A diagnózis: BPPV!

Téma címkék:
2011.07.28. 18:23

Sziasztok!

Nálam négy hetes rosszullét után három napja állapították meg a BPPV-t. Több heti keresgélés, vizsgálat, várótermi ücsörgés, kétségbebsesett netes kutatás után derült ki pontosan mi a gond. Sosem hallottam még erről a betegségről eddig, de azóta (részben nektek is köszönhetően) amit lehet elolvastam. Kicsit elszomorít hogy ez valószínű hosszabb távú lesz mint gondoltam, de azért még mindíg jobb mint amiket sejtettek velem kapcsolatban (érszűkület, keringési zavar, sérv stb). Én a gyógyszereken kívűl más irányban is elindultam a gyógyulásom érdekében (természetes és nem orvosi) de ha van valakinek olyan ötlete amivel gyorsíthatnék ezeken a kellemetlen napokon kérem ossza meg velem és ha valaki meg tudná mondani hogy ha ez a szédülés most elmúlik van esély arra hogy újra elő jön vagy ugyan annyi az esélyem mint bárkinek akinél még ez nem fordult elő. Köszönöm a segítséget!

#6900 bagoly hozzászólása: 2011.11.20. 23:52

Kedves Magdus! Vadi új vagyok a csoportban, és már biztosan minden kérdésedre megkaptad a választ, és szívből remélem, hogy jobban vagy, csak két dolgot szeretnék mondani Szútra válaszával kapcsolatban. A(z egyik) homeopátiás szer neve Vertigoheel, amely a szédülést és hányást eredetétől függetlenül kiválóan csillapítja, és sok BPPV-snek segített már. A másik dolog, amit Szútra szinte félve írt le: hogy az ugrásszerű javulás akkor történt meg nála, amikor elkezdte élvezni a betegségét. Megerősíthetem: EZ IGAZ! Kinél-kinél más lehet az a módszer, amellyel el tudja érni, hogy többé nem fél a szédüléstől, hanem valamiféle szellemi kalandnak, esetleg legyőzendő kihívásnak tekinti. Ha már sokszor megcsináltad a gyakorlatokat, és megismerted, hogyan érkezik a szédülés, a gyakorlat melyik mozzanatára, akkor egyszer csak ismerőssé válik. És ha már ismerős, többé nem félsz tőle. Nem biztos, hogy képes leszel élvezni, de biztosan érdeklődéssel, nem pedig rettegéssel fogod várni, vajon most jön-e. És akkor már nyert ügyed van, rohamosan javulásnak indulsz. Azt hiszem, ez lehet a “kognitív terápiája” a BPPV-nek, hiszen a gyakorlatokkal kiváltott szédülés arra tanítja meg az agyat, hogy ne reagáljon az adott mozdulatra tévesen szédüléssel. És ha nemcsak elviseled a gyakorlat hatását, hanem még rá is segítesz azzal, hogy gondolatilag nem távolítod el magad a szédüléstől mint a legfőbb gonosztól, hanem odafigyelsz rá, valószínűleg segítesz az agyadnak. Szútrának ez bevált. Nekem is… Remélem, már nem is volt szükséged erre a levélre, bár mint Tativa írta, a BPPV bármikor lecsaphat.    

#6899 szutra hozzászólása: 2011.08.02. 07:10

Kedves Magdus!

Valaki korábban említette, hogy neki egy homeopátiás szer segített, esetleg keresd meg, már nem emlékszem, ki volt és mikor.

Nekem most már egy éve nem jelentkezett a BPPV, és elég különös körülmények közt múlt el az utolsó ciklus. Én is keményen elhatároztam, hogy márpedig legyőzöm ezt a betegséget orvosok nélkül, és hogy ennek érdekében mindent el fogok követni. Először is csináltam naponta többször is az Epley manővert. Szerintem ez rémes egy gyakorlat, hiszen “provokálni” kell a szédülést, ez nagy lelkierőt követelt tőlem. A másik az volt, hogy rengeteg vizet ittam! Mivel nálam akkor jelentkezett először, mikor Indiában kiszáradtam, logikusnak tűnt, hogy talán a kevés vízivás is okozhatja, hogy összetapadnak a kalcium szemcsék az egyensúly-szervben.

De az a legérdekesebb, hogy akkor múlt el – remélem végleg – amikor elhatároztam, hogy élvezni fogom a betegséget! Tudom, hogy ez abszurd. De amikor lefeküdtem, hogy csináljam az Epley-t, elképzeltem, hogy körhintán ülök.Igyekeztem a legélenkebben elképzelni a kék eget, a nevetéseket, barátokat, akik velem körhintáznak, stb, tehát egy olyan szituációt, ahol szédülök, és mégis örülök.Azt nem reméltem, hogy véglelg elmúlik ettől a BPPV, csak a gyakorlást akartam kellemesebbé tenni.

És 1-2 nap után, tavaly májusban elmúlt a BPPV. A nagyobb nyilvánosságnak azóta sem írtam meg ezt a sztorit, tán fejemet is vennék, hogy még ekkora marhaságot! Azért írtam le neked, mert írod, hogy keresed a természetes megoldásokat. Hát ez igazán az…

#6898 tativa hozzászólása: 2011.08.01. 11:53

Kedves Magdus! Sajnos nincs jó hírem, ez bizony előjön, hogy milyen gyakran, az teljesen egyéni. Nem tudom, neked az orvosok mit mondtak, de én úgy vettem észre, hogy a hidegfront és a stressz /mindkettőnél befeszülnek, begörcsölnek az izmok/ az, aminél nagyobb valószínűséggel előjön.Én tettem felerre az oldalra egy speciális “masszőr” elérhetőséget, csak ő most auguszusban szabadságon van. Valaki említett egy szédülés elleni arkötőt, de annak utána akaok nézni, mert nem mindenben hiszek. Igértek neiem külföldi szakirodalmat is, amint van valami megosztható információm, felteszem az oldalra, hátha így tudunk egymásnak sgíteni.

Üdv.,

Tativa

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close