Help! Bppv

Téma címkék:
2011.07.08. 12:38

Üdvözlök Mindenkit!

Az én sztorim Kb. 2 hónapja kezdődött, először egy forgó jellegű szédüléssel. A neurológus közölte, hogy ez csak valami jóindulatú szédülgetés lehet, szedjek  ergotopot és betasercet.  2 napig bírtam de olyan hányingerem és hasmenésem volt, hogy abba hagytam a gyógyszereket. Elkezdtem tornázni és két hétig jobban is lettem, mikor derült égből a villámcsapásként megint előjött a szédülés, de mostmár sokkal intenzívebben konkrétan levert a lábamról 2 napra és megint társúlt hozzá a hányinger + hasmenés. Vissza megint a neurológushoz aki miután közöltem vele, hogy nem bírtam szedni a bogyókat amiket felírt jól leszúrt, közölte, hogy ezek nagyon jó gyógyszerek nem lehet semmilyen mellékhatásuk (vagy mégis?). Megemelte az adagot és utamra engedett.

Elkezdtem újra szedni megint hányinger hasmenés. Közben elkészült a nyaki ultrahang: negatív. A nyaki röntgen: a lordosis kiegyenesedett, a csikolyák közötti rések mérsékeltek. A neurológus szerint ettől nem szédülhetek. Innentől kezdve passzoltam a kérdést, csak egyre jobban idegesít, hogy folyamatosan hol jobban hol kevésbé visszajön a szédülés illetve az inbolygás mintha állandóan hajón lennék. Vannak éjszakák amikor arra kelek, hogy pörög a szoba és ver a víz. Napközben meg attól rettegek, hogy a munkahelyemen ne vegyék észre, hogy milyen dekoncentrált vagyok és, hogy egy csomó dolognak neki megyek.

Már járok autogén tréningre, hogy valahogy lelkileg is tudjam kezelni a dolgot mert egyre nehezebben viselem a rohamokat. Szedek MagneB6-ot és Ginkot hátha segít és hétfőn elmegyek egy másik neurológushoz adjon valami tippet. Kérlek segítsetek melyik vestibuláris tornát érdemes csinálni és hol csinálnak Epley manővert mert szívesen elmennék, illetve bármi hasznos tanácsot szívesen fogadok, hogy minél hamarabb túl essek ezen a borzalmas időszakon!!!!

A hozzászólásotokat előre is köszönöm!

Szédülés mentes szép napot kívánok

Üdv. Ildikó

#6752 Reia71 hozzászólása: 2011.10.29. 14:44

Ildi, nem tudom, hogy vagy most és hol tartasz, de gondoltam, megírom, hogy szerintem a hányingred és a gyomorbajod nem feltétlenül a gyógyszertől lehetett, hanem magától a szédelgős bajtól. Én direkt nem vettem be az első ( és eleddig utolsó ) roham után rögtön a Betagent, de akkor is émelyegtem egész nap és ment a hasam. Miután szedni kezdtem a gyógyszert, fokozatosan, 1 hét alatt jutottam el odáig, hogy már tudok enni és jóval kevesebbet émelygek, gyomorbajoskodok. Szóval légy kitartóbb! Én is innen a fórumról merítek erőt amúgy, mert én is rémesen megijedtem ám és nem értettem az elején, hogy pár nap alatt miért nem javulok, hipp-hopp. Most lassan két hete nyűglődök már, de azért az alaprohamhoz képest sokkal jobban vagyok. Pihenni kell, ha kell, feküdni, vagy ücsörögni és én bizony egy idő után a xanaxot is bevettem, rém jókat alszok tőle legalább.

Minden jót neked és tünetmentes napokat!

#6751 dienesati hozzászólása: 2011.07.12. 07:23

sziasztok.én már 8 éve hogy szédelgek és homályosan látok,és a nyakam mintha bogarak mászkálnának benne és még hányingerem is van,és mostanában megint mintha a fülemben tompa nyomás lenne,…szeptembere kaptam idő pontot dr.szirmai ágneshoz,de addig szeretném ha valaki elküldené a LABYRYNTY tornát,hátha segítene…dienesati@gmail.com-ra…előre is köszi

#6750 magdi55 hozzászólása: 2011.07.11. 20:57

Szia!

Sokadszorra írom le Sorstársaimnak”hogy az orvosok a hálón” beütöd a keresőbe:Dr Szirmai Ágnes nevét-megírod a problémát-Ő válaszol,megírja az elérhetőségeit..

Nála gyógyultam ebből a Bppv betegségből.A yutuben van torna is,ami az elszabadult kristályokat segít leválasztani./Eple manőver/..mert ott nem tudnak felszívódni,ahol megtapadtak/érzékelő sejteken/Így téves infót küldenek az agynak,tehát torna,gyógyszer!a gyógyszert fokozatosan szabad csökkenteni!!A torna is hosszadalmas,a Doktornő a szemmozgásból állapítja meg,hol tartunk…

Hajrá!Gyógyulást! /Doktornő egy tünemény/

#6749 1962 hozzászólása: 2011.07.11. 14:08

Szia Pipike!

