Forgó világ

Téma címkék:
2011.07.01. 16:04

Üdvözlök mindenkit!

Az én problémám kb. fél éve kezdődött, sajnos a mai napig nem tudom, mi okozza.

Februárban épp a szülinapi tortáját készítettem a lányomnak feldíszíteni, mikor elkezdtem szédülni, szinte kiszaladt a lábam alól a talaj. Bepánikoltam, előtte még sosem volt semmi ilyen jellegű bajom, bár már 43 éves vagyok. Ügyelet, nyelv alá spray, injekció, kórházba küldés. Erős jobboldali fülzúgás. Két hét a stroke osztályon, notropylos infúzió mindennap, Xanax, Betarevin, közben labor, CT, kontrasztos CT, neurológia, szemészeti vizsgálat. Minden negatív, minden jó. Kezdek jól lenni, reménykedem, hogy hazaengednek. Következő nap ismételt roham, de már masszív hányással, hideg verítékkel. Az egész napot szinte átalszom, olyan fáradtnak érzem magam, mint még sosem. A hazaengedés előtti napon szintén egy “diszkrét” roham, amit úgy-ahogy átvészelek. MRI vizsgálatra beutalóval hazaengednek. Itthon lassan,de javulok, egy hét múlva már ki is írattam magam. Az MRI vizsgálat szintén negatív. Aztán kb. két-háromhetente egyre durvuló szédülések, amik kivétel nélkül hányásban folytatódnak, de olyan szinten, hogy a fejem sem tudom az ágyról felemelni. Utolsó mentsvárként orr-fül-gégészet, itt váltig a Menier betegséget emlegetik, ami tudvalevőleg hallásromlással, egyebekkel jár. Szerintem köze sincs az egészhez. A kiírt Notropylt abbahagyom, mint a többi gyógyszert is, mert úgy veszem észre, csak súlyosbítják a tüneteket.  A nyakam és a vállam, mintha betonból lenne kiöntve, ráadásul a fejem is gyakran hasogat.

Tanácsra elmentem csontkovácshoz, kb. 4 alkalommal. Életem legklasszabb 3 hetét élem át, virulok, jó a kedvem, aktív vagyok. Aztán egy szombati nap bumm! Arra ébredek, hogy iszonyat rosszul vagyok, kitámolygok lavórért, dőlnek a falak, dőlök, mint egy zsák, hányás, ráadásul a végtagjaim is rángatóznak, nehezen, de elalszom, másnap reggel ébredek. Gyakorlatilag egy egész napot átaludtam. Még másnap is támolygok, de szép lassan helyrejövök. Körzetihez viszem a leleteket, mutatom, azzal biztat, nyugodjak meg, szervileg semmi bajom. Most Xanax-ot szedek, 0,25 mg-osat, remélem tényleg csak a stressz tréfált meg, egyelőre stagnál az állapotom, de bennem van a félsz, hogy mikor jön elő megint.

#6693 Steasy hozzászólása: 2011.07.13. 14:20

Kedves Pizsu! Ajánlanék egy kivizsgálást a szédülésambulancián Dr. Szirmai Áginál. Ott kiszűrnék a Méniére-t és lehet marad a titokzatos Bppv-énk…

 Emellett a lélek dolgait kellene egyensúlyba hozni, mert én is vallom idegi eredetű tünetek is ezek.Jobbulást!!!

üdv,

#6692 Pizsu hozzászólása: 2011.07.05. 16:48

Kedves Meli32! Úgy gondolom, a te problémád is lelki eredetű lehet. Bár neked sem ártana egy alapos kivizsgálás, hogy a többi okot ki lehessen zárni. A fejem nekem is gyakran hasogat, nyaktól vállig pedig engem is mintha betonba öntöttek volna. Ez szintén stresszre utaló dolog. Megkérdezhetem, ha már voltál orvosnál, mit mondott, esetleg írt-e föl valamit?

Üdv: Pizsu

#6691 MELI32 hozzászólása: 2011.07.04. 19:14

A TÜNETEIM HASÓNLÓAK ÉS AZ ORVÓSÓM SZERINT LELKI EREDETÜ DE A FEJEM EGYFÓJTÁBA FÁJ NYAKAM VÁLAM BETÓN SZÉDÜLÖK HÁNYÁS IS VAN NAPONTA SRESSZ VAGY MI EZ KÉREM SEGITSEN VALAKI.

#6690 atlantiszi hozzászólása: 2011.07.04. 07:13

Kedves Pizsu!

Problémája lelki eredetű a “semmiből” jött, az orvosai ezt bizonyára nem vizsgálták, csak a testi tüneteket, ahol látszólag mindent rendben találtak.Ha jelen pillanatban jól érzi magát, akkor várjon, de szerintem csak időleges a nyugalom. A lelki okok feltárásával és elengedtetésével foglalkozom, a testi-lelki-szellemi egyensúly újrateremtésével.Ha el szeretné felejteni problémáját bizalommal forduljon hozzám,

e-mailem:laszlo.thot@freemail.hu

Szép napokat kívánva üdvözli:

Tóth László met.pszichoterapeuta-speciális tanácsadó (lelki segítő)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close