már… Mint a hölgy ez esetben is már jóval a műtéti kiiráskor az invaziv stádiumba járt nemhogy…. tehát se besorolásba onkologiailag már jóval túl volt az időn .Igaz egy borzasztó erős személyiség akarata küzdött benne . Ő egy laparoszkópos műtétet végeztetett külföldön neves profeszorral, aki időt adott  neki .Mire? -ki nevezze szenvedésnek ,ki meg a búcsúzásra ,amit ő se tudott akkor…

Igazi küzdése a z 5 kemóval 28 sugárral ,4 brachyterápiával bravurosan ment.

Csak az élet ereje nem határtalan…. az áttétek a hasfalon kezdék a szórást a beleket támadva ahol bélelzáródást okozva a vastag és vékonybélnél is bezárták a kapukat.

Aki sebészetet ismer és ezt műtét,ez életmentő műtét bármikor ahol a tumor elzárja a belek útját …és se táplálék se semmi nem marad meg a betegben….Egyetlen tisztulás a szájon át,ez  borzasztó ki átéli,de aki nézi…és segiti vagy inkább ne is mondjam…

műtétek sokasága életet mentve ,hogy a a beteg még éljen és valami felszivodjon? -vagy könnyitsük meg a szenvedést?

A méhnyakrák utózöngéi…. átszórással a hasban a belek felé… májban ,tüdőben

 

Hogy mondjak jót is a végén a méhnyakon lévő tumor eltünt ….de a többi már a múltat tükrözi .

az áttétek dolgoztak és agy fiatal nő akinél a méhnyakrák p2-vel indult  később sok más diagnózisból magán úton a kulisszarák méhnyakon derült ki.

Sokaknak ajánlom ezt! Nem elriasztásképpen,tanuljon belőle sok nő!

Folyás évekig…gennyes vagy zöldes folyás méhszájseb égetések..rendszertelen menzes semmi vérzés közbe…semmi fájások…HPV fertőzés annó

A kulisszarák diagnózisa nem jön ki soha ha fel nem tárják a nyakcsatornát vagy még beljebb.

itt ez nem történt meg.A p2 vagy p4 es lelet késöbb se mutatatta ezt ki. Ez a belülről növekedő tumor és láthatatlan marad …hacsak egy igazán jó orvos nem tapint ki valamit felül és el nem küldi MR -re.Talán UH is segit de ….

ez a nő akit tisztelek ,becsülök és szereteka nővérem,  a szülése után 3/4 évet élt és az utolsó 3 hónapot senki ne kérdezze milyen volt…………..Egy testvér, egy anya egy feleség, aki végig küzdött és a szemembe ő a legmegbecsültebb ember marad…….

 

 

#6631 kig121 hozzászólása: 2011.06.27. 07:16

Nyugodjon békében :(

Köszönjük, hogy megosztottad ezt velünk. Megkönnyeztem a végére.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close