Örülök hogy végre jó helyre mész.Mindegy hogy melyik gyógyszert szeded ugyanaz a hatóanyag csak más a gyártó.Az a lényeg hogy huzamos ideig hónapokig kell szedni mert úgymond fel kell tölteni a szervezetet.24 milligrammos napi kétszer.(Betaserc, Betahistin,Betarevin vagy Betagen).Attól függően hogy melyiket kapod meg mert hol az egyik hol a másik hiánycikk éppen.Persze receptre! Mindegyik helyettesíthető a másikkal.Én erre mást nem szedek.A tornát addig kell csinálni míg a tünetek fennállnak.Ha kiújul kezded előről.De tényleg gyors a hatás.Ismered a mondást:”amibe nem halunk meg az megerősít”.Sok kitartást jobbulást.

Üdv.Anikó.

#6748 Pipike hozzászólása: 2011.07.11. 09:19

Kedves Anikó, Nadin!

Nagyon szépen köszönöm a segítő szavaitokat!!!:-) Ma reggel lassan 2 hónap után végre a neurológus eljutott odáig, hogy miután a panaszaim ugyanúgy megvannak szemmel láthatólag is, megkérdezte nem mennék-e ell az otoneurológiára! Még jó, hogy szemfüles voltam és erre a hétre bejelentkeztem egy magán rendelőbe szerda estére vizsgálatra. Kaptam egy kis füzetet amibe benne van a vestibuláris torna (ezt is megelőztem és pénteken letőltöttem a netről). Miután azt nem tudom, hogy a betaverintől vagy az egotoptól volt-e a hasmenésem és borzalmas gyomor fájdalmam, így helyette elkezdtem szedni a magneB6-ot és a ginkó bilobát. Most olvasom, hogy a gyomor panasz nem a betaverintől lehetett. Lehet, hogy újra megpróbálom szedni. Van esetleg tapasztalatotok ezekkel kapcsolatosan? Hányszor kell a tornát egy nap megcsinálni és milyen tempóban? Mennyi idő után használnak a bogyók és a torna együtt? Bocsánat, hogy ilyen türelmetlen vagyok csak nagyon megijedtem ettől a fura betegségtől és kicsit nehezen kezelem még a dolgot! Remélem nem én leszek az első ember a lipóton amikor újra megnyit!:-) Na jó ez csak vicc volt! Így, hogy látom nem én vagyok egyedül ezzel a problémával lényegesen könnyebb elviselni csak még ki kell tapasztalnom mire kell figyelnem! Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok amit a saját tapasztalataitok alapján tudtok mondani. Köszönöm!!! Szép forgás nélküli napot!:-)

#6747 1962 hozzászólása: 2011.07.10. 10:34

Szia Pipike!

Csatlakozom az előttem szólóhoz.Kell egy jó orr-fül-gégész.Tudniillik a belső fülben lévő kalcium szemcsék összecsapzódása váltja ki a szédülést.Erre való a vestibuláris torna és az Epley manőver ami szétválasztja a szemcséket.Én kaptam az orvostól torna füzetet és magam csinálom. Persze roppant kellemetlen de muszáj.Én huszonéve szenvedek tőle de három hónappal ezelőttig volt tizenegy év szünet.Most áprilisban kezdődött újra és akkor derült ki a konkrét probléma.Egy hétig tartott és a sürgősségi ambulancián vizsgáltak ki alaposan.Azóta folyamatosan szedtem a Betarevint.Éppen e hét hétfőn hagytam abba orvossal megbeszélve mivel teljesen tünet mentes voltam és erre csütörtökre újra berobbant.Most szombat estig voltam rosszul, volt  hányás folyamatos émelygés és egyebek de ezeket a betegség váltja ki nem a gyógyszer.Úgyhogy szedd kitartóan.Én ilyenkor dolgozni sem tudok.Fodrász vagyok.Sok türelmet és kitartást kívánok neked.Én próbálom úgy felfogni hogy roppant kellemetlen de legalább nem halálos betegség.

Szia minden jót!  Anikó.

#6746 nadin hozzászólása: 2011.07.09. 06:56

Szia Pipike!

Csak neurologián voltál eddig??Én tanácsolnám az otoneurológiát is.Budapest Szirmai Ágnes doktornőt ajánlom,Ő nagy specialista a szédülés terén,Hozzá járok én is már 2 éve.Igaz 3honap míg fogadni fog,de van magán rendelése is.Ő jobban megtudja mondani milyen tornára és gyógyszerre lenne szükséged.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Üdv:Nadin

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